Genre: Horror / Mystery
Alternatieve titels: Texas Chainsaw Massacre 3D / Texas Chainsaw / Texas Chainsaw 5
Geregisseerd door: John Luessenhop
Met onder meer: Alexandra Daddario, Bill Moseley en Dan Yeager
Releasedatum: 24 januari 2013
Plot Texas Chainsaw 3D
"Evil wears many faces."
Heather Miller, haar vriend Ryan en nog twee vrienden reizen naar Texas, waar Heather een erfenis moet ophalen omdat een familielid van haar is overleden. Eenmaal aangekomen ontdekt Heather dat bij deze erfenis ook een neef hoort. En deze neef luistert naar de naam 'Leatherface'...
Heather Miller
Darryl
Farnsworth
Kenny
zicht
Der zal maar zo een halve zool met zo grote kettingzaag in 3d voorbij komen.
Denk datjut laplazerus schrikt dan.
Hebbum vanavond op dvd tuus gezien, maar is eigenlijk het vervolg op het eerste originele deel uit 1974, vind het mooi gemaakt allemaal.
Eigenlijk is dit het originele deel 2 wat echt voortborduurd op het eerste originele deel van tobe hooper.
Vind dit het beste deel na de originele versie uit 1974, en vind de delen uit 2003 en 2006 een stuk minder origineel, net als de parodie versies uit 1986 en 1988.
Phantasm
Prima film over de kettingzaag, goed gemaakt, heb me er wel mee vermaakt.
mixmaster
zeker wel te pruimen deze zoveelste ''chainsaw'' film.
genoeg gore en spanning, het verhaal is ook wel leuk bedacht.
ik vond hem goed passen bij de delen uit 2003 en 2006.
op naar het volgende deel !
uberjason
In de bios gezien en nu op dvd gehaalt..Deze Texas Chainsaw Massacre vond ik wederom te pruimen, mede door de verrassende afloop, de vele cameo's en de fraaie overgang van de eerste film naar deze 7de editie. Er zitten wel een paar schoonheidsfoutjes in, maar dat mag de pret niet drukken..Jed Sawyer aka Leatherface weet te boeien en zelfs een paar schrikmomenten te mogen toevoegen op z'n lijstje. Er word zelfs een knipoog aan de Jigsaw killer gegeven, en de film bevat een aantal mooie locatie shots.
Nee dit is zeker niet de minste van de reeks, maar ook niet de sterkste..ik had eigenlijk ook gehoopt op een iets grimmigere soundtrack..beetje in de stijl van Tobe Hooper en wayne Bell, maar je kunt ook niet alles hebben natuurlijk.
filmkul
Standaard horror werk die ver weg is van het niveau de oorspronkelijke TCM. Vrij voorspelbaar, met een zogenaamde twist om de film af te laten wijken van zijn voorgangers. Niet helemaal geplaatst en bijna lachwekkend, zeker omdat de makers je het gevoel willen geven dat Leatherface helemaal zo slecht nog niet is. Zo nu en dan is de film spannend en bevat hij de nodige gore. De 3d effecten bieden weinig toegevoegde waarde.
Matige film. 2.0
otherfool
Die Daddario toch, zelfs op bezoek bij de sheriff knoopt ze haar bloesje half open. Leuk vervolg eigenlijk wel, simpel vermaak met een iets andere insteek en zonder echt uit te blinken maar amusant genoeg. De kills hadden iets kleurrijker gemogen en de spanning iets groter, maar het was zeker aan te gluren en dat was stiekem al meer dan ik vooraf had gehoopt.
2,5*.
Shinobi
"You let that bitch meat get away."
Het origineel uit 1974 vond ik erg nice, maar voor de rest heb ik me niet aan de vervolgen en de reboot gewaagd. Tot ik dit werkje zag dat letterlijk voortborduurt op het eind van het origineel. Helaas is het niet geworden wat ik ervan verwacht had.
De opening - waarin alles wordt gepropt - vond ik op zich nog best interessant, maar zodra het 'echte verhaal' zich aandient wordt het minder. Een hoop nietszeggende- en voornamelijk inwisselbare personages die worden geïntroduceerd met maar één doel; slachtvee.
Het ontaardt zich dan ook in een hoog repetitief gehalte wat betreft het kat-en-muisspel. Om het vooral niet te hebben hoe makkelijk de film zich er vanaf maakt door Leatherface tegen het einde aan als een good guy af te schilderen; wat een verkrachting van zo een icoon.
Verder stelt het qua horror gewoon niet zoveel hoor, dit resulteert zich in een hoop tegenvallende kills en matige gore. Tevens wordt er wel erg makkelijk gescoord met goedkope scares door op momenten het geluid vol open te zetten... En dan vergeet ik nog bijna de lachwekkende scène met Alexandra Daddario waarin haar borsten er bijna uit floepen, maar toch weer niet.
Al met al gewoonweg slecht te noemen. Voor de geïnteresseerden, na de eindcredits bevindt zich een extra scène.
Kleine 1,5 sterren.
Als ik het Goed Heb Is dit In Principe Het 2 de Deel Van de Originele reeks
dus moet je ze in die volgorde bekijken
1 The Texas ChainSaw Massacre (1974)
2 Texas ChainSaw 3D (2013)
3 The Texas ChainSaw Massacre 2 (1986)
4 LeatherFace : The Texas ChainSaw Massacre 3 (1990)
5 Texas ChainSaw Massacre The Next Generation
Of heb ik het mis ?
joerve
het enige positieve zijn die 2 stoten die er in mee spelen. De rest is poep.
Als ik het Goed Heb Is dit In Principe Het 2 de Deel Van de Originele reeks
dus moet je ze in die volgorde bekijken
1 The Texas ChainSaw Massacre (1974)
2 Texas ChainSaw 3D (2013)
3 The Texas ChainSaw Massacre 2 (1986)
4 LeatherFace : The Texas ChainSaw Massacre 3 (1990)
5 Texas ChainSaw Massacre The Next Generation
Of heb ik het mis ?
ik had het dus mis dit is dus deel 5 of wel kan het ook zijn dat alle vervolgen genigeert worden en dat deze dan deel 2 word want deze begint als een direct Sequel maar speelt zich dan voor de rest af in het heden jamer dat ik deel 2.3en4 nergens kan vinden
krosnicky
maar toch is het niet echt realisties zo is heather aan het begin van de film die zich in 1973 afspeeld nog maar een paar maanden oud en dan speelt de film zich verder af in 2013 dan moet ik zeggen dat ze er nog heel erg goed uit ziet voor een 40 jarige
megaman
Deze film viel me eerlijk gezegd best mee. Origineel is hij zeker. Hij kan misschien niet tippen aan de klassieker uit '74 of de remake en The Beginning. Maar al met al vind ik hem toch beter dan het overdreven en flauwe TCM2 en Next Generation. Ook Leatherface (deel 3 dus) vind ik 'n zwak deel in de reeks. Toch blijven alle episodes leuk om weer eens gezien te hebben.
Jimske
Toch wel aangenaam verrast van deze horror-slasher! De lage score hier is imo niet terecht. Ik vond het verhaal wel leuk bedacht, hier en daar wel de noodzakelijke cliché, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zijn de slachtingen best goor uitgevoerd. De korte duur was perfect voor deze prent waardoor het niet gaat vervelen. 3*
arnoudvv
nou,vond het een klote film.totaal niet spannend,ook de omgeving,......niks.paar aardige gore effecten,maar verder pulp!!!
Al DeNiro
Halloween-verhaaltje is aardig bedacht en ook genoeg gore, maar nul sfeer of spanning. Dat maakte de origineel en remake juist zo sterk.
LOTR-lover
Mwah, kan niet zeggen dat ik overdonderd ben door deze film. Vind The Texas Chainsaw Massacre films één van de beste in het genre, maar dit nieuwste deel slaat de plank toch behoorlijk mis soms. Vooral de plotwending op het einde vind ik te ongeloofwaardig, dat irriteerde me eigenlijk alleen maar. De special effects zijn uiteraard wel prima in orde en de gore is ruimschoots aanwezig. Mede daardoor zit 'ie nog op 2* voor mij, maar anders was de score lager uitgevallen.
4/10 (IMDB)
Riddierid
Ik vond het nog wel goed weg te kijken dit filmpie hoor..
Hele film door wel genoten.
Iets te lage gemiddelde beoordeling naar mijn mening.
En die hoofdrolspeler ziet er zeker niet verkeerd uit... Dat maakt deze film natuurlijk ook een stukkie beter.
Ja leuke film dus gewoon een 3.
Edie
Niet slecht, vooral het eerste stuk is best aardig om te zien, dat stukje kermis had van mij eruit gemogen, maar goed. Prima special effects, leuk om Richard Riehle "Office Space" weer te zien (ondanks zijn flinke lijst op IMDb heb ik maar weinig films van hem gezien).
Die Alexandra is gewoon een knappe meid, leuk om naar te kijken. Stuk beter toch als de vorige delen. Het heeft hier en daar zijn zwakke momenten, maarach.
Erick1985
Tja, voor 5 euro kon ik dit laatste deel in de hele kettingzaag franchise niet laten liggen. En nog wel in 3D op BluRay.
Razend benieuwd legde ik de disc in het laatje, en drukte op play.
Het 3D van deze film is werkelijk ontzettend mooi gemaakt, vooral de buitenscenes zien er fantastisch mooi uit.
Verder vind ik het verhaal best aardig bedacht, alleen ja; zoals zovaak; het acteren is bar slecht. De film loopt aardig, totdat het meisje er dus achter komt wie en wat haar familie is. Dan gaat het bergafwaards met het acteren en met het verhaal.
Ik vind het voorál een anti-climax toen ze op een gegeven moment naar die Jed riep; "Go cuz, do your thing"... tja toen haakte ik écht af. Bijzonder teleurstellend hoe het verhaal afgeraffeld is.
Maargoed, voor de brute moorden, het schitterende 3D, de special effects en het verrassend goeie camera-werk; toch 3 sterren.
Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er recent nog een Texas Chainsaw film was gemaakt. Echt geweldig heb ik deze films eigenlijk ook nooit gevonden, maar deze vond ik nog best aardig te pruimen.
Deze film is min of meer de directe opvolger van het origineel uit 1974 en begint dan ook met een soort van introductie / flashback over die film, waarna hij naadloos overloopt in deze film. Het verhaal (zeg maar een soort van familievete) is dan wel niet hoogstaand, maar was wel leuk gevonden en zat eigenlijk ook nog best aardig in elkaar. Hetzelfde geldt voor de uitvoering waarbij het tempo best hoog is en de Texas Chainsaw (beter gezegd "Leatherface") veelvuldig en lekker grof tekeer gaat. Naarmate het einde (was best goed) van de film nadert, krijg je zelfs enige sympathie voor deze gestoorde persoonlijkheid. De cast diende hoofdzakelijk als slachtvee voor de Texas Chainsaw en stelde dan ook weinig voor. Tania Raymonde die ook tot de categorie slachtvee behoorde zag er wel aardig uit en liep er regelmatig ook schaars gekleed bij, helaas gaat ze wel niet uit de kleren. Dat geldt ook voor de rondborstige hoofdrolspeelster Alexandra Daddario, maar als je haar even opzoekt op bijvoorbeeld "Google", dan kun je haar alsnog bloot bewonderen (schijnbaar is ze dus in de HBO serie "True Detective" wel bloot te bewonderen).
Al met al is deze film me uit de Texas Chainsaw reeks aardig bevallen en keek hij ook lekker weg. Je hoeft in deze Texas Chainsaw film ook niet lang te wachten voordat Leatherface zijn eerste slachtoffer maakt en het blijft zeker ook niet bij één slachtoffer. Ik heb deze film overigens gewoon gezien in 2D.
jmadejoode2008
Tja.. Ik had iets erbarmerlijk slechts verwacht.. En slecht was het zeer zeker maar ook wel weer vermakelijk.
Blijft wel jammer dat er maar steeds geen Texas Chainsaw Massacre wordt gemaakt die ook maar in de buurt komt van het origineel. Al hoorde ik wel dat ze wéér een remake/reboot gaan maken.. We zullen zien.
megaman
Al hoorde ik wel dat ze wéér een remake/reboot gaan maken.. We zullen zien.
Klopt, de voorlopige titel is 'Leatherface' en staat gepland voor volgend jaar. De film speelt zich af voor de originele '74 Chainsaw Massacre. Even een TCM recap:
The Texas Chainsaw Massacre (1974) - Originele film.
The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) - Komisch vervolg van 't origineel.
Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III (1990) - Soort van remake van 't origineel.
Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (1994) - Komische remake van 't origineel.
The Texas Chainsaw Massacre (2003) - Remake van de originele film.
The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006) - Prequel van de remake.
Texas Chainsaw 3D (2013) - Vervolg van 't origineel.
Leatherface (2016) - Prequel van 't origineel.
Jake the muss
Mooie in de reeks, vind het persoonlijk wel jammer dat Andrew Bryniarski is vervangen door Dan Yeager. wat een kerel was dat zeg......echt een topper als Tommy "leatherface" Hewitt. 3,5 *
jordandejong
Héél even had ik hoop: een prachtige intro waar het verloop van de originele klassieker nog even opgesomd wordt, met een overschakeling naar een prachtig nagebouwde set anno 2013. Dit gevoel van euforie verdwijnt eigenlijk direct al wanneer de lokale rednecks het huis als schietschijf gebruiken en het in de fik steken. Een explosieve scene, wat totaal niet bij iets als de TCM past. Niet voor niets is deze film na The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994) naar mijn mening de matigste uit de franchise.
De eerste 45/60 minuten zijn desondanks best wel aardig. Absoluut niet hoogstaand, maar op een cheesy manier wel vermakelijk. Er wordt namelijk aardig wat afgeslacht en Leatherface die met een rokende kettingzaag tieners achtervolgt blijft leuk. Desondanks vallen er ook dan al twee grote nadelen op: 1. De schrijvers weten de kijker geen enkel gevoel voor de characters te laten ontwikkelen. Wat de remake en de prequel deels zo goed maakte waren de prima prestaties van de cast die allemaal zeer behoorlijke characters neerzetten. Characters waarvan je het toch wel zielig vond als ze doorboord werden door een kettingzaag. Hier was dat absoluut niet het geval. 2: wat ziet Leatherface er niet-imponerend uit zeg! Zowel qua design (lelijkste maskers uit de hele franchise, en die rode kersttrui.. Seriously!?) als qua postuur en lichaamstaal (Andrew Bryniarski deed het in de eerdere 2 delen uitstekend. Waarom niet hem gewoon weer inhuren?). Ohja, vergeet ik nog bijna de te geforceerde one-liners (Welcome to Texas you motherfucker!
). Desondanks, zoals ik al zei, wel een entertaining eerste uur.
Dat verandert compleet vanaf de scene op de kermis. Dat hele subplotje met die evil burgemeester was al te lachwekkend voor woorden, en dat wordt het al helemaal wanneer iedereen zich tegen hem keert en gaat staan juichen voor Leatherface. 'Hey, je hebt een kwartier geleden wel mijn hele vriendengroep uitgemoord, maar eigenlijk ben je best een goede gozer'
. Schrijfwerk waarvoor je voor het filmprojectje in de burgklas nog een onvoldoende zou krijgen. Om over het uiteindelijke einde maar niet te beginnen.
Zat op het begin op het puntje van mijn stoel. Eindelijk een TCM film die het op de original manier ging doen... En dat hielden ze precies 2 minuten vol. Daarna wordt het doorsnee Hollywood horrorwerk, dat niet goed maar wel vermakelijk is. Het laatste halfuur wordt volledig verkracht door waanzinnig infantiel schrijfwerk. Een 2,5* is nog erg gul. En Leatherface (2016) lijkt er op het eerste gezicht al niet beter op te worden, al wacht ik dat nog even af.
mikey
Net als bij de Halloween vervolgen krijg je te maken met een nichtje van het monster. Maar eerst doorstaan we een zoutloze roadtrip dat resulteert in wat dooie studenten. Zelfs voor B-film begrippen erg middelmatig.
sinterklaas
Goed!
In ieder geval ook vele malen beter dan die uberslechte remake... En na een remake schijnt het zo te zijn dat er na ruim veertig jaar ook maar eens het vervolg moet komen op een origineel. Alhoewel vervolg... Nouja, zo wordt dit deel in iedergeval wel vernoemd, ware het niet dat dit zich 20 jaar na de gebeurtenissen van de 1974-deel afspeelt. Het begin is een compilatie aan oude beelden (of opnieuw opgenomen) en daarna krijgen we een fijne broeierige actiegedeelte voorgeschoteld. Dan is het tijd voor de gouwe ouwe groep-jongeren-trekken-erop-uit-met-een-busje gedeelte... naar Texas. De plek waar Leatherface zich huishield... tevens een plek die Heather mag erven. Echter wist ik al wel bijna meteen al dat Heather geen zuivere plannen had met haar vrienden. Nouja, je weet wel een beetje wat er in die verloop gebeurd... feesten en dingen. En dan mogen we al snel kennismaken met de kettingzaagliefhebbende mensenmaskerdragende maniak.
En ik kon het blijven zeggen. Eigenlijk is dit deel, in vergelijking met de vele vorige reacties, best wel goed... en bij vlagen spannend en jawel... er is genoeg voer voor de doorgewinterde horrorliefhebber. Het bloed, brokken vlees en ingewanden vliegen in het rond en de moorden en de rituelen zijn weer lekker occult. Ondanks ik de bovengenoemde spoiler in mijn achterhoofd had zitten weet ook dat nog hier en daar verrassend te verlopen.
Ja, wat kan ik er meer over zeggen. Ik heb genoten!
Daan258
@sinterklaas Serieus, vond je de remake's echt zo slecht??? Vond dit heerlijke films.

Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chainsaw Massacre 2
1986

The Texas Chain Saw Massacre
1974

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Only the Strong
Actie / Drama, 1993

The Texas Chainsaw Massacre
Horror, 2003
homevervolgbloedvergietenleatherfaceslasherchainsawshattered home violent deathbloody fightgeweldblood lustpost-credits sceneduringcreditsstingerfriend vacationgórysawinghewitt 3d