• 9.379.415 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.015.707)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van Cinemovie

Cinemovie

Prachtig verhaal en prachtig acteer werk!! Film gaat over vooroordelen en dit is een film waar je echt iets van mee krijgt. Na het zien van deze film zul je niet zo snel meer etiketten plakken op personen. Echt een aanrader!!! vandaar ook mijn 5 sterren

avatar van SonDua

SonDua

Helemaal mee eens. Zeker aan te raden. Ik heb veel gelachen!

Cinemovie schreef:

avatar van frojo

frojo

goed geacteerd door iedereen, gewoon een mooie film, met een lach en een traan

avatar van Montorsi

Montorsi

Cinemovie schreef:

Wel apart dat je dat inzicht pas krijgt na het zien van deze film, maargoed.

avatar van SENGOK

SENGOK

Beste drama van afgelopen jaren.

avatar van xSamira

xSamira

prachtige film.

avatar van Mus26

Mus26

Prachtige film, heb deze ondertussen drie keer gezien. Elke keer kom ik steeds meer tot de conclusie wat een geweldig acteerwerk er is neergezet en de chemie tussen de twee hoofdpersonen is onbeschrijfelijk.

Ik lees hier en daar wat kritiek over de laatste, wat voorspelbare, scene maar hoe Cluzet daar in een fractie van tijd de emoties van wanhoop, verdriet, opluchting, tegenstrijdigheid en dankbaarheid in de expressie van zijn gezicht laat lezen heb ik in geen enkele andere film gezien.

Een film die goed is voor een lach en een traan is altijd fijn, maar Intouchables bezorgt bij mij daarin de overtreffende trap.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

De film begint Ijzersterk en gaat over de manier van omgaan met mensen en het leven in een akelige situatie aangenamer te maken met een dosis Humor en van een niet geslaagde een herkansing tot geslaagd maken , mede door de toffe verhaal waar de nadruk op ligt en de hoofdrol spelers François en Cluzet, Omar , want niemand had deze rol beter kunnen neerleggen dan deze twee helden.

avatar van elayz

elayz

Gezien in de Bios, erg, erg mooi verhaal met leuke goede humor!

avatar van Lkw

Lkw

Ik sta redelijk alleen geloof ik, maar ik vond het een clichématig en nogal langdradig verhaal. Goed geacteerd, dat wel. Maar ik heb me niet erg vermaakt, het lag er allemaal te dik bovenop. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal of niet.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Cliché is het op zich ook, maar op een zeldzaam luchtige manier gebracht Dat scheelt al wat.

avatar van Lúthien

Lúthien

Op zoek gaan naar feitelijkheden lijkt me compleet zinloos. Immers, het gevoel dat je eraan overhoudt is wat telt, niet wat er exact is gezegd of gespeeld.

avatar van booyo

booyo

Gister voor de tweede maal gezien, en hoe je hier niet vrolijk van kan worden is me een raadsel. Ondanks dat het leven van Phillipe eigenlijk erg treurig is, zit ik de gehele film met een lach op het gezicht. Cliché uitgevoerd of niet, weinig films weten me zo te vermaken en tegelijkertijd te raken.

De eerder gegeven 4,5* blijft zeker staan.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Hier en daar was de humor leuk. Goede flm dat wel maar een score van boven de vier is overdreven. Vond de film vlak, gezien het begin van de film. Dat de film op waarheid berust is mooi. Kortom leuke film, maar niet bijzonder. 3.5

Miljoenste Nederlandse bezoeker voor Intouchables | nu.nl/film

"Het is voor het eerst in zeker dertig jaar dat een Franse titel in Nederland zoveel mensen wist te lokken."

Wow, unieke mijlpaal!

avatar van schram101

schram101

Bij de herziening toch een een halve ster erbij. Intouchables is absoluut de beste film die zag in zijn genre. Misschien is het voordehand liggend sentiment, maar wat is het ontzettend leuk gedaan en een genot om naar te kijken. Wat een energie, wat een plezier van de twee hoofdrolspelers (overigens beide uitstekend geacteerd). De chemie tussen de twee is uitzonderlijk. Ook de schitterende muziek, zowel de prachtige piano als natuurlijk Earth, Wind & Fire, brengen de toch al zo lekkere sfeer tot een absoluut hoogtepunt.

Driss, een onuitstaanbare etterbak, en Philippe, een verlamde miljonair, worden hartsvrienden en de tal van komische situaties waarvoor die verandering zorgt, alsmede de komische bijrollen die we tegenkomen, maken deze Franse film tot een hoogtepunt van 2012.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

kappeuter schreef:

Miljoenste Nederlandse bezoeker voor Intouchables | nu.nl/film

Wow, unieke mijlpaal!

Idd vrij uniek! Ik hou normaal ook niet echt van Franse films moet ik zeggen, maar dit is een klasse apart.

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Op de een of andere manier irriteer ik me al mateloos aan het Frans, maar dat heeft natuurlijk nog niks met de film te maken, echter is het verhaal echt niet zo bijzonder als iedereen hier doet voorkomen. Acteerwerk dik in orde, sfeer ook. Maar amusementswaarde (wat ik toch het belangrijkste aan een film vind) is echt minimaal. Vind het ook heel grappig dat hier een vaste kern is die blockbusters steevast een onvoldoende geeft omdat het verhaal flinterdun is etc. Echter hebben die meestal wel een erg hoge amusementswaarde. Voor mij is de film dan ook echt niet meer dan 2 sterren waard.

avatar van manecas36

manecas36

Jeroen87 schreef:

- wist je niet dat het een Franse film is?! Als je dat wél wist, waarom ga je dan kijken?

- Ik ben wel benieuwd welke film voor jou 5 sterren waard is.

Zelf heb ik de film 3 keer gezien; de derde keer vond ik 'm nog even goed en mooi als de eerste keer.

Ik heb nog niemand de zaal uit zien komen die deze film niet geweldig vond.

Als je de dilm nog niet gezien hebt, zou ik zeggen: Ga er nog lekker naar toe of wacht tot 25 september. Dan is hij te huur.

Au revoir!

avatar van Koen87

Koen87

Hij geeft geen 5en, wel een 4,5 voor Real Steel...

avatar van Pevede

Pevede

Franse topper.

Meestal is het louis de bla bla snelle babbel filmpjes en dat had deze echt niet.

Goed verhaal drama humor alles zit erin voor een heerlijk avondje kijken.

Zeker de moeite waard voor mensen die graag naar true stories kijken.

avatar van markie1978

markie1978

Goede film, zeker voor een Franse film, had het totaal niet verwacht. Meestal hou ik niet van drama maar dit is wel een leuke.

Komt er ook een remake in het engels, dan word de film nog leuker.

Ik weet wel goede cast.

Dustin Hoffman samen met Cuba Gooding jr.

Hopelijk komt er een remake.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dat deze film hoog ging scoren verrast me niet. Dat 'm het momenteel schopt tot 5e beste film ooit in de top 250, daar kijk ik best van op. Ben benieuwd hoe de score zal evolueren met de DVD + BluRay release in september.

avatar van markie1978

markie1978

Filmkriebel schreef:

Ik heb net gekeken in de top250 maar ik zie deze film helemaal niet terug, dus volgens mij ben je in de war.

Wel zie ik de film terug op de recente top 100 lijst, en wel op nr.1

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nee hij staat er niet tussen want film kan pas 2 jaar na officiële release in de toplijst komen maar moest hij er tussen staan, dan zou hij op die positie staan.

avatar van BBarbie

BBarbie

markie1978 schreef:

Hopelijk komt er een remake.

Asjeblieft niet zeg! Ik heb m'n zakken al vol van die Hollywood-remakes.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Filmkriebel schreef:

Ik denk niet dat de score er veel onder zal lijden. Het is niet een typische bioscoopfilm die het geluid en het grote scherm nodig heeft om je te overdonderen.

avatar van pierre18

pierre18

Mooie film, goed geregisseerd, verdienstelijk acteerwerk en een mooi stukje muziek . Maar ondanks de vele positieve kritieken hier heb ik nu niet erg vaak gelachen om deze film. Er zaten wel leuke stukjes in de film, maar m.i. ook niet meer dan dat.

Het verhaal is goed, maar ook niet meer dan dat, want verrassend was 't allemaal niet. Ik vond 'm op sommige momenten zelfs een beetje langdradig worden.

Het is leuk om te horen dat er zoveel mensen (ook om me heen) deze film zo geweldig vinden, maar ik kan me niet voorstellen dat deze film nu hoger dan 4 sterren moet scoren.

3,5 ster lijkt mij meer dan genoeg.

avatar van Wendy_

Wendy_

Ik vond het een geweldige film!

Ik vond het verhaal heel erg mooi, de acteurs waren goed en bovenal heb ik er heel erg om kunnen lachen!

Persoonlijk vindt ik het een échte aanrader!

Daarom heb ik hem ook 5 sterren gegeven, ik zou hem zo nog eens kunnen zien.

avatar van Pronto

Pronto

Wat heb ik genoten van deze film. Geweldig acteerwerk van beide heren. Die straaloogjes van Cluzet ontroerde zeer en ook het personage van Sy was heel aandoenlijk.