Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Andrés Baiz
Met onder meer: Martina García, Quim Gutiérrez en Clara Lago
Gesproken taal: Spaans
Plot La Cara Oculta
"There are doors that should never be opened."
Aangeslagen door de verdwijning van zijn vriendin Belén, vindt Adrián troost in zowel zijn muziek als in de armen van een serveerster, Fabiana (Martina García). Naarmate deze relatie vordert, ontstaan er vragen over de mysterieuze verdwijning van Belén.
Adrián
Buitrago
Forense
Perro 'Hans'
arno74
Goede mistery-thriller, met een vleugje horror. De film vertelt het verhaal van een Spaans orkestdirigent, dat een baan in Bogotá aangeboden krijgt. Alles lijkt aanvankelijk goed te gaan, maar plots verdwijnt zijn vriendin. Hij ontmoet een nieuwe relatie en gaat door met zijn leven, de politie start echter een onderzoek naar de misterieuze verdwijning.
Goede script en prima acteerwerk. De film houdt de spanning goed vast, door middel van flashbacks krijgen we gaandeweg meer te zien wat er zich heeft afgespeeld. Het misterie wordt pas aan het einde van de film verklapt... en in de trailer
Helaas is de trailer dus een grote spoiler. Als je de film wilt zien dan raad ik je aan om die trailer niet te bekijken.
badfans69
Kan iemand mij vertellen waar ik deze film kan bekijken aub?
Movie-Addicted
Matig, verhaal was wel goed en acteerprestatie's ook. Alleen viel me toch hier en daar wat tegen. Jammer..
degrotemul
Mooie film, goede acteurs leuke twist.
Mensen let op; kijk aub niet naar de trailer want daar wordt de twist al prijs gegeven. Ongelofelijk om zoiets in een trailer al te laten zien, dat maakt het eerste uur van de film al bijna overbodig.
Gelukkig had ik de recensie van arno74 al gelezen, waardoor ik dat niet had gedaan (bedankt arno).
Dus een absolute aanrader!!!
madmax1
Schitterend verhaal , realistisch want de Duitse generaals hadden daar perfecte ingenieurs
voor.
Boeiend geacteerd spannend en een geweldig einde .
Fantastische mysterieuze triller super aanrader
vranque
leuk gegeven inderdaad. en goed uitgevoerd. Ben juist wel blij dat ik de trailer had bekeken want ik geloof niet dat ik bij deze film het einde zou bereiken zonder flink door te spoelen.
Pazmaster
Hele goede film. Acteerwerk is prima en het verhaal is ook erg goed, alhoewel het einde wel een klein beetje voorspelbaar is. 0,5 ster eraf daarvoor. Desalniettemin toch nog 3,5 ster van mij
scumfrog
De eerste 40 minuten kabbelde wat voort, waarna de film in een aangename stroomversnelling kwam. Ik heb me goed vermaakt en vond het goed geslaagde thriller, ondanks het feit dat de eerste belangrijke gebeurtenis voorspelbaar was, stond ik in 1e instantie qua verdenking toch op het verkeerde been. Kortom geslaagde film....
Dying Rose
Na lang zoeken, heb ik deze film toch kunnen vinden. En maar goed ook!
Doch heb ik gewacht op mijn verjaardag om deze te zien, want ik had zeer hoge verwachtingen van deze film. En of ze ingelost zijn!
De trailer is inderdaad een grote spoiler, want het geeft de film zijn diepste geheimen prijs… alvorens je de film hebt gezien. Maar hé, de trailer was de reden waarom ik deze film wilde zien!
Ik kreeg echt kippenvel in de cinema toen ik de trailer zag. Ik vind de trailer en de film dan ook aan elkaar gewaagd.
Ik had de film niet willen zien door het lezen van bovenstaande plot, maar wel door de trailer waar het fantastisch verhaal vanaf druipt.
Ik was echt benieuwd hoe de film ging eindigen, zou Fabiana Belén nog redden of denkt ze enkel aan haar eigen geluk?
Elke minuut die vorderde, was een tweestrijd; ene kant schreeuwde dat ik moest verder kijken, want ik wilde ab-so-luut de ontknoping weten. Maar langs de andere kant wilde ik het nog niet weten, want dan is het einde van de film waar ik zo lang naar heb uitgekeken, een feit.
Welke keuze ik uiteindelijk heb gemaakt, werd al snel duidelijk.
Naderhand wist je wel dat het geweten van Fabiana haar parten zou spelen, wat ik alleen maar kan toejuichen. Als ze mijn favoriete personage (Belén) had laten zitten, had ik Fabiana er zelf in gestoken. (zoek de ironie)
Meestal zoek ik in mysterieuze films actie, wat hier nogal gebrekkig aanwezig was. Doch vond ik deze film zeer geslaagd, mede door de verschillende perspectieven van de personages (het eerste halfuur wordt gezien door de ogen van Fabiana, de rest vooral door Belén) en het emotionele gebeuren van de personages.
Toch fijn om de nieuwe vriendin van je - tja ex zeker? - te kloten door bv. koud water onder de douche, toe te voegen. Maar leuk is toch wat anders, denk ik zo. Hoe hulpeloos moet je je voelen als je opgesloten zit, wetende dat niemand weet dat je daar bent (buiten dat oudje dan, maar daar moet je geen hulp van verwachten).
Uit woede heeft Belén haar wraak genomen op Fabiana, waardoor je jezelf vragen stelt en je je in de schoenen verplaatst van Belén en/of Fabiana. Wat zou jij hebben gedaan?
Ik denk dat het antwoord vanzelfsprekend is als je denkt dat er achter een simpele spiegel veel lijd en verdriet is aangedaan.
Beetje humor (als je het humor kunt noemen) komt er in de vorm van :
* 'Papa?' Serieus Fabiana, je vader?
…
* 'Are you dead?'
- 'You wish.'
Zalig!
Origineel bedacht verhaal en mooi in beeld gebracht door Andrés Baiz.
De film is zijn 4,5 sterren meer dan waard!
Dreiecke
Mooie zeer verzorgde decors en locatie, goede sfeer, overtuigend geacteerd, een voortkabbelend en toch wel griezelig verhaal en best spannend af en toe. Echt een mooie Columbiaanse film.
Alleen het gewetenloze, zeg maar psychopatische, gedrag van eerst de ene en dan nota bene ook nog de andere vrouw vond ik niet zo geloofwaardig. En ik vond ze ook beiden eng mager om te zien.
De man was wel geloofwaardig voor mij.
Voor het uiterlijk van de film en het acteren het voordeel van de twijfel dan maar.
lanslots
wij vonden dit een superspannende film. In 't begin wat traag maar daarna kwam er vaart in en was het verhaal continu heel spannend! Aparte, onverwachte ontwikkelingen. Echt 'n geniale thriller!
lanslots
islara
zo blij dat ik de trialer niet gezien heb (ik kijk zelden vooraf trailers, te veel spoilers); wat een heerlijke thriller, goede muzikale en spannende geluidsondersteuning. Als je onbevangen naar deze film kijk is het zo spannend. 4 verdiende sterretjes. Dacht eerst het is een horror, vlak daarna een enorme en overwachte twist in het verhaal. Dus eerst kijken daarna de trailer!!
gauke
Een simpele, boeiende, intrigerende, frisse en compacte psychologische thriller onder het motto "hoe dun is de lijn tussen liefde en gekte", met twee dooreengevlochten verhalen. De regisseur zorgt er op een bedreven wijze voor dat de aandacht wordt vastgehouden en de spanning opgebouwd (al is het allemaal niet even logisch). De cast is effectief en bovendien aantrekkelijk en er zijn prachtige muziekstukken van Rachmaninoff en Tchaikovsky. Een Amerikaanse remake zou me niet verbazen (Colombiaanse producties komen hier niet dikwijls op de markt).
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik had precies dezelfde ervaring als jou.
Zoals je al vermeld:geslaagde film.
AsianFreak
Goede film, maar dat iemand hier 'een vleugje horror' heeft genoemd, dat snap ik totaal niet! (Duidelijk dat ie lag te maffen tijdens de film.) Aparte verhaallijn, vond het overigens meer naar een romantische drama neigen, dan naar horror. Goede acteurs en een einde die ook anders uitgelegd kon worden. Maar in dit geval vond ik het einde dan ook wel goed gekozen.
(A.u.b. bericht van Dying Rose aanpassen! Bevat meer spoilers dan in de gehele trailer te zien is...)
arno74
Ik voel me aangesproken, en ik lag niet te slapen!
Al is het woord horror wel te zwaar, maar (heel) soms leek het wel erop.
De Knip
Hoe kom je d'r op? Op zo'n geniaal concept? Echt een aanrader en ik zie gelukkig nooit trailers. Of ze geven wat weg of ze houden je voor de gek: het slot is wel erg snel afgeraffeld, maar dat mocht de pret van de gehele film zeker niet drukken:
****1/2
Noodless
Een knappe, intrigerende, psychologische thriller die zorgvuldig wordt opgebouwd en die de kijker weet te verrassen met een paar plottwisten ( in het geval als je de trailer tenminste niet gezien hebt , dus zeker niet kijken ! ) . De regisseur weet de spanning geleidelijk aan op te bouwen naar een ( misschien wel abrupte) bevredigende degelijke slotscène.
Het acteerwerk is prima en de regisseur weet een mysterieuze sfeer te scheppen door de mooie locatie, de klassieke muziekstukken en de plot zelf. Mooie film ! 7,5/10
Bottleneck
Damn, je zal het maar meemaken -zo opgesloten raken en een ander met je partner bezig zien...
Een verrassend goede en doeltreffende thriller/drama. Ben gelukkig met 0,0 voorkennis de film ingegaan want de trailer geeft inderdaad alles weg zie ik nu. Het begint met horror/ghost-achtige trekjes en handelt uitgekiend over jaloezie en hebzucht en menselijke handelingen i.p.v. paranormaal, mooi gedaan. En wat Fabiana flikt is weerzinwekkend. Misschien wat ongeloofwaardig, maar ze beseft dat ze haar plotseling rijke leventje verliest als ze Belén bevrijdt.
Het levert spannende momenten op (en mooie dames) alleen is 't soms wat twijfelachtig: Fabiana die hardop tegen een 'geest' begint te praten, de oude vrouw die nooit Adrian heeft verteld over de bunker, Belén die uiteindelijk Fabiana opsluit uit wraak,
maar het is allemaal geen belemmering voor de filmbeleving. Erg boeiend, huiveringwekkend zelfs en prettig dat er geen overdramatisch gedoe is maar zo nu en dan juist morbide humor, wat in een eventuele remake ongetwijfeld volledig omgekeerd zou zijn.
De muziek (voorzien door het script zelf, de orkesten) en beelden zijn ook prima, maar het is vooral het effectieve scenario dat eruit springt. Bijvoorbeeld wanneer Fabiana en Adrian voor de spiegel staan en de blik van Fabiana. Denk je eerst dat het 'lieve' meisje het huis of Adrian niet vertrouwt, blijkt het na de flashback opeens een intens valse blik richting Belén te zijn
en is Adrian toch niet zo onbetrouwbaar als gedacht. En La Cara Oculta is onbedoeld een heerlijke 'sneer' naar opgeklopte klopgeest-films á la Insidious, eat that.
De ommekeer is dus geweldig en plaatst alle personages in een ander perspectief, hoewel het einde sterker was geweest als Belén zou sterven in de bunker, of in ieder geval meer verwilderd eruit zou komen dan nu het geval is.
Desondanks een uitstekend filmpje dat indruk maakt (voor liefhebbers is het werk van Guillem Morales misschien nog een aanrader).
PS ondergedoken nazi's die technisch onderlegd zijn.: zelfs na hun dood nog een dodelijke combi
woopie
Bijzonder leuke thriller, die in eerste instantie de kant van "what lies beneath" op ging.
Goed verhaal en goede acteerprestaties. Een aanrader!
Reeese
Wat een bijzondere goede film.
In het begin leek er cliché in te zitten, maar niets was minder waar! Bovendien wordt de kijker meermaals op het verkeerde been gezet.
Goed geacteerd. Super verhaal. En alles zeer realistisch!
Mooi extraatje vond ik hoe Adrian op spannende momenten zelf de achtergrondmuziek 'begeleidde' !
3.5 *......... of toch 4.....hmmmm
Kaas9
Wat een heerlijke thriller. Kijken zou ik zeggen, maar informeer jezelf niet van tevoren en kijk geen trailers oid.
En gelukkig kan ik geen Spaans, want de titel geeft eigenlijk ook al wat weg:). Ik zat dan ook nietsvermoedend het aardige begin te kijken met de twijfel of we te maken hadden met een spookhuis of een psychopathische dirigent. En dan komt de omslag, een geweldige vonst moet ik zeggen. Je kent het gevoel wel als je de (auto)deur achter je dicht trekt en je op dat moment beseft dat de sleutels nog binnen liggen. Dat gevoel, maar dan nog wat vervelender uiteraard. En dat Belen dan alles kan volgen en een heel klein beetje kan communiceren met de nieuwe vlam van haar vriend. Ik zat op het puntje van m'n stoel. Wel een behoorlijke naaistreek van eerst Fabiana en dan Belen, wellicht wat over-the-top, maar spannend blijft het tot het einde.
Artemis_fowl
Ik had de film al een tijdje geleden gezien, ik vond 'm erg goed. Ik wist er van tevoren ook niks van, ik dacht dan ook dat het een spook was, dit was dus niet zo.
Een indiase producent heeft trouwens de rechten gekocht en is momenteel bezig met een remake. De film komt uit op 15 februari 2013 en wordt het derde deel in een serie (elke film in de serie heeft een eigen verhaal).
De remake heet Murder 3.
Davidus
Interessante psychologische thriller (horror). Heel intelligent gemaakt. Spannend geen geforceerde angstmomenten, maar heel rustig ontvouwt zich een beklemmende horrorverhaal, het maakt je razend benieuwd naar de afloop...
Een erg verrassende en spannende thriller, dat moet gezegd worden.
Ik kwam deze film toevallig tegen en kan de toekomstige kijkers alleen maar adviseren om de info van de users hier op te volgen en met zo weinig mogelijk voorkennis de film in te gaan. Gelukkig deed ik dat zelf ook en op die manier krijg je in ieder geval een erg verrassende film voorgeschoteld.
Het eerste half uur kent La Cara Oculta een rustige maar uiterst aangename opbouw. Op het moment dat de grote flashback komt, wordt het interessanter, maar vooral ook steeds spannender. Ik dacht aanvankelijk dat Belén een geest zou zijn, of dat haar man niet deugt, maar dat bleek toch allemaal anders in elkaar te steken.
De tweede helft is een bijzonder fijne filmbeleving. Het boeit, is spannend, en wordt ondersteund door een aangename soundtrack. Ik vond het alleen wat jammer dat Belén uiteindelijk het zelfde gedrag vertoont als Fabiana. Dat vond ik jammer al is het uiteindelijk wel te begrijpen. Persoonlijk had ik het slimmer gevonden als Belén ja had geantwoord op de vraag van Fabiana, of ze door Adrian opgesloten was. Op die manier was ze waarschijnlijk wel bevrijd door Fabiana, omdat die Adrian ook niet meer vertrouwd zou hebben, denkende dat haar misschien hetzelfde lot zou wachten. Nu liep dat allemaal toch anders.
Maar goed op deze manier kon het ook. Ik vond het een leuke originele film, die me erg wist te boeien en dan neem ik die paar kleine minpuntjes graag op de koop toe.

Vijf minder voor de hand liggende titels uit de top 250 beste thrillers

Vijf ijzersterke mystery-films van de laatste tien jaar

Contratiempo
Thriller / Misdaad, 2016