• 9.380.139 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.380)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

avatar van Chucky92

Chucky92

JohnWilliams schreef:

Lijkt me vrij sterk
Al die andere aanwijzingen duiden er toch echt op dat Bruce nog leeft. Fox ziet het tenslotte net zoals Gordon ook.

Mij lijkt 't ook sterk dat hij dood is, maar sommige mensen twijfelen daaraan. Daarom geef ik aan dat ik die discussie in de spoilerpagina nergens over vindt gaan.

avatar van stfuympos

stfuympos

Tja de film is al een teleurstelling dan gaat men dingen er van maken die er niet zijn.

avatar van NYSe

NYSe

Veel mensen willen er graag aan twijfelen omdat het gewoon een veel beter einde zou zijn. Maar helaas: het is overduidelijk dat Wayne nog gewoon leeft.

avatar van Sisko

Sisko

Geweldige film al kan slechterik Bane niet op tegen The Joker!

Catwoman ziet er trouwens wel verrukkelijk uit!

De jonge detective zorgt nog voor wat verwarring op het eind als hij de naam Robin aanneemt, maar wordt hij niet de nieuwe Batman?

avatar van Lewis-06

Lewis-06

Sisko schreef:

geen wonder dat jij een 4 geeft...

Pedant hoor Lewis. Een vraag verbinden met een cijfer.

Valt me wel op dat de mensen die lager dan een 3 / 3,5 geven hier best veel liggen te azijn zeuren en te pas en te onpas mensen die een hogere score geven belachelijk maken.

De film staat gemiddeld op een 3,96, dat is best ok'e op 1453 mensen. Op Imdb 8,7 dacht ik.

Dus zo slecht zal de film nu ook weer niet zijn. Of gaan we de route volgen dat de grote massa het altijd fout heeft.

Ik vraag me in ieder geval altijd af wat mensen van het verhaal in the Dark Knight vinden als ze dat in the Dark Knight Rises slecht vinden.

avatar van richiedoom

richiedoom

Feit is voor mij gewoon dat het script in dit deel op de een of andere manier erg rommelig is, niet af lijkt en te veel cliches bezit. Een aantal zeer toffe scenes en de grootschalige actie maken dit dan weer goed, maar The Dark Knight leek qua verhaal een stuk waterdichter dan deze afsluiter. Batman Begins ook trouwens.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Pedant hoor Lewis. Een vraag verbinden met een cijfer.

Deels correct wat je zegt. Batman Begins was "nieuw" en de batmanfilm die ik altijd in gedachten had. The Dark Knight was een fenomenaal vervolg, met dank aan Joker. Bij de laatste 30m van die vreesde ik het ergste. De drama duurt allemaal net iets te lang, en te langdradig.

Toen kwam helaas The Dark Knight Rises. Op zich geen slechte film, en heb me prima vermaakt. Maar de "epic-final" kwam er niet echt door. Van Batman is er 2uur niets te bespeuren tot hij een minimalistisch gevechtje met Bane uitoefent. Zeer flauw. Ik had bovendien heel erg gehoopt(zoals velen) dat Batman zonder masker en als de enige echte Bruce Wayne voor het volk ging vechten.

Alles bleef uit, en dus lijkt die 3de film zeer overbodig imo. Mensen vinden het verhaal in TDK goed , en niet in TDKR omdat de slechterik quasi exact dezelfde instelling heeft als deel 2, niets vernieuwend dus.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

The Joker’s girlfriend, Harley Quinn had er van mij best ingemogen om Joker te wreken tegen Batman.....en Harley Quinn vs Catwomen is toch mooier dan tegen talia al ghul.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Wat een bagger.

Gegaan om mijn zoontje van 12 een plezier te doen en ik kan me voorstellen dat kinderen hem geweldig vinden. Maar wat een bagger!

anderhalve ster omdat ik gek ben op de lach van Morgan Freeman en die Joseph nog wat een leuke acteur vind.

avatar van paul83

paul83

Masterbrain schreef:

Ik denk dat een Harley Quinn totaal misplaatst is in deze versie van Batman. Vriendinnetje van, nee dat gaat niet werken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Harley Quinn was juist uitermate gerechtvaardigd geweest na de samenloop van omstandigheden in TDK. Niet voor niets dat er veel art van haar op het net verscheen door die hard fans.

disneystore

Harley Quinn had juist enorm geholpen ja. Had haar ook liever gezien dan Thalia. In Arkham Asylum zag ze er anders geniaal uit. Hier een foto. Maar dan leek het alsof ze te veel verder gingen met The Joker. Maar ach, ik had haar graag zien komen, zou de film misschien leuker gemaakt hebben. Ze zou allesinds Catwoman vervangen kunnen hebben.

horizons

Bij het Nolan TDK Joker personage zou het introduceren van Harley Quinn een erg slechte zet zijn geweest m.i..

horizons schreef:

Ik denk het niet. Als ze Harley Quinn de look hadden gegeven als Arkham Asylum en zelfs nog realistischer maakte misschien zou dit de superster van de film zijn. Geniaal toch?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

disneystore schreef:

Zeg nou zelf, komt Heath Ledgers Joker over als iemand die een vriendinnetje heeft? Je moet die vraag maar voor jezelf beantwoorden hoor, maar dat lijkt mij totaal misplaatst, zeker in de realistische context waar Nolan Batman in heeft geplaatst.

Precies.

Ceeda7

Naomi Watts schreef:

Dan kon Scarlett Johansson ze spelen

Karl van H. schreef:

Harley Quinn was ook niet echt the Joker zijn vriendinnetje. Meer een hulpje, zij was gewoon verliefd op hem. The Joker gaf om haar, maar liet dit niet zien. Maar bon, als zoveel mensen het totaal misplaatst zouden vinden ben ik de enige die haar beter zou kunnen appreciëren als Thalia dan..

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Pedant hoor Lewis. Een vraag verbinden met een cijfer.

Ook niet briljant in mijn geval. Ik maak iig niemand belachelijk, en de massa heeft het niet altijd fout, maar hier wel volgens mij.

De film is ook niet extreem slecht, alleen wel behoorlijk middelmatig en onnodig pompeus en pretentieus vind ik. En azijnpissen, ik vind 't gewoon gerechtvaardigde kritiek leveren.

De massa als argument er bij halen doet het echter wel altijd heel slecht bij mij.

avatar van NYSe

NYSe

De film is ook verre van fantastisch: Selina Kyle's personage is volledig overbodig, Nolan kan geen dialogen schrijven en het spanningsmechanisme met de tijdbom is al tot in den treure herhaald. Maar toch: de bombarie is zó vakkundig neergezet dat dat tijdens het kijken van de film eigenlijk allemaal niet stoort.
TDK had hetzelfde: een ongefocustte verhaallijn maar een meestervertolking van Ledger waardoor we het allemaal wel accepteren.
"De massa" zal hier wellicht makkelijk in meegaan dan de geoefende filmkijker (ik hoop hiermee niemand tegen de schenen te schoppen) maar dat is niet erg en bovendien goed te begrijpen. Ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens TDKR, al moet ik zeggen dat de film na bezinking geen meesterwerk was.

NYSe schreef:

Mooi gezegd, zo zou ik het ook omschrijven.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Christopher Nolan heeft trouwens (mede) het verhaal geschreven van de nieuwe Superman.

Wat de realistische film schijnt te zijn die Zack Snyder totnogtoe heeft geregisseerd.

Nou vond ik de laatste Superman echt totale troep, maar dat lag er niet aan dat de film te onrealistisch was. Ik hoop maar dat 't wat meevalt met de pretentie, want Superman serieus maken dat lijkt me echt een onmogelijk karwei. (Hij heeft een S op z'n pak, en hij zet z'n bril af, waardoor hij onherkenbaar is, sorry, niks mee mis, maar deze aap kan echt geen gouden ring gebruiken).

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Christopher Nolan heeft van deze nieuwe Batman weer best een vermakelijke film weten te maken.

Het verhaal vind ik nogal standaard, maar de cast speelt goed en de actie ziet er mooi en gelikt uit. Verder heeft Hans Zimmer een geweldige bijdrage geleverd met een fantastische score, zoals alleen Zimmer ze kan maken.

Deze elementen zorgen ervoor dat "The Dark Knight Rises" naar mijn mening zich boven de middelmoot heeft weten te plaatsen.

avatar van Juvefan

Juvefan

Richard_Voorhees schreef:

Sorry maar ik vind de score van Hans Zimmer best simpel, evenals bij deel twee. Het is overigens wel passend.

disneystore

Ik vind 'm ook niet al te speciaal. De Batman theme kennen we natuurlijk al, en Bane's Theme is wel aardig maar dat laten ze ook niet genoeg horen in de film (dacht ik, ga hem nog maar eens bekijken denk ik) Ik weet wel dat muziek componeren verder gaat dan wat melodietjes te toveren maar echt interessant vind ik de soundtrack niet.

avatar van 606

Machtig mooie entertainment film, met verbluffend mooi gefilmd echt. Heb gister in de bios echt genoten. Christopher Nolan weet wel hoe je een toffe film moet maken bravo. De 2de keer dat hij mij met verbazing naar een batman film laat kijken. Mooi verhaal ook en goede acteurs, vette actie.

Aantal zeer coole scènes erin en, een mooie plot twist die ik niet zag aankomen.

Dikke 5 sterren

avatar van Neder0001

Neder0001

Wederom een geweldige Batman film van Christopher Nolan, maar naar mijn mening bij lange na niet zo goed als Batman Begins en The Dark Knight.

De reden voor mij is eigenlijk vrij simpel. In Batman Begins wordt ons in een perfecte tempo uitgelegd waarom The Bat doet wat The Bat doet. Hoe Bruce Wayne opgroeide, hoe hem onrecht is aangedaan en waarom hij voor de "Batman" gimmick koos. In The Dark Knight heb je een zeer sterk spelend Ledger, die eigenhandig ervoor zorgt dat The Dark Knight de beste titel in de trilogy is. In The Dark Knight Rises moesten ze met iets nieuws komen en Bane tikt bij mij niet echt aan.

Ten eerste kon ik Bane nauwelijks verstaan. Vervelend als je in het buitenland zit waar je de ondertiteling niet van kan lezen. Ergerlijker is misschien nog wel het feit dat ik hoorde dat ze de stem van Bane al eens hebben aangepast nadat er veel klachten binnenkwamen dat hij niet te verstaan was - en nog was het moeilijk! En dat terwijl mijn Engels toch van een zeer hoog niveau is.

Verder stoorde ik mij aan een domme grap die niet in een film als deze thuishoort. Ik denk dat de meesten het wel weten: het moment dat Catwoman met iedereen afrekent en de zwerver zegt "call me?". Inderdaad, tenenkrommend.

Ook is de film erg voorspelbaar. Op het moment dat de butler zegt dat hij elke zoveel tijd op een terrasje zit en denkt Bruce te zien aan de overkant, gelukkig met een vrouw en een leven leidt zonder Batman, weet je dat dat het einde van de film gaat worden. Ook weet je dat Batman op het laatst niet dood is en dat ie zeer waarschijnlijk de auto-pilot wel gefixed heeft. Desondanks was het toch best een treurig moment en zaten er mensen in de bios te janken. Echt een minpunt vind ik de voorspelbaarheid niet, want je weet van tevoren dat Batman niet dood zal gaan en het einde past perfect bij een einde van een trilogy.

Al met al toch wat kritiek puntjes waar ik Batman Begins en The Dark Knight niet op kon betrappen en daardoor krijgt deze geen 5* van mij maar 4*. Het verhaal was verder wel prima, net als de actie en de special effects. Maar dat waren we gewend van Christopher Nolan en zijn Batman trilogy. Bane is verder een prima villain maar hij zal natuurlijk nooit kunnen tippen aan The Joker.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Nu 3 keer gezien en blijf 'm geweldig vinden. misschien is het plot niet zo waterdicht als TDK en de pacing niet zo goed als in BB maar zat bij dit deel constant op het puntje van m'n stoel. En daarom waardeer ik dit deel toch het meest. wat een ervaring.