Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan
Geregisseerd door: Rupert Sanders
Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron
Releasedatum: 7 juni 2012
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Snow White and the Huntsman
"The Fairytale is Over"
Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.
Snow White
King Magnus
Coll
Duir
Barry83
Heerlijke vlotte film! Het sprookje kennen we allemaal wel, dus verhaal is bekend
Maar erg origineel om het in een nieuw jasje te steken. Heerlijke magische sfeer en ook de special effects zijn erg goed. Kortom zeker kijken!
blurp194
Sneeuwwitje met vieze nagels.
En dan bedoel ik nog niet eens de meest letterlijk voor de hand liggende flauwe grap 'wie is het schoonste in het land', maar het is wel meteen wat me dwarszit. Kristen Stewart vind ik hier echt heel erg miscast - nog volkomen los van haar pers de afgelopen maanden, overtuigt ze wat mij betreft absoluut geen moment als mooie en onschuldige schone slaapster van het zuiverste bloed. De veelgenoemde speech doet ze op zich wel aardig vind ik, de tekst slaat misschien nergens op maar ze brengt het wel goed. Het had misschien beter gepast in een film over Jeanne d'Arc. Net zoals dat kittige malienrokje daar ook beter in gepast had. Sneeuwwitje heeft zo'n garderobe niet.
Wat leuk is is de duistere sfeer, mooie locaties, mooie beelden, goeie cgi - nouja, grotendeels, aan het einde lijkt het er niet op. En helaas staat tegenover de beeldenpracht de af en toe te nadrukkelijke invloed van de muziek. Altijd, altijd weer die violen. Deze keer zetten ze de meest dramatische momenten op zo'n storende overdreven manier kracht bij dat het echt afleidt. Prutserig vind ik het.
Dat het ouderwetse sprookje een beetje makkelijk en slordig verbouwd wordt vind ik ook geen sterk punt. Daardoor worden de rollen er een beetje raar bijgesleept - de dwergen krijgen nauwelijks invulling, bijvoorbeeld. En wat de jager nou precies in het verhaal te doen heeft? Hij had ongeveer net zo goed door een timmerman gespeeld kunnen worden. Karakter krijgt het hele zooitje niet - behalve dan de ster van de film, onze geliefde boze schoonmoeder Charlize Theron. Nouja, voor een halve nacht is ze dat. Maar wel heerlijk ongenuanceerd evil gespeeld, ook al verslapt het in het laatste halfuurtje wat. Net als de rest van de film in het laatste halfuurtje wat afgeraffeld aanvoelt - waarom kan ons prinsesje zo makkelijk ontsnappen uit de melee en onbewaakt tegen de trap oprennen, bijvoorbeeld. Lijkt me toch een weeffoutje in het verhaal.
Maar het grootste probleem is toch wel Kristen Stewart. Had daar een prinsesje voor genomen.
JustMarc
Gewoon een heerlijke avonturenfilm... met mooie beelden en mooie effecten.. film bleef me boeien van het begin tot het einde! Ook wel leuk dat ze is van het orgineel afweken... daardoor bleef de film langer boeien... Kwa acteerwerk vond ik Theron en ook Stewart wel goed! Wat heeft iedereen toch tegen Kristen vind haar niet bijzonder knap... maar ze heeft wel degelijk een leuke/aparte uitstraling! Moest alleen de hele tijd aan twilight denken en dat irriteerde iets haha
Minority_Check
zo te zien zullen sprookjes vaker in een andere jasje worden gestopt.
deze was wel aardig
ik kijk eerlijk gezegd niet echt uit naar de tweede deel
mnrk
Hi-ho lads, it's off to work.... If he starts whistling, I'll smash his face in.
Dit was gewoon een leuke versie van een wereldberoemd sprookje, Rupert Sanders heeft er een leuke draai aan gegeven...
Het verhaal wordt op een prima manier gebracht, en mede door de gehele aankleding en setting krijgt deze film ook de juiste sfeer mee.... Ook zien de special effecten er netjes uit.
De keuze voor Kristen Stewart was in orde en ook Chris Hemsworth was op zijn plek, maar Charlize Theron als Queen Ravenna was echt leuk om naar te kijken
Laat het 2e deel maar komen...
m1chel
- 1948 berichten
De eerste keer toen ik deze film zag, vond ik hem echt helemaal geweldig... Volgens mij zei ik ergens beste film tot zover van 2012. Gisteren weer eens herzien, ik blijf het een geweldige film vinden, maar ik was toch wat minder onder de indruk. Misschien komt het omdat ik hem de eerste keer in de bioscoop zag en gisteren thuis op de TV (HD weliswaar maar toch).
Nog steeds was ik onder de indruk van Charlize Therone's rol als evil queen. Over acting of niet, ze deed het geweldig. Kristen Steward heb ik me ook geen moment aan gestoord, speelde een prima rol als Snow White. Ik was wat minder onder de indruk van de snelheid die in de film zat. Ik had de eerste keer het gevoel dat de film zo om was, en ik heb nu toch een paar keer op de klok zitten kijken. Geen 4,5* meer maar 3,5*. Dat is nog steeds een ruime voldoende, maar niet meer een van de beste films van 2012.
Bibelonseberg
Heel erg goede film! De soundtrack is ook fantastisch vooral "Gone" van Ioanna Gika. (zie youtube) Zo mogen er meer film van gemaakt worden!
missl
Niet verrassend, wel mooi in beeld gebracht.
Het enige wat ik er leuk aan vond was de aftitelsong. florence + the machine! Verder... tja... trollen en heksen, het kon me niet bekoren.
Lionking7
Echt een aanrader,het verhaal in een nieuw jasje en van het begin tot het eind zit je in de film
Een moderne uitvoering van het klassieke sprookje Sneeuwwitje. Visueel zag het er allemaal prachtig uit (het stuk in het feeënland was werkelijke adembenemend, helaas heb ik dat niet in 3D kunnen zien) en er zit ook genoeg actie/avontuur in. Maar dan heb je het ook wel gehad met deze film. Het verhaal vond ik persoonlijk niet echt boeiend en ook de cast kon me niet echt overtuigen m.u.v. de fraaie Charlize Theron die de rol van Ravenna goed en overtuigend speelde. Kristen Stewart (wat dom uit haar ogen kijken) en Chris Hemsworth zijn in mijn ogen nog steeds flut acteurs en dat bewijzen ze in deze film weer. Het eerste kwartier van de film was best goed en datzelfde geldt ook min of meer voor het laatste kwartier. Helaas is het middenstuk wat flauwtjes en soms ook wel saai. Dat laatste had men kunnen voorkomen door de dwergen humor te geven maar het waren niet meer dan een stelletje zeurpruimen.
Deze film kun je qua stijl enigszins vergelijken met "The Lord of the Rings" films maar aan dat niveau kan deze film absoluut niet tippen.
roeman
Een mooie versie van het klassieke sprookje.
Zeer goede special FX, prachtige filmmuziek, beeldschone en moorddadige stiefmoeder en Sneeuwwitje die zelfs werd weggespeeld door de 7 dwergen. Een uitstekende Huntsman (in ieder geval beter en spannender spelend dan in Thor). Het had in de verte wat weg van LotR maar haalt het niveau bij lange na niet maar dat mag de pret zeker niet drukken. Misschien vinden vele Stewart een beeldschone vrouw; maar of ze nu Bella of Sneeuwwitje speelt haar gezichtsuitdrukking verandert geen moment. Het sprookjeslandschap en het sprookje zijn prachtig uitgebeeld. Ook zijn ze vrij trouw gebleven aan het oorspronkelijke verhaal en waar er iets veranderd was, was dit geheel ten voordelen van het beeldverhaal. Uitstekend film die zeker de moeite van het kijken waard is als je vergeet dat Stewart maar 1 emotie kan tonen.
P.S. Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand wie is het mooiste van het hele land.
Nou Koningin (Theron) U natuurlijk, niemand is mooier dan U, zelf Sneeuwwitje (Stewart) niet.
gauke
Het epische en grimmige fantasie-actieavontuur moet waarschijnlijk herinneringen oproepen aan 'Lord of the Rings'. Visueel is het geheel dan ook krachtig, imposant en adembenemend: de beelden van het kasteel en het toverwoud en de kostuums zien er werkelijk prachtig uit. Helaas is het verhaal niet meeslepend genoeg, beklijft het niet, ontbreekt de spanning en is het getoonde spel opgezwollen en overdreven; daardoor voel je je als kijker alles behalve betrokken en blijf je teveel op afstand. Misschien is het ook wel te vaak een soort krijgertje spelen. De overeenkomsten met de Twilightfilms vind ik onmiskenbaar.
Phoenix
Vooral dankzij de naadloze mengeling van fraaie CGI én visuele trukendoos nog best aardig te kijken. De scènes in de Dark Forest mochten er wezen en ook Sanctuary zag er niet misselijk uit. In bepaalde rustmomenten (wandeling door de bergen met dat ijle vrouwengezang erbij) deed de film inderdaad wat doet terugdenken aan Lord of the Rings.
Dat in een film waarin esthetiek zo'n rol speelt zo'n studio dan toch uitpakt met Stewart is dan weer des te kwalijker. Daar had toch wel iets beters uit dezelfde populariteitsklasse kunnen worden getoverd.
Script is verder compleet van de pot gerukt, dus dat tempert het allemaal een beetje. Nog wel grappig om allerlei bekende Britten als dwerg te zien rondkeuvelen, trouwens.
Nientje1980
Mooie films en goede effecten.
Aanrader om op blu ray te kijken.
bawimeko
Aardig gegeven, maar af en toe veel te voordehandliggend uitgewerkt. Visueel behoorlijk goed, maar dan weer wat houterig geacteerd met als uitzondering de leuk gecaste dwergen (Bob Hoskins' laatste rol voordat hij met pensioen ging?).
Grootste bezwaar; net als je denkt dat het een écht duister verhaal wordt blijft het netjes binnen de paden. Een soort Game Of Thrones-light....
zxstyle
Jammer deze film.
Zojuist de film afgezien en eigenlijk zie ik het als een slechte rip-off van LOTR en 300, een beetje wannabe epic dus. De eerste helft gaat nog wel, daar kom je wel doorheen.
Maar in de tweede helft, wanneer zingende dwergen de toon moeten zetten, komt nou niet bepaald episch over, meer in LOTR was een zingende dwerg wel gaaf, laten we het hier ook doen.
Dan moeten we kijken naar een speech waarin sneeuwwitje een menigte moet toespreken, dit komt op mij ongeloofwaardig over helaas. Daarnaast was het acteer werk over het algemeen gesproken nou ook niet echt overtuigend.
Al met al, een film die heel wat pretendeert, maar het net niet is.
disneystore
De "vergelijking" die jullie met Lord of the Rings maken mis ik blijkbaar, maar het kan wel kloppen als ik er even bij nadenk. Zelf had ik niet het gevoel dat ik naar een neppe Lotr was aan het kijken, maar zxstyle moet wel weten dat zingende dwergen in het originele Snow White al voor LOTR in de cinema tevoorschijn kwam.
weberanja
Prachige film, kijkt lekker vlot weg, goede actie, en mooie special effects een aanrader
marissaheinrich
Heerlijke film! Hoe de vergelijking met LOTR wordt gemaakt geen idee.. ik ben een grote LOTR fan en kan (buiten locatie om) geen vergelijking vinden met deze film. Sommige locaties gaven mij wel het gevoel van, he dit lijkt op een locatie die ook in LOTR is gebruikt (zelfde sfeer) maar om daar nou mee te zeggen dat het een slap aftreksel is van LOTR vind ik een beetje simpel.
Maar over de film zelf....
Ik had mijn twijfels in het begin maar ach toch besloten het te kijken. Het viel mij 100% mee! Waar ik een kinderachtig sfeertje zoals bijv. in Narnia had verwacht kreeg ik een volwassen sfeertje met prachtige effects en goed acteerwerk. Kristen heeft hoop ik menigeen overtuigd dat zij wel degelijk meer dan één gezichtsuitdrukking heeft en meer kan dan mensen verwachten van haar, dit heeft zij in ieder geval wel aan mij bewezen. Chris Hemsworth..... wauw, buiten het feit om dat het een genot is om naar hem te kijken acteerde hij erg goed, in Thor vond ik hem helemaal niet sterk (de hele film overigens niet echt) maar in deze film laat hij een hele andere kant zien, ik ben overtuigd van zijn talenten en hoop meer te zien! Charlize Theron.... ja wat zullen we daar van zeggen, wat een prachtvrouw is dat en wat kan zij acteren zeg!
Al met al een heerlijke avonturenfilm met een lekkere sfeer! Aanrader!
joostus
Zeker niet slecht. Ik had er minder van verwacht. Dit was een mooi stuk 'kunst'.
Leland Palmer
Visueel imponerend en zeer vermakelijk. Althans, vooral de 1e helft van de film dan. Tijdens het laatste deel van de film zakt het één en ander nogal vies inelkaar en komt er meer acteer-druk op de schouders van Kristen Stewart te liggen; en dat is nou net iets wat ik niet graag zie. Echt een waardeloos actrice - die zogenaamde heroïsche speech van haar is een dieptepunt en ze haalt eigenhandig het niveau van de film dik naar beneden. Jammer. Voor de rest kent de film gelukkig best wat mooie, grappige en meeslepende scénes die er nog een voldoende uithalen.
tilburg_city
was weer een geweldig filmpje!!!!
Dit was gewoon een avontuur op zich om te kijken..hebben ze goed voor elkaar...
Binnenkort hans en grietje in een nieuw jasje!!!...kan niet wachten.
Het is echt een nieuwe manier van films maken....sprokjes uitwerken tot een thriller/horror..
Ik kan er niet meer van zeggen dat het een geslaagde manier is!!!..petje af!!
En de koningin.....wat een schreeuw bakkes zeg..:):)..kreeg er gewoon kippenvel van...brrr..dat ze een gestoorde rol moest spelen kwam duidelijk over met haar zieke emoties!
tilburg_city
De simpelste manier om duidelijk te maken dat de film geslaagd is!!
Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen!
jappieBM
kristen stewart is verre van "fairer" dan Charlize theron, en de manier waarop zij wordt neergezet laat daar ook geen enkele twijfel over bestaan. Kristen stewart is saai en kleurloos in deze film, en is een zware miscast.
Chris Hemsworth steelt de show als perfecte huntsman en tilt de film naar een aanvaardbaar niveau. Charlize Theron draagt hier haar steentje aan bij.
Het resultaat is een fraai donker sprookje met grotendeels de elementen uit het originele sprookje intact.
Joek
Het beste in deze film vond ik Theron, ik houd wel van dat staaltje keihard overacting.
De rest stak er bleek bij af.
Wel vind het jammer dat ze dan in het eindgevecht zeer nonchalant is neergezet en geen echte drive heeft sneeuwwittje meteen af te maken.Notabene draait ze haar rug naar haar toe.
Dat vind ik tegenwoordig zo storend aan veel films: schurken roepen eerst halt, worden toch overmeesterd en gedood en de zg helden roepen geen halt maar maken meteen af.
Hallo?Ding dong???
Joek
Maar over de film zelf....
Al met al een heerlijke avonturenfilm met een lekkere sfeer! Aanrader!
Thor was ook een steppingstone voor "the avengers"
Een heerlijke film die beter uitdraaide dan verwacht. De film is ook opgezet als een sprookje maar wordt serieus opgepimpt. Op de eerste plaats vertaalt zich dat naar een mooi fantasiewereld waar Burton in z'n mislukte Alice in Wonderland jaloers op mag zijn. Leuk om naar te kijken. De acteurs doen het best wel goed en zetten figuren neer die passend zijn in deze film. Theron is weer sterk en ook Stewart en Hemsworth vallen mee. Beetje jammerlijke verhaallijn is vooral die van de prins, waar het niet echt wil werken. Dat krijg je natuurlijk als je alle romantiek eruit haalt. Voor één keer mocht het dan, het is tenslotte een sprookje, vertonen ze geen romantiek.
Dat brengt me meteen naar de kritiek op deze film. Het is soms wat te braaf en ondanks de verfrissende regie en de knappe cinematografie, mocht het soms toch nog wat harder, met meer kruiden. Zeker voor een verhaal dat iedereen al kent. Qua verhaal is de film niet ver van het bekende sprookje gegaan, het is de opvulling van het script waar men creatiever mocht zijn.
Desondanks een zeer aangename film die beter uitdraaide dan die andere sprookjesverfilming Red Riding Hood.
Waku
Soms heb je niet al te hoge verwachtingen van een film en word je als kijker prettig verrast.
Dat is dus zeker in het geval van deze "Snowwhite and the Huntsman".
Wat een heerlijke actie fantasy film is dit om naar te kijken.
Het welbekende sprookje maar dan voor volwassenen in rauwe uitvoering.
Liefhebbers van de serie "Game od Thrones"zullen dit spektakel zeker ook kunnen waarderen.
Alles klopt om van deze film een succes te maken. Uitstekende special effects, vlot lopende actie momenten, fraaie filmbeelden en een bombastische soundtrack die je nog eens extra meesleurt in het verhaal. Dikke 2 uur genieten.
Filmkriebel
Eens met Waku. 2 uur genieten! Zeer goede variant op het sprookje... ik zou zelfs durven zeggen de allerbeste. Visueel is dit van een grote schoonheid : de donkere middeleeuwse sfeer maakt halverwege de film plaats voor het meer feëerieke zoals de meesten het kennen uit de Disney tekenfilm (met de konijnen en de vlinders). Hiermee blijft de film trouw aan zijn roots. En er is nog veel meer : fantasy-spektakel, veel special effects van de bovenste plank, een goed evenwicht tussen kalmere momenten en actiescènes, een Charlize Theron die wederom overtuigt. Werkelijk weinig aan te merken. O ja, laat ik ook komaf maken met het Twilight-stigma dat Kristen Stewart op het lijf kleeft. Snow White is duidelijk een spektakel voor iedereen en bezondigt zich niet aan melige liefdesperikelen. Vergeet ook de versie van Tarsem, "Mirror Mirror" met Julia Roberts die in vergelijking hiermee echt een aanfluiting is.
Een topper van een blockbuster uit de Universal studio's. Verdient hier een veel betere score.
Pazmaster
Van alle Sneeuwwitje films van de laatste tijd is dit toch verreweg de beste! Het verhaal zit goed in elkaar en er wordt prima geacteerd, vooral de bloedmooie Charlize Theron komt zeer overtuigend over als boze stiefmoeder. Alle bekende details van het sprookje zitten erin maar de film weet toch de spanning erin te houden. Grafisch ziet het er ook allemaal goed uit met over het algemeen zeer goede special FX. En de settings en decors, die het geheel afmaken, zorgen voor heel wat mooie plaatjes. Prima film dus! 3,5 ster

The Huntsman: Winter's War
2016

'Snow White and the Huntsman' is nog maar heel kort te streamen: 'Welke mafkees bedenkt dat deze film ruim 2 uur moet duren?'

Så som i Himmelen

The Kid
Drama, 2010

Joulutarina
Familie / Drama, 2007
koninginmagieimprisonmentsprookjeimmortalitywoudeternal youthbedrogsnow whiteevil queen evil stepmotherbased on fairy talesorceress live action remake