• 9.379.091 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van Knisper

Knisper

Filmkriebel schreef:

Uh hoezo stupide? Alsof je vooraf het verhaal van Sneeuwwitje niet kende ... Dit is niet meer en niet min dan een herwerking van het originele verhaal.

Ja, een stupide herbewerking. De setting in een soort Schotse dorpen werkt al helemaal niet, maar de overgangen tussen verschillende scènes, de idiote actiescènes (soldaten die uit elkaar spatten als glas), de overacting van Charlize Theron (en ik ben bang, dat dat niet aan haar, maar aan het script ligt). Dit alles heeft niet zoveel met Sneeuwwitje te maken en alles dat ze uit het originele verhaal hebben geschrapt, hebben ze met onzinnige actie opgevuld.

avatar van mar007

mar007

Was toch ook de bedoeling om hier een heel andere draai aan te geven

en ik vond de actie scenes wel leuk gedaan

Ik verheug me op het vervolg waar het verhaal over de jager zal gaan.

avatar van Fryce

Fryce

Mooie, onderhoudende en zeker vermakende film. Maar hij mist iets om echt van groot niveau te zijn. Wat dat precies is weet ik zo niet, maar desondanks een leuke film.

avatar van Cygor

Cygor

Heb een zwak voor sprookjes!!!!

Helaas is stewart hier niet op haar plek.

Charlize speelt hier een geweldige evil queen.

Ben benieuwd hoe Jolie malifecent gaat spelen in de gelijknamige film.

Ook zal er volgend aar een life-action film van cinderella gemaakt worden door disney.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Duh een sprookje kijken .. en uiteindelijk was het iets in de aard van The Lord of the Rings met 7 grappige,strijdvaardige dwergjes. Ik vond het een mooi uitgewerkt fantasy-verhaal, met inderdaad een nogal Gothic-aanvoelende sfeer en leuke actie-scenes.

Tegenvaller 1 : Kristen Stewart is niet zo'n super actrice. De Twilight-saga is aan me voorbij gegaan daar ik een bloedhekel heb aan hypes. Ik kende haar wel van Panic Room , maar dat is geen ijkpunt. Een grappige quote die ik las op IMDB : Kristen Stewart is like my refrigerator, no matter what I put in it (milk, soda, eggs, vegetables, meat), it is and it will always be a refrigerator. And so is she. En ja dat is inderdaad zo : ze toont bijna geen enkele emotie en ik verdenk er haar van dat ze haar gezicht dompelt in stijfsel voor ze de set opstapt

Tegenvaller 2 : Ik moet de film nog eens herbekijken met ondertiteling, want die dwergen met hun Iers/Schots accent waren zo verdoeme moeilijk te begrijpen en te verstaan

In ieder geval heb ik me geen moment verveeld bij dit onderhoudend sprookje.

En ik kijk ook al uit naar het vervolg

avatar van Mars4i

Mars4i

Aardige variatie op snowwhite. Mooi gemaakt en een aardig alternatief verhaal. Het acteren viel me hier en daar echter tegen. Stewart is geen actie-actrice. Zoals ze de manschappen toespreekt voor de aanval en hoe ze op dat paard rijdt als ze het kasteel bestormen, het lijkt wel alsof ze er bijna vanaf valt. Maar ook Theron overtuigd niet in de scenes waar ze de boze queen moet spelen.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend avontuur/drama/fantasie film...

Prima verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende actrice Kristen Stewart (Twilight) speelt goed...

Ook bekende acteur Chris Hemsworth (Thor!) speelt zeer goed...

Prachtig fee, dwergjes, witte paard...

Uitstekend camerawerk...

Uitstekend geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

Ben benieuwd voor deel2!

Heerlijk genoten...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Weer een variatie op een bestaand sprookje (denk aan Hansel & Gretel) waarbij de vaart er aardig in zit. Ik had wel iets meer overdonderende actiescènes verwacht, wat dat betreft ben ik wel een beetje teleurgesteld. Persoonlijk had ik graag een andere hoofdrolspeelster gezien. Kristen Stewart heeft de 'Snow White' factor definitely niet. Het is of je de hele film naar een wassen beeld zit te kijken. Moeilijk om te sympathiseren met een emotieloos persoon (qua gezicht). Dan zat er bij Charlize Theron tenminste nog wat leven in de brouwerij.

Al met een makkelijke wegkijker die me misschien net iets te vaak aan The Lord of the Rings deed denken (de achtervolgingsscène met de paarden, het geluid wat de 'spooksoldaten' maken klonk als de Nazgul).

6/10 (IMDB)

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Vindt het een uitstekende film. net gezien en moet eerlijk zijn het is een soort van lord of the rings setup alleen dan met sneeuwwitje

De acteurs zijn goed, de animaties zijn goed. Het verhaal gaat wat sloom maar daar moet je met dit soort films rekening mee houden.

avatar van Epitaph

Epitaph

Volwassen versie van het welbekende sprookje, vooral leuk zijn de dwergen die iedereen wel kent als gewone voornamelijk Britse acteurs.

Kon me niet aan de indruk onttrekken dat de rol van Charlize Theron als de stiefmoeder was gebaseerd op de Hongaarse bloedgravin Elizabeth Bathory. Heb laatst Countess Dracula gezien met Ingrid Pitt, daarna veel gelezen over die vrouw, vandaar.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik had niet veel van Snow White and the Huntsman verwacht en ik heb ook niet veel gekregen, maar het viel me in ieder geval nog mee dat er tenminste geprobeerd leek om er iets van te maken. Op het gebied van design dan vooral. Dat wezen uit de spiegel, de transformaties van Ravenna en locaties als het donkere woud en het wat vrolijkere sprookjeswoud (met een onverwachte cameo van een wezen uit Princess Mononoke) getuigen in ieder geval van een drang om iets speciaals te doen. Helaas faalt het vooral. Vooral die twee wouden waar ik het over had komen niet echt uit de verf, misschien omdat ze beiden zo vloeken met de stijl van de rest van de film, maar ook omdat het vooral sets en CGI-beelden blijven en nooit echt organisch of echt aanvoelen.

Wat me vooral vooral sceptisch maakte was het personage van Snow White zelf. De casting van Kristen Stewart was al een raadsel voor me en de keuze om haar een strijdbaar figuur te maken, compleet met harnas en zwaard kon ik ook niet rijmen met het bekende sprookje. En uiteindelijk werkt dit ook niet. Ik heb geen hekel aan Stewart en ik vind haar ook niet lelijk of zo, maar dit is een rol waarin ze nooit gecast had moeten worden. Haar schoonheid is niet van het type van Snow White, dat naar mijn indruk meer klassiek en elegant is. Misschien zoals Charlize Theron, die veel meer de juiste uitstraling heeft voor zo'n rol. Maar Snow White is hier ook een beetje een vreemd personage, want het script verlangt dat ze heel lief en puur is, maar dat ze tevens mannelijke oorlogsspeeches moet gaan houden en mee moet doen met de actie. Dit kan geen actrice spelen, maar het is al zeker niet aan Stewart besteed. Haar kleine, tengere lichaam is nou eenmaal niet geschikt om overtuigend met harnas en zwaard een veldslag tegemoet te treden. En die oorlogsspeech past ook niet bij de actrice. Ik denk niet eens dat ze echt een slechte actrice is, maar meer dat zo'n beetje iedere acteur rollen heeft die niet bij hem of haar passen en dit is gewoon niet Stewarts pakkie-an.

De meeste lol komt wat mij betreft van Charlize Theron, die precies de juiste uitstraling heeft voor de koningin en ook als enige plezier lijkt te hebben in haar rol. Ze gaat compleet over-the-top elke keer als ze haar mond open doet (ze is het meest ijzingwekkend als ze schreeuwt), maar op een bepaalde manier paste de camp die dit opleverde wel in het geheel. De rest van de cast deed me niet zo veel en God mag weten waarom die William er überhaupt in zit.

Blijft aardige actie over. Ik heb me niet per se verveeld, maar ook niets gezien wat me zal bijblijven denk ik. Het is vooral een wat armoedige poging om dit sprookje te updaten.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Sneeuwwitje met een duistere twist. Ik kon deze versie wel waarderen
De fabelachtige settings zijn erg mooi om te zien, de make-up verdiend een dikke pluim en het acteerwerk mag er zijn (vooral Charlize Theron zit lekker in haar rol). De vele kritieken over Kristen Stewart die ik hier lees deel ik overigens niet. Ik vind haar rol als piepjonge prinses in deze film prima bij haar jonge, ietwat puberachtige smoeltje passen.
Manco bij dit soort sprookjesachtige verhalen is dat het einde vrijwel altijd voorspelbaar is en ook deze versie ontkomt daar (helaas) niet aan, maar desondanks heb ik best wel lekker zitten te genieten.

Mooie voldoende. 3,5*

avatar van Norma

Norma

Flinke teleurstelling. Ik had de verwachting dat de film toch op zijn minst onderhoudend zou uitpakken, maar hij viel me enorm tegen.Van die Kristen Stewart ben ik bepaald geen fan, ook Theron maakte geen indruk; er worden wat leuke trucjes uitgehaald met haar transformaties, maar verder dan wat futloos geschreeuw komt ze qua acteerprestaties niet.

Het begin van de film vond ik eigenlijk nog het beste, met de ontsnapping uit het kasteel (die Sneeuwwitje had wel een opmerkelijk goede conditie voor iemand die al jarenlang in een cel zit opgesloten…) maar naar mate de film verstreek, met al zijn dwergen en gevechten verloor ik steeds meer mijn interesse.

Sprookjesachtig vond ik het niet en spannend evenmin. Het einde hint naar een vervolg, maar mocht het zo ver komen dan laat ik dat wel aan me voorbij gaan.

avatar van leendert135

leendert135

Zeker mooie beelden in deze film, vooral in het betoverde bos!

Waar ik mij wel aan ergerde was geluid, of het was heel zacht of je werdt van je stoel afgeblazen.

Mijn stem toch een halve ster verlaagd na deze 2e kijkbeurt vanwege het geluid:(

Ben ik de enige diet dit heeft ervaren of licht het aan mijn installatie?

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Kijk, dit bevalt me veel beter dan die versie met die draak van een Julia Roberts.....Charlize Theron is tenminste het aankijken waard.

Verder gewoon een film die doet wat je er van verwacht, het sprookje met wat meer vaart gebracht, wat andere wendingen, het vermaakt, lekkere actie, etc, etc.

Nergens een hoogvlieger, maar gewoon degelijk.

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Ze hadden wel beter mogen casten.. bijv. iemand die het wel waard is om fairest of the land genoemd te worden. (dus niet mevrouw stewart)

Vond het voor de rest erg onsamenhangend..

avatar van Tottie

Tottie

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie de mooiste van heel het land ...... zeker niet Kristen Stewart!!

Als dame in nood met haar trieste blik kan ze er nog mee door, maar steek ze niet in een harnas en ze laat ze geen troepen speechen, want dan hoop je echt dat ze in de pan gehakt worden.

Voor de rest een leuk, ontspannend sprookje met goede special effects en duister sfeertje.

De dat dwergen allemaal bekende acteurs waren vond ik goed gevonden, alleen hadden ze hier wel veel meer mee kunnen doen (denk ik vooral aan de humor die er niet uit kwam).

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Tottie schreef:

...maar steek ze niet in een harnas en ze laat ze geen troepen speechen, want dan hoop je echt dat ze in de pan gehakt worden.

O, wat zou ik dat heerlijk hebben gevonden...

avatar van j0enne

j0enne

Koos dan op z'n minst een Sneeuwwitje die daadwerkelijk knapper was dan Ravenna...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Herzien".

HALVE TAMME. schreef:

"Duister en kleurrijk tegelijk".

Een geweldige film waarbij ik werkelijk de hele speelduur op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Acteerwerk goed,special effects goed,naar mijn mening een zeer geslaagde filmproductie.

Snow White and the Huntsman (2012) is voor mij een aangename verrassing geworden die ik zeker een tweede bezichtiging waard vind voor in de toekomst.

Snow White and the Huntsman (2012) blijft voor mij op een mooie 4 staan.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Herzien".

HALVE TAMME. schreef:

"Duister en kleurrijk tegelijk".

avatar van flensje

flensje

Wat een gave variant van Sneeuwwitje is dit zeg!! En een toprol vertolkt door Charlize Theron. Ik vind dit wel één van haar beste films. Ja, deze ga ik zeker vaker zien

avatar van N811

N811

Vrouwen zijn in het echt ook zo gemeen tegen elkaar.

avatar van Confusie

Confusie

Vrouwen zijn bitches.

Ga vanavond wel even kijken denk ik. Vind Kristen best spannend sinds ze d'r broek niet aan kon houden.

Ik hou van vrouwen die het gewoon vieren.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

2 sterren voor de rol van Charlize. Voor de rest een poepfilm. Vooral de rol Kristen is erbarmelijk. Die komt niet in de buurt van Sneeuwwitje. Verder zijn de dialogen ook prut.

avatar van John Barry

John Barry

Deze film hoort bij de middenmoot. De film is niet echt slecht, maar ook niet echt goed.

Snow White and the Huntsman verteld de wat meer volwassenen versie van het bekende sprookje sneeuwwitje. Het bekende sprookje word ook wel behoorlijk aangepast. Verwacht dus niet dat de film compleet het originele sprookje trouw volgt.

Ik vond de aanpassingen leuk bedacht. De filmmakers hebben wat verhaal betreft er wel een leuk geheel van gemaakt. Bekende dingen zoals de appel, de dwergen komen terug in de film maar wel op een andere manier dan je gewend bent. De toevoeging van de broer van Ravenna en de grotere rol van de jager vond ik leuk bedacht.

Qua verhaal is deze film wel geslaagd te noemen. Maar dit kan je niet altijd zeggen van de dialogen. Want die vond ik niet altijd tijd even goed. Zo vond ik bijvoorbeeld de dialoog tussen Finn en de jager als Finn bekend de vrouw van de jager te hebben vermoord niet zo heel sterk. De dialogen tussen Ravenna en haar broer vind ik ook niet altijd geslaagd. En zo zijn er meer dialogen in de film die niet altijd even goed geschreven zijn. Wat ook wel wat beter had gekund is de speech die Sneeuwwitje hield nadat ze uit haar slaap was ontwaakt om iedereen mee te krijgen voor de finale veldslag. Het is nu niet bepaald een memorabele speech te noemen. Dit had echt beter gekund.

Deze film heeft een gemis aan humor. En dat is toch wel jammer. De dwergen konden in deze film een beetje de komisch noot vormen. Maar op misschien een glimlachje na, heb ik niet zo om de dwergen kunnen lachen. De humor in deze film is nauwelijks te vinden. En dat is toch wel jammer. In een sprookjes film moet ook wel een beetje humor inzitten vind ik.

In deze film krijgen we ook een aantal acties scènes te zien. De actie scènes zijn niet slecht, maar bijzonder zijn ze ook niet. Bijvoorbeeld de veldslag bij het kasteel van Ravennna. Het was wel spectaculair wat we te zien kregen. Maar je krijgt geen enkel moment een wauw gevoel. De veldslag is ook voorbij voor je er erg in hebt. Ik vond ook dat de montage tijdens de actie scènes soms ietsje te snel was. Het was niet een hele grote stoorfactor. Maar de montage had soms wel wat rustiger gemogen.

Het camera werk in deze film is redelijk, maar ook weer niet heel erg bijzonder. De muziek in deze film is van James Newton Howard. Howard geeft de muziek de nodige sfeer mee. Ik vond de muziek vooral mooi in dat stuk wat zich afspeelde in het bos waar die feeën waren. Howard componeert voor deze film een mooie soundtrack. Maar Howard kan beter. Snow White and the Huntsman is niet zijn beste werk. De muziek in deze film is mooi, maar ook weer niet heel speciaal. De special effects zijn in de film goed verzorgt, evenals de aankleding. Over deze twee dingen hoor je mij niet klagen.

Het acteerwerk in deze film is redelijk. Maar het acteerwerk kon beter. Niemand van de cast springt er echt tussen uit. Charlize Theron als Koningin Ravenna zet de beste prestatie neer in deze film. Theron vind ook de juiste uistraling hebben voor de rol als Ravenna. Het probleem is wel dat Theron zich vaak schuldig maakt aan overacting. Theron acteert niet slecht, maar als ze wat subtieler haar rol had gespeeld was het nog beter geweest. Kristen Stewart als Sneeuwwitje mist de juiste uitstraling voor haar rol. Toch doet Kirsten wel haar best. Haar acteer prestatie is wel redelijk te noemen. Maar Kirsten laat geen grote indruk achter. Chris Hemsworth als the Huntsman heeft wel de juiste uitstraling voor zijn rol, maar Chris acteert op de automatische piloot. Ook zijn acteerprestatie is niet heel erg bijzonder te noemen, maar hij doet het wel redelijk. En dit laatste zinnetje gaat eigenlijk op voor de gehele cast. Nergens is het acteerwerk echt hoogstaand, maar slecht is het ook weer niet te noemen.

Al met al vond ik Snow White and the Huntsman een leuke wegkijker. Echt bijzonder is deze film niet. Deze film had veel beter gekund. Maar slecht is deze film nu ook weer niet te noemen. Deze film verveelt niet, is ook niet langdradig en kijkt lekker weg.

3 sterren voor deze film.

avatar van panax

prima in orde

avatar van MovieMind

MovieMind

j0enne schreef:

Hahaha, daar ben ik het volledig mee eens.

Dat is wellicht de grootste fout van deze film.

avatar van Blur

Blur

En wellicht een actrice met de capaciteit om een hoofdrol in te vullen.

Kristen loopt nu zielloos in het rond, in een fraai decor.

avatar van John Barry

John Barry

MovieMind schreef:

Hahaha, daar ben ik het volledig mee eens.

Dat is wellicht de grootste fout van deze film.

Nou fout…….. Ik vond Ravenna in de film ook mooier dan sneeuwwitje. Maar wie de mooiste is, is natuurlijk niet ( zoals in de film gesuggereerd ) een vast staand feit. Wie men de mooiste vind blijft een kwestie van smaak.