Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
John Blake
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
Net 2de kijkbeurt gedaan, 1ste was in de Bioscoop. Maar ik blijf het een mooie film vinden.
Thomas83
Zelden zie je zo'n gebrek aan logica in een film. Extra pijnlijk, aangezien Nolans inrerpretatie van de Batman-wereld toch een wat meer rauwe en "realistische" is. Heb de film alweer meer dan twee weken geleden gezien geloof ik, maar doordat er zoveel te bekritiseren is had ik weinig zin om moeite te doen voor een stukje hier op Moviemeter. Maar ja, mijn meningen over andere films die ik inmiddels gezien heb blijven daardoor ook maar liggen. Ik zal wel de meeste onzinnige dingen opsommen dan:
-De belachelijke openingsscène met dat vliegtuig gooit direct al alle schijn van realisme overboord.
-Waar slaat die kluizenaarsrol van Bruce Wayne nu helemaal op? Een tamelijk melodramatische reactie op wat tegenslag. Uiteindelijk blijkt er ook niet zo super veel nodig om hem uit zijn kokon te laten komen.
-Een SWAT-team kan binnen een paar seconden ter plaatse zijn.
-Bane breekt achteloos met 1 hand iemands nek.
-Na de ontvoering van Gordon gaat Blake direct naar Wayne, en na de bevrijding van Gordon stelt hij deze onbekende agent van de straat gelijk maar aan als belangrijke rechercheur.
-Wayne die droog direct na zijn doktersbezoekje uit het raam abseilt om Gordon te bezoeken.
-Bane brengt Wayne financieel aan de afgrond door de beurs te overvallen en vervolgens in Waynes naam slechte deals te sluiten, hahaha.
-Een kernwapen maken van een kernreactor lijkt me ook vrij sterk. Maar misschien kan dit wel echt, ik heb er ook niet echt verstand van.
-Een romance uit het niets tussen Wayne en Miranda.
-Bane die Wayne op een of andere manier niet doodt maar geestelijk martelt door hem in een beruchte gevangenis te plaatsen. De wijze man voor spirituele begeleiding en hilarische fysiotherapie is ook aanwezig. Verder zien de gevangenen er best afgetraind uit nog, en later in de film blijkt de gevangenis zo afgelegen nog niet te liggen blijkbaar. Batman kan zelfs een voor de buitenwereld hermetisch afgesloten Gotham City betreden.
-Vond dat Bane de macht in Gotham ook wel erg makkelijk over wist te nemen. Iedereen neemt ook maar aan dat niemand de bom onschadelijk kan maken. En wat wordt de voltallige politiemacht ook kinderlijk eenvoudig buitenspel gezet, haha. En dan later die soort veldslagen (de politie met gummiknuppels en pistolen, veel van de bandieten met AK-47's etc.) op de straten. Stiekem wilde Nolan een oorlogsfilm maken.
-De twist dat het onbeduidende personage Miranda het ware kind van Ra's al Ghul is, en niet Bane, vond ik ook niet al te sterk overkomen in de film.
-De stem van Batman blijft hilarisch. En daar komt nu ook het merkwaardige accent van Bane bij.
-Blake overleeft een explosie vlak voor hem.
Daarnaast duurt de film ook weer veel te lang voor wat het biedt. Ik vond Hathaway wel een heel aardige Selina/Catwoman spelen. Verrassend dat ze die bitchy rol ook zo goed aankan. Gordon-Levitt is ook gewoon goed, maar zijn rol is nog overbodiger dan die van Catwoman. Van haar politieke opvattingen is op een gegeven moment ook weinig meer over.
Ook wel een overdreven sterrencast weer trouwens. Al had ik Caine niet willen missen.
Hardy is ook een goed acteur en op zich goed gecast, maar zijn personage vind ik maar net-niet. Allereerst leidt dat accent toch een beetje af, en ik vond zijn politieke motieven ook niet echt werken. Het is best lastig om het te laten werken om gelijk een levensgevaarlijke en fysiek imponerende bad guy te zijn en aan de andere kant ook iemand met een bepaalde ideologische motieven.
Ik vind het ook maar niks dat zo'n personage als Daggett een pure karikatuur is. Tenminste, dit soort dingen werken niet als je op een soort realisme mikt zoals de regisseur hier doet.
Wat me wel bevalt zijn de geluidseffecten, special-effects en het camerawerk. Allemaal lekker opgeblazen. Al doet het er op zich niet zoveel toe, want de actiescènes zijn gewoon heel matig. The Dark Knight had dan tenminste nog wat interessante.
De flauwe oneliners liggen me ook niet zo, de dialogen zijn vaak ook wat aan de achterlijke kant, en de thema's van de film komen weinig subtiel naar voren. Ook de soundtrack is af en toe wat lomp, met slecht getimede overdreven zielige muziek op de momenten dat het "moet".
Vond het einde trouwens wel best mooi. Het laatste gevecht tussen Batman en Bane is erg slapjes en eigenlijk ook best kort, maar vond het wel best mooi toen Batman er met de bom vandoor ging om Gotham te redden, om vervolgens later te herrijzen. Wel heel voorspelbaar natuurlijk, maar dat op zich is geen zonde in een film als deze. 2.5*.
Ceeda7
Herkbekeken op BlueRay en toch minder bevonden.
Weinig wow- momenten, Batman amper in beeld, hetzelfde gedreun, onflitsende actie, enorme plotholes, ....
Een coole (maar uiteindelijk watje) Bane en de goede acteerpresaties maakt het nog redelijk goed. 3*
Norman Mailer
Die knokpartijen, stierlijk vervelend. Ooit had je legio gadgets Batman
Dominootje
Helaas een ietwat minder vervolg op TDK.
Groot gemis van the Joker. Bane die je er voor terug krijgt was toch te teleurstellend, deels omdat ik Hardy niet kon voorstellen in die rol, hij zag er niet uit qua stem ook eerder lachwekkend dan serieus.. Maar met zijn acteerprestaties zijn niks mis, hij had het concept tegen zich
Miranda zag ik overigens niet aankomen!
Levitt is een aardige verschijning, hoe hij zich toch ook zeker heeft verbeterd als acteur!
Hathaway, opzich niks mis mee maar haar rol vond ik niet zo bijzonder..
Flaghunter
Ik vond het maar een waardeloze vertoning en vond de film veel te lang.
[Thomas83 noemt al een hoop onzin dingen in de film op maar ik wil daar graag nog van alles aan toevoegen. Ik noem er een paar uit mijn hoofd op.
Spoilers
- Bruce wayne die al 7 of 8 jaar zit te sippen en zielig te doen over het verlies van zijn liefje Rachel uit de eerste twee films. Hij moet toch al een enorme beta lul/white knight zijn om zich zo te gedragen. Praktisch iedereen zou zich er al overheen hebben gezet. Hij gedroeg zich in de eerste 2 films ook al als een slappe miet met haar in de buurt Het scheen hem trouwens niet te storen dat ze destijds een relatie had met Harvey terwjl ze met hem ook kuste.
Hij raakt wel erg gemakkelijk zijn hele imperium kwijt. Bane fuckt met de aandelen markt en op het zelfde moment zou Bruce een domme beleggingsbeslissing hebben genomen??
Bane: heeft een belachelijke stem, de eerste zin is al lachwekkend.
-Net als Batman heeft Bane geen speciale krachten (zoals de hulk of spiderman/superman) behalve dan een sterke kerel te zijn. Toch slaat hij met zijn blote vuisten stukken uit een stenen pilaar (???)
In het eerste gevecht met Bane denkt Batman er schijnbaar niet aan om als eerste het masker van Bane te beschadigen, duidelijk een zeer opvallende zwakke plek, vooral als je al weet dat hij niet zonder kan. Batman kan zonder problem 5 of 6 handlangers aftuigen die toch bepaald geen doetjes zijn maar Bane is schijnbaar zo sterk als 10 man. In het begin dacht ik nog dat hij in de put/gevangenis moest vechten in een soort kooigevecht maar dit blek ook niet zo te zijn.
Alfred
-Alfred schijnt een superspeurder te zijn want hij schijnt van alles over Bane en Ras al Gul te weten. Hoe hij dit weet weet niemand, Batman laat Alfred heel makkelijk keihard vallen na een vriendschap en verwantschap van 35 jaar. Alfred schijnt er ook niet mee te zitten want hij vertrekt direct.
Banes ondergrondse schuilplaats
-Niemand kan de schuilplaats vinden maar er werken toch kleine weesjochies en andere randgroepjongeren, geen enkele agent (ook Blake) denkt eraan om eens aan die jochies te vragen waar de schuilplaats is.
Blake
-Ik had al vrij snel door dat hij Robin zou worden. De supersnelle promotie was ook erg dom, maak hem dan direct al een detective. Had voor het verhaal niet veel uitgemaakt.
Catwoman
-Een dun meisje die met 1 klap een agent knockout kan slaan (de vliegveld scene) maar daarna zich zonder slag of stoot overgeeft aan Blake en even lekker zit te keuvelen. Ik vond haar rol vrij overbodig en die had makkelijk gecombineerd kunnen worden met die van Miranda in een iets andere manier. Ik vond haar ook niet echt een bepaald stoere meid. En dan die vriendin die kerels verleid als hoer?? Catwomen is een proffesionele juwelen dief maar woont samen met een ordinaire zakkenrolster/hoertje ??/spoiler]
De politie macht
-Schijnbaar de domste agenten ooit, want ze zitten met 3000 agenten opgesloten en blijven apatisch zitten waar ze zijn. Niemand heeft schijnbaar een vrouw en kinderen die ze graag willen zien. Blake geet ze briefjes door een rooster, Goh, agenten zouden jullie niet eens wat doen om er uit te komen via dat zelfde rooster in het riool vol met gereedschap en bouwmaterialen? Om over dat knuppel vs AK-47 gevecht maar te zwijgen. In de eerste instantie schieten de bad guys op de grond. (A-Team anyone?) Iets later zien we de handlangers voluit met een machine geweren inhet rondmaaien en de agenten er gewoon dom op af rennen, er vallen slechts een paar doden
De handlangers:
-Alle handlangers van Bane vinden het schijnbaar prima dat ze allemaal opgeblazen worden met een grote atoombom Geloofwaardiger zou geweest zijn als Bane ze beloofd had te verkassen naar een andere plek voordat de bom afgaat(??)
De ijsscene
-Eerst zakt 1 persoon al door het ijs maar later staat er een heel groepje op inclusief batman met zijn hele pak ( 100kg) zonder dat er wat gebeurt
En de put/gevangenis. Verreweg het domste stuk ooit.
-Ok, we hebben dus een diepe onbewaakte put zonder bewaarders. Geen van de gevangen heeft dus een maatje om hem te bevrijden. Had dan twee suffe bewaarders neergezet om het nog een beetje geloofwaardig te maken. Wat wil elke gevangene ter wereld? Juist ontsnappen! De enigste manier is om te springen van een hoge rand naar een andere(??) Niemand die er in al die jaren aandenkt om een touw aan een soort haak te binden en over de rand te schieten/gooien vanaf de bodem of vanaf de spring rand. Niemand die er aandenkt om een soort contructie/steiger/trap te bouwen terwijl er toch tralies (in een onbewaakte gevangenis)en van alles om handen is. Bruce had net zijn rug gebroken en is op belachelijk wijze genezen maar kan toch nog twee keer naar beneden vallen met een touw on zijn middel. Normaal zou zijn rug dus weer breken. Dat vond ik dus echt slecht uitgedacht. Wat gebeurt er nu eigenlijk met Banes gezicht ?? Ook niet duidelijk.
De plotwending met de dochter van Ras al Gul vond ik ook overbodig en Bane word effe snel doodgeschoten.
Zo zijn er nog tig dingen waar geen zak van klopt. Al met al een gigantisch slecht uitgedacht verhaal met ontzettend veel onlogische situaties.
In zo'n miljoenenproject mag je toch net van zulke ongeloofwaardige fouten maken.
Tommy De Vito
Na dat ik de film voor het eerst van de zomer in de bios had gezien, werd het tijd voor de tweede kijkbeurt. Zal de film nog in mijn top 10 blijven? Ja, zeker. Film van de week gezien op bluray en de film heeft mij weer zeer vermaakt. Een geweldige afsluiter van de triologie en de beste film van 2012 (voor mij dan
Lefgozer
Catwoman
-En dan die vriendin die kerels verleid als hoer?? Catwomen is een proffesionele juwelen dief maar woont samen met een ordinaire zakkenrolster/hoertje ??
Uhuh. In de strips is Catwoman van origine ook een hoertje, samenwonend met een ander hoertje.
hardhiller1992
Toch niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Dit laatste(?) deel uit de reeks haalt het zeker niet bij zijn voorganger wat mij betreft. In het voorgaande deel The Joker; subliem. In dit deel Bane, de toch ietwat irritante vertoning na enige tijd. Het middenstuk, met de put, was vrij langdradig en ook gewoon niet erg boeiend. Het einde daarentegen vond ik wel goed. Nolan heeft schijnbaar gekozen voor een open einde en laat de kijker beslissen of Wayne dood is of niet. Naar mijn idee leeft hij in de slotscène en is dit geen droom. Hathaway als Catwoman is een leuke verschijning en houdt het verhaal interessant.
Illum Sphere
Ik weet niet of mensen die de blu-ray hebben dit ook hadden, maar bij mij was het wel even schrikken toen de audio gebreken toonde bij de momenten waar er een explosie aan geluiden plaatsvond. Vooral de openingsscène en die achtervolging na die overval op de beurs waren een marteling voor mijn audiofiele oren. Vooral de stem van Bane was geen pretje om naar te luisteren. Maar zodra ik koos voor 'Engels 2.0' waren die gebreken als sneeuw voor de zon. Helaas had ik wel zo een uur aan film verspild waardoor ik het eerste uur niet volledig op waarde kon schatten. Sowieso komt er nog een herziening, maar eerst wil ik wat zeggen over mijn eerste kennismaking met het vervolg van één van mijn favoriete films aller tijden.
Gelukkig weet de film ook die verwachting grotendeels in te lossen. Niet dat het The Dark Knight van de troon kan stoten, maar ik zal zeker niet ontkennen dat dit weer een kwalitatieve film is uit de hand van Nolan is en tevens ook van zijn trilogie. Het feit dat het weer zo kwalitatief is, komt door diverse redenen. Zoals het sublieme acteerwerk van - hoe kan het ook anders -het duo Bale en Caine, maar ook door de gevestigde orde en de nieuwe namen. Vooral het acteerwerk van Joseph Gordon-Levitt vind ik geweldig en dat mag zeker gezegd worden. Maar omdat ik voorafgaande aan deze film ook nog eens The Dark Knight heb gezien, voelt het wel wat vreemd en onwennig aan. Misschien dat dit komt omdat dingen een nog grotere proportie hebben gekregen. Deze keer wordt er geen ziekenhuis opgeblazen, maar zorgt Bane dat het deze keer wil goed gaat en sluit die de hele stad af van de buitenwereld.
Maar je kunt wel zien dat dit het einde is van een trilogie. De film windt er geen doekjes om en wordt er afscheid genomen van verschillende karakters, de één wat belangrijker dan de ander, of andere dingen. De fatalistische sfeer hoor je, zie je en voel je. En kan soms worden gezien als een minpunt, want vertrouwd is het allesbehalve. Het is immers de eerste keer dat we zo weinig de Batman hebben gezien, maar ook het vertrek van Alfred valt zwaar en is merkbaar de gehele film. Het einde brengt me dan weer gemengde gevoelens. Het gevoel van verwarring, maar ook van geluk. Het leven gaat ook gewoon verder, met of zonder Batman. Op het eind kan ik zeggen dat Nolan getoond heeft dat Batman ook een stuk volwassener en serieuzer kan, zonder dat er in kwaliteit wordt ingeboet. Alvast bedankt om dat te kunnen en mogen tonen!
ipman-99
"A Fire Will Rise." ... " !!!
Fantastische nieuwe Batman film !!! "The Dark Knight Rises" is opnieuw gewoonweg een meesterwerk. Deze is dus het vervolg op het fantastische "Batman Begins" en "The Dark Knight" ! De Batman trilogie van Christopher Nolan is met de verwachte bombast van T.D.K.R. ten einde gekomen. Christian Bale is opnieuw heel indrukwekkend als Batman / Bruce Wayne !
Een indrukwekkend, reusachtig, spectaculair, zinderend en overdonderend slotstuk van de Batman-trilogie van Christopher Nolan. Een bijna drie uur durende marathonloop, die je qua uitvoering episch kan noemen. Een verhaal over wraak, trouw, opoffering en de zorgelijke staat van de wereld (conform de huidige tijd is de film ernstiger en koeler dan voorheen) en Batman zelf is intens en menselijk: de superheld is bij regelmaat helemaal niet zo super. Ook de soundtrack, tenslotte, is indrukwekkend.
Tom Hardy doet het super als charismatische slechterik Bane. Anna Hathaway speelt ook de rol van haar leven en sowiezo de beste Selina kyle(catwomen) tot nu toe. Ik kan over iedere acteur of actrice alleen maar positieve opmerkingen maken iedereen doet het geweldig van de old timers Morgan Freeman en Michael Caine tot en met Joseph Gordon-Levitt doet echt iedereen geweldig goed Acteer werk leveren. Deze Batman parel spat van het scherm met een prachtig verhaal vol plotwendingen !
Klasbakken zoals Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Anne Hathaway en Marion Cotillard maken er een geweldige topcast van in een geweldige topfilm !
Al DeNiro
Beste verhaal: Batman Begins
Beste acteerwerk: The Dark Knight
Beste actie: The Dark Knight Rises
Beste special effects: The Dark Knight Rises
Beste sfeer & muziek: gelijkwaardig
duffs
gedachte loos stoiceins en emotieloos geacteerd ook door bale pas het laatste half uur drie kwartier wordt het spannend en deze film duur 2 half uur heb het in het begin moeilijk gehad hem te volgen maar toch een 6 half gewoon omdat ik een batman fan ben en hoop op een beter deel 4 gelukkig heb ik deze gratis gekregen van bol.com
NYSe
Eén woord: interpunctie.
- 2041 berichten
Helaas zit het slot van deze prachtige reeks vol met onwaarschijnlijkheden wat me na de eerste kijkbeurt in de bioscoop vol teleurstelling achterliet. Na de tweede kijkbeurt in de bioscoop was ik al een stuk enthousiaster. Fantastische muziek, geweldige scènes (de opening in het vliegtuig, het eerste gevecht tussen Batman en Bane, de speech van Bane op de Tumbler met de perfect begeleidende muziek), daarnaast de geweldige one-liners van Bane. Zijn stem was eerst een enorme teleurstelling, maar achteraf hadden ze het niet beter kunnen doen. Gisteren deze film voor de zesde keer bekeken en ik zou 'm zo weer kunnen zien. Naast alle bagger blijft er zoveel moois over.
Alle lof voor Tom Hardy die met Bane een bijzonder charismatische villain wegzet. Anne Hathaway doet het fantastisch als Catwoman. Gary Oldman, geweldig als altijd. Joseph Gordon Levitt, niet memorabel maar slecht kan je het niet noemen.
Ik vind het erg knap hoe Christopher Nolan een vrij realistische Batman-reeks weet weg te zetten. Zelfs over de kleinste details is nagedacht.
The Dark Knight Rises zit niet zo goed in elkaar als zijn voorganger, maar dit wordt ruim goedgemaakt door de geweldige uitvoering van Bane en spectaculaire actiescènes. Ik kan deze film keer op keer zien zonder dat er kracht verloren gaat. Eigenlijk wordt 'ie er alleen maar beter op en dat is knap.
duffs
ja seven deels heb je gelijk heb hem gisteren afgekeken omdat mijn buurmeisje exames had moest ik er even me stoppen omdat het geluid te hard stond en haar niet een slechte naghtrust wilde bezorgen daardoor het einde is goed maar deze is niet goed geacteerd en lang zo goed niet als deel 1 en 2 met head letger
- 2041 berichten
Het acteerwerk vind ik helemaal niet verkeerd, alleen de sterfscène van Marion Cotillard is één van de slechtste die ik ooit gezien heb. Christian Bale is een fantastisch goede acteur al lijkt het in deze film alsof hij vooral op de automatische piloot speelt. Tom Hardy steelt de show. Acteren met niets dan je ogen en lichaamstaal, probeer het maar.
Illum Sphere
Tom Hardy acteert inderdaad goed, maar het is toch vooral Joseph Gordon-Levitt die voor mij de show steelt.
- 2041 berichten
De scène dat hij vertelt over de dood van zijn ouders is erg sterk, maar verder krijgt hij te weinig ruimte om te laten zien wat hij kan. Ik heb gisteren toevallig Mysterious Skin gezien en was erg onder de indruk van zijn acteerwerk. Bijzonder knap, zeker op zijn leeftijd.
JohnWilliams
Waarom steelt hij de show? Vond toch eerder dat Hardy, Bale en in sommige opzichten Gary Oldman meer de show stal.
Smugmarty
Het hele idee achter de Batman trilogoie is volledig aan mij voorbij gegaan.
Ik kan er niets aan doen, probeer er voor open te staan maar het hele idee van een man in vleermuis pak is wat mij betreft echt outdated.
Ik heb grote moeite me de film of speciale scenes te herinneren wat voor mij ook al voldoende zegt.
Nou vooruit , de openingscene is interessant en het karakter van Hardy prima, maar de film onderhoudt mij niet heeft wienig hoogte en of dieptepunten.
Al met al een teleurstelling.
Vroeger vond ik de Batman tekenfilms beter.
Timothyvdmeer
Idd die scène is echt slecht. Maar al met al een waardige afsluiter van een geweldige reeks.
Zelf vond ik JGL erg goed spelen.
Illum Sphere
Ik kan er mijn vinger niet precies opleggen, maar toch bleef zijn acteerwerk nog een stuk langer nazinderen dan van Bale en Hardy.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Wat is dit een slechte film. De vorige Batman vond ik prachtig. Vooral door de rol van Heath als 'The Joker'. De schurk Tom Hardy was totaal niet overtuigend en/of boeiend. zijn gezicht zag je niet, dus geen non-verbale uitdrukkingen. Ook duurde de film veel te lang en kwam erg langzaam op gang. Zeer weinig actie. De dialogen waren vaak totaal niet boeiend en deden me niks. Erg teleurstellend allemaal. Ik lees veel beklag hierboven, maar toch geven deze mensen de film hoge scores. Wees eerlijk en durf de film gewoon een lage score te geven. Anders krijg je zo'n media hype, dat iedereen de film wel goed moet vinden om de naam. Net zoals bij 'Da Vinci Code'. Die film is ook zo slecht, maar wordt door iedereen maar hoog gehouden.
what is truth
Regisseur Nolan is echt een regisseur die weet hoe je een film moet maken.
Genoten van deze film.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Wat een prachtige film. Verhaal was super, acteerwerk was super, camerawerk was ook goed. De film bleef heel de tijd boeiend. Ik heb me geen moment verveeld. Ook vond ik de verhouding actie/geen actie goed. Vooral het einde verrastte me. Een prachtig vervolg van een prachtige reeks!
Dandeman
Één van de beroerdste action figure movies tot nu toe. Het geluid varieerde van zacht tot 'sorry buren' wanstaltig gedreun. Het verhaal was absoluut ongeloofwaardig. Dat zie je vaker bij dit soort films maar de naïvieteit van de karakters in combinatie met hun onnatuurlijke emoties maakten van deze film echt een drama. Op een bepaald moment zat ik te juichen als de bad guy het weer eens van de good guys won.
Misschien opgezet en de kijker uit zijn comfort zone te halen maar in mijn optiek volledig de plank misslaand. Eigenlijk zonde van mijn avond... Weet je wat, ik haal er nog een punt af. 1,5 sterren
Kiros
Klopt. Dat is een probleem wat ik de laatste tijd wel met meer films heb. Constant met de afstandsbediening danwel de muis in de aanslag zijn om het volume terug te brengen. In mijn geval niet voor de buren maar voor mijn slapende kleuter
Heeft iemand hier een idee hoe je met bijv vlc-player een soort van db limiet kan instellen?
Illum Sphere
Ik had dat in het begin ook, maar heb dan de audioinstellingen veranderd naar Engels 2.0 en toen was het plots wel goed.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile