• 9.379.404 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.232)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

avatar van louisvf

louisvf

Kevin13 schreef:
Two-Face is doooood.

Dat is toch helemaal niet zeker?!
Btw, Raz al ghul zou eigenlijk ook kunnen terug komen...

avatar van Kevin13

Kevin13

Dat is toch helemaal niet zeker?!

In dat geval zou Heath Ledger ook terug moeten komen, The Joker leeft nog.

avatar van louisvf

louisvf

Nee, omwille van zijn dood gaat men volgens mij The Joker niet meer laten terugkomen...

Maar dat Two-face dood is lijkt me helemaal niet zeker... (hij is namelijk gewoon gevallen net als batman...).

Raz al ghul is onsterfelijk en je ziet hem eigenlijk ook niet doodgaan (metro crasht gewoon...)

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Volgens mij heeft Aaron Eckhart (Harvey Dent) vrij snel na de The Dark Knight premiere bevestigd dat hij niet meer zal terugkeren voor een derde Batman film omdat zijn personage simpelweg dood is.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik meen me te herinneren dat er een begrafenisscène in The Dark Knight zat. Dus tenzij Dent snel uit de kist is gevlucht voordat hij de grond in ging, lijkt het me sterk dat hij terugkomt. Raz Al Ghuls komt ook niet terug: met de realistischer setting van de nieuwe serie is zijn onsterfelijkheid verworpen, meen ik gelezen te hebben. Zo'n interessante badguy is 't ook niet, dus daar kan ik niet rouwig om zijn.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Begrafenisscène? Was dat niet Spider-Man?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Herdenkingsscène toch op zijn minst Tijdens de laatste monoloog van Batman, waarin Dent wordt herdacht als de witte ridder van Gotham. Of ga je me vertellen dat ik tijdens de drie keer dat ik The Dark Knight heb gezien, elke keer deze scène me heb ingebeeld?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Haha, ik denk het wel ja, om er zelf een mooier einde aan te breien? Nee, je hebt gelijk, er was idd een belangrijke scene waarin Dent op een voetstuk werd geplaatst. Imo is hij ook doder dan dood.

Q Jones

Aan de ene kant hoeft er voor mij geen vervolg meer te komen ze kunnen denk ik nooit TDK overtreffen. Aan de andere kant het is wel Nolan waar we overpraten. Ik hoop op Catwoman. De joker moeten ze met rust laten Ledger was geweldig, laat het karakter rusten met de acteur, naar mijn mening moeten ze daar never nooit meer aankomen

IGN.com schreef:

Director Christopher Nolan has said that the Joker will not be returning in Batman 3 or any other subsequent bat-films as long as he's helming the franchise. From the latest issue of Empire Magazine:

"'No,' says Nolan emphatically and unhesitatingly. He resists elaborating simply because, quite understandably, he says, 'I just don't feel comfortable talking about it.'"

Nolan's Dark Knight incaration of the Joker was portrayed by Heath Ledger, who won a posthumous Academy Award for his performance in the film.

With The Clown Prince completely out of the running for the next installment, the question remains as to who will be the villain in Batman 3.

Do you sympathize with Nolan's decision or would you like to see more Joker right away? Sound off in the comments below.

avatar van Big-T

Big-T

En terecht, het zou er alleen maar minder op kunnen worden.

Geef mij maar een paar onbekende vijanden.

AchmedATM

Alleen geen Iceman want dat is de domste vijand ooit

Riddler en Poison Ivy zou de beste keuzen zijn. Riddler valt onder de thema waar Dark Knight achter bleef. Detective achtig net als met Joker, Poison Ivy is meer als Scarecrow in Dark Knight een kleine cameo.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Big-T schreef:

En terecht, het zou er alleen maar minder op kunnen worden.

Geef mij maar een paar onbekende vijanden.

Daar ben ik het volledig mee eens.

Ik lees net dit

[i]Geen Joker, wel Riddler

11 juni 2010

Casting-geruchtje rond Batman 3.

Hoewel de derde (technisch gesproken zevende) Batman-film pas in de zomer van 2012 in de bioscoop verschijnt en het script nog niet eens klaar is, wordt er wel al volop gespeculeerd over plotlijnen en cast. Geen Joker, werd vorige week bekendgemaakt, maar dat leek ons ook niet logisch. Dat personage is voor eeuwig verbonden met Heath Ledger. De Riddler is nu aan de beurt. In 1995 nog gespeeld door Jim Carrey, gaat nu het gerucht dat Joseph Gordon-Levitt is gecast voor de raadselachtige schurk.

Bij ons nog niet echt een bekende naam, hoewel romkom-liefhebbers hem misschien kennen uit het zomerhitje van vorig jaar, (500) Days of Summer. Bezoekers van meer arty films kennen hem als tienerprostitué uit Mysterious Skin. De 29-jarige G-L is geen onbekende voor regisseur Christopher Nolan, hij speelt ook een rol in diens puzzel-thriller Inception, waar preview.nl al maanden reikhalzend naar uitkijkt.[/i]

Ik kan me niet voor stellen dat hij een goede bad guy neer zet. Mij maak je er niet vrolijk mee. Ik vond 500 days of summer ook zo slecht he

IcU

Ik vind Joseph Gordon-Levitt veel op Ledger lijken. Er waren dan ook speculaties dat hij Ledger zou gaan vervangen als Joker.

Q Jones

Echt nee dat moeten ze helemaal niet doen.

avatar van Big-T

Big-T

Helaas nog een tijd wachten maar gelukkig is er nu wat meer bekend.

Dan kunnen ze beter The Riddler als the mainguy pakken en dan 1 0f 2 onbekenden.

Robin Williams wil ook The Riddler zijn

Williams, who starred in Nolan's 2002 release Insomnia, said: "I would do Batman in a second, playing anyone, I'd play The Riddler in the next one, although it would be hard to top Heath as the villain and I'm a little hairy for tights... The Batman films have screwed me twice before: years ago they offered my The Joker and then gave it to Jack Nicholson, then they offered me The Riddler and gave it to Jim Carrey. I'd be like, 'OK, is this a real offer? If it is, then the answer's yes. Don't pump me again motherf**kers.'"

Bron: SuperHeroHype

Q Jones

Dat zou wel gaaf zijn Robin Williams is sowieso een super acteur, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren

Frenetic

De joker komt niet in het vervolg voor. Waarschynlyk wordt het Two-Face maar dat d8 ik al

Frenetic schreef:

Waarschynlyk wordt het Two-Face maar dat d8 ik al

Hoe komt iedereen daar bij? Daarbij vertelde Aaron Eckhart dat Two-Face niet terug komt omdat dit personage toch echt is dood gegaan in TDK..

IcU schreef:

Klopt ik las net dat het waarschynlyk andere wordt, maar de Joker komt erin in ieder geval niet meer invoor.

IcU

Nee, die niet. Mijn hoop is Catwoman met het achtergrond verhaal uit Miller's Year One.

IcU schreef:

Zal eventueel ook nog kunnen

Q Jones

En dan hoop ik dat de vertolking door Angelina Jolie wordt gedaan

Want?

Q Jones

ik denk dat zij de geknipte vrouw voor die rol is. Ze kan volgens mij ontzettend geschift uit de hoek komen en toch sexy en verleidelijk precies zoals een catwoman

IcU

Ik denk dat Jolie te 'bekend' is. Het sterke punt bij Ledger bijvoorbeeld is dat er weinig te identificeren valt. Het zelfde verhaal met Bale (welke echt memorabele rol heeft hij voor Batman gespeeld) en Cillian Murphy. Jolie is gewoon Jolie en kan nooit echt een personage 'zijn'.

Q Jones

Ook al niet mee eens IcU maar dat maakt niet uit. Wat dacht je van Patrick Bateman uit American Psycho en Trevor Reznik uit The Machinist , dat vind ik een veel sterkere rollen dan Bruce Wayne.

Ledger was al wel heel bekend voor Batman alleen kwam hij nooit goed tot zijn recht. Al had hij sinds Brokeback Mountain toch wel een horde aanhangers.

Wat betreft Murphy ben ik het wel met je eens.

Jolie kan heel goed acteren en een ander iemand neerzetten vind ik persoonlijk. Naar mijn mening kan ze meer dan alleen bloed mooi zijn, en ik denk dat ze zich in de van catwoman haar helemaal kan inbijten