Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Andrés Baiz
Met onder meer: Martina García, Quim Gutiérrez en Clara Lago
Gesproken taal: Spaans
Plot La Cara Oculta
"There are doors that should never be opened."
Aangeslagen door de verdwijning van zijn vriendin Belén, vindt Adrián troost in zowel zijn muziek als in de armen van een serveerster, Fabiana (Martina García). Naarmate deze relatie vordert, ontstaan er vragen over de mysterieuze verdwijning van Belén.
Adrián
Buitrago
Forense
Perro 'Hans'
Reeese
Dat had je bij deze film nou net niet moeten doen...
Eigenlijk nooit ben ik van mening.
Filmkriebel
Een kleine geniale film. Dit is een dikke aanrader. Ik moest in de eerste plaats denken aan Marokko, waar ik een magic box heb gekocht, zo'n houten doosje waarvan je eerste de verborgen sleutel moet zoeken om hem open te krijgen. Ik wil verder niet ingaan op de details, want ik ben het met mijn voorgangers eens : hoe minder je van de film weet hoe beter voor de filmbeleving. Ik heb de raad opgevolgd en geen spijt van.
Fijne Valentijnfilm ook natuurlijk maar dan eens geen romcom, over de test der liefde. Regisseur Baiz bezondigt zich niet aan logicafouten, en brengt een ordentelijk gestructureerde film. De twists, het acteerwerk (mooie chica's), de muzikale afstemming en de setting werken allemaal naar wens en ondanks het vermoedelijk beperkte budget is dit een schitterend resultaat.
Het einde had ik liever als een confrontatie tussen Belen en Adrian gezien. Hier kon men nog iets sterkers van maken denk ik. Hopelijk een alternative ending op DVD? . Een topper van een thriller.
Angelo2
Wat een onverwachts goede film dit. Kwam hem ergens tegen en het verhaal sprak me wel aan. Ik verwachte een standaard thriller maar dat werd het zeker niet. Verhaal was origineel en erg spannend. Het einde bleef dan ook nog de hele avond in mijn hoofd spoken. Het kon alle kanten opgaan en bleef tot het eind een verassing. Zou grappig zijn als er ooit een release zou komen met alternatieve eindes. Acteerwerk was ook goed te noemen. De beste thriller die ik in tijden gezien.Ik hou het voorlopig op een 8,5
Angelo2
Bijzonder leuke thriller, die in eerste instantie de kant van "what lies beneath" op ging.
Goed verhaal en goede acteerprestaties. Een aanrader!
Daar dacht ik ook gelijk aan. Gelukkig pakte het anders uit!
Askikker
Film komt langzaam op gang, tot halverwege een interessante plotwending plaatsvindt, en het een spannende film lijkt te gaan worden.
Helaas had ik al heel snel door hoe de film zou gaan eindigen, en zo geschiedde ook.
merijn82
- 1931 berichten
Uiteindelijk toch wel een aardig filmpje. Ik zeg er met nadruk bij 'uiteindelijk', want ik was er na het zwakke begin al vrij snel klaar mee. Het had weinig gescheeld of ik had hem uitgezet. Gelukkig toch maar niet gedaan.
Mijn aandacht was al snel weg in het begin. Met name de bliksem, onnodige bombastische muziek en spookhuissfeer waren ingredienten waar ik totaal geen zin in had. Wanneer we dan terug in de tijd gaan, wordt het er in eerste instantie allemaal niet beter op. Ik hou niet zo van die verhaalstructuur waarbij je compleet teruggaat en ineens een 'ander verhaal' zit te volgen. Ik heb liever dat dingen op briljante wijze samen komen of iets dergelijks.
Maar toch, vanaf het moment dat Belén zichtzelf opsluit, was ik geboeid. Dat had met name te maken met het sfeertje dat dan ontstaat, toch wel freaky. Hoe hetgeen je daarvoor gezien hebt vervolgens samenvalt met wat er met Belén gebeurt, is dan wel weer goed uitgevoerd.
Opzich redde dit gedeelte de film wel voor mij, maar echt bijzonder wordt het allemaal nooit. Het blijft wel een beetje gemaakt aanvoelen, dat hele bunkeridee. Daarbij werd het al vrij snel redelijk voorspelbaar.
Nee, ik kan er toch niet meer dan een zeer krappe 2,5* aan kwijt.
knusse stoel
Prachige film, ondanks het trage op gang komen boeit de film al vanaf het begin en is het na verloop van tijd zelfs een film die er het tempo in weet te houden en het is zeer zeker niet een standaard thriller!
Het is de 3 1/2 ster die wij eraan verlenen meer dan waard!
flaphead
thriller die het absoluut van het tweede deel moet hebben. sterker nog, in de eerste 10 minuten heb ik me redelijk zitten ergeren: vriendin weg, troostzuipen in het cafe, meisje leren kennen, ermee naar bed. pff. en nee, dat is dus geen spoiler. ook in het half uur erna wil het niet heel spannend worden, ondanks dat het pogingen daartoe doet. met geen enkel karakter krijg je een band. het voelt te standaard aan. met teveel bliksem en vrijscenes enzo.
halverwege de film komt er dan het element die de film redt en vanaf daar is het ook meteen veel interessanter, origineler en voel je ineens iets bij de karakters. het is eigenlijk jammer dat het pas zo laat gebeurd, aan de andere kant had het tweede deel misschien ook niet langer moeten duren. een fijne psychotisch-achtige beklemmende sfeer. helaas laat het toch ook hier wat steekjes vallen (de manier waardoor Fabiana getriggerd wordt in de badkamer te gaan 'praten' was wat zwakjes, Belèn kwam verrassend goeduitziend de bunker uit en het telefoontje kwam te toevallig), waardoor het toch geen échte hoogvlieger wordt.
al met al weer een aardige film uit Spanje, er komt toch veel goeds vandaag. het begin is matig, vanaf de helft zorgt ervoor dat je toch met een 'fijn' gevoel naar de aftiteling zit te kijken.
Ghetsemane
Hier had ik me echt op verheugd, maar wat een complete ramp!
De locaties zijn mooi, maar verder? Het script is slecht, de acteurs bakken er weinig van, de dialogen zijn tenenkrommend etc etc..
Eng wordt het nooit, want alles is voorspelbaar of compleet belachelijk. De donder en de bliksem zijn B-film niveau .. geestig was het wel, maar dan omdat het zo vreselijk slecht was.
Oh ja de muziek was wel aardig met het orkest. En Martina García gaat lekker vaak in bad of onder douche!
Montorsi
Het eerste stuk van de film sturen de makers je erg opzichtig een hoek in. Weliswaar de verkeerde hoek zo blijkt, maar subtiel was het zeker niet. De draai is wel aardig (maar hoe lomp moet je zijn om die sleutel te vergeten, kolere) en het vervolg weet gelukkig meer te boeien dan de opzet zodat het toch nog wel kijkbaar blijft, maar echt goed vind ik het nooit. Daar is het acteerniveau te laag voor, en is het uiteindelijk allemaal wat aan de magere kant. Ook de Allegretto van Beethovens 7de is wel eens beter gebruikt..
Bottleneck
Zat die erin? kan het me even niet herinneren. Veel zo niet alle muziek is voor de film gecomponeerd door Federico Jusid
Montorsi
Zat die erin? kan het me even niet herinneren. Veel zo niet alle muziek is voor de film geschreven en gecomponeerd door Federico Jusid
Op het einde, zag je de mannelijke hoofdrolspeler dirigeren terwijl Fabiana de ruimte binnenging. Of ik moet me erg vergissen en leek het muziekstuk er gewoon erg op.
edit: federicojusid.com
...helemaal onderaan, dat moet hem zijn. Is inderdaad niet de echte maar een eigen variant zo te horen.
Bottleneck
Ohja zie het terug nu, een klein stukje ervan dat overloopt in een ander stuk, dan heb ik niks gezegd ; )
BBarbie
Een mysterie dat zich ontwikkelt tot een enerverende psychologische thriller. Voorspelbaar? Daar heb ik deze keer gelukkig geen last van gehad. Ik vind dat het scenario knap in elkaar steekt, want ik heb tot het einde toe geboeid zitten kijken. Gewoon een lekker spannende film. Zeker zo goed als Panic Room.
Seam
Zeer interessante pyschologisch mystery. Zoals bij iedere thriller/horror/mystery is men erbij gebaat zo min mogelijk van het plot te weten. Gewoon varen op de positieve meningen van anderen en van de rit genieten.
Op die manier zal deze film ieder filmliefhebber bevallen. Audiovisueel voldoende te beleven, er zijn meerdere prachtig geschoten scene's en een sterke soundtrack. Acteerwerk is subliem, maar het script is toch wel het hoogtepunt. Niet zozeer het plot, wat wel leuk is, maar de personages voelen erg complex aan. Je ziet hun gedrag naarmate de film verstrijkt veranderen en in een tweestrijd belanden. Je leeft mee met de personages en begrijpt hun tweestrijd. Deed me veel denken aan oude Griekse tragedies, net als het plot trouwens.
Zo bevatten de dialogen romantiek, humor en drama en worden de verschillende emoties op realistische wijze verteld/uitgesproken. Niet een film die zich zal uitpoppen tot een favoriet, maar verplichte kost voor de filmliefhebber die eventjes geen nieuw meesterwerk kan vinden.
_Casper_
De eerste helft van de film is redelijk, het had vooral bij het begin wat spannender gemogen. De 2e helft van de film is ijzersterk.. en is giga spannend . Toch is jammer dat je op het eind nog met een aantal vragen en onlogisch heden blijft zitten
Daarom 3*, zeker spannend en leuk om te zien.. maar met ''gaatjes''
K. V.
Eindelijk nog eens een sterke film. De laatste tijd waren het een beetje middelmatige films die 'k had gezien, maar eindelijk weer eens een erg goeie film. 'k vond het een erg mysterieuze film. En dan halfweg die verrassende wending, die viel zeker niet tegen, net als het einde eigenlijk.
De cast kon me ook wel bekoren.
Een puike mysterieuze Spaanse film, die zeker het bekijken waard is! Best niet te veel over lezen en gewoon bekijken.
ILDIB
Heerlijke film, opbouw in het begin traag, maar van halfweg neemt de spanning alleen maar toe om prachtig te eindigen, had nog wat langer mogen duren van mij..
insaniyet
Dat had je bij deze film nou net niet moeten doen...
Eigenlijk nooit ben ik van mening.
Een trailer is er juist om een film te promoten of mensen nieuwsgierig te maken, maar vandaag de dag verstoppen ze wel alle filmfragmenten in een film. Ongelofelijk..
Zeker bij dit soort films mogen ze een beetje voorzichtig zijn. Verpest de pret.
R.
Ik baal dat ik de trailer heb gezien
. Daarom 3,5 ipv 4 sterren, het neemt toch een stuk van de spanning weg wanneer je de trailer hebt gezien.
Angelo2
Of de trailer bekijken en als dan je interesse gewekt is de film op je lijstje zetten en dan 3 maanden later is opzetten
Lord Flashheart
Mijn eerste Colombiaanse film.
Erg bekend ben ik niet met het land, behalve dan met de meestal negatieve verhalen in de media over de FARC, drugs en misdaad. In mijn periode in het buitenland heb ik echter ook wat Colombianen ontmoet, zodat ik al een iets genuanceerder beeld heb gekregen van het land. De hoofdstad Bogotá (en de streek erom heen) is zowel in welvaart én klimaat vergelijkbaar met Europa, doordat de stad op extreme hoogte ligt. Deze film bevestigt dit beeld van een moderne westerse stad, zonder de typische sloppenwijk taferelen die je in bv. Braziliaanse films vaak tegenkomt. Het nodigt in ieder geval uit tot een bezoek aan het land.
La Cara Oculta is nog niet direct een meesterwerk, maar doet zeker niet onder voor een gemiddelde thriller uit Europa of Hollywood. Andrés Baiz neemt de tijd voor een sfeervolle opbouw en in het begin denk je te maken te hebben met een onvervalste gothic horror. Plotseling echter verandert het vertelperspectief en blijkt het een echte thriller. Hier boet de film wat aan spanning in aangezien Baiz zijn verhaal als flashback vertelt (terwijl je als kijker al weet wat er gebeurd is). Dan volgt echter een nieuwe sadistische plottwist en komt het tot een onverwachte, maar bevredigende climax.
Het plot met de nazi bunker is weliswaar vergezocht, maar de uitwerking is creatief genoeg om La Cara Oculta tot een onderhoudend filmpje te maken. De beelden van Colombia leveren mooie plaatjes op, terwijl de soundtrack leunt op een aantal sterke klassieke werken. Een tikkeltje gemakzuchtig misschien, aangezien mannelijke hoofdpersoon dirigent is en daarnaast ook wat potsierlijk met Beethoven als finale. Niettemin heb ik me goed geamuseerd en is deze film zeker een aanrader voor wie weer eens iets anders wil.
Net geen vier sterren: 3,5*
Brabants
Hele bijzondere film die vrij rustig van opbouw is. Wat er dan uiteindelijk plaatsvindt is echt geniaal. De hele setting op Colombiaanse bodem, de onbekende cast en het sublieme verhaal zuigen je aan de buis vast. Een van de betere Spaanse thrillers, die niet onderdoet voor Hollywood producties. Het gelijknamige boek geschreven door Arturo Infante was me niet bekend maar ik ben ontzettend blij dat me de film niet ontgaan is.
wendyvortex
Eerste helft van de film is standaard-thriller die we al honderd keer gezien hebben (meisje krijgt nieuwe vriend, vorige vriendin is spoorloos verdwenen en het lijkt te spoken in huis).
Dan krijgen we opeens halverwege een briljante plottwist en wordt het nagelbijten in de tweede helft, beetje jammer dus dat opbouw iets te veel tijd in beslag neemt.
Vascago
Sterke thriller die het vooral van het simpele, maar doeltreffende verhaal moet hebben. Maar ook de acteerprestaties mogen er zijn en de dames zijn beiden erg mooi. Ook fijn. De muziek past er ook uitstekend in en de decors zien er goed verzorgd uit. Spannend en best eng.
Erg sterk !
popcorn en cola
Apart, spannend en boeiend tot het einde. Je wordt helemaal meegenomen in deze bijzondere thriller. Goed gedaan, aanrader
mcdaktari
Ik kan me niet meer herinneren dat ik deze film gezien heb, maar blijkbaar wel want ik heb er op gestemd. Maar af en toe is het allemaal moeilijk om bij te houden wat je al gezien hebt, en zeker als je bijna iedere dag een paar films kijkt, en dat al jaren!!
Maar straks maar weer een herzien dan. Ik vermoed dat ik na een paar minuten wel weer weet hoe de film verder gaat.
Uitstekende film waarin de vriendin van een dirigent spoorloos verdwijnt en slechts een videoboodschap achterlaat. Een goed uitgewerkt en vooral origineel verhaal dat eigenlijk pas echt spannend wordt tijdens de tweede helft. De personages staan op sommige momenten iets teveel in dienst van het plot, waardoor het niet altijd even geloofwaardig is.
arno74
Voor de liefhebbers van deze film is El Habitante Incierto / The Uncertain Guest (2004) ook een aanrader. Onlangs gezien en hoewel het mysterie anders is dan bij La Cara Oculta moest ik toch wel aan deze film denken.

Vijf minder voor de hand liggende titels uit de top 250 beste thrillers

Vijf ijzersterke mystery-films van de laatste tien jaar

Contratiempo
Thriller / Misdaad, 2016