• 9.384.382 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.975.645)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van director88

director88

Ik kan niet wachten!!!

Kan iemand mij vertellen wie ik zie op 1:33. Ik durf het niet te zeggen maar hij komt me toch bekend voor. (filmpje wat als laatste geplaatst is, met nl subs)

Zin in de zomer van 2012!!

avatar van Montorsi

Montorsi

Joseph Gordon-Levitt.

avatar van Movie Master

Movie Master

Heb mn bedenkingen over deze film. Wordt 3/4e wachten tot batman weer in

aktie komt dus 1/4e boeiend. Of film duurt 2 1/2 u en 15 min aktie. Zoiets.

Dan Anne Hathaway als catwoman? Met die dikke kont. fatwoman=catwoman zie ik

toch liever Halle Berry. Kan het mis hebben ze kan waarschijnlijk beter

acteren. En het gemompel van Bane?

legian

waarom is maar 1/4e deel boeiend? omdat er maar 15 min. aan aktie is?

waar haal je in hemels naam vandaan dat het 3/4e duurt voordat er wat gebeurd?

en ga niet zeggen dat je je basseerd op de vorige want daar was dat niet het geval.

dus...?

tja ben ook geen fan van zowel Anne als Catwomen, maar om nu al daarover te beginnen vind ik wel wat vroeg. we hebben der nog niet eens in aktie gezien

en dan wat heeft iedereen toch te zeuren over het de stem van Bane, hij is te verstaan (zij het ietwat lastig) en het klinkt best vet vind ik.

avatar van Thorongil

Thorongil

Ondermaatse trailer. Bane, ziet er ook maar belachelijk uit met zijn Hannibal Lecterachtig masker

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ik vind dat ze bane goed opgelost hebben. Vooral zijn stem klinkt zo vaag in positieve zin. Gelukkig hebben wij ondertiteling en kunnen we lezen wat hij zegt. Misschien niet helemaal de bedoeling, ik vind wel dat ze zijn stem verstaanbaar moeten hebben, maar ik vind het wel goed gedaan zo.

Alleen Catwoman nog, ik hoop dat die niet zo lachwekkend overgebracht word als op de foto's... Ben benieuwd.

En ik lees hierboven een reactie dat er te weinig actie in zit.

Voor Batman met veel actie moet je denk ik maar de oudere films kijken. Ik vind het goed dat er een draai aan is gegeven met deze trilogie, een soort thriller/drama met Batman, iets wat zijn status wel goed doet. Hoe het natuurlijk verder gaat is de vraag. Gaat het weer naar veel cartoonachtige actie of word deze toon toch nog lichtelijk voortgezet.

Ik denk zelf dat na deze Batman het wel een beetje klaar is, en dat ze er voorlopig van af kunnen blijven. Geen gevalletje Spider-Man dus...

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik vond het wel een zeer gave trailer! Bane lijkt me een dreigende vijand, Anne Hathaway vond ik ook niet verkeerd en de sfeer is lekker duister.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Kan niet wachten. Niet op basis van de trailer, maar op basis van de proloog verwacht ik dat deze film zelfs TDK kan overtreffen.

Movie Master schreef:

Heb mn bedenkingen over deze film. Wordt 3/4e wachten tot batman weer in

aktie komt dus 1/4e boeiend. Of film duurt 2 1/2 u en 15 min aktie. Zoiets.

Dan Anne Hathaway als catwoman? Met die dikke kont. fatwoman=catwoman zie ik

toch liever Halle Berry. Kan het mis hebben ze kan waarschijnlijk beter

acteren. En het gemompel van Bane?

Je hebt Anne Hathaway schijnbaar nooit eens goed bekeken. Fatwoman? Prachtige vrouw. Bekijk Love and other drugs eens, daar zie je haar regelmatig naakt zelfs.

En nog al zoiets, de film is alleen boeiend als Batman verschijnt of als ze vechten? Dan snap je de insteek van de films niet. Geen idee trouwens hoe je erbij komt dat Batman nauwelijks aanwezig zal zijn.

avatar van supermovieman

supermovieman

Movie Master schreef:

Heb mn bedenkingen over deze film. Wordt 3/4e wachten tot batman weer in

aktie komt dus 1/4e boeiend. Of film duurt 2 1/2 u en 15 min aktie.

Dat Batman alleen aan het einde van de trailer verscheen, wil niet zeggen dat hij in de film ook alleen aan het einde te zien is.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Wat maakt die trailer mij weer nieuwsgierig.

Het enige waar ik een beetje schrik voor heb is het aantal personages (Bruce Wayne als persoon en als Batman, Bane, Catwoman, Cotillards rol, Gordon-Levitts rol,...). Hopelijk verslikt Nolan zich hier niet in.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Viel me inderdaad ook al op in de trailer, met ondertiteling erbij zal het weinig uitmaken maar zonder is het vrij moeilijk te verstaan.

avatar van manito

manito

ik heb het gevoel dat deze film ongelooflijk slecht gaat worden = ' (

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Jammer dat The Dark Knigth Rises niet echt interessante vijanden heeft. A la Joker bijvoorbeeld. Anne Hethaway als Catwoman vind ik ook geen geweldige keuze.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

manito schreef:

ik heb het gevoel dat deze film ongelooflijk slecht gaat worden = ' (

Nee, man . Slecht sowieso niet. Misschien de minste van de drie, maar slecht denk ik niet.

avatar van Cinema072

Cinema072

Heel veel zin in!

Toch ook na de trailer gezien te hebben erg benieuwd.

en Bane is niet interessant omdat..?

The Joker is volgens mij de bekendste van alle villians maar dat wil niet zeggen dat de andere niet interessant zijn.

zo hebben alle villian hun eigen ding, zo is creëerd Joker chaos, two-face kiest tussen goed en kwaad, riddler heeft allemaal raadsels enz. enz.

en Bane is zowel een uitermate sterke villian evenals die slim is, dus dat lijkt mij toch wel een interessante villian.

daarnaast heb je ook minder interessante figuren zoals catwoman, maar in de handen van Nolan heb ik er het volste vertrouwen in.

Toch ook na de trailer gezien te hebben erg benieuwd.

Bane en Ra's Al Ghul zijn toch wel erg interessant te noemen hoor. Helaas geen Joker nee, da's de beste van allemaal, maar na TDK valt het toch niet meer te evenaren qua vijanden.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Vind Bane net een zeer interessante tegenstander. Eentje die zich fysiek kan weren tegen Batman. Zie Batman Bane nog niet zomaar heen en weer meppen zoals de Joker in TDK

avatar van Filmpje1

Filmpje1

legian schreef:

Ik ben een leek op gebied van de strips etc. maar was the riddler niet de zelfde als de joker? of sla ik nu de plank compleet mis?

Verder ben ik wel van mening dat ik na the Joker, Two Face altijd een erg interessant figuur vind. vond het daarom ook erg jammer dat we maar zo weinig van hem hebben gezien in TDK en waarschijnlijk niks in TDKR

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Had na het zien van de setfoto's zo mijn twijfels over deze film, maar de trailer ziet er niet verkeerd uit, vind ik. Heb er wel vertrouwen in dat het een vermakelijke film gaat worden - al vrees ik ook dat de overvloed aan personages Nolan misschien wat in de weg gaat zitten.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

The Oceanic Six schreef:

maar na TDK valt het toch niet meer te evenaren qua vijanden.

Dat zou op zijn minst het doel moeten zijn.

Ik ben verder niet zo bekend met de strips, etc, maar Bane trekt mij op dit moment niet. Wie weet overtuigd hij over een jaar...

avatar van jipt

jipt

Karl van H. schreef:

Was bij de vorige Batman toch ook al het geval.

Filmpje1 schreef:

je slaat inderdaad de plank mis the Joker en the Riddler zijn 2 verschillende villians, moet je maar eens opzoeken of eventueel de oudere batman films kijken, daar zitten ze ook in.

Nicolage Rico schreef:

Dat zou op zijn minst het doel moeten zijn.

Waarom moet dat het doel zijn? Joker evenaar je niet meer.

Maar daarom kan je nog wel een geweldige film afleveren. Stop bv meer moeite in het plot, karakteruitdieping, actie of spanning. Genoeg andere zaken waarmee je TDK wel kan evenaren of voorbij gaan...al wordt het wel lastig. Maar Ledgers Joker is toch wel briljant geworden, daar hoor je over 50 jaar denk ik nog van.

The Oceanic Six schreef:

Joker evenaar je niet meer.

hoezo niet?

dat het erg lastig gaat worden ben ik met je eens, maar dat je the Joker niet evenaart daar ben ik niet zeker van.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Wie nog twijfelt of TDKR een gigantisch succes gaat worden, lees deze prachtige trailer analyse van De Filmblog. Absoluut het lezen waard:

Ik heb er al het vertrouwen in! Mede door deze trailer-review van De Filmblog:

The Dark Knight Rises trailer : analyse : De FilmBlog - defilmblog.be

avatar van Stino28

Stino28

Ik heb zonet de prologue gezien. Als de film evengoed kan blijven, dan mogen de mensen op hun beide oren slapen. Man man hoe doet Nolan het toch maar. Bane is een fantastische villian, zalig dat accent

avatar van jipt

jipt

Feanatieke schreef:

Ik heb er al het vertrouwen in! Mede door deze trailer-review van De Filmblog:

The Dark Knight Rises trailer : analyse : De FilmBlog - defilmblog.be

Wat een vreselijk onzinnig artikel. Een trailer analyse slaat al nergens op, maar dit is toch pure overhype. Zo'n onzin artikel kan je wel van elke trailer maken.