Genre: Drama / Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede 2 (Full Sequence)
Verenigde Staten / Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie en Dominic Borrelli
Plot The Human Centipede II (Full Sequence)
"100% medically INaccurate."
Een man raakt seksueel geobsedeerd door de DVD van horrorfilm 'The Human Centipede (First Sequence)' te bekijken. Hij gebruikt schuurpapier om zichzelf te bevredigen tijdens het bekijken van de film. Hij besluit een eigen "Human Centipede" te maken van 12 slachtoffers en zijn eigen 'centipede' te gebruiken om zijn eigen seksuele genot te bevredigen.
ASman
Njah...Ik ga hier nog geen score op zetten aangezien ik nog steeds zo goed als emotieloos ben na het bekijken van de film.
Het is misschien allemaal niet serieus en het is zeker over the top en onrealistisch, maar veel verder dan dit kan je denk ik niet gaan.
mauwiewauwie
Martin (Laurence R Harvey) Die heeft een hele ziekelijke dagdroom in zijn hoofd. Die meesterlijk en briljant verfilmt is! Gewoonweg ziekelijk vulgair meesterwerkje.
4****
Zullen er maar weinig zijn die dit als kunst willen zien?
FillumGek
Als fan van het origineel heb ik hier erg naar uit gekeken. Mijn filmdip is zelfs even doorbroken met dit vervolg. Vind het moeilijk om er een cijfer aan te plakken maar dat ik hem op het moment van schrijven toch minder vind dan het eerste deel is zeker.
Het eerste wat opvalt is dat de film volledig in zwart wit is. Op het begin vroeg ik me af wat er precies de meerwaarde van was, buiten even lekker interessant te willen doen. Maar wanneer de slachtoffers klaar zijn om aan elkaar geniet te worden versterkt het lugubere gevoel wel door het contrast. Vooral wanneer het geluid af en toe flink gedempt wordt en je de gekke dwerg tussen een stelletje kermende mensen ziet marcheren ziet er best disturbing uit.
Ik had niet verwacht dat Dieter Laser minstens geëvenaard kon worden door iemand anders. Maar Laurence R. Harvey weet het toch voor elkaar te krijgen en dat komt dan vooral door zijn uiterlijk. Ongelofelijk waar ze zo iemand vandaan krijgen, wat een kop. Kanttekening is dat ik zijn karakter wel minder vind dan van Dieter. Waar laatstgenoemde streng en ambitieus is, is Martin maar een schreeuwend klein menneke die maar een beetje aanknoeit. Daarnaast is leven om Martin heen weinig boeiend en is het intro naar de menselijke duizendpoot toe veel te langdradig.
Maar wanneer er geknutseld gaat worden stijgt de funfactor. Er zitten een aantal best gruwelijke scenes in, al is het maar omdat er weer flink in elkaars bek gescheten zal worden. Op zo'n moment ben je extra blij dat het allemaal zwart wit is. Toch verkies ik het eerste deel boven deze door de leukere locatie, meer binding met de personages en Dieter. Dit is een leuke vervolgje die door een te lang intro te traag begint, maar daarna gelukkig wel ontaard in een misselijkmakend feestje.
Daan258
Het eerste deel vond ik zooooooooooo slecht
toch ben ik wel een beetje benieuwd of dit 2e deel wel wat is
toch maar is een keertje gaan bekijken.
milkshake
ik heb hem gisteren gekeken. Vooraleer ik aan mijn 'recensietje' begin even melden dat ik de film niet helemaal gezien heb. Ik heb een soort van fascinatie voor horror omdat ik altijd benieuwd ben hoever het script ditmaal zal gaan en hoe het in beeld wordt gezet, ik kan tegen een stootje, maar als er wat met 'uitwerpselen' gebeurt kijk ik het liever niet. Dus die scenes heb ik alleen met audio gekeken (en geloof mij: het was duidelijk genoeg wat er gebeurde
Eerst en vooral: Deel 1 vond ik maar matig. Het was eigenlijk een horrorfilm zoals er duizenden zijn, slechte acteerprestaties e.d., alleen met een vies gegeven. De film teerde enkel op dat. Het enige interressante gegeven in die film was het 'ik weet wat er met mij gaat gebeuren-maar ik kan er niets aan doen-moment'. Het moment dat Heiter zijn ongelooflijk gestoord plan uit de doeken doet. Dat was een goed horrormoment, het overige was, zoals eerder gezegd, matig.
Laat nu dat interessante gegeven volledig afwezig zijn in de volgende film. Je hebt nul binding met de personages. Het zijn allemaal jammerende mensen op een rij, die je eigenlijk totaal niet kent. Het feit dat het er 12 zijn in de plaats van 3 geeft gek genoeg ook meer een gevoel van 'samen in hetzelfde schuitje zitten', terwijl 3 personen nog een soort van wanhoop en eenzaamheid geeft. De film heeft niks van 'engheid'. Het is allemaal gruwelijk en vies, maar eng is hij totaal niet. Hij is ook vaak onlogisch, je moet een aantal dingen die onmogelijk zijn door de vingers kunnen kijken.
Dit gezegd zijnde zijn er ook nog wel pluspunten: het zwart-wit is origineel (hoewel zwart-bruin-rood misschien ook interessant had kunnen zijn
), Martin is afstotelijk als hoofdfiguur (veel personen vinden dokter Heiter net iets beter, ik vind Martin een interessanter figuur omdat we meer over zijn leefsituatie weten), en de manier waarop alles in beeld is gebracht is goed gedaan. Ook de komische noot (vb. de getattoeerde man die hem een lesje komt spellen maar toch wel verrast wordt eens hij arriveert) is wel te pruimen.
Samengevat krijg je wat je gevraagd hebt: een film enkel bedoeld om te shockeren, om samen met je vrienden in de zetel te gruwelen en lachen met alle vieze dingen die er gebeuren om de film dan vol enthousiasme met mond-op-mond reclame door te verkopen . Het verhaal is niets waard, er is geen echte 'horrorsuspense'. Nevertheless: de film is wat hij wil zijn, geen niet-waargemaakte ambities, en dat kan je hem toch al nageven.
rolfgizmo
Meesterlijk zieke film 10 keer beter dan deel 1. Wat heb ik hier om moeten lachen:)
Geen film voor zwakke zieltjes. Kom maar op met het volgende deel en dan gaan we
voor de 100 haha
hendriks
gped opgezet hoop niet dat de echte gekken zelfde ideen krijgen zijn al een zooitje gestoorden in de wereld ben benieuwd naar deel 3
mauwiewauwie
Zeker weten laat deel drie maar komen kan nog beter en gekker?
mamagisella
ben ik de enigste die valt over het stukjemet die baby,dat die moeder zo op dat babytje trapt?ik vond dit echt heel erg,erger eigenlijk dan al die mensen die gemarteld werden.
Voorderest zat er geen greintje verhaal in en vond hem erg langdradig.Vond de eerste film wel goed deze totaal niet
mauwiewauwie
Ik kan mij indenken dat er veel scene's in deze film zitten die schokkend zijn,maar het is een film!
Als je met iedereen rekening moet houden ,als je film's maakt wordt dit onmogenlijk?
Dat is mischien ook wel de scene die eruit is geknipt(2min) ,maar dat weet ik ook niet welke scene?
Iemand de engelse versie en ilegale versie gezien,en die weet wat er uit moest? Ik zelf weet het niet.
Als je een film als American History X goed vind ben je dan een Racist? Of de TV serie Holocaust (1978) zitten ook zeer schokkende waar gebeurde scene's in ! Als deze scene's eruit zouden geknipt worden zou de film niet zo'n Impact gehad hebben als toen.
Er is ook niets erger dan kinderleed maar het te verbieden?
[quote]jordandejong schreef:
In eerste instantie was de film door de BBGC op de zwarte lijst gezet maar nadat er iets meer dan twee minuten uitgeknipt waren mocht de film alsnog in Groot Brittannië vertoond worden.
Gaat dus om deze 2 minuten IEMAND
mamagisella
van mijn hoeft ie ook niet verboden te worden hoor heb nog ergere films gezien met baby's maar vond dit stukje wel heel erg hoor,wat een onmoeder:P
mauwiewauwie
Wat ik zeer vreemd vond in deze film is dat de mensen genoeg tijd hadden en hun zelf konden bevrijden en dit niet deden Maar ik denk zelf dat dit een dagdroom in de man zijn dakpan was!
En mischien zitten er wel verborgen boodschappen in deze film de echte analysten zullen dit binnenkort wel posten? Net als de scene van dat kind wat hij in de auto zet en niet vermoord Ik heb mijn zelf kostelijk vermaakt met deze film!
RaouL#1
Eigenlijk wil ik hier niet eens teveel woorden aan vuil maken.
Deel 1 was al hee erg slecht, enige positieve was de dokter.
Deel 2 is smerig, misselijkmakend, gestoord, langdradig, saai, geen verhaal... niks
Tom Six moet zichzelf eens laten nakijken denk ik als je zoiets produceert. En dan gaat er ook nog een deel 3 komen...
PS: Volgens mij mijn laagste filmscore ooit, zegt genoeg.
Tonypulp
mauwiewauwie
Ach ja meelopen met de rest heeft niet zoveel nut? Maar stel je eens voor straks slaat de film ineens aan en staat deze in de top 250.
Ja en dan, pas je dan je top 10 weer aan Raoul!
Of blijf je dan nog steeds je zelfde mening houden
Ieder zijn mening en gezond verstand wordt weer tijd voor een nieuwe hollywood blockbuster,Immortals komt er snel aan wordt denk ik weer een topper A'la 300 gladiator.
Maar ieder zijn meug en mening!
Maar om nu al een regiseur naar de dokter te sturen omdat het niet in je straatje past
PS. zegt ook niks dat dit jouw laagste filmscore ooit is(kwestie van smaak/verstand/visie)
Ik vind het een meesterwerkje voor iemand uit een ...........
Umberto
Bijzonder leuke film! Ik hou wel van "zieke" films. Mij kan het niet gek genoeg zijn en ik ben steeds weer verbaasd dat mensen problemen hebben met sommige scenes. Kom op mensen het is maar een film!
Feit dat zo'n film je aan het denken zet over waarden en normen is alleen maar goed. Net zoals "Srpski film" en "Irreversable", daar zitten ook scenes in waar een normaal denkend mens doodziek van wordt! Maar juist deze films vergeet je een leven lang niet meer omdat ze grenzen opzoeken en verleggen. Waarschijnlijk kijk je over tien jaar heel anders tegen deze films aan.
Verder ben ik het 100% met mauwiewauwie eens. Geef filmmakers de vrijheid, als het niet bevalt of het gaat je te ver, zet je hem gewoon af.
zonder Laurence R. Harvey was deze film lang niet zo goed geweest. Hij zet een nieuwe definitie voor "eng" neer. Alleen al naar hem kijken laat je nekharen overeind komen! Zo goed gecast!!! En dan dat zwart/wit, geweldig! Al met al vond ik deze film veel beter dan deel 1
puckb96
waar hebben jullie deze film allemaal gezien?
puckb96
Op een beeldscherm!
ja tuurlijk.
Maar heb je hem gedownload of ergens gekocht of in de bios? Waar heb je hem kunnen checken of hoe laat ik het zo zeggen.
Volgens mij valt er al een Video on demand versie te downloaden, over de kwaliteit kan ik niks zeggen. Ik wacht nog wel even
mauwiewauwie
Ik keek hem rechtstreeks via een paychannel (38000) film's tot mijn beschikking, alleen zijn ze wel allemaal in het engels zonder nederlandse subs. De kwaliteit is 100% dvd.
jacobine_rodijk
Wa's de naam?
Mr_White
- 2067 berichten
Ietsje beter dan het eerste deel, vooral doordat het origineel soms te traag ging en hier het tempo beter in orde is. Daar staat dan wel tegenover dat eerste film een stuk spannender was, mede doordat de opbouw beter in elkaar stak. Hier lijkt Tom Six meer voor het shock-effect te gaan en dat is jammer, want tussen de bizarre, bijna komisch over-the-top gore momenten (het ingeslagen hoofd van de moeder, de diarree-centipede, de kapot getrapte baby) zitten daadwerkelijke momenten van akelige horror zoals ik het liefste zie. Maar helaas, Six is te druk bezig met andere dingen en alhoewel dat ook een aardige film oplevert, blijft de ware potentie van The Human Centipede nog steeds onvervuld.
Zandadder
Nog veel onrealistischer dan deel 1 die ik ook met 3* heb gewaardeerd, maar deze film is vlotter en zeker het eerste half uur had sommige bizarre, zwartgallige scénes.
barcam
Vond het origineel uitstekend en vond het bijna onmogelijk om dit te overtreffen.
Maar het vervolg is veel beter in alle opzichten.
Gedurfde keuze om dit vervolg in zwart-wit te filmen en fantastische keuze voor
nieuw hoofdrol personage.
Dit is een zeer ziekelijke en vulgaire film maar blijft boeien tot het einde.
RaouL#1
Ja en dan, pas je dan je top 10 weer aan Raoul!
Of blijf je dan nog steeds je zelfde mening houden
Meelopen met de rest? Ik baseer mijn beoordeling van films op wat ik zie, niet wat jan en alleman hier stemmen. Als ik een film goed vind en deze door 1.000 andere net zo wordt beoordeeld dan zegt het iets over de film en niet over 'meeloop gedrag'. Op die manier is ook mijn top 10 gebaseerd.
Als je mijn mening over deze film niet kan waarderen helaas, maar kom niet met zulke onzin aanzetten.

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede (First Sequence)
2009

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

SM-rechter
Drama, 2009

Taxidermia
Drama / Komedie, 2006
insectsexual obsessionkindermishandelingverkrachtingsekssadisticbabyontvoeringexploitatiewoundsufferingvictimsadismemestools beroemdheidvervolgcontroversybedrogmoordsexploitationbloedvergietenmutebloedrape victimsexual violencemartelensadistcrueltyviolent deathwreedheidgeweldheld captivecaptiveobsessed fanextreme sadismcentipedemouthperverse sexonanismpervertedsexual sadismfecessandpaper appartementperverthumiliationdoodgeestesziekterapistbdsmsexual torturedefecationcrowbar evil maninfant death torture pornhell on earth very little dialoguefunneldiarrheaparaphiliaviletransgressive filmcoprophagiascatologydehumanization abusive motherbanned filmscrapbook