• 9.380.654 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.380)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ryan Pinkston zou ook supercool zijn als The Riddler!!

dikkedarm schreef:

Heath Ledger speelt gewoon iedereen weg in TDK (zelfs Bale) en laat zelf JN doen vergeten in zijn eerdere poging als de Joker. Het "batman" sfeertje zit er wel net als in deze film vind ik Bale heel erg goed naar voren komen. Ik hoop nog op een 3e alles verpletterende vervolg maar wie gaat de Joker van TDK doen vergeten ik ben bang van niet...

En ehh sodemieter op met Cruise in een Batman film hij heeft daar niets te zoeken ik walg al van die vent als ik hem weer eens zie springen bij Ophrah Er zijn genoeg Badguys te vinden maar als ik aan Tommieboy denk krijg ik stemmen in mijn hoofd...

Dan is hij voor jou extra eng met die stemmen in je hoofd. Nee ik denk echt dat hij het super goed zou doen. Lekker geflipt met een charmant tintje dat zou hij neerzetten denk ik.

avatar van mierenmark

mierenmark

adrien brody als de the penguin want hij heefd er de neus wel voor.

of depp als de riddler

of bruce willis als mr. freeze

maar zu kunnen het ook zo maken dat two face de val wel heefd overleefd en dus terug keert als aards vijand van batman

en met het computer systeem van de film avatar is het moglijk om de joker meschien terug te laten keeren

(maar laat nolan, robin er niet in doen!!!)

wyatt earp

Ik stel voor dat Johnny Depp gecast wordt als The Riddler. Hij kan toch alles . Tom Cruise als bad-guy lijkt me wel wat eigenlijk. Volgens mij is dat wel wat voor hem.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

wyatt earp schreef:

Ik vind de rollen van Johnny Depp erg leuk maar hij doet toch wel vaak het zelfde. Als Depp dan The Riddler gaat spelen word het weer zon typische Depp rol, ik zie daar echt veel liever een andere acteur van die er echt een Riddler van kan maken. En dan het liefst zo trouw mogelijk aan de 'echte' Riddler, en dus niet aan de Jim Carrey versie in zijn gekke pakkie.

Johnny Depp vaak hetzelfde. Ik vind hem een behoorlijk veelzijdige acteur. Niet echt iemand die vaak hetzelfde doet.

Hij zou prima passen in een nieuwe Batman film.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Joseph Gordon-Levitt ... The Riddler / Edward Nygma (rumored)

Het is maar een gerucht, maar toch.....

The Caped Knight schreef:

Hij zou prima passen in een nieuwe Batman film.

Ik herken voortaan overal Jack Sparrow in, kijk maar naar Charlie and the chocolat factory, Alice in wonderland

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Precies hoe ik er over denk. Elke keer de typische Depp rol. (nogmaals, ik vind het wel leuk!)

fappie schreef:

Joseph Gordon-Levitt ... The Riddler / Edward Nygma (rumored)

Het is maar een gerucht, maar toch.....

Volgens mij heeft Gordon-Levitt ooit zelf gezegd dat hij dat wou. Is al weer een tijdje geleden.

lees ik dat goed,

op IMDB staat dat James Franco misschien de riddler zou spelen !

help zou ik zeggen!!

harry osborn goes riddle riddle....

avatar van mutijn

mutijn

Ik hoop het toch niet, vond hem nou niet bepaald sterk in de spiderman films en anders krijg ik dat steeds in me hoofd. Ik stem voor Joseph Gordon-Levitt als The Riddler en anders Johnny Depp!

mutijn schreef:

1e keuze Gorden-Levitt

2e keuze Daniel Day-Lewis

sorry, maar geen Depp

ik zou te veel denken aan zijn rol van Jack Sparrow

avatar van yeyo

yeyo

Willem Dafoe zou ik nog wel cool vinden als The Riddler! Ik weet niet of Joseph Gordon-Levitt geloofwaardig is als bad guy..

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Laat Nolan ons weer verrassen met de villains + de acteur die het ga spelen

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Tom Hardy is getekend voor een "belangrijke" rol voor het aankomende Batman vervolg. Wie hij gaat spelen is nog niet bekend.

Q Jones

Zeker een meerwaarde echt een top acteur die gast

wyatt earp

The Dark Knight Rises . Kweet et niet. Klinkt een beetje inspiratieloos. Dat The Dark Knight had er niet in gemoeten wat mij betreft. Gelukkig niet in 3D maar gewoon in IMAX .

avatar van IcU

IcU

Hmmm. The Dark Knight Rises. Had liever een andere Batman benaming gehad, als 'Caped Crusader' of iets dergelijks.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

wyatt earp schreef:

Dat The Dark Knight had er niet in gemoeten wat mij betreft.

Dus alleen 'Rises'? Met zo'n titel trek je ook geen hond naar de zalen toe.

avatar van 009

Ik vind het op zich niet slecht gekozen titel,

The dark knight returns zou te veel op Batman returns lijken,

(ps: eigenlijk toch ook beetje blij dat de riddler er niet zal in voorkomen,

hij was namelijk niet echt één van mijn favorieten, of misschien kwam dat

door de verschrikkelijke Jim Carrey...)

Q Jones

Ik vind die nieuwe titel echt niks ik hoop dat ie nog veranderd

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik ben ook niet weg van de titel, zeker omdat The Dark Knight zo iconisch was voor de film zelf en compleet los stond van Batman Begins. Maargoed, ik vertrouw blindelings op Nolan, alleen al omdat hij het gekibbel over wie De Riddler moet spelen de mond snoert met het feit dat De Riddler er helemaal niet in komt. Prachtig. En zijn beslissing om geen 3D te gebruiken kan ik alleen maar toejuichen. Een filmmaker naar mijn hart. Ik kan niet wachten tot 2012.

In 2012 gaat anders de wereld kapot hoor

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, maar toch pas in december? Dan heb ik deze tenminste gezien. I'll die happy.

jacobine_rodijk schreef:

Dus alleen 'Rises'? Met zo'n titel trek je ook geen hond naar de zalen toe.

Nee, maar een zoiezo niet een titel met The Dark Knight erin. Caped Crusader zoals IcU zegt zou al een stuk beter zijn.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Caped Crusader is behoorlijk afgezaagd, als je het mij vraagt. Zo valt Batman al helemaal niet meer serieus te nemen in Nolans setting. Al ben ik het wel met je eens dat ze niet opnieuw 'The Dark Knight' in de titel hadden moeten zetten.

Karl van H. schreef:

anders de combinatie van de 2 is ook niet slecht

The Caped Crusader Rises....

al bij al, The Dark Knight Rises is niet slecht...

wyatt earp

Weten we meteen waar de film over gaat .

avatar van 009

Tom Hardy als the riddler? (op IMDB- rumored)

Nolan had toch net gezegd dat de riddler niet ging deelnemen?

Volgens mij de villains (pure speculatie natuurlijk ) : Catwoman (meest realistische vrouwlijke villain, en nu Rachel er niet meer is moet er wel een nieuwe vrouw op de voorgrond treden) of Harley Quinn, samen met de Penguin.