• 11.443 nieuwsartikelen
 • 163.663 films
 • 10.463 series
 • 30.440 seizoenen
 • 618.632 acteurs
 • 194.140 gebruikers
 • 9.037.746 stemmen
Avatar
 
Vijf goed beoordeelde waargebeurde films op Videoland
Foto: © ANP

Vijf goed beoordeelde waargebeurde films op Videoland
Foto: © ANP

In het kader van waargebeurde films is er al het één en ander behandeld, maar het aanbod van Videoland is daarbij nog enigszins onbesproken gebleven. En dat terwijl er op deze dienst ook genoeg films worden aangeboden die zijn geïnspireerd door waargebeurde verhalen. Hierbij vijf goede films op Videoland die tot deze categorie behoren. 

Jagten (2012)

Volgt het verhaal van Lucas, een voormalige schoolleraar die gedwongen is opnieuw te beginnen na een zware scheiding en het verlies van zijn baan op een basisschool. Net wanneer de dingen hem voor de wind lijken te gaan, wordt zijn leven verbrijzeld wanneer een onschuldige leugen van één van de kleuters op het kinderdagverblijf waar hij werkt, zijn kleine Deense gemeenschap tegen hem keert. Terwijl de leugen zich verspreidt, wordt Lucas gedwongen een eenzaam gevecht te voeren voor zijn leven en waardigheid.

Geregisseerd door Thomas Vinterberg, met Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaport en Thomas Bo Larsen. Deze film krijgt een 4,04/5.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Volgt  de 15-jarige Charlie, een innemende en naïeve buitenstaander, die  moet zien om te gaan met zijn eerste liefde, de zelfmoord van zijn beste vriend en zijn eigen psychische aandoening, terwijl hij worstelt om een ??groep mensen te vinden bij wie hij zich thuisvoelt. De introverte eerstejaars wordt onder de vleugels genomen van twee oudere schoolgenoten, Sam en Patrick, die hem welkom heten in de echte wereld.

Geregisseerd door Stephen Chbosky, met Logan Lerman, Emma Watson en Ezra Miller. Deze film krijgt een 3,73/5.

Mommy (2014)

Een pittige, alleenstaande moeder met weduwe wordt geconfronteerd met de volledige opvoeding van haar onvoorspelbare 15-jarige zoon die leidt aan ADHD. Terwijl ze worstelen om rond te komen, biedt Kyla, de eigenaardige nieuwe buurvrouw aan de overkant, haar hulp aan. Samen vinden ze een nieuwe balans, waardoor er langzaam maar zeker weer licht door de wolken schijnt. 

Geregisseerd door Xavier Dolan, met Anne Dorval, Suzanne Clément en Antoine-Olivier Pilon. Deze film krijgt een 3,69/5.

Der Untergang (2004)

Terwijl de Russen in het voorjaar van 1945 door Berlijn trekken, schuilen Adolf Hitler en zijn resterende militaire en secretariële staf in zijn grote bunkercomplex in het centrum van de stad. Zijn stemming schommelt tussen volledig ongerechtvaardigd optimisme over een naderende overwinning, en woede over de incompetentie en het verraad van zijn militaire bevelhebbers. De realiteit begint eindelijk door te breken en de Führer en de anderen in de bunker beginnen hun laatste persoonlijke voorbereidingen te treffen voor het onvermijdelijke.

Geregisseerd door Oliver Hirschbiegel, met Bruno Ganz, Juliane Köhler en Alexandra Maria Lara. Deze film krijgt een 3,95/4.

Das Leben der Anderen (2006)

In het begin van de jaren tachtig waren Georg Dreyman en zijn oude metgezel Christa-Maria Sieland grote intellectuele sterren in Oost-Duitsland, hoewel ze stiekem niet altijd in de feeststemming staan. Op een dag raakt de minister van Cultuur geïnteresseerd in Christa, dus krijgt een officier van de geheime dienst genaamd Wiesler de opdracht om het paar te observeren en af te luisteren, maar naarmate zijn onderzoek vordert, begint hun leven hem meer en meer te fascineren.

Geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck, met Ulrich Mühe, Sebastian Koch en Martina Gedeck. Deze film krijgt een 4,02/5.

Reacties (7)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4428 berichten
 • 2029 stemmen

Hoewel steengoed, is Das Leben Der Anderen niet waargebeurd. Wel realistisch en het had gekund natuurlijk, maar het plot is fictief.

/edit: ah in de inleiding wordt al de nuance gemaakt. Had alleen de titel gelezen.


avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

 • 4345 berichten
 • 4443 stemmen

Maar dat geld ook voor Jagten wat Thomas Vinterberg geschreven heeft naar aanleiding van een brief van iemand die Festen gezien had en aangaf hoe pijnlijk een valse beschuldiging kan zijn. Het verhaal heeft hij vervolgens verzonnen.

En The Perks of Being a Wallflower is ook fictie. Gebaseerd op het gelijknamige boek waarbij de schrijver suggereert dat hij zelf wel eens de hoofdpersoon zou kunnen zijn en dat in het verhaal de aanleiding voor het boek ontstaat. Maar om het een ‘waargebeurd verhaal’ te noemen gaat wat ver.

Ik ben zelfs bang dat Mommy ook fictie is. Dolan heeft weliswaar zijn eigen moeder als inspiratie gebruikt maar de hoofdpersoon met ADHD en het verhaal verzonnen (hij kende zelfs niemand met ADHD).

In principe is Der Untergang wel waar gebeurt. Destijds was er inderdaad een oorlog gaande en was er een man actief in Berlijn die er bedenkelijke ideeën op nahield en vol zat met rare fratsen. Op een bepaald moment is hij maar in een bunker gaan zitten. De film is gebaseerd op in ieder geval een dagboek en brieven van mensen die daar bij waren.

Wel allen goede films, dat dan weer wel.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2425 berichten
 • 1283 stemmen

Nou Jagten heb ik altijd een verschrikkelijke slechte film gevonden. Een draak van een film.


avatar van Djarune

Djarune

 • 293 berichten
 • 874 stemmen

Boneka schreef:

Nou Jagten heb ik altijd een verschrikkelijke slechte film gevonden. Een draak van een film.

Gelukkig zijn meningen altijd subjectief. Ik vind namelijk The Green Mile en Shawshank Redemption namelijk beiden draken van clichés


avatar van tijs.k

tijs.k

 • 133 berichten
 • 6 stemmen

Volgens mij zijn deze niet allemaal waargebeurd..


avatar van Boneka

Boneka

 • 2425 berichten
 • 1283 stemmen

Djarune schreef:

(quote)

Gelukkig zijn meningen altijd subjectief. Ik vind namelijk The Green Mile en Shawshank Redemption namelijk beiden draken van clichés

Ha ha dat zijn voor mij topfilms. Dan zijn ze hier ook nog Lawrence of Arabia vergeten.


avatar van Flipman

Flipman

 • 6469 berichten
 • 1081 stemmen

Maar die staat weer niet op Videoland.

Gerelateerde Clips