• 9.374.473 stemmen

The Scorpion King 3: Battle for Redemption (2012)

Actie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Roel Reiné

Met onder meer: Victor Webster, Ron Perlman en Billy Zane

Gesproken taal: Engels en Italiaans

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Scorpion King 3: Battle for Redemption

"From the Producers of The Mummy"

Mathayus heeft zijn geliefde koningin verloren en is verdreven uit zijn vroegere koninkrijk door een kwaadaardige plaag. Nu is hij een huurmoordenaar die van Horus, de koning van Egypte, de opdracht krijgt om koning Ramusan te beschermen tegen een dreigende aanval. In ruil voor zijn diensten krijgt hij de belofte om met Silda, de dochter van Ramusan, te trouwen en in bezit te komen van het legendarische 'Eye of Gods' medaillon dat bovennatuurlijke krachten geeft aan zijn drager. Maar om zijn beloning in ontvangst te nemen zal hij eerst de prinses moeten redden die gevangen wordt gehouden door Talus, de sluwe broer van Horus.

avatar van kingskawn

kingskawn

Voor iemand die The mummy fijn vond om te kijken vind ik deze Scorpion King 3 ronduit slecht, het lijkt zo'n beetje op de McGuyver acteerprestaties met moderne special effects.

avatar van Zinema

Roel Rebel.

Of we nu wel of niet trots moeten zijn op Roel Reiné doet er niet zoveel toe. Vriend en vijand zullen het er over eens zijn dat de man, al dan niet onder zijn pseudoniem John Rebel, genoeg werk verricht. Ook nu weer met een tweederangs project, maar het B-circuit kan best iets positiefs opleveren.

Zo niet hier in dit tweede vervolg op de spin-off van The Mummy, waarin het avontuur en de actie soms ten positieve wordt afgewisseld met een welkome dosis humor. Helaas werkt die niet altijd en is de actie te voorspelbaar voor woorden. Eveneens zijn de gevechten nogal wisselvallig en hebben we dit allemaal wel eens eerder en beter gezien.

Doorsnee.

avatar van johnwinn

johnwinn

Dit is niet het derde deel dat de eerste twee delen verdiend hebben.

Heeft niets met de eerste twee te maken, alleen de titel.

Is het bekijken niet waard.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk actie/avontuur film...

Redelijk acteerwerk...

Geen spannend verhaal...

Bekende acteur Ron Perlman...

Mooi HD kwaliteit...

Mooi landschap...

Redelijk achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Heel jammer, geen goede film en geen aanrader....

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

ik vond dit best een originele en genietbare historische actiefilm, eigenlijk nog iets beter dan The Outcast die ik ook gezien heb. Verwachtte niet veel van dit zoveelste vervolg maar eigenlijk is dit samen met deel 1 het beste deel tot op heden. Vooral de gevechtsscenes (de belegering van de burcht, de ninjas en de opgeroepen goddelijke strijders) zijn verrassend origineel. Natuurlijk is dit geen diepzinnige film maar gewoon leuk genieten van de actie kan best. 4 sterren, vind het toch vreemd dat deze film nog niet eens aan 2 sterren geraakt. Soms vraag ik mij af of er sommigen echt wel de moeite doen om een film volledig uit te kijken.