Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot The Perks of Being a Wallflower
"We are infinite."
Charlie (Logan Lerman) is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Perks of Being a Wallflower (BoekMeter)
- The Perks of Being a Wallflower (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Candace
Brad
Dr. Burton
astrid03
Sowieso; dit is een film voor laat in de avond, eigenlijk ook niet om samen te kijken zoals een gemiddelde high school comedy. Op een brakke zondagmiddag kijk je maar Singin' in the Rain of Lawrence of Arabia. Uitermate geschikt.
Keek hem niet samen
en thanks voor de tips!
Ste*
- 2073 berichten
Het wil maar niet interessant worden. Misschien omdat ik highschoolfilms wel zo'n beetje gezien heb, misschien omdat ik heel het sfeertje plus de personages nogal irritant vond.
Ik vond al de problematiek niet echt werken. Zeker die van Charlie, die pas op het laatst aan het licht komt. Je weet dat er wat achterliggend drama is, maar meer dan die wetenschap is het ook niet. We zien wat feestjes, wat samenzijn, wat eerste zoenen, wat gedoe over muziek, maar aangrijpend of interessant vond ik het nooit echt worden.
Ezra Miller, die ik al kende van We Need To Talk About Kevin, vind ik een erg charismatisch acteur, die het waarschijnlijk nog wel ver gaat schoppen, maar verder was er eigenlijk weinig te beleven met deze film.
dualcia
Het kan eraan liggen dat ik hem op een brakke zondag keek, maar ik volgde op het eind even niet helemaal wat er nou met die tante is gebeurd. Ik denk dat ik hem nog maar een keer ga kijken. Ze zeiden volgens mij ook op een gegeven moment, toen zijn ouders erachter kwamen wat hem dan is aangedaan door zijn tante, niet wat het nou precies was. Kan zijn dat ik het gemist had, ik mis wel vaker clues in films
Dit deel van de film vond ik ook even heel snel en afgeraffeld gaan. Ik zat met mijn volle attentie bij de film, maar ook ik had even snel het gevoel alsof ik iets gemist had. Je kon wel raden wat er gebeurd was, maar erg goed was dit niet uitgewerkt.
Daarmee wil ik niet zeggen dat het gehele verhaal op een presenteerblaadje gegeven moet worden en dat de kijker zelf niet meer hoeft na te denken, maar dit deel ging wel erg snel opeens in vergelijking met de rest van de film.
JJ_D
Een heel bijzondere film. Meerdere momenten waarop ik (bijna) moest huilen. Charlie is een prachtige muurbloempje, een figuur die denkt niet gezien te worden, iemand met wie je intens meeleeft en sympathiseert. De groeipijnen van een hele hoop personages worden hier met enorm veel mededogen getoond, en hoewel de setting niet herkenbaar is, raakt Stephen Chbosky wel degelijk aan zaken die iedereen herkent: eenzaamheid, verliefdheden, twijfels, ... De banaliteit van het verhaal is grandioos: geen pseudo-diepzinnigheid, maar een fragiele coming of age-film die de personages laat zijn wat ze zijn, jongens en meisjes op zoek naar zichzelf en naar geluk. In dat opzicht gaat deze film over iedereen, en toch is Charlie heel bijzonder. Zijn bekentenis - "There is so much pain, and I don't know how not to notice it" - maakt hem voor mij tot een van de allermooiste filmpersonages. Evenals zijn inzicht (het O Mensch van de tiener?): we leven nu, in de grenzeloosheid die dit moment is.
Voor wie er, net als ik geen genoeg van kan krijgen (is dit melig?
I don't know if I will have the time to write anymore letters because I might be too busy trying to participate. So if this does end up being the last letter I just want you to know that I was in a bad place before I started high school and you helped me. Even if you didn't know what I was talking about or know someone who has gone through it, you made me not feel alone. Because I know there are people who say all these things don't happen. And there are people who forget what it's like to be 16 when they turn 17. I know these will all be stories someday. And our pictures will become old photographs. We'll all become somebody's mom or dad. But right now these moments are not stories. This is happening, I am here and I am looking at her. And she is so beautiful. I can see it. This one moment when you know you're not a sad story. You are alive, and you stand up and see the lights on the buildings and everything that makes you wonder. And you're listening to that song and that drive with the people you love most in this world. And in this moment I swear, we are infinite.
hoffhaan
Goed geacteerde highschool film, niet mijn genre door de hoge scores die de film kreeg, ernaar gekeken. Aardig en voldoende en daar is alles mee gezegd.
laundromat
We accept the love we think we deserve.
Mooie film! Goeie cast (Lerman & vooral Miller), goed verhaal, goeie muziek. Gelachen, maar ook een traan of wat gelaten. Dat van zijn tante mooi subtiel gehouden, het was duidelijk. Ik vind het geen doorsnee highschool movie. Omdat eerder genoemde cast, muziek, verhaal goed verzorgd is. Ook dat van The Rocky Horror Picture Show vond ik leuk bedacht.
Ik ken Miller overigens van We need to talk about Kevin, daar speelde hij zo overtuigend een rotkind. Hij speelt in deze zo'n andere rol, dat ik hem niet als Kevin zie. Knap.
Mr_Mephisto
Méér dan een highschool movie. Want om te beginnen passen de drie hoofdacteurs zeer goed bij elkaar, waarvan Ezra Miller er soms bovenuit steekt. Het gaat van de ene emotie naar de andere en blijft non-stop boeien - de mix werkt dus. De zeemzoete smaak van typische Amerikaanse filmpjes komt nergens echt in de buurt, want ook het einde is noch goed, noch slecht. Een open einde om aan te geven dat het hier gewoon gaat om een hoofdstuk uit Charlies leven, wat ook iemand anders zou kunnen aanspreken. Een zeer warme film.
MauriceMankes
Aardige meevoerende boekverfilming Het puberleven is goed getroffen
Mars4i
Goede film, die door het goede een enthousiaste acteren ver boven het gemiddelde uitkomt.
Ik wil wel en bandje met de muziek uit deze film
Prachtige film waarin een jongen naar de hoge school gaat en nieuwe vrienden maakt. Een typische, maar minder vrolijke, coming-of-age/highschool-film die toch net wat meer te bieden heeft. Zo zijn de personages allemaal goed uitgewerkt en wordt de juiste melancholische sfeer gezet (mede door het fijne tempo en dito soundtrack en cast).
morpheus2000
Tja,
Wat moet je nog meer hier neerzetten, dan dat er al staat.....
Prachtige, warme film met bijzonder innemende personages. In dit genre 1 van de betere.
Decec
Een goede drama/romantiek film....
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Perfect geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
martijn011
- 2034 berichten
Zeer sterke highschool-film die totaal anders is dan de meeste films in dat subgenre. We volgen hier een impopulaire puberjongen die te kampen heeft met een naar verleden en in het heden niet weet te integreren in de wereld van de andere tieners.
Gelukkig voor hem wordt hij opgenomen in een vriendengroep die ook z'n eigenaardige karakters kent. Samen met hen wordt hij meegesleept in een rollercoaster van drama, verliefdheid, drugs en andere problemen.
Wat deze film zo anders maakt dan de andere films is dat het niet wegloopt voor problemen. Ook is de mix tussen humor en drama goed in balans, al weegt het drama-gedeelte net iets zwaarder dan de humor.
Combineer dat met drie hele sterke rollen van Lerman, Miller en Watson en de film is geslaagd.
Vooral laatstgenoemde vond ik heel sterk. Haar spel was zo naturel en zo realistisch dat ik me helemaal kon inleven in de gevoelens van Charlie.
Het is een tijd geleden dat een film me zo wist te boeien en ik deel dan ook vier hele dikke sterren uit.
De hoge score voor deze film is wat mij betreft dan ook volledig terecht en zou zeker nog hoger mogen uitvallen!
Topper!
Lucaij
Gooi zoveel mogelijk zware thema's als homofilie, kindermisbruik, eenzaamheid etc op een hoop en probeer daarmee de kijker te raken. Een beetje goedkoop wat mij betreft. Overdaad schaadt is van toepassing op deze film. En de overdaad zijn de zware thema's in deze.
De humor werkte niet dus dan bleven er alleen maar zware onderwerpen over die mij niet interesseerde doordat de personages slapjes en saai werden ingevuld. Boeiend werd het allemaal niet. Had veel meer verwacht van deze film na al die positieve verhalen.
Akkiej
Leuke flotte film die lekker wegkijkt. De film is een beetje clue-loos, afgezien van een boodschap die meegegeven wordt. Ik haal hier zoiets uit van: op je vrienden kun je bouwen/vrienden zijn alles. Dit wordt uitgebeeld door een aantal heftige onderwerpen erin te stoppen, maar deze worden (vind ik) niet echt opgedrongen. Behalve het verhaal van Charlie, maar hij is de hoofdpersoon en zijn verhaal is interessant genoeg. Al met al een goede film, zeker een aanrader!
predator
- 1954 stemmen
Standaard verhaal, maar wat een geweldig acteerwerk. Ik was echt overrompeld. Strak gedaan, zonder in de valkuil van zieligheid te trappen. Nou vooruit één minpuntje. Dat nummer moet je natuurlijk meteen herkennen.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Lang geleden een film gezien die zó compleet was.
Van het boek was ik toen al onder de indruk, maar al even geleden en daarom weggezakt. Verhalen die ik over de film had gehoord en gelezen waren positief, dus verwachtingen waren hog gespannen. En om dan voor de verandering die hoge verwachtingen ingelost te zien worden, dat is fijn, heel fijn.
Nergens komt de film ook maar in de buurt van clichématigheid of stereotyperingen, is het niet van muurbloempjes, homo's, meisjes met een seksueel verleden, docenten.... nergens. Geen grote gebaren, geen strijkorkest op de soundtrack: het blijft allemaal zo heerlijk kalm en ingetogen. Net als het tijdsbeeld van begin jaren negentig dat wordt laten zien door wat kleine details, maar zou zich behalve door die casettebandjes ook makkelijk tegenwoordig kunnen afspelen.
En hoezo standaard? Allesbehalve juist. Het klopt inderdaad dat het een coming-of-age-verhaal is - en dat is ook inderdaad vaker gedaan - maar ik kan me geen andere vergelijkbare film herinneren waarin het zo heerlijk matter of fact wordt gebracht, om het even in goed Nederlands te zeggen. Er gebeurt genoeg, maar nergens wordt het dik aangezet. Een verademing.
En dat acteerwerk: WAUW! Dat Emma Watson kon acteren wisten we al, maar The Perks gaf me nóg meer redenen om verliefd op deze vrouw te zijn en te blijven. Acteerwerk van de kleine gebaren, net als de schitterende Logan Lerman. Ik heb We Need to Talk About Kevin niet gezien, maar ik wist wel dat Ezra Miller in die film zo'n beetje de verpersoonlijking van het kwaad speelt. Met die wetenschap, en dit personage.... wat een ontroerend mooi spel levert deze jongen af. Excentriek, maar nooit over de top. Een beetje vreemd maar wel lekker. Ook goed geslaagd: grotere namen als Kate Walsh, Paul Rudd en -
- Tom Savini hebben niet al te veel te doen - ook al zijn het grote namen, ze krijgen niet perse de grotere rol toebedeeld.
Ik heb hier nog niet half over gezegd wat ik hierover wil zeggen, maar kort samengevat: een van de aller- allerbeste films die ik in tijden heb gezien, en zeker de beste high schoolfilm die ik ken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Minpuntje is inderdaad de slechte uitwerking van Charlie en de relatie tot zijn tante. Rol van zus had ook iets uitgebreider mogen zijn. Maar met zoveel prachtigs zijn dat toch kleine dingen die je graag voor lief neemt? (antwoord: ja)
erik1677
het zal best een goeie film zijn, maar helaas aan mij niet besteed. Wel 1 ster voor emma watson.
Want haar vind ik altijd wel prettig om naar te kijken. Maar helaas het hele verhaal deed me dus helemaal niks.
jipt
Fijn melancholisch filmpje. Leuke setting, Rocky Horror Picture Show en Tom Savini
Vond alleen het einde er bij de haren bij gesleurd en simpel, had niet gehoeven. 3,5*
Onslaught
Leuke film.
Geslaagd op het gebied van het verhaal, de cast, muziek en cinematografie.
Had alleen wel een wat grotere rol van Nina Dobrev verwacht.
Mr Thee
Dit coming of age verhaal is vermakelijk en heeft een verrassend eind, maar zit aanvankelijk vol met de doorsnee highschool clichés. Het doen en laten van de groep met atypische scholieren is natuurlijk vermakelijk om te aanschouwen. Ik kan de acteerprestaties best waarderen maar vind de rolletjes te vlak –en soms zelfs een beetje overdreven neergezet- om te stellen dat er ongekende acteerprestaties worden geleverd. Toch cinematografisch prachtig!
Melvin Udall
Wat een leuke film is dit! Allemaal erg herkenbaar. Worstelende jonge mensen met echte bijhorende perikelen en feestjes. Het einde had wel wat anders gekund maar had de film wel meer standaard gemaakt maar nu steekt het geheel boven zijn genregenoten uit. Een te gekke soundtrack trouwens.
Hanzig
Heerlijke film waarbij ik het laatste half uur het niet meer droog hield. In combinatie met de opzwepende muziek is dit zeker één van de betere films van de afgelopen tijd

De best beoordeelde films van Emma Watson (34) buiten de 'Harry Potter'-franchise

Julianne Moore gecast voor hoofdrol in filmversie 'Dear Evan Hansen'

Vijf goed beoordeelde waargebeurde films op Videoland

The Notebook

My Sister's Keeper
Drama, 2009

Ah-ga-ssi
Drama / Romantiek, 2016
gebaseerd op boekdepressietraumaschool friendvriendschapmiddelbare schoolfreshman meerderjarig wordenschooltiener jongenmiddelbare school studenteerste liefdeaunt nephew relationshiplhbtmentale gezondheidlgbt tienerpittsburgh, pennsylvaniaanxietycandidthoughtfuljaren 90emotionalgebaseerd op een jongvolwassen romanhomo themagay characterseriousboys' love (bl)teenagerchristmas movie alternativereminiscent romanticadmiringamusedappreciativehopeful