• 9.379.846 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.232)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van Arbiter

Arbiter

Ze mogen de Riddler als villain gebruiken als ze het goed kunnen uitvoeren, net als een thriller-film met puzzelstukken. Catwoman is gewoon niks. De oplossing is gewoon Croc.

Q Jones

Cruise zou ook niet misstaan als Badguy in een nieuwe batman

avatar van IcU

IcU

Arbiter schreef:

Catwoman is gewoon niks. De oplossing is gewoon Croc.

Past ook totaal niet in de Nolan films.

avatar van FunkyMonk

FunkyMonk

Geef mij maar Daniel Day-Lewis als Joker. Hij heeft niet alleen een gelijkaardige lichaamsbouw, hij zou zich ook écht indie rol kunnen kruipen zijnde een rasechte method-acteur.

Maar de kans is klein volgens mij dat Nolan voor een opvolger van Ledger zou kiezen.

avatar van Ch3wb4cc4h

Ch3wb4cc4h

Volgens mij heeft Nolan definitief besloten om the Joker niet in zijn Batmans terug te laten keren: http://frontpage.fok.nl/nie....

Offtopic: BSSM .

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Op imdB staat nu dat Riddler gespeeld word door DiCarpio (rumors)...

avatar van Poppe

Poppe

Bij Dark Knight, The (2008):

Jammer dat we NOOIT meer zo'n geweldige Joker meer in actie zullen zien.. Ledger is nooit meer te overtreffen..

Q Jones

Als joker niet, maar er kunnen nog zat andere memborale bad guys opstaan. Ik denk dat Cruise het heel goed zou doen als Bad guy in de nieuwe batman film.

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Die kan gewoon zichzelf spelen.

avatar van yeyo

yeyo

Tom Cruise is zelfs niet overtuigend als held, waarom zou je denken dat hij het goed zou doen als bad guy?

avatar van chevy93

chevy93

Cruise moet rollen hebben, zoals die had in Magnolia en Eyes Wide Shut. Daar komt hij het best tot zijn recht. Ook in Mission Impossible vond ik hem verre van slecht. Maar als bad guy zie ik hem toch niet echt.

avatar van yeyo

yeyo

Magnolia geef ik je sowieso gelijk, dat soort rollen liggen hem. In actiefilms vind ik hem dan bij voorbaat eigenlijk al onovertuigend. Hij heeft noch de uitstraling noch het figuur van een held.

avatar van chevy93

chevy93

Hij komt beter tot z'n recht als emotiemens ja.

Wat een geweldige scène is het toch:

YouTube - Magnolia escena Tom Cruise

avatar van Nomak

Nomak

chevy93 schreef:

Maar als bad guy zie ik hem toch niet echt.

In Collateral speelt hij een overtuigende bad guy.

avatar van van duijn

van duijn

Als ik Tom Cruise zie als bad guy denk ik ook niet: Wow, wat een enge meneer zeg...Die zal Gotham wel even snel op stelten zetten.

Q Jones

Ja maar eerlijk is eerlijk, dacht je dat bij Ledger wel van te voren dan he. Cruise is een veelzijdig acteur in Colletral is hij een voortrefelijke bad guy die toch nog charmes heeft. Ik denk dat hij geknipt is om een geflipt personage neer te zetten

avatar van Poppe

Poppe

Cruise is met zijn 1 meter 70, inderdaad niet erg imponerend..

Ik denk dat Viggo Mortensen het wel zou kunnen, die zie ik zo in een Nolan-film spelen..

Q Jones

Maar niet echt als Bad Guy daar heeft hij niet echt het gezicht naar vind ik

avatar van van duijn

van duijn

Als Joker kan je misschien ook nog Tim curry doen. Als pennywise was hij in It voortreffelijk dus waarom niet als joker?

avatar van Theunissen

Danny Trejo als de Joker lijkt me ook wel apart

avatar van cm_punk

cm_punk

van duijn schreef:

Ben je nou bedonderd. Joker moet niet meer terug komen. Laat The Riddler of The Pinguin (mag Devito van mij nog een keer doen), Mr. Freeze en/of Poison Ivy maar komen.

Met The Riddler zou het wel een interessante film worden, als je Inception hebt gezien, snap je wat ik bedoel.

Een Bane of Catwoman hoeft van mij nu weer niet.

Martijnnn

BANE! Het zou wel origineel zijn. Welke film heeft nou een grote krachtpatser die bijna niet te verslaan is!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat een verschrikkelijk gedrocht is Bane in Batman & Robin. Hij ziet eruit als een domme Mexicaanse worstelaar. Mocht hij ooit in deze Batman reeks gaan voorkomen, dan moet het echt beter dan in B&R. In de strips is hij vreselijk intelligent en zijn uiterlijk moet (als hij weer in een film komt) meer deze kant opgaan. Ok, iets minder gespierd misschien.

Is elke superschurk in Batman & Robin niet een verschrikkelijk gedrocht

Van Dr. Freeze kun je echt wel een fatsoenlijk karakter maken, zelfde geld voor poison ivy, maar die is toch wat minder favoriet van mij.

@jaco, ik wil inderdaad wel eens de berichten van MGoody met die van jou door elkaar halen Fallout is wel cool natuurlijk!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Miley Cyrus of Justin Bieber als villian, anders laat ik het derde deel aan me voorbij schieten. De twitter-campaign is inmiddels onderweg.

Martijnnn

Nee! Justin Bieber als Robin en Miley Cyrus als Batgirl! Hoe cool zou dat zijn!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Andersom juist.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Johnny Depp als The Riddler

Robin Williams als Pinguin.

Megan Fox of Angelina Jolie als Catwoman.

The Rock of Mickey Rourke als Bane.

avatar van dikkedarm

dikkedarm

Heath Ledger speelt gewoon iedereen weg in TDK (zelfs Bale) en laat zelf JN doen vergeten in zijn eerdere poging als de Joker. Het "batman" sfeertje zit er wel net als in deze film vind ik Bale heel erg goed naar voren komen. Ik hoop nog op een 3e alles verpletterende vervolg maar wie gaat de Joker van TDK doen vergeten ik ben bang van niet...

En ehh sodemieter op met Cruise in een Batman film hij heeft daar niets te zoeken ik walg al van die vent als ik hem weer eens zie springen bij Ophrah Er zijn genoeg Badguys te vinden maar als ik aan Tommieboy denk krijg ik stemmen in mijn hoofd...

Martijnnn

Ik wil John Malkovich als The Riddler! of Joseph Gordon-Levitt! Johnny dep zie ik helemaal niet zitten, dan word het weer een standaard Johny Depp rol.