Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot The Perks of Being a Wallflower
"We are infinite."
Charlie (Logan Lerman) is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Perks of Being a Wallflower (BoekMeter)
- The Perks of Being a Wallflower (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Candace
Brad
Dr. Burton
fab.iann
Heerlijke film waarbij ik het laatste half uur het niet meer droog hield. In combinatie met de opzwepende muziek is dit zeker één van de betere films van de afgelopen tijd
Ted Kerkjes
Heel goede film!
Goed verhaal, mooie soundtrack, prima geacteerd en heel geloofwaardig allemaal.
Passiebloempje
Misschien omdat ik highschoolfilms wel zo'n beetje gezien heb...
Dit is alles behalve een highschoolfilm, dit is een film die ergens over gaat, een film met diepgang. Thank g*d...!
Gon1234
Ik vond de film vrij oppervlakkig. Je zag verschillende gebeurtenissen, zonder dat ze (grote) gevolgen hadden of zich samen tot een groot diepgaand verhaal vormden. Er zaten leuke scènes tussen en de film zag er erg goed uit. Maar ondanks dat heeft deze film weinig indruk op me gemaakt. 2,5* (5,5)
raizeredge
De film kijkt heerlijk weg! en het eind van de film greep me echt bij de keel! Had het niet aan zien komen.
ibendb
We could be heroes
The Perks of Being a Wallflower is een aandoenlijke film meet veel goede momenten. De hele film boeit je en ik wilde steeds meer zien. Dit kreeg ik ook. Er gebeurt zo veel dat bijna elke scène bijblijft, gewoon omdat je meeleeft met de personages. Ieder karakter is sympathiek.
Het acteerwerk is geweldig. Logan Lerman and Ezra Miller doen heel hard hun best, maar wie er uitspringt, is Emma Watson. Voor mij heeft ze bewezen dat ze meer is dan Hermione. Iets wat ik niet kan zeggen van Daniel Radcliffe. Ik wil écht meer films van Watson zien. De film kent een erg goede score. Heroes blijft je echter het meest bij, omdat dat nummer zoveel betekenis heeft in de film.
Bijrollen worden uitstekend vertolkt door Paul Rudd, Dylan McDermott en natuurlijk Joan Cusack (die op het laatst eens goeiedag komt zeggen). The Perks of Being a Wallflower is een erg goede film die ik zéker nog eens zal bewonderen. Maar niet direct. 4*
Ayres
Na herziening blijkt de film nog net zo leuk te zijn als ik hem me herinner.
De vrolijkheid die het uitstraalt, ondanks sommige thema's, is heel prettig om naar te kijken.
Lord Flashheart
Sympathiek filmpje.
Hoewel ik steeds minder heb met dat high school wereldje en de bijbehorende tiener probleempjes, was The Perks of Being a Wallflower toch een positieve verrassing. Om de één of andere reden dacht ik dat het zich op een Britse school zou afspelen (waarschijnlijk vanwege Emma Watson), dus toen ik al snel jocks en cheerleaders voorbij zag komen hield ik even mijn hart vast, maar het viel mee. Deze film vermijdt de ergste clichés en weet een eigen draai te geven aan dit subgenre.
Positief vond ik vooral de 80-ties setting. Dat maakt het zeker voor oudere kijkers een stuk herkenbaarder en leuker, aangezien veel van de soundtrack een feest van herkenning is. Het camerawerk is aan dit tijdsbeeld aangepast: geen gelikte montage of supersnelle shots, maar rustige takes. God zij dank, wat een verademing! Wat dus niet wil zeggen dat het slecht is. Wel anders dan veel hedendaagse films over "jongeren". Bovendien kijkt dit in mijn ogen een stuk prettiger weg. Hoogtepunt uiteraard de tunnelscene met Bowie op de achtergrond.
Daarnaast is er de sterke cast. Logan Lerman vind ik in eerste instantie iets te knap voor de rol van zielige outcast, maar als gaandeweg het plot duidelijk wordt, is de reden van zijn situatie beter te begrijpen. Emma Watson is echter de echte ster. In niets doet zij nog denken aan het Harry Potter meisje, uitgezonderd haar accent. Eigenlijk is ze al te oud voor dit soort puberdrama, dus ik hoop haar snel terug te zien in meer volwassen rollen. Ezra Miller's stereotype homo rol is waarschijnlijk het enige grote cliché waaraan de film zich schuldig maakt.
Tot slot het lieve verhaaltje. Het ontbreekt de film aan echte antagonisten, waardoor je niet zo'n nerd vs. popular kids plot krijgt. De high school functioneert voornamelijk als achtergronddecor, op een enkele scene na. Het draait volledig om de coming of age van de getraumatiseerde hoofdpersoon Charlie, daarin bijgestaan door zijn nieuwe vrienden. Nergens bijzonder triest of dramatisch; eerder vriendelijk en soms humoristisch. Tegen het einde toe een paar heftiger scenes, al mag dat geen naam hebben.
Wel opvallend trouwens hoe zijn trauma verklaart wordt: een vrouwelijke pedofiel! Wie had dat ooit van te voren kunnen bedenken. Zeker niet onrealistisch, maar voor Hollywood begrippen een grote stap vooruit. Ruim voldoende. 3,5*
AmazingPP
Wat een briljante film is dit! In feite vraag je jezelf heel de film af waarover het nu eigenlijk gaat, wat de uiteindelijke clou van de film is. Wanneer die aan je geopenbaard wordt is het werkelijk verpletterend. Zeer sterk acteerwerk van heel de cast. "Heroes" van David Bowie hoorde bij mij eigenlijk altijd bij "Christiane F. Wir Kindern von Bahnhof Zoo", maar vanaf nu zal ik bij het horen van dat nummer ook altijd aan deze film denken. Zwaar ontroerd heb ik naar de aftiteling zitten staren. Prachtig, kan niet anders bedenken!! 4,5 *
FrMovie
Hele mooie film! Een goed en aangrijpend verhaal, geweldige casting en sterk acteerwerk! Een mooie soundtrack en geen moment met mijn gedachten ergens anders geweest dan bij de film.
Een echte aanrader!
Ajacied16
Toen deze film uit werd gebracht was ik er erg benieuwd naar. Dat kwam vooral doordat het van de makers van Juno is, een film die ik erg leuk vond. Dat het geen typische college-film had ik wel verwacht en dat was gelukkig het geval. Maar wat is het eigenlijk wel?
Die vraag vind ik heel erg lastig te beantwoorden. Er zijn genoeg zware thema's in verwerkt, maar waar de film nu precies over gaat was voor mij tijdens het kijken niet echt duidelijk. Daardoor blijft er enkel een film over het leven van een jongen, die moeite heeft met vrienden maken, die naar high school gaat en daar uiteindelijk vrienden krijgt. Vervolgens zijn er vrij weinig grote gebeurtenissen en vliegen er af en toe flash-backs door het beeld. Veel stukken kwamen voor mij uit het niets, waardoor de film een beetje een rommelig in elkaar lijkt te steken.
De film moet het voor mij dus niet van het verhaal hebben. De acteerprestaties zijn daarentegen echt wel goed. Logan Lerman zet Charlie wel aardig neer, maar vooral Emma Watson viel me positief op. Haar personage komt door haar vreselijk goed uit de verf en dat maakte de film wel een stuk boeiender.
Ondanks de sterke acteerprestaties van de hoofdpersonen werd ik niet echt gegrepen. Dat komt denk ik door het verhaal wat me gewoon niet heel erg aansprak. Helaas, want de verwachtingen worden dus niet echt waargemaakt. 2.5*
dreambrotherjb
Nog iemand die vindt dat Charlie iets heeft van een jonge versie van John Malkovic? (misschien niet toevallig een van de producenten;)
Flanagan
Als je achterkant van de dvd leest heb je niet het idee dat dit een topper is.
Op zich een simpel verhaal maar toch behoorlijk aangrijpend en pakkend.
Goed geacteerd met prima casting.
Ik heb deze film 4.5 gegeven na dat ik hem 2 keer had gezien.
Badalamenti
"heroes" aaaah wat een geweldig nummer blijft dat...........
nachtraafje
Vermakelijke film. Had van mij wel wat meer diepgang in mogen zitten, de personages waren vaak te oppervlakkig in mijn ogen.
Is dat eigenlijk vaker voorgekomen? Een schrijver die vele jaren later als filmmaker debuteert en zijn eigen debuutroman verfilmd?
In deze uitstekende coming of age film werkt het wel. Ik las het boek voor ik de film zag en deze film pakt de essentie van het boek compleet. Het drietal acteurs helpt. Miller is goed als altijd, er is leven na Potter voor Watson en Lerman is een talent. Niet de meest originele film ooit, maar de vrijpostigheid, de toon die het midden houdt tussen ernst en nostalgie, de fijne soundtrack en soms een beetje lef, maar vooral de oprechte warme toon trekken dit boven het genre uit.
En voor wat betreft Heroes: Dat nummer is in de VS minder bekend dan hier (het was in Europa een hit, in de VS niet), waar het haast de signature-song van Bowie is. Iets als Fame kennen ze daar beter. Bovendien is het pre internet en is iedereen afhankelijk van uitgewisselde mixtapes, radio en dergelijke om muziek te leren kennen. Ik kende Heroes wel op mijn 16e, maar een ietsje minder bekend Bowie-nummer als pakweg Life on Mars of Changes niet en ik was een behoorlijke muzieknerd.
CatchingADream
Ik vond de rol van Charlie eigelijk in eerste instantie ook wel te knap om een buurbloem te zijn.
Aan het einde van de film word pijnlijk duidelijk is wat de geschiedenis is, en tussendoor komen er meerdere thema's naar voren. Voor de mensen die het niet gezien hebben of niet opgelet, of vinden thema's als zelfmoord en seksueel misbruik gewoon simpelweg niet dramatisch genoeg.
Eigelijk vond ik het acteerweer van alle 3 (Logan, Emma & Ezra) ijzersterk en ik ik zat al snel in de film en was eigelijk benieuwd naar waarom Logan/Charlienou eigelijk zo'n muurbloempje was.
Ik ben door deze film geraakt, en heb het boek inmiddels op mijn wishlist gezet om deze eens te lezen.
Parisa
Pfoe, ik heb het eerste uur behoorlijk door moeten pezen. Ik vond het erg saai en het verhaal maar niet van de grond komen. Daarnaast vond ik het acteren te ingestudeerd overkomen en de soundtrack erg vervelend.
Gelukkig werd het na het eerste uur een stuk beter waardoor ik toch nog op mijn 2,5* kom.
Flavio
Leuke en sympathieke film met prima soundtrack en naturel spel van de hoofdrolspelers. Film kiest duidelijk partij voor de wat nerdy underground scene waarin volop geexperimenteerd wordt met sex, drank en drugs, en muziek het bindmiddel is- heel herkenbaar ook, bandjes maken voor meisjes die je leuk vindt. Of sowieso muziek als grote gemene deler, op een gegeven moment koos ik mn vrienden min of meer op basis van muzieksmaak, kennelijk zegt muzieksmaak ook best veel over de persoon. Geen idee of dat nog steeds zo werkt trouwens, iemand zal niet zo snel meer onder de indruk raken van een in elkaar geflanste tape (of CD)- of misschien ook wel.
kevinverwijst
Mooie film! keek hem voornamelijk vanwege Emma Watson. Heb wel eerst het boek gelezen voor de film uit kwam en zoals zo vaak is het boek beter dan de film en met meer details. Maar toch een hele mooie film met een zwaar en heftig thema. Als je het boek niet hebt gelezen maakt het onbreken van zekere details ook niks uit. Het einde is ook heel sterk. Logan Lerman en Emma Watson springen er kwa acteren voor mij wel uit. De muziek is trouwens ook heel erg goed!
moviefreakh
Prachtige film!
Is me nog lang bijgebleven
Goede verfilming van het boek. Ik vond het boek overigens nog beter.
joolstein
Fijne film en tja Emaa Watson mooi, aantrekklijk en acteert ook nog eens super! Ook de andere acteurs schitterde in deze heerlijke romatisch nerdy film
93.9
Betere Amerikaanse film.
Maar helemaal geslaagd ook weer niet. Te veel cliches stapelen elkaar op.
Gegeven dat de regisseur amper met iets originelers kan komen als Heroes zegt toch al een klein beetje iets.
Genoeg onbekender l.p werk van Bowie dat even veel impact zou hebben gehad onder het rijden..
de grunt
"heroes" aaaah wat een geweldig nummer blijft dat...........
(Willie)
Maar juist die scene is tenenkrommend, het is halverwege de jaren 80, ze menen iets met muziek te hebben, halen een B-kantje van The Smiths (spontaan orgasme in Vredenburg, dat dan weer wel )Morrissey, Asleep, Utrecht, Tivoli Vredenburg, 28-10-2014 - YouTube aan en herkennen dan Heroes niet, dat ging er bij mij echt niet in.
de grunt
halen een B-kantje van The Smiths (spontaan orgasme in Vredenburg.
Sterk licht drama wordt zelden meer gemaakt
Goed om te horen! Ik ga hem zien in 013 in december
Er zijn nog kaarten..
there's a light that 'someday' will go out
Moviegirl200
Zeker een van de betere coming of age films die er gemaakt zijn. De film is niet het typische All American verhaal. Gelukkig bevat het verhaal weinig clichés en gaat het uiteindelijk om heel iets anders dan men in eerste instantie dacht.
Ik moet zeggen dat ik Emma Watson heb onderschat. Zij heeft zeker bewezen dat zij los kan komen van haar rol als actrice in de Harry Potter reeks en het is zeker een actrice om in de gaten te houden. Ik vond de rest van de cast ook zeer goed acteerwerk leveren en juist het feit dat zij allemaal eigenlijk een beetje maf zijn (met elkaar) en dat ook zo goed kunnen overbrengen, vind ik bewonderenswaardig.
Het is zeker een film om toe te voegen aan je filmcollectie en vertoonbaar als vrienden en familie op bezoek komen in plaats van die clichématige films die zo oninteressant zijn dat iedereen door de film heen gaat praten.

De best beoordeelde films van Emma Watson (34) buiten de 'Harry Potter'-franchise

Julianne Moore gecast voor hoofdrol in filmversie 'Dear Evan Hansen'

Vijf goed beoordeelde waargebeurde films op Videoland

The Notebook

My Sister's Keeper
Drama, 2009

Ah-ga-ssi
Drama / Romantiek, 2016
gebaseerd op boekdepressietraumaschool friendvriendschapmiddelbare schoolfreshman meerderjarig wordenschooltiener jongenmiddelbare school studenteerste liefdeaunt nephew relationshiplhbtmentale gezondheidlgbt tienerpittsburgh, pennsylvaniaanxietycandidthoughtfuljaren 90emotionalgebaseerd op een jongvolwassen romanhomo themagay characterseriousboys' love (bl)teenagerchristmas movie alternativereminiscent romanticadmiringamusedappreciativehopeful