• 9.378.149 stemmen

Texas Chainsaw 3D (2013)

Horror / Mystery | 92 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Texas Chainsaw Massacre 3D / Texas Chainsaw / Texas Chainsaw 5

Geregisseerd door: John Luessenhop

Met onder meer: Alexandra Daddario, Bill Moseley en Dan Yeager

Releasedatum: 24 januari 2013

Plot Texas Chainsaw 3D

"Evil wears many faces."

Heather Miller, haar vriend Ryan en nog twee vrienden reizen naar Texas, waar Heather een erfenis moet ophalen omdat een familielid van haar is overleden. Eenmaal aangekomen ontdekt Heather dat bij deze erfenis ook een neef hoort. En deze neef luistert naar de naam 'Leatherface'...

avatar van killer13

killer13

Daan258 schreef:

woooow, wat wil ik deze film graag zien zeg

Lijkt me onwijs vet, vooral met 3D

idem voor mij

blackcat13

Stiekem ben ik toch wel erg benieuwd...

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

blackcat13 schreef:

Stiekem ben ik toch wel erg benieuwd...

spooky...

blackcat13

Geinig maar doet me niets, het bruist niet zo van de sfeer als ik had gehoopt, de foto probeert eng en sfeervol te zijn maar lijkt iets te missen. Ik hoop dat ze snel een trailer vrijgeven zodat de feel van de film in ieder geval een klein beetje duidelijk word.

Ik heb overigens gedeeltes van het script gelezen, en hoewel het een vroege versie van het script was en het vast meerdere keren is herschreven, zal het hoofdverhaal, de rode draad, wel hetzelfde zijn. En het bevalt mij erg weinig, er lijken in het verhaal bepaalde grote fouten te zijn gemaakt die het voor mij zomaar een behoorlijk slechte film kunnen maken. Ik vond het al zo zonde dat ze voor Tobe Hooper's vervolg ervoor hadden gekozen een humor film te maken en ik vrees dat de tweede poging om een 'vervolg' op het origineel te maken ook fout lijkt te gaan... vrij zonde, maar wellicht is het gewoon onmogelijk een goede sequel van het geweldige origineel te maken.

blackcat13 schreef:

The Texas Chainsaw Massacre 2 was naar mijn mening een uitstekende film. Een andere stijl dan de eerste, maar ik kan Hooper alleen maar toejuichen dat hij iets anders wilde proberen. De derde film was tam en miste een heleboel belangrijke ingrediënten. Deel vier is een pure misselijkmakende schande.

Ik vond de remake en The Beginning zeker niet slecht, maar allebei mistten ze magie.

blackcat13

Oh, ik snap best dat TCM 2 heel vermakelijk kan zijn als je van dat soort films en humor houdt, en als horror-komedie zal het ongetwijfeld een uitstekende film zijn. Maar mij lag het in ieder geval totaal niet omdat ik sowieso al niet van dat soort films houdt. Maar goed, of je de film nou goed vond of niet, het valt volgens mij niet te ontkennen dat TCM 2 geen echte "sequel" was van het origineel. Je kan ze bijv. niet achter elkaar kijken en als 1 doorlopend verhaal zien, daarvoor verschillen ze teveel (al moet ik bekennen dat het levende lijk van Grandpa uit deel 1 dit een beetje ontkrachtigd, maar dat gedoe probeer ik altijd maar te vergeten.. vond ik er niet bij passen persoonlijk). Met een echte sequel bedoel ik eentje die qua verhaal, sfeer en geheel zo aan het origineel geplakt zou kunnen worden.

blackcat13 schreef:

Op dat gebied is er volgens mij nog geen enkele sequel gemaakt van TCM. Iedere zogezegde 'sequel' was steeds een doorslag van het origineel.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

ASman

Hier wacht ik dus al een hele dag op en dan...wat een teleurstelling

avatar van ibendb

ibendb

Deze ziet er net geweldig uit! Erg sfeervol vind ik.

avatar van jordandejong

jordandejong

Jammer dat die titel veranderd is. Ziet er een beetje lame uit zo.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Menen ze dit? Wat een trailer Dieptepunt..

avatar van jordandejong

jordandejong

Vind de trailer ook wel wat teleurstellend. Ziet er nogal derderangs uit en de echte TCM vibe lijkt totaal verdwenen te zijn (Waar zelfs de remake en the Beginning die nog wel enig zins hadden). En die ''afgezaagde'' titel vind ik ook niks. Desondanks is dit natuurlijk maar een trailertje en lijkt de film me nog altijd interessant genoeg om te zien.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat is de idiote reden achter de naamswijziging?? Echt volledig nutteloos. Trailer ziet er verder uit zoals verwacht. Veel te flashy en slick allemaal. Deze film kan wel wachten.

avatar van The Oceanic Six

Drama trailer. Sowieso een vrij nutteloze film. Je had in 2003 al een vrij geslaagde remake. Daarna volgde nog een film, was niks en ik zie in deze nieuwe ook niks. En waarom is de titel aangepast? Moeten ze werkelijk alles verknallen? Blergh.

Zal hem ooit wel eens kijken. Vraag me af of zulke filmpjes in de bioscoop nog succesvol zijn.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Met een magere $8 miljoen budget zal 't waarschijnlijk geen groot risico-project zijn voor de desbetreffende studio...

blackcat13

Zeer teleurstellende trailer, het lijkt een TCM film precies volgens het boekje. Het mist een eigen sfeer, een soort eigen magie die de film speciaal maakt.. dit ziet er allemaal erg standaard uit en mist gewoon iets. De 'vibe' van het origineel heeft deze film zeer ZEKER niet, maar zelfs bij de recente 2 remakes lijkt dit in het niet te gaan vallen.

Trouwens het vroege script wat ik een tijd terug gelezen heb, blijkt echt te zijn. Want in het script kwamen bepaalde dingen voor die nu ook in deze trailer zitten, zoals het verstoppen op het kerkhof en de fairground waar ze naartoe vlucht bijvoorbeeld. Dat script las ik een behoorlijke tijd terug toen de trailer nog lang niet uit was. Ik vond dat verhaal al niets, dus best jammer dat het idd dat verhaal is...

Maar goed, nog steeds ga ik wel kijken puur omdat ik gewoon een keer Leatherface in de bios gezien wil hebben, maar deze trailer had 100x sfeervoller en spannder kunnen zijn (had gehoopt dat ze ook een beetje zouden focussen op het desolate gebied waar het zich afspeelt, en wat grimmigere beelden, dit is voornamelijk cliche actie allemaal.

Het magere budget gaf me wel hoop, het origineel werd immers ook gefinancieerd met wat kleingeld dat ze toevallig op zak hadden, en dat forceerde de makers om creatief te zijn, iets dat erg goed uitpakte. Hier, blijkbaar not so much...

Maar ja ik ga nog niet oordelen op een trailer, teleurgesteld ben ik wel enigzins.

Trouwens, er zit wel een geinige verwijzing naar Saw in de film (mits dit erin is gelaten natuurlijk, maar zo stond het in het script) (het hoofdpersonage vlucht op de fairground een huis binnen waar de badkamer uit Saw 1 is nagemaakt en die pop rijdt dan rond op die fiets, die ff flink word gesloopt door Leatherface)

ASman

Het mist sfeer, het mist creativiteit,...

Maar goed, de trailer lijkt niet echt op de synopsis die neergepend was dus ergens is toch nog wel een (lichte) hoop dat ze het beste voor de film bewaard hebben.

@Blackcat13

Waar heb je het script gelezen ?

blackcat13

Inderdaad, helaas... dit ziet er allemaal erg braafjes en volgens het boekje uit. Daarnaast lijkt er ook een hoop terug te komen uit de remake. Die kettingzaak die door dat busje komt komt regelrecht uit de remake. De film is zo te zien echt niet met liefde, aandacht en gevoel voor het bronmateriaal gemaakt, het gaat blijkbaar voornamelijk om de 3D met de kettingzaag. Waar is de ranzigheid en het ongemakkelijke broeierige sfeertje van het origineel? Dat mis ik hier het meest, het ongemakkelijke en broeierige.

Asman, van een gast op IMDB. Ik heb het script nu niet meer maar hier op dit topic beantwoord hij wat vragen enzo

IMDb :: Boards :: Texas Chainsaw 3D (2013) :: I read the Script

Ik kan niet alles meer herinneren, had het script destijds ook maar vluchtig doorgelezen en nieteens alles, maar alles klopt wel... Ook de personages zoals ik ze destijds in het script zag staan nu op de cast lijst van IMDB... dus ja het lijkt correct te zijn. Het einde vond ik persoonlijk echt verschrikkelijk. Er lijken een paar erg foute keuzes in het verhaal gemaakt te zijn.. (hopelijk valt het in de uiteindelijke film mee)

PS, waarom moeten ze nu weer het gezicht van Leatherface showen? Ging de remake ook al de fout mee in. Kracht van Leatherface is juist dat hij geen eigen 'gezicht' heeft. Daarom zet hij die maskers steeds weer op. Maar goed, toegegeven, dat hij in de remake een huidziekte had en DAAROM zijn gezicht verborg was nog erger...

Ook zie ik in de trailer snel even een grote villa voorbijkomen, als dat nou maar niet het huis van Leatherface is... bah, die grote dreigende horror poort voor het huis is al fout (in het origineel woonden de gekken in een standaard boerderijtje, enkel zwaar verwaarloosd maar verder een standaard boerderij zoals je zo vaak ziet... veel griezeliger)

ASman

Ik vond dat de remake tenminste nog 'sfeer' bezat. Niet zo broeierig als het origineel, maar het had tenminste sfeer.

Deze film lijkt afgaande op de trailer pure DTV-meuk te zijn.

blackcat13

Helemaal mee eens, de remake had zeker wel een goede en grimmige sfeer, Leatherface zelf kwam wel goed over, er was spanning en bovenal was de film vrij 'vies' en het kwam ruig over. Leuk gevonden hoe de enige vorm van hoop, de sheriff, ineens ook een gestoorde gek bleek te zijn.

Maar niets vergeleken het origineel, die vooral zo eng was doordat het zich niet zozeer focuste op bloed en afgezaagde ledematen, maar die juist beklemmend was doordat er ook veel aan de verbeelding van de kijker werd overgelaten. De horror ging daar niet zozeer om 'shock value' zoals in de remake maar de horror was meer psychologisch en daardoor veel beklemmender.

Dat aspect lijkt deze remake helemaal niet te bevatten, dus ik laat deze film voorlopig even links liggen tot er wellicht een tweede trailer uitkomt die mijn interesse misschien wel weer enigzins weet op te wakkeren.

avatar van killer13

killer13

zeer teleurstellende trailer. het lijkt zo zielloos, geen sfeer, ik heb zelfs geen gevoel van dreiging. het ziet er allemaal te braaf en te proper uit. en leatherface ziet er nogal soft uit naar mijn mening. in de remake en de prequel op de remake zag hij er uit als een echt beest. bruut, vuil en geen greintje geweten zodat hij er voluit op los kan martelen.monsterlijk zeg maar, vooral als ie net iemand z'n gezicht had afgesneden en het als masker gebruikte. heir lijkt het hij gewoon een boerekinkel met een maskertje en een kettingzaagje. neen, ik ben absoluut niet onder de indruk. ik hoop echt dat luessenhop hier toch nog iets van weet te maken. of in ieder geval niet zo slecht dat ze nooit nog een texas chainsaw massacre-film maken.

avatar van Daan258

Daan258

killer13 schreef:

zeer teleurstellende trailer. het lijkt zo zielloos, geen sfeer, ik heb zelfs geen gevoel van dreiging. het ziet er allemaal te braaf en te proper uit. en leatherface ziet er nogal soft uit naar mijn mening. .

Ben ik helemaal met je mee eens, vond ik ook al.

avatar van tattoobob

tattoobob

ik kijk hier naar uit

avatar van the catcher

the catcher

Als grote fan van TCM kijk ik hier naar uit. Maar beter doen dan de orginele en the beginning lijkt mij onmogelijk.

blackcat13

De originele en The Beginning... kan ik daar uit afleiden dat je de film uit 2003, waar The Beginning een prequel van is, helemaal niets vond, of zie jij hier de 2003 versie als de originele? Want het lijkt mij sterk dat je The Beginning wel goed vond maar TCM uit 2003 dan weer niet

Geinig

avatar van hitchhiker

hitchhiker

the catcher schreef:

Je bedoeld met origineel toch niet die uit 2003.