• 9.379.410 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.232)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van IcU

IcU

De eerdere rollen waren niet bekend bij een groot publiek maar ik zag American Psycho inderdaad even over het hoofd (foei... ) Ik heb persoonlijk ook bijzonder weinig met Jolie, dus daar kan het ook aan liggen.

Maar sterke geruchten beweren dat Riddler zijn opwachting gaat maken. Laat dat maar door iemand spelen die de wan prestatie van Jim Carry doet vergeten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Van mij mag Carrey het nog wel een keer proberen eigenlijk. Lijkt me geweldig, een ervaren Carrey geregisseerd door Nolan.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De Riddler lijkt me een ideaal personage voor Nolan om zich mee uit te leven. En het casting-gerucht van Joseph Gordon-Levitt sprak me ook wel aan, lijkt me een erg geschikte kandidaat.

avatar van IcU

IcU

Ik dacht dat het gerucht in het begin ging over Joseph Gordon-Levitt die Ledger zou vervangen als Joker. Ik vind ze namelijk veel op elkaar lijken.

Angrod_Pallanén

Derde Batman film begint filmen waarschijnlijk in april 2011 klik.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik hoop niet dat Joseph Gordon-Levitt inhet vervolg gaat spelen, ik vind hem z'n overrated gasje en zijn 500 days of summer vond ik ook zwaar slecht om nog naar niet te spreken van het al even slechte Killshot

Angrod_Pallanén

Grappig, voor The Dark Knight vonden de meeste mensen dat ook van Heath Ledger, met Brokeback Mountain als uitzondering.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja daar heb je gelijk in al vond ik Ledger altijd al wel goed. The Sin Eater vond ik ook echt een goede film terwijl bijna niemand die mening deelt.

Bij Dark Knight, The (2008):

van duijn schreef:

Slaat nergens op. The dark knight vraagt aan het einde gewoon om een vervolg. Als er geen vervolg zou komen zou niemand het daar echt mee eens zijn.

Het einde is nogal open, en er kan inderdaad een vervolg op gemaakt worden als dat echt nodig is.

Maar het einde zoals het nu is is top! Een beter einde voor de reeks kan men niet bedenken.

Overgens zal het moeilijk zijn om een opvolger te maken die nog maar in de buurt komt van deze film.

Als Nolan van plan is om op lange termijn een reeks te maken van verschillende Batman-films (5 a 6 ofzo) mag daar wel een mindere tussen zitten, het zal de afsluiter zijn die het hem moet doen.

avatar van eltorro

eltorro

Ik weet het niet, het risico dat een vervolg gaat tegenvallen is er wel en erg zonde. Maar aan de andere kant, ik dacht dat na de geweldige batman begins het hoogtepunt ook wel was bereikt. Dus wie weet, misschien kan Nolan zich zelf nog wel een keer overtreffen.

avatar van Miron

Miron

Batman Begins vond ik weinig aan.

En Christopher Nolan blijft zichzelf constant verbeteren he.

Ik denk dat hij The Dark Knight wel zou kunnen overtreffen.

Mits hij beschikt over een goede Riddler, Catwoman/Poison Ivy.

AGE-411

Maar op 'The Riddler' na zijn die figuren net allemaal te cartoonesk.

avatar van Miron

Miron

Dat klopt.

Maar slechter dan 'Ra's al Ghul' kan het iig niet worden imo.

stfuympos

Ra's al Ghul was meer dan prima inprincipe nog erger dan de Joker.

Alleen met Riddler zou er nog wat van kunnen worden maar laat het dan ook afgelopen zijn.

AGE-411

Maar hoe ga je die film dan eindigen?

Beter dan dit einde ga je niet vinden.

AGE-411 schreef:

Maar hoe ga je die film dan eindigen?

Beter dan dit einde ga je niet vinden.

Batman dood en een goede officier van justitie.

van duijn

Ik zou eigenlijk kiezen voor een nieuw deel met opnieuw the joker.

Alleen jammer dat hij niet door Heath gespeeld kan worden.

avatar van legian

legian

dan krijg je alleen maar een soort herhaling van deze film en dat is niet wat Nolan wil en lijkt mij ook dat wij dat niet willen, tenminste ik niet

van duijn

maar ze zullen the joker toch niet voor niets hebben laten leven.

avatar van legian

legian

tja wie weet. ik zelf hoop op een kleine glimp van hem aan 't eind van de film ofzo.
en aan de andere kant is 't ook wel logisch dat hij nog leeft, want zo blijft batman wel trouw aan 't feit dat hij ze laat leven en niet vermoord.
naja we zien wel.

avatar van Tharoy

Tharoy

De comic 'The Dark Knight Returns' zou in film ook een goed vervolg op TDK zijn. Waarschijnlijk gaat Nolan daar in ieder geval elementen uit gebruiken.

Tharoy schreef:

Klinkt als een goedkope sequel.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

van duijn schreef:

Ik zou eigenlijk kiezen voor een nieuw deel met opnieuw the joker.

Alleen jammer dat hij niet door Heath gespeeld kan worden.

Na The Dark Knight ben ik "Jokerverzadigd", zonder de acteerprestaties van Ledger af te breken.

AGE-411

Dat ze maar iets proberen met The Riddler.

Geen The Dark Knight II, maar iets geheel anders. Ik wil in die 3de Batmanfilm geen seconde aan The Dark Knight moeten denken. Dat Nolan zich nu maar bewijst dat dat ook kan!

En geef de rol van Riddler maar aan Depp. Kan die bewijzen dat Pirates een vergissing was en dat ie er toch nog staat.

stfuympos

Neh geen Depp, heeft al genoeg typetjes gespeeld waar Sparrow trouwens de beste van is.

Doe maar Brad Pitt, Di Caprio ofzo.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Of wat als Nolan weer in de zelfde visvijver als zijn voorbije films wil azen?

Denk ik aan Joseph Gordon-Levitt, Guy Pearce. Deze kunnen ook wel een goede slechterik neerzetten me dunkt.

Of Jim Carrey

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Of Michael Cera!

Of Jim Carrey

Jim Carrey's beste rol vind ik The Riddler. De eerste keer dat ik echt dacht: de krankzinnigheid van Carrey komt goed overeen me hoe krankzinnig zijn rol is.

Maar Brad Pitt zie ik ook zitten Misschien niet als The Riddler, maar hij heeft zeker een kop om eens villain te zijn in de toekomst. Als hij daarbij even krankzinnig doet als in Twelve Monkeys (waar hij een psychisch gestoorde speelt die de hele werelbevolking wil/gaat doden) komt het wel goed.

Angrod_Pallanén

Net van 'Inception' terug en ben nu nog enthousiaster over deze film. Hoewel de eerst genoemde film toch ook de feel van 'The Dark Knight' had. Ik hoop dat Batman III net een stapje verder gaat.