• 9.378.921 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.015.596)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van Tefferkix

Tefferkix

jongens jongens jongens, wat een geweldige heerlijke film! TOP!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Alles is eigenlijk al wel over deze film gezegd zo te zien. Hartverwarmend, een echte feelgood film. prachtige chemie tussen de twee hoofdrolspelers, etc.

Ik kan me alleen maar aansluiten bij al die reacties. Topper!

avatar van Insignificance

Insignificance

Sympathiek filmpje. Vooral positief dat het niet te nadrukkelijk op zoek gaat naar beroering via allerlei gekunstelde geplot, maar leunt op z'n twee hoofdrollen. De ene een warme man die geen medelijden wenst, de andere een goedlachse kerel die geen medelijden toont. Ontwapenend is dan een term die al snel te binnen schiet, helemaal met de aanwezige chemie en komische momentjes. Het wordt alleen na verloop van tijd wat meer van hetzelfde en is het wachten op een draai. Er moet immers nog een baard op. Dat doet me dan allemaal niet zoveel meer.

avatar van andijvie

andijvie

Wat een heerlijke zalig film.

Een lach een traan een grimas en een bijzonder eind.

Wat willen we nog meer van film als dit.

4 sterren, das een goeie 8 ... een dan ook een hele dikke.

avatar van adso

adso

Verloor gaandeweg zijn glans...

avatar van platonie

platonie

Wat een geweldige, ontroerende, emotionele film is dit. Een van de beste die ik de laatste tijd gezien heb...een dikke 4.5

avatar van digi

digi

Normaal niet mijn genre, maar dit was echt een goede film.

Goed geacteerd, goed verhaal, leuke humor, leuke muziek en een leuk, weliswaar ietwat voorspelbaar, einde.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Zoals hierboven, normaal totaal niet het soort films waar ik naar kijk. Maar ben zeer positief verrast.

Goede humor en een film die je raakt! Mooi einde als kers op de taart.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Insignificance schreef:

Sluit ik me volledig bij aan. Na verloop van tijd geloofde ik het wel en was het inderdaad wachten op een draai. Hadden ze dat gedaan dan had het wat mij betreft "echte" sterren kunnen krijgen.

avatar van specialized

specialized

Alles is al gezegd.Dus gewoon kijken.

avatar van Mythos

Mythos

Heerlijke film!

'Is dat een boom'?

Enorm gelachen

avatar van immar

immar

Geweldige film. Moet je gezien hebben. Enorm gelachen!!!

avatar van frolunda

frolunda

Erg goede film waar ik me kostelijk bij vermaakt heb.Cluzet is altijd goed en ook Sy maakt indruk.Ben wel benieuwd of ik dat over een tijdje ook nog vind.

avatar van willemfilm

willemfilm

Goede film. Goede acteerprestaties. Geloofwaardig. Humoristisch en ontroerend.

Het gegeven spreekt niet echt aan vind ik de uitvoering des temeer. Must see.

avatar van Wernertje

Wernertje

Een film die bij mij eigenlijk op de plank blijft liggen, gezien ik het niet heb met Franse films eigenlijk heb ik weinig met films die niet van Nederlandse bodem of Amerikaans zijn.

Maar op advies van vriendens /kenissen en de overweldigende lov van de media en moviemeter toch maar eens gekeken.

Het bekijken van de film was voor mij meer om te kunnen oordelen of het nu terecht is dat deze film zoveel credit krijgt en volgens iedereen zo geweldig is. Ik stapte eigenlijk vrij kritisch in de film en ging er daarom vanuit dat ik me weinig zou kunnen ontspannen en meer gefocust was op het verhaal en filmtechnische.

Maar bij de openings scene ontspande ik al direkt, mooi gefilmd, humoristisch en mooie muziek. Hoewel ik vaak de hoge stemmen en entousaste reacties hier niet echt begrijp bij sommige films, snap ik dat bij deze film wel.

Goed geacteerd, mooi gefilmd, leuke humor, aardig verhaal en goede passende muziek. Een film die zeker op mijn lijst komt van de betere films van het afgelopen jaar.

vier sterren en dit geef ik niet heel snel en vaak.

avatar van wexxel

wexxel

Wat een enorm hoge waardering voor een redelijk doorsnee comedy. Waarschijnlijk zal aan het politiek correcte karakter van de film liggen. En ach hij heeft ook wel iets sympathieks.

avatar van Tall man

Tall man

Momenteel aan het kijken op school bij CKV. De eerste 20 minuten al aangenaam verrast door de film. Het pakt je gelijk, pakkende humor en een goed verhaal.

avatar van boemboem27

boemboem27

heelijke film.

onverwacht leuk,goed en sympathiek gewoon effe iets anders.

goed geacteerd leuke humor.

ben eigenlijk niet zo op Franse films maar deze is toch een echte aanrader

gewoon kijken dus...

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Redelijk goede film, vooral vanwege de sterke hoofdpersonen, maar een matig verhaal. De hoofdpersonen pakken meteen, maar het verhaal op zichzelf verteld niet zoveel. Uiteindelijk kabbelt de film dan ook naar een wat slap eind toe.
Op bepaalde momenten is de film ook niet helemaal geloofwaardig, zoals zijn broertje die het foute pad op gaat, maar in 1 shot een grote auto weggestuurd wordt alsof daarmee de kous af is.
De keuze om de film te starten met de achtervolging is apart. Het suggereert alsof er veel actie gaat plaats vinden in de film, maar dat is niet het geval. Ook krijg je aan het einde van de film niet opeens een hele andere kijk op hetzelfde stukje ofzo.

avatar van davert89

davert89

Sympathieke film, waar je direct midden in zit. Paar keer hardop moeten lachen, en geen moment verveeld. Een hele vermakelijke film dus, een aanrader!

avatar van mystica

mystica

Erg leuke film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ondanks dat het verhaal verder niet zo sterk is, is de film verder onderhoudend en verrassend.

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Zeldzaam mooie film naar een waargebeurd verhaal. Mooie sfeer, prima komische momenten tijdens dramatisch verhaal. Er zit ook een mooie dosis hoop in verwerkt, voor beide hoofdpersonen nog wel. Geen tearjerking over-the-top Hollywood sausje gelukkig eroverheen met zielige achtergrondmuziek. De acteurs acteren niet maar ZIJN hun personnages. Dat het verhaal niet heel ingewikkeld is stoort me niet, het toont voor mij de kracht van de eenvoud/kunst van het weglaten aan. Kan niet anders zeggen dat ik het een topfilm vind!

avatar van ChelseaH

ChelseaH

ik zal deze film een keer zien, maar op een of anderen manier trekt de film mij zo totaal niet. Iedereen blijft maar zeggen hoe geweldig 'die is, maar het lijkt me zo sandaart en

dat politiek correcte oo dat vind ik echt om te . Wat hebben mesen toch altijd met van dat soort films, alsof ze dan opeens honderd keer beter zijn. Maar ik zal hem maar gaan kijken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een enigszins lompe, zwarte crimineel die uit de shit wordt getrokken door een beschaafde en rijke blanke. Is dat politiek correct?

avatar van MantA1952

MantA1952

avatar van chaea

chaea

Leuke goede film welke mij boeide tot het eind, ben ik echt blij mee omdat de andere optie de voice of holland was waar mijn ega naar keek. Echt een fijne film met heerliijke muziek, acteurs zeer goed, de 1 met zijn lach sprekend C.Seedorf(Ajax,Milan) en de ander bijna de Niro. Stukje bij duinkerke tijdens het scheren, mooi gevonden.

Een 4

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Als de film dit gemiddelde aanhoudt komt 'ie gewoon 6e te staan in de Top 250 hier.

avatar van Timba69

Timba69

MantA1952 schreef:

Er zijn tientallen films die het zelfde onderwerp beter hebben uitgewerkt.

Dank je voor deze prima onderbouwde mening. Ben benieuwd naar je 10 voorbeelden..

Op zich wel genoeg aangezien je er meer dan 20 a 30 kent..

avatar van tims

tims

MantA1952 schreef:

Er zijn tientallen films die het zelfde onderwerp beter hebben uitgewerkt.

Misschien moet je hem eens gaan kijken

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Insignificance schreef:

Ooo nou ik had iets anders in gedachten XD maar zoals ik al zei ik ga hem maar een keer zien