• 9.375.064 stemmen

Geregisseerd door: Andrés Baiz

Met onder meer: Martina García, Quim Gutiérrez en Clara Lago

Gesproken taal: Spaans

Plot La Cara Oculta

"There are doors that should never be opened."

Aangeslagen door de verdwijning van zijn vriendin Belén, vindt Adrián troost in zowel zijn muziek als in de armen van een serveerster, Fabiana (Martina García). Naarmate deze relatie vordert, ontstaan er vragen over de mysterieuze verdwijning van Belén.

avatar van Rickyman

Rickyman

Deze film heeft me ook zeer verrast.

Een bijzonder goede thriller, die lekker vlot verloopt en behoorlijk spannend is.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Fijne spannende sfeer, goed opgebouwd, aardig geacteerd en goed verzonnen verhaal.

Vond dit een prima thriller.

avatar van timbo_

timbo_

Is deze eigenlijk nooit op dvd verschenen?

avatar van slowdrive

slowdrive

De film was onvoorspelbaar goed. Ervoor wist ik niets van de film, geen trailer, geen cover gezien. Ik zou niet zo verrast zijn geweest met deze film moest ik er al beelden van gezien hebben.

Een goede thriller !

Horror films en thrillers van de laatste jaren trekken echt op niks meer, maar er zijn veel uitzonderingen. En een groot deel ervan zijn vooral van Europese of Aziatische landen.

Non-Amerikaanse films slagen er nog in om veel goede, enge films te maken.

slowdrive schreef:

De trailer is een megaspoiler.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Kort en krachtig: prima film.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een fijne thriller waarbij ik in het begin van de film in eerste instantie op het verkeerde spoor werd gezet.

Film kwam wat traag op gang maar nadat we het zoveelste shot van de doperwtjes op een plank hadden gehad kwam de vaart en de spanning er eindelijk in en zat ik helemaal in het verhaal.

Genoten.

avatar van comely

comely

Dit soort films mogen vaker worden gemaakt.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Tjeeee...... als het verhaal zich eenmaal begint te ontluiken. Echt geweldig bedacht!
De recensies waren goed maar ben al lange tijd niet snel verrast meer. Maar dit was me toch genieten van originaliteit, de kers op de taart. Adembenemend gekeken hoe het probleem nou opgelost zou worden. Heerlijk hoe de vrouwtjes acteren en het script op momenten heerlijk, vloeken in het Spaans klinkt gewoon nog sexy ook .

Maar de regie is meesterlijk, hoe de regisseur het vanuit twee pov's laat zien is puur geniaal. Ook de soundtrack doet zeer vakkundig mee en blaast op momenten een stuk leven erin wat je gewoon voelt. De emoties zijn begrijpelijk van alle kanten maar dat het verhaal gebaseerd is op een aantal van de tien geboden maakt het nog leuker. Daarnaast voyeurisme met de spiegel als medium, weer een geniale set.

De lokatie is er eentje die er mag wezen, een bunker van een oude nazie is heel clever bedacht en daarbij de Duitse Herder met de naam Hans laat geen vragen achter van wie het allemaal was (Kammler). Pracht einde, kon me er helemaal in vinden.

Pure top dit.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

arno74 schreef:
De trailer is een megaspoiler.

Hoe verzinnen ze inderdaad zó'n trailer?!?!?! Ik zag eerst de trailer, toen de film, maar kwam er al snel achter dat de trailer de plottwist direct verraadt, ontzettend jammer. Desondanks vind ik dit een erg sterke film, al ervaarde ik het einde ietwat als een anti-climax.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik had een mysterieuze thriller verwacht, maar La Cara Oculta is veeleer een romantisch drama.

De eerste helft is saai en een lange zit, gevolgd door een verwarrende switch waarna het wel wat interessanter wordt. Naarmate de tweede helft vordert wordt het eindelijk de moeite waard. Ik zou de eerste 50 minuten 1.5/5 geven, gelukkig speelt Martina Garcia vrijwel de hele film naakt. De makers hadden ook door dat hun film grotendeels uit bagger bestaat, vandaar dat ze er zo een vijf seksscènes in verwerkten om de slaperigheid tegen te gaan.

Zwaar overroepen dus.

avatar van yesplease

yesplease

Corcicus schreef:

Zwaar overroepen dus.

Ik heb het niet zo ervaren, dat de makers de film proberen op te leuken met bloot en sekscenes. De seksscenes zijn erg braaf. In bad en in de slaapkamer zijn mensen vaak bloot.

avatar van blurp194

blurp194

Visueel erg aantrekkelijke film met een ietwat intrigerend verhaal - hoewel dat misschien wel wat meer aangezet had gekund, want achteraf voelt het hier en daar wat dun aan. Toch viel me dat tijdens het kijken in eerste aanleg niet echt op - misschien is het vooral voor de herkijkbaarheid belangrijk. Wat echt onbegrijpelijk is is dat de trailer niet zozeer uitnodigt de film te gaan zien, maar daar de samenvatting in twee minuten van geeft - inclusief alle denkbare spoilers. Gelukkig had ik die niet gezien, want het verpest de film behoorlijk.

Waar ik al mee begon, het geheel is erg visueel aantrekkelijk, en niet alleen door de mooie dames Martina García en Clara Lago - ook de locatie is erg mooi, de spiegels komen er mooi uit en het contrast is hier en daar fijn hard aangezet. De sfeer die er over de film hangt is knap aangezet, subtiel als het is hangt er toch een soort naargeestig zweem over de film dat me wat aan de film Wakolda (2013) deed denken.

avatar van Theunissen

Gewoon een ijzersterke boeiende en spannend Thriller met een origineel verhaal, welke tevens een zeer verrassende wending heeft.

Het verhaal welke uitstekend is opgebouwd, weet te boeien van de eerste tot de laatste minuut (de film duurt precies 90 minuten) en is zelfs op bepaalde momenten spannend. Ook met de uitvoering (o.a. de sfeer) van het verhaal zit het meer dan goed ondanks dat het verhaal eigenlijk maar draait om drie personen te weten Adrián die een talentvolle en vermogende jonge orkestdirigent is die woont in Spanje en de mogelijkheid krijgt om het Bogota Filharmonisch orkest te leiden in Colombia voor één jaar, Belén die de vriendin is van Adrián en met hem meegaat naar Colombia en tevens ontdekt dat Adrián flirt met violiste Veronica uit zijn orkest en Fabiana die een serveerster is in een bar in Bogota en waarbij de aangeslagen Adrián zijn verdriet komt wegdrinken door de verdwijning van zijn vriendin Belén en waarbij hij troost vindt bij haar. Zij ontfermd (neemt hem mee naar haar appartement) zich namelijk al snel om hem als hij in aangeschoten toestand de bar verlaat en dan slaande ruzie krijgt met iemand waarbij hij tegenaan botst.

Buiten dat het verhaal om drie personen draait, is het verhaal ook eigenlijk uit drie hoofdstukken opgebouwd waarbij het 1e hoofdstuk draait om Fabiana (goed gespeeld door de zeer mooie Martina García die meer zonder kleren, van top tot teen, is te bewonderen in deze film dan met kleren aan. Met name het bovenaanzicht van haar als ze in bad ligt met alleen water erin, en waarin ze dus helemaal bloot is te bewonderen, was visueel genieten geblazen Bij die scene heb ik zelfs even op haar ingezoomd. Ik moet toegeven dat ik de hele film van haar genoten heb, ze had een prachtig lichaam met wel hele kleine borstjes), het 2e hoofdstuk draait om Belén (goed gespeeld door de tevens mooie Clara Lago, waarbij soms een glimp van haar blote lichaam was te zien) waarbij letterlijk en figuurlijk het 1e hoofdstuk van een andere kant wordt bekeken (dat was namelijk de zeer verrassende en ijzersterke wending) en het 3e hoofdstuk draait om de eveneens ijzersterke ontknoping van het verhaal.

Het 1e hoofdstuk lijkt in eerste instantie wat flauw en clichématig en je denkt dan eigenlijk al te weten hoe de vork in de steel zit. Maar dan begint na precies 30 minuten het verrassende 2e hoofdstuk wat puur genieten was en dan vooral vanwege Belén en Fabiana en met name het gedeelte als Fabiana erachter komt in de badkamer via de wasbak (trillen van het water als ze een vraag stelt) wat er met Belén is gebeurt en hoe ze dan omgaat met de situatie (voornamelijk denkt ze dan in eigenbelang en hebzucht) en dan Belén eigenlijk nog meer pijn doet en kleineert.. In dit hoofdstuk vond ik het overigens zeer geinig dat Belén een rondleiding krijgt in het riante huis in Bogota van de Duitse eigenares Emma Engel (gespeeld door Alexandra Stewart), die tevens een Duitse herdershond heeft met de naam Hans, waarbij ze aangeeft dat haar inmiddels overleden Duitse man vroeger naar Bogota is gekomen om werk te zoeken en dat haar man een architect was. Je kunt het natuurlijk al aanvoelen op je water, maar Duitsers gaan niet zomaar naar Bogota om werk te zoeken en wat blijkt, haar man was vroeger een SS-er in de Tweede Wereldoorlog die gevlucht is naar Bogota Dat haar man een architect was klopt wel want buiten dat hij er veel geld mee heeft verdiend in Bogota, heeft hij tevens tussen de slaapkamer en de badkamer in het huis een geheime geïsoleerde (o.a. geluiddicht maar wel was alles te horen en te zien, via spiegels, wat zich afspeelde in de slaapkamer en badkamer) ruimte gemaakt, de ingang zat achter een grote spiegel op een kast verborgen, waarin hij dan kon vluchten als men hem op het spoor was. Emma Engel laat alleen deze ruimte aan Belén zien, en zij wil deze gebruiken om Adrián te testen vanwege het gedoe met violiste Veronica. Hierdoor sluit ze zich per ongeluk door dommigheid (nee ze was niet blond) en haastigheid (ze laat dan de sleutel van de toegangsdeur achter de spiegel vallen zonder dat ze het merkt) op in deze ruimte en moet ze dus de hele tijd aanzien hoe Adrián met haar verdwijning omgaat. Dat was voor haar zeer pijnlijk om te zien en vooral als Adrián al zeer snel een nieuwe relatie aangaat met Fabiana die hij ook al snel neukt (missionarishouding en op zijn hondjes) in de slaapkamerm waarbij dus Belén niets rest om kwaad toe te kijken

In het 3e en laatste hoofdstuk, welke begint na 70 minuten, krijgen we dan de ontknoping van het verhaal te zien welke gewoon ijzersterk is maar misschien wel voorspelbaar was. Want tijdens deze ontknoping neemt Belén dus wraak op Adrián en Fabiana. De laatste sluit ze op in de verborgen ruimte als Fabiana de ruimte opent omdat ze denkt (ze krijgt immers als sinds lange tijd geen signalen meer van haar via de wasbak) dat er iets mis is met Fabiana die doet alsof ze dood is. En Adrián verlaat ze nu definitief vanwege hoe hij haar behandeld (snel vergeten en snel weer een nieuwe vriendin) heeft na de plotselinge verdwijning van haar. Ze plakt wel nog een foto van hem en haar op de spiegel (waar dus de geheime duur achter zit en waar nu dus Fabiana in opgesloten zit) en ze laat ook nog de sleutel achter die Fabiana had gevonden en niet gebruikte om haar vrij te laten. Dus het einde is een beetje open want je weet niet of Adrián deze hints kan begrijpen en dus Fabiana eventueel opgesloten blijft zitten in de verborgen ruimte. Persoonlijk vermoed ik dat Adrián weer hetzelfde gaat doen en dan misschien wel met violiste Veronica, waar hij toch al gevoelens voor had.

Al met al heb ik gewoon genoten van deze sterke thriller die van Colombiaanse en Spaanse afkomst is. Sowieso zit het verhaal gewoon goed in elkaar en weet het verhaal ook tot de laatste minuut te boeien. Maar ook het visuele aspect in deze film mocht er wezen en dat komt voornamelijk op conto van de zeer fraaie Martina García. Deze film krijgt dan van mij ook gewoon een dik verdiende ruime voldoende en zo te zien denken velen anderen daar ook zo over

avatar van david bohm

david bohm

Fijn filmpje met mooie dames en een vrij ingenieus plot. De cliches worden niet geschuwd, zo onweert het nogal eens maar al met al een prima genietbare film.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Wauw, wat een geweldig bedachte film. Dit is absoluut een juweeltje. Alleen jammer dat de trailer teveel weggeeft.

avatar van Insignificance

Insignificance

Gevalletje jammer. Hier zit een gemene thriller in verborgen die een geslepen regisseur er vast uit had gehaald. Baiz valt vooral op als lompe verteller met te weinig geduld en nog minder raffinement. Veel te aanstellerig, een sfeerloos geheel en uitsluitend gericht op het narratieve haakje. Dat werkt wanneer de scènes in de badkamer en voor de spiegel terug komen, maar zelfs daar weet hij er af en toe nog een potje van te maken met allerlei overdreven gedoe.

Dat geratel in een geluidsdichte kamer gaat vanzelf eens tegenstaan en elke gezichtsuitdrukking of wat dan ook (ja, ook die loeiende muziek) is zo dik aangezet dat het bijna belachelijk wordt. Het zal eens niet onweren. Fabiana is het enige personage dat iets van een laagje heeft. Dat wordt dan maar simpelweg opgedreund, want stel je voor dat iemand het ontgaat. Dat niveau. Zat potentieel, maar met een totaal gebrek aan subtiliteit komt er weinig van terecht.

jippie2010

Een film met twee gezichten. In het begin mis ik echt de uitdieping van de karakters en relaties. Komt de geloofwaardigheid niet ten goede. Daarnaast trekken ze de standaard thrillertrukendoos open wat het een voorspelbaar karakter geeft. Toch heeft het een verrassend middenstuk, waar wat mij betreft de film ook had mogen eindigen. Dat was een fantastisch slot geweest. Maar helaas. De film eindigt net zo krachteloos dan als het begon.

Overigens is de genreomschrijving mysterie niet op zijn plaats. De film is soms voorspelbaar, wordt stap voor stap uitgelegd, en het weggeven van teveel informatie wordt in de trailer al pijnlijk duidelijk. *3.0

jippie2010 schreef:

De trailer is een enorme spoiler, als je die bekijkt dan heeft het bekijken van de film geen zin meer.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

arno74 schreef:

Ja inderdaad, de trailer zou eigenlijk tussen spoiler tags moeten staan

arno74 schreef:

Gelukkig kijk ik nooit trailers, ik vind sowieso dat de meeste trailers al teveel info weggeven. Dus ik zit in de biosscoop voorafgaand aan de hoofdfilm vaak met mijn ogen dicht en met mijn vingers in de oren haha

avatar van The Oceanic Six

Soms kom je zo'n film tegen die je helemaal niet kent en die je compleet omver weet te blazen. Deze Cara Oculta is echt een ultiem voorbeeld. Wat nog relatief gewoontjes begint met een love story lijkt uit te draaien op een ghostmovie of een thriller met een psychopathische dirigent, maar wat zit je er dan als kijker naast zeg. De twist is werkelijk fenomenaal en de spanning blijft er tot het einde in zitten. Erg sterk ook om het verhaal daarna geheel uit het perspectief van de verdwenen Belén te bekijken. Wat paranormale momenten leken, blijken dan signalen van een gevangen vrouw te zijn. Zo enorm goed uitgewerkt zeg, de wanhoop van het gevangen zitten zonder perspectief op vrijheid is erg goed uitgewerkt. Richting het einde volgt de film wel een wat voorspelbaar pad, maar dan blijkt Fabiana egoïstisch te zijn en Belén niet te bevrijden. Wanneer ze dit uiteindelijk wel doet wordt het haar fataal en wordt ze zelf slachtoffer. Aardig einde, al was het wel vergezocht dat ze haar gedrag omzette in blinde haat en jaloezie. Maar daar hadden beide dames uiteraard last van, beiden wilden hun fijne luxe leventje met Adrian niet verliezen.

Wel bizar dat zo'n enorme twist veel te veel wordt gespoilerd door de producers, zowel in de trailer als in de Engelstalige titel als op de poster, al zullen de meeste aan de poster niks opmerken. Maar deze film moet je echt blanco in gaan, want zonder de enorme verrassing is het bijzondere tintje volledig weg. Al blijft er dan nog een hele fraaie film met geweldig acteerwerk, schitterende muziek en een erg boeiend plot over.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Het begint inderdaad sterk en blijft de hele tijd spannend. Al mochten sommige stukken wel ingekort worden vond ik. Na de plottwist vallen alle puzzelstukken snel in elkaar en wat volgt is geschiedenis en herhaling van een aantal scènes, bekeken door de ogen van Belén, wat niet perse had gehoeven voor mij. Ik had ook meteen door dat de nieuwe vriendin haar niet zou helpen en dat Belén uiteindelijk zou moeten 'faken' alsof ze dood was om te kunnen ontsnappen. Wat me opviel is dat de nevenpersonages weinig bijdrage leveren aan het verhaal behalve die Duitse vrouw dan. En dat terwijl ik in het begin nog dacht dat er sprake was van een complot met o.a. die manager en detective/ex-vriendje. Van het einde ben ik geen fan omdat ik vind dat er meer had kunnen uitgehaald worden. Had liever een confrontatie gezien met Adrian, of erger... Nu blijft het allemaal open en giswerk. Kan ook maar ik vond het hier niet echt passen. Daarnaast zijn er nog een aantal elementen in de film die ik ongeloofwaardig vond, alleen al het feit dat Belén zolang weet te overleven op een paar oude conservenblikken en vuil water zonder ziek te worden of kracht te verliezen. En waarom test ze dat trucje met het heet water niet bij Adrian? Wat kokend water op z'n ... verdiende hij wel . Alles bij mekaar zorgt dit er toch voor dat de film een ster verliest bij mij, maar daarom zeker niet slecht!

arno74

De scriptschrijver van La Cara Oculta debuteert eind dit jaar als regisseur, met de scifi Órbita 9 (2016).

arno74 schreef:

Thanx! Maar even in de gaten houden

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Zenuwslopend

avatar van Bud Spencer

Bud Spencer

Redelijk, maar ook niet meer dan dat. Heb pas het laatste gedeelte van de film op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Met Clara Lago

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Een prima Spaanse thriller met het script als sterkste punt. Een aantal plotwendingen maken de film constant interessant, en zo is er niks aan te merken op de speelduur. Goed acteerwerk, vooral Adrian en Belen vind ik sterk, Fabiana wat minder. Wat ook leuk gedaan is, is hoe Adrian zijn orkest zorgt voor de (spannende) soundtrack, ook buiten de scènes waar het orkest in beeld is natuurlijk.

Al met al leuk voor een keer, maar ikzelf kon niet écht meeleven met de karakters, een reden hiervoor is vrijwel nooit te vinden, maar hierdoor kom ik niet hoger dan een 3.5*.

avatar van Jeff53

Jeff53

Zeer goede film, spannend en mooie wendingen. Prachtig hoe gespeeld wordt met de spiegels, goed gevonden. De film heeft me geboeid van begin tot eind en wordt naar het einde toe steeds beter. Een aanrader!