Carrie (1976)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie
Bekijk via Netflix
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Leiden)
Plot Carrie
"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."
Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.
- Trailer (YouTube)
Norma
Mrs. Snell
Mr. Fromm
goongumpa
Oh, op die manier. Het is gewoon een ergerlijk personage, die moeder... Maar ik zie niet hoe dat invloed heeft op de kwaliteit van de film.
Tonypulp
Maar ik zie niet hoe dat invloed heeft op de kwaliteit van de film.
dutchtuga
Tonypulp
Iedereen al het geweldige nieuws gehoord over de remake? Ik word op Twitter helemaal dood gespammed door ieder horror gebeuren over dit kwaadaardige gedrocht in de making. Er gaan hardnekkige geruchten rond dat niemand minder dan Lindsay Lohan de rol van Carrie op zich zal nemen.
CARRIE Remake News | Horror Society - horrorsociety.com
Lindsay Lohan For Carrie Remake, Suggests Stephen King | The FABlife - thefablife.com
Pierre1965
Er is toch ook al eens een remake gedaan in 2002.
Voor mijn gevoel is deze film niet te overtreffen.
Zeker niet qua acteerprestatie van moeder en dochter.
En het verhaal van toen past niet meer in het huidige tijdsbeeld.
Och ja, interessant zal het best zijn.
Al was het alleen maar dat deze klassieker weer wat meer aandacht krijgt.
Vind het een gemis dat dit werk niet in een top 250 staat.
FillumGek
Het is denk ik alweer zo'n tien jaar geleden dat ik deze heb gezien dus was het tijd voor een herziening. Het verbaasd hoeveel ik nog van de film wist, en wanneer je aan Carrie denkt, denk je aan de legendarische prom-scene. Dit was de voornaamste reden om hem opnieuw te kijken en het was weer genieten!
Carrie is het lelijkste meisje van de klas en wordt streng religieus opgevoed door haar, toch redelijk geschifte moeder. Een standaard wraakverhaal, maar in deze film heeft de wreker - Carrie dus - telekinetische krachten. Hoewel je alleen de laatste twintig minuten van horror kunt spreken vermaakte ik me ook met de trage opbouw. Typische high school dingetjes zoals het leuke meisje en de stoere jongen, pesterijen en de sympathieke lerares.
Het acteerwerk is best sterk. Spacek is terecht gecast als lelijk eendje en acteert uitstekend. Aandoenlijk hoe ze steeds om haar 'mommy' smeekt, maar totaal geschift wanneer ze haar grote ogen opzet. Die ma is ook goed gecast, maar haar rol was wel behoorlijk irritant. Helemaal dolgedraaid door religieus gezeik, en dan te bedenken dat er echt zulke mensen bestaan. Grappig ook om Travolta te zien, wist echt niet meer dat hij hier in speelde.
Er wordt op een voortreffelijke wijze naar de climax toegewerkt en die mag terecht 'klassieker' genoemd worden. De scene wanneer Carrie door het lint gaat heeft niets aan impact verloren en is bovendien audiovisueel subliem. Zeer verontrustende soundtrack. Sneu om te zien hoe Carrie steeds geliefder wordt, maar door een enkeling uiteindelijk alsnog over de rooie gaat. De reactie van Carrie bij het zien van haar dode moeder vond ik trouwens erg mooi. Een terechte klassieker!
handelaar
"Spacek is terecht gecast als lelijk eendje"
laat ik dat nu een hele mooie meid vinden zoals ze er vroeger uit zag, als ik me prime cut met Lee Marvin nog kan herinneren..jammie! maar daarintegen roodharige meiden hebben nu eenmaal mijn voorkeur!
SlasherMovieMan
Is Carrie zo goed als iedereen zegt of is het tien keer niks?
Ik ga niet nou levenloos het plot vertellen van deze film, want iedereen kent deze film. Dat is gewoon een feit! Maar wat ik wel kan zeggen: Sissy Spacek steelt de show in Carrie! Ik weet niet wat anderen ervan vonden: ik had veel lol toen ik deze film zag. Ja ik weet het: het is intense en spannend. Maar dan nog? Het is ook gewoon lollig. Maar ook de "prom-scène" vind ik zo gaaf. De gaafste van alle fragmenten in deze film! Maar de hele film is zo gaaf. ja, wat verwacht je eigenlijk met een verfilming van Stephen King? En dat is een pluspunt: we hebben een geweldige verhaallijn. Maar wat het nu nog voorstelt? Je weet het nooit. Films veranderen de hele tijd. Ik weet niet of Carrie nog net zo goed is 10 jaar later. Maar zelf vind ik het een vermakende flick. Dat komt met name door die scène op de schoolfeest. Dat ze helemaal doordraait met dat bloed op haar. Ik vind dat Carrie ook een goed beeld geeft op Amerikaanse middelbare scholen. Veel mensen worden gepest op de middelbare school. En soms worden er ook hele lullige grappen uitgehaald door rot jochies. Dat komt gewoon voor. Maar Carrie zelf is ook heel creepy, de moeder is nog meer creepy vanwege haar religieuze gedoe enzo. Dus kortom: Carrie is een geweldige film. Zoveel lol toen ik het zag. Maar ook zo slim hoe ze het hebben aangepakt vooral de scène op het schoolfeest. En de kleuren die daarbij zijn gebruikt. Dit is echt een vermakende film, ook al is ie zo oud. Maar zeker één van de beste verfilmingen van Stephen King net zoals The Shining.
SlasherMovieMan
Ik heb zelden zo'n herhalende tekst gelezen...
Ja weet ik. Ik moet nog veel leren van reviews!
%%%%%%
You teases the wrong girl !
Je zult het maar treffen als pestkop !
In deze film zag ik als jong jongetje eens een paar scene's o.a Hoe ze haar moeder kruisigde die scene's ben ik ook nooit meer vergeten. Deze film staat mede daardoor ook aardig op mijn netvlies gebrand. Nu zo ongeveer 10 jaar na dato kan ik concluderen dat buiten het een film van buitengewone top klasse is,dat het ook geen wonder is dat het altijd door mijn hoofd is blijven spoken. Want deze film is buitengewoon intens en bij vlagen ook behoorlijk griezelig !
Brian De Palma zal waarschijnlijk altijd de regiseur blijven van de behoorlijke overschatte Scarface (1983). Voor mij in iedergeval absoluut niet meer ! Deze film is zoveel klasse beter dan Scarface ! Deze film heb ik ervaren als een zeer intense film die jouw als kijker meesleurt door de hele moeilijke en nare leven van Carry White ( over intens acteren gesproken
) die op school vernedert en gepest word en thuis,naja kijk en ervaar zelf maar eens wat voor klasse werk dit is.
Er is een moment wat me wel wat aan Deliverance (1972) deed denken over een klassieker gesproken
Ik heb zelden een film meegemaakt die zo sterk gebruik maakt van het audiovisueel aspect als het montage aspect en als dat een geheel word zal de impact enorm zijn.
Deze film heeft overtuigend een plek in mijn top 10 gepakt
Simon Smith (crew films)
Welk moment was dat?
Welk moment was dat?
De hand die ineens uit het graf tevoorschijn komt. Bij Deliverance is dat geloof ik uit het water.
ik moet wel erbij zeggen dat het weer een poosje geleden dat ik Deliverance zag,maar dat moment zat er wel in dacht ik.
yeyo
Klopt, hoor. De Palma zei in de making of dat hij zich had laten inspireren door het einde van Deliverance.
sweinsteiger
mikey
Serieus ?
Aleen de intro,De bal scene's zijn al prachtig vormgegeven !
Number23
Jaaaa lekker klassiekertje hoor. Behalve dat het een leuk verhaal is dat zeer spannend wordt gebracht, is het acteerwerk ook zeer prettig om maar te kijken. Natuurlijk doen Spacek en Laurie het goed, maar ook de kleinere rolletjes (Irving, Allen, Travolta, Katt, Buckley) zijn goed ingevuld. Ben blij dat ik hem eindelijk gezien heb.
movie-edje
De beste verfilming boek van stephen king!
De intro , geweldige muziek erbij.
ik krijg iedere keer medelijden met carrie!
5***** waard!
MrRotKip
goede film ja, maar de muziek is gestolen van Bernard Hermann's Psycho
herder
Ik vind het echt zielig voor de moeder van Carry. Ze had het beste voor haar dochter, maar oh nee hoor..haar dochter wou graag de aandacht van de populaire boys. Tjah dan maken ze wel misbruik van je, moest je maar naar je liefdevolle mami luisteren
herder
goede film ja, maar de muziek is gestolen van Bernard Hermann's Psycho
Muziek is wel minder. Vind het alleen bij Psycho passen.

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Een greep uit de favoriete films ooit van regisseur Quentin Tarantino

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014

Psycho
Horror / Thriller, 1960

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972

Harlan County, U.S.A.
Documentaire, 1976

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

Boogie Nights
Drama, 1997
kindermishandelinggebaseerd op boekbegraafplaatsisolatiestagebijbeltelekinesismiddelbare schoolwraakonbeantwoorde liefdepromleraartienermeisjeschoolreligiecrueltyragehumiliationcrucifixprayingoutsidertauntinghostileabusive motherfirestorm religious horrormoeder dochter relatiesupernatural horrorschool bullying suspensefulhorrifiedteen scream