Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
wimnoot
Misschien moet je hem nog maar een keer kijken Ronn040. Je ziet Bruce Wayne aan't eind van de film op dat terrasje zitten met Celina Kyle.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Net de film voor de tweede keer gezien. Heb veel meer details kunnen ontdekken, die ik de eerste keer niet heb gezien of waar ik niet echt bij heb nagedacht. Ik ben er sowieso van overtuigd dat Bruce de atoomexplosie heeft overleefd. De automatische piloot zou alleen kunnen worden gemaakt door een slim iemand, zo zei Fox. Op het einde werd ook gezegd dat de automatische piloot al 6 maanden gemaakt zou zijn. Wellicht dat hij The Bat op de automatische piloot heeft laten ontploffen, alleen vraag ik mij dan af hoe hij dat dan zou hebben overleefd. De bom had namelijk een ontploffingsstraal van 10 km. Ik vond het ook jammer dat Miranda uiteindelijk het kind bleek te zijn van Ra's Al Ghul. Daar vond ik haar helemaal niet geschikt voor qua sfeer. Bane leek mij prima daarvoor, maar uiteindelijk bleek hij niks meer te zijn dan een beschermer die verbannen was van de League of Shadows. Bane speelde goed, maar dat verpest het wel een beetje voor mij. Blake zijn rol zag ik de eerste keer niet goed. Naarmate de film vorderde, kon je wel veel meer zijn dat hij de Robin rol op zich had. Een vreemd einde waar ze met Robin afsloten in mijn ogen. Alsof Robin de rol van Batman over gaat nemen, hoe hij de Bat Cave binnen liep. Ik ben heel benieuwd of er nog een nieuw deel wordt gemaakt door een regisseur. Het is een open einde, maar het zou mij niks verbazen als we gewoon Robin te zien krijgen in het vervolg.
Nolan is klaar met de Dark Knight trilogy. Het ging erom dat Bruce in staat was een vervanger te vinden om de rol. Dat Batman door kon leven als een symbool, zelfs al zou Bruce er mee stoppen. De trilogy eindigt dus met Bruce die eindelijk een geschikte vervanger heeft gevonden zodat hij kan stoppen. Dat is het einde van Nolan's trilogy; het einde dat Nolan bedoelde. Dat sluit natuurlijk niet uit dat over een aantal jaar een studio opnieuw een Batman film wil maken en voor de rol Joseph Gordon Levitt neemt als Batman. Dat Blake's echte naam Robin was, was niets meer dan een knipoog naar de comics. Zoals ik het interpreteerde nam Blake gewoon de rol van Batman over en werd hij niet 'Robin'.
JohnWilliams
Die film komt er echt niet hoor.
Het was gewoon een hint zoals je zelf al zegt.
Joseph Gordon Levitt is aardig maar kan never een goede hoofdrol vertolken zoals Bale dat wel kan/kon doen.
(verwijderd)
En daar ben ik persoonlijk wel blij mee.
Ik had bijna zin om Batman en Robin aan te zetten na deze bombarie.
Als ze nou de goede punten van Burton (gotisch, sprookjesachtig, geestig) en van Nolan (spanning) de volgende keer meenemen dan kan 't volgens mij wel wat worden.
Donkerwoud
Er komt ook echt wel een nieuwe Batman film ooit (althans het lijkt me heel gek als dat niet meer gebeurt), maar niet van Christopher Nolan..
Sterker nog, die nieuwe Batman staat allang gepland. Inderdaad niet meer van Christopher Nolan maar van een nieuwe regisseur,
blackcat13
het is (veel) vaker gezegd, maar ook wat mij betreft zijn de games arkham asylum en arkham city prima inspiratiebronnen voor een nieuwe batman filmserie. Deze games hebben een vrij realistische feel, maar is totaal niet realistisch: er zitten fantasie elementen in zoals Titan, het chemische goedje dat een mens heel sterk maakt, villains als Killer Croc, Mister Freeze, Ra's al Ghul die dankzij de Lazarus Pits kan ontwaken uit de dood... en toch voelt het allemaal realistisch en echt en blijft Batman ook in die serie een held die gewoon een mens is zonder superkrachten, een man getrained tot het uiterste met vele gadgets. Daarnaast is de sfeer grimmig, de stad gothisch en duister maar, nogmaals, niet zo overdreven als in de Burton films en vervolgen. Ook komen er gewoon zware onderwerpen in voor als moord, creepy zwaar ziekelijke psychopaten, etc. Een film die deze ingredienten combineert zou, onder het toezicht van de juiste makers en regisseur, en met een goede geloofwaardige cast, best eens tot iets kunnen leiden dat tot hetzelfde niveau als de Nolan films kan leiden.
Oh, wat de makers wel van Nolan zouden kunnen leren: geef de villains hun eigen filosofie mee, geen "good guy gone bad" zoals de spider-man schurken maar echte gestoorde creeps met hun eigen levensfilosofie en motieven. En maak van Batman een gecompliceerd mens met een trauma en meerdere lagen (maar ze moeten niet teveel aandacht meer besteden aan de dood van zijn ouders, anders krijg je weer een herhaling van zetten zoals in The Amazing Spider-Man). En het grimmige, realistische sfeertje kan behouden worden (maar dus niet zo realistisch als in de nolan films, wat meer fantasie mag dus wel mits goed uitgewerkt en geloofwaardig gebracht).
En ik zou persoonlijk ook The Joker helemaal achterwege laten in de volgende serie wil de serie zich echt afzonderen van de Nolan reeks (anders krijg je weer al die vergelijkingen, en daarnaast heeft Heath Ledger de Joker zo tot hemzelf gemaakt dat mensen een nieuwe Joker de komende tientallen jaren niet zo snel zullen accepteren)
- 1948 berichten
Verwachtingen zijn hoog, en om 18:45 uur gaat de voorstelling beginnen in de bioscoop. Het zal me echt benieuwen. Ik verwacht nog steeds niet dat deze "The Dark Knight" gaat overtreffen, maar ik verwacht wel dat deze minstens zo goed word als "Batman Begins", maar wel meer actie. Zo als Arnold Schwarzenegger ooit zei:" I'll be back".
blackcat13
Zo als Arnold Schwarzenegger ooit zei:" I'll be back".
Zoals hij ooit zei inderdaad, en momenteel in een van de zalen naast de jouwe menig keer herhaalt
Maar veel plezier met Batman en BANE.
(verwijderd)
Mooi gezegd. Maar als ze The Joker nog een x kunnen opvoeren door een groot acteur dan zou ik daar geen bezwaar tegen hebben. 't getuigt wel van lef als ze het goed doen. En de Joker is zo des Batmans. Zoals Lex Luther zo des Supermans is.
(verwijderd)
Zou Christian Bale trouwens goed de Joker kunnen spelen? Nee, dat zou denk ik wel te raar zijn. Ik zou zo even niet zo gauw iemand kunnen bedenken, wat jullie?
NYSe
Er zou hooguit een verfilming mogen komen van Miller's The Dark Knight Returns, met Daniel Day-Lewis als Joker.
- 1948 berichten
Daniel Day-Lewis? Nou daar kan ik me nou niks bij voorstellen als The Joker. Goeie acteur hoor, maar niet voor The Joker....
DDL zou met gemak de beste Joker ooit neer kunnen zetten. De man is van zichzelf al vrij gestoord en enorm intens.. Kijk eens naar zijn personage uit Gangs of New York, zo liep hij al die maanden ook buiten de opnames op de set rond. Al zit ik niet echt te wachten op Batman 9.
- 1948 berichten
Nee ik kan me er niks bij bij voorstellen. Daniel Day-Lewis is een totaal ander soort acteur. Totaal anders gestoord. Ik vind hem een veel te serieuze acteur voor dat soort rollen.
NYSe
Begrijp me niet verkeerd: de volgende Batmanfilm mag nog minstens wel een jaar of tien, vijftien op zich laten wachten als het aan mij ligt.
Kricky
Wederom een topfilm. Spanning zat er vanaf begin tot het eind erin. Het verhaal was goed te volgen en de rollen van iedereen waren weer top. De rol van Bane was ook goed, al moest ik nog wel even wennen aan zijn stem. Ook de muziek was echt gaaf. Daar heb ik ook echt van zitten genieten. Aan actiescenes geen gebrek. We werden echt uit onze stoelen geblazen. Het is inmiddels vaak gezegd, maar dit is echt een waardige afsluiter
horizons
Heath Ledger's joker is overgewaardeed. Een zeer goede prestatie dat zeker, maar niet zo perfect als velen zeggen. Jack Nicholson's grijns was ook top en zeker zo goed als Heath z'n tics.
goodfella75
Moeilijk om een trilogie af te sluiten, maar het is duidelijk dat The Dark Knight Rises teruggrijpt op de verhaallijn uit Batman Begins. Net iets teveel misschien, met weinig eigen toegevoegde waarde. Batman Begins was wat verhaallijn betreft verreweg de sterkste film met het personage van Ra's al Ghul (en absoluut niet de zwakste zoals onterecht door Chevy93beweerd wordt), waarin hier op voorspelbare wijze wordt voortgeborduurd. Zelfs de finale is niet zo verrassend als sommigen aangeven voor degenen die de personages uit de stripverhalen van Batman gevolgd/bestudeerd hebben. Wat dat betreft maakt Nolan zich er hier iets te makkelijk vanaf dit maal: hij gaat er vanuit dat de kijker onervaren is en stopt net iets teveel clichés in zijn film.
Anne Hathaway doet het best goed maar haar rol moet ook niet overschat worden: zij is een actrice die haar rollen instudeert, en geen natuurtalent. Ook hier is dat opnieuw duidelijk te merken. Maar ze doet het hier in ieder geval beter dan in Alice in Wonderland, waar ze er echt absoluut niets van bakt.
De beste rol is die van Tom Hardy als Bane, ook al is zijn stem storend.
(verwijderd)
Ik zou Phillip Seymour Hoffman wel willen zien als de joker, of William Hurt.
Ohja ik vind deze film overgewaardeerd, maar dat had ik al gezegd.
disneystore
Hoe langer hoe meer ik eraan begin te twijfelen of dit wel degelijk de laatste Nolan Batman film wordt. Dat dachten ze ook van Lord Of The Rings, maar 10 jaar later komt er toch nog een film over (ofja, soort van) van dezelfde regisseur. Of Indiana Jones is daar ook een mooi voorbeeld van... X-Men of Scary Movie kunnen ook wel bij dat lijstje. Maarja, ik hou mijn hoop niet te hoog.
AC1
... hij gaat er vanuit dat de kijker onervaren is
Denk je dat werkelijk? Ik ga clichés gebruiken want mijn publiek is toch onervaren? Hmm, leuke regisseur.
ieraaa
Wat dacht je van deze man YouTube - TONY SOPRANO meets THE JOKER (NSFW)
K. V.
Ook nog eens in de bios beland en ondanks dat de airco niet werkte deerde dit me niet.
De film zelf vond 'k erg geslaagd. Het eerste deel was er nog een beetje inkomen, maar het tweede deel maakte erg veel goed. Toen barstte de actie echt los, denk maar aan de scène in dat stadion. De film heeft wel een goeie link met de eerste film uit de trilogie en zo voelde het dan ook aan.
De cast was niet slecht. Weer een heel aantal gezichten uit de voorgaande films, maar ook weer wat nieuwe personages. Catwoman vond 'k niet slecht, al vind 'k die uit Batman Returns nog altijd beter. Haar kostuum was ook redelijk sober en 'k had er niet zo'n kat gevoel bij.
Bane was ook niet slecht, al vond 'k dat z'n stem misschien iets zwaarder mocht zijn.
Wel een lange speelduur, maar eigenlijk voelde het zo niet aan.
'k vond hem de moeite om te bekijken en een waardige afsluiter van de reeks. Genoeg actie, een boeiend verhaal en een leuke cast.
(verwijderd)
Zo dat is een unieke opinie, dat die stem nog zwaarder mocht zijn.
Ik vond Bane wel het hoogtepunt van de film.
De man lijkt behoorlijk overtuigt te zijn van z'n goede inborst, dat vond ik wel mooi van het script.
(Breivik en Mohammed B waren/zijn ook overtuigd van hun matteklappe visie).
- 1948 berichten
Afgelopen vrijdag geweest naar "The Dark Knight Rises" en ik begon mijn twijfels te krijgen of deze wel zo goed zou zijn als zijn voorgangers. Ik had al een aantal mindere reviews gelezen hier, en ik verwachte dan ook een matig filmpje. Ik had me echt vergist want wat een "rollercoaster" aan actie was dit zeg. Het gene wat mij een beetje tegenviel was de stem van Bane. Alsof Mufassa uit "The Lion King" gekruist werd met Sean Connery. Paste niet echt vond ik persoonlijk. Maar als je eenmaal in de film zit (ik dan wel tenminste) stoor je je er niet echt meer aan. Hoewel Bane pure evil is, vond ik The Joker toch een betere tegenstander van Batman.
Nolan heeft er voor gezorgt dat alle 3 de films bijna een verhaal werden, en dat beviel mij heel erg goed. Het gegeven dat ik eerst echt dacht dat Bane het kind van.Ra's al Ghul was, maar het later toch Miranda bleek te zijn kwam best verrassend voor mij. Leuk uitgewerkt dat Blake later Robin blijkt te zijn, lag voor de hand maar was leuk gedaan. Leuk dat alle villans (op two-face en the Joker na dan) die in de vorige films zaten weer terug waren. Catwoman vond ik op een originele en leuke wijze toegevoegt aan het verhaal. En het einde is ook vrij open. Zag Alfred het nou goed op het einde? Of was het wat hij wilde zien en is Bruce Wayne/Batman echt dood.
De speelduur van deze film lijkt op het eerste gezicht erg lang, maar is in een noodvaart voorbij vond ik. De film begint flitsend met Bane die in het vliegtuig zit en hem kaapt en laat neerstorten uiteindelijk, maar kakt een momentje in daarna. Als echter daarna de vaart erin komt, komt hij er ook goed in. De gehele cast deed het uitstekend en ik vind dat Christopher Nolan een geweldige Batman reeks heeft neer gezet. Beter dan Batman Begins, ietsie minder dan The DArk Knight, maar poeh... Wat een geweldig actie spectakel was dit. Ik wil de film dan ook zeker 4,5* geven. Hopen op een vervolg.
sluyt050
Technisch perfect maar verder erg voorspelbaar. Een batman fan zal ik nooit worden.
joostus
Gister dan eindelijk naar The Dark Kningt Rises kunnen gaan, aangezien ik 4 weken op vakantie ging op de dag dat T.D.K.R. uit kwam. En wat heb ik genoten.
Ongelooflijk wat een ontzettns fantastische regiseur Nolan is. Zijn films zijn heerlijk en prachtig om naar te kijken en zijn zo goed als perfect. Ik zou niet snel weten wat te veranderen. Alles klopt in zijn films: acteerwerk, actie, special effects, samenwerking met Zimmer voor de muziek die de films zo goed kracht bij zet enzovoort. En zo ook weer met deze batman film.
Ik kwam veel reacties tegen dat dit deel een beetje tegenviel ten opzichte van het vorige deel. Dit is echter volkomen logisch, want The Dark Knight is zo'n perfecte film, die is echt amper te overtreffen naar mjn mening. Maar ondanks dat dit deel iets minder is dan de vorige is het nog steeds een meer dan fantastische film.
Het enige wat ik jammer vind aan deze films dat er nogal wat clichés in de flm zitten. Dit is iets waar ik normaal met Nolans films geen last van heb. Maar zolang de clichés goed verfilmd worden en goed gebracht worden zijn ze niet een erg groot nadeel, vandaar dat mijn score alsnog hoog is.
Ik twijfelde tussen 4 en 4,5 ster, dan rond ik toch af naar boven n.a.v. Hoe fantastisch Nolan een film neer kan zetten en dat nu dus ook weer gedaan heeft.
Clearm
Uberslecht vervolg op the dark night. Waar the dark knight zeer verfrissend en verrassend was, met een goede verhaallijn, wordt bij the dark night rises een beetje een lamzakkerig verhaal in elkaar geprutst, welke door de special efefcts nog enigzins gecompenseerd wordt. Er zit ook een soort the karate kid-achtig boedhisme in verwerkt welke tenenkrommend slecht is. Op het einde van de film zit er een zeer vreemde twist in het verhaal, welke je in de verste verte niet aan had kunnen zien aankomen en welke volledig misgeslagen is. Het verpest de film enorm. Daarnaast is de manier waarop batman met die bom weg vliegt wel zeer slecht. Ik had toch zeker wat beters verwacht na the dark night, maargoed vele films verliezen hun kwaliteit na het 2e deel van de reeks. Ik kan het ze ook niet echt kwalijk nemen, ik moet het gewoon niet meer kijken en niet meer afgaan van stemmen van fanboy's welke tot in den treure toe deel 3 t/m 20 promoten door absurd hoge scores welke ze totaal niet verdienen. Dit was weer gewoon een ordinaire cash-film.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile