• 9.375.045 stemmen

Misdaad / Thriller | 105 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jean van de Velde

Met onder meer: Cas Jansen, Ricky Koole en Victor Löw

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 27 april 2000

Plot Lek

Jack, een jeugdvriend van politieagent Eddy, heeft een enorm fortuin verdiend met drugtransporten. Dit is voor de Centrale Inlichtingen Dienst een prima aanleiding om hem als geheim informant te gebruiken met Eddy als doorgeefluik. Maar alle informatie blijkt aldoor waardeloos te zijn. Er is iemand die de boel verraadt. Speelt de politie een dubbelrol of zit het lek bij de criminelen? Eddy's leven komt in gevaar en zelfs zijn collega's keren hem de rug toe.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb deze lang geleden gezien en vond hem toen helemaal niet goed of leuk, misschien na herziening omhoog maar voor nu: 2.5*

avatar van Yak

Yak

Zometeen eens kijken of dat magere tweetje van mij wat naar boven kan worden bijgesteld.

avatar van Yak

Yak

Afgezet. Te druk met andere dingen en van de gehaaste muziek in deze film word ik een beetje hyper.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dan mogen twee posts weg neem ik aan, Mods

Nee 3

avatar van MarkFish

MarkFish

Wat een vette film! Onnederlands goed. Die vaderlandse criminelen met de uitstraling en coolheid van intrenationale maffiosio. De lagen van corruptie(wordt steeds erger) . Goed acteerwer man. Die sfeer ook bij die baas Haverman als die aan het zingen is, ijzig en gevaarlijk. 4,5

Yak schreef:

Afgezet.

tsssk.

avatar van MarkFish

MarkFish

Yak schreef:

Concentratieproblemen. Moet je de film niet de schuld van geven.

avatar van Wouter

Vindt het acteerwerk hier en daar eigenlijk helemaal niet goed.

mister blonde

Lek kon vanwege het goed overwogen scenario van ex-politieman de Waal, de nauwkeurige casting, geinspireerd spel en de strakke regie de beste Nederlandse politiefilm ooit worden. Supertalent Low verdient extra eervolle vermelding. Zijn uitstraling heeft internationale allure. aldus de vpro-gids. ik ben het daar i.i.g. mee eens.

kan geen mindere acteur verzinnen in deze film, en ik vind Ton Kas er nog verder bovenuit steken dan Low.

avatar van Wouter

Was niet onder de indruk van Low. Sowieso miscast trouwens. Jeugvriendje van de tien jaar jongere Jansen? Ook Jansen kon me niet bekoren, om over al die kleine criminele rolletjes nog maar te zwijgen. Snuf en snuitje. Ton Kas en Thomas Acda vond ik wel leuk.

mister blonde

Low was het oudere vriendje van Jansen, waar hij erg tegen op keek. 10 jaar valt dan nog mee. Jansen vond ik persoonlijk verrassend goed. wist tot deze film niet dat hij het in zich had. Low vind ik sowieso geweldig.

mister blonde schreef:

Low was het oudere vriendje van Jansen, waar hij erg tegen op keek.

Niet als je ze samen op de foto zag. Als kind waren ze namelijk even oud.

10 jaar valt dan nog mee.

Niet voor deze soort band en de manier waarop ie getoond werd.

mister blonde

het was mij niet eens opgevallen. je ziet wel gekkere dingen met leeftijden in films...

avatar van Webby

Webby

Ja idd. En om dan over zo'n leeftijdsdingetje te zitten zeiken is ook wel gezocht.

avatar van Wouter

het is essentieel dat je gooft dat dit jeugdvrienden zijn. Dat geloof ik op geen enkele manier. Die leeftijd fuck up is daar een onderdeel van.

avatar van Beejeej

Beejeej

gister gezien op TV. ik ben niet zo'n fan van de nederlandsche film, maar ik moet zeggen dat ik deze toch wel erg vermakelijk vond... hij deed een beetje amerikaans aan, misschien dat dat het was . acteerwerk was prima en het verhaal was best leuk.

hij draait ook op het filmfestival toch ??

avatar van Webby

zondag 26-09-2004 / 13:00 / De Kom-Nieuwegein

maandag 27-09-2004 / 16:15 / Rembrandt 1

avatar van Grimley

Grimley

Waarom toch altijd en eeuwig die kritiek op de Nederlandse Film?!? Klassefilm wat mij betreft. Ook het vergelijk met de Amerikaanse Film vind ik altijd maar zielig... Ook daarin vind je veel zaken die niet kloppen of totaal niet met de werkelijkheid overeenkomen. Lek is gewoon een spannende film met een goede cast. Jammer alleen dat Ton "goeie actie van Pearl" Kas maar weinig in de film te zien was. Thomas Acda en Victor Löw vond ik heel goed spelen, evenals Cas Jansen. Spannende, onderhoudende film die mischien nog wel kan worden geevenaard met de actualiteit van heden in Amsterdam????

Hells Angels, Endstra, "Big Wil" van Boxtel, Willem Holleeder... Mischien met de titel "WILLEM II" of zoiets?????

avatar van DieGo

DieGo

Weer in slaap gevallen :s

avatar van Lukic

Lukic

Echt een hele goede film is dit... Er zit alleen iets in me hoofd... Dat stuk met dat Cas Jansen uit de stal ontsnapt met een paard mee liftend is wel heel erg gepikt uit die ene andere film waarvan ik de naam niet meer weet. komt uit de jaren 70 of 80 en daar doet de hoofdpersoon hetzelfde vanuit een soort pakhuis vol met paarden in een stad. Grrr welke film was dat nou!!! Verder nogmaals strakke film. On-Amerikaans goed wil ik haast zeggen. Die term on-Nederlands goed ben ik namelijk helemaal spuugzat. Een beetje respect voor je eigen cultuur en land!!!! Oh ja, een ding. Victor Löw heeft helaas geen internationale allure.

3,5 ster.

Lukic schreef:

3,5 ster.

volgens mij uit een western. butch cassidy and the sundance kid misschien (Wouter?). het karakter van Jansen had ook gewoon die film gezien, dus dat was gewoon slim

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Lukic schreef:Dat stuk met dat Cas Jansen uit de stal ontsnapt met een paard mee liftend is wel heel erg gepikt uit die ene andere film waarvan ik de naam niet meer weet.
Dat is High Noon (1952) met Gary Cooper

indeed.

avatar van braambes

braambes

Echt niet zo een heel sterke film, gisteren gaf ik nog drie sterren, zal ik toch even verlagen naar twee en een half. Er zitten weinig emoties in de film, ok we hadden een leuk koppel, maar dit wordt steeds meer naar de achtergrond gedrumd. Vriendschap was nergens te bespeuren, hoewel dit wel gekunnen had. Het script op zich is ook al niet zo briljant. Wel een leuke achtervolgingsscène doorheen het asiel en zo. Hoe langer ik erover nadenk, hoe slechter ik deze film vind. Dus stop ik met erover te denken en blijf bij 2.5*

braambes schreef:

briljant niet, wel erg strak en realistisch (met dank aan de Waal). de (vergankelijke) vriendschap tussen agenten is juist heel goed en realistisch in beeld gebracht. vooral tussen acda en Jansen.

avatar van Wouter

Alhoewel de boeven een beetje Bassie en Adriaan zijn, hoor.

avatar van Lukic

Lukic

Wolkenmeter schreef:

Dat is High Noon (1952) met Gary Cooper

Kan wel maar dat is niet de film die ik bedoel Ik bedoel een wat recentere film van ongeveer jaren 70 a 80. Maar msischien heeft die het weer van High Noon gepikt. Ik ga wel ff zoeken...

Denk dat het misschien deze is:

Eyewitness (1981)

avatar van speedy23

speedy23

Wouter schreef:

Alhoewel de boeven een beetje Bassie en Adriaan zijn, hoor.

Inderdaad, maar toch met een heerlijke Victor Löw...

En aan Lukic: dat vluchten met het paard, dat vind je terug in tientallen films hoor...

avatar van 93.9

93.9

Best een goede film.

Het geheel heeft dan weinig tot geen diepgang, maar als je een (in mijn ogen) typisch standaard politiefilm wil maken is dat ook niet nodig.

3 en halve ster

Ik vind dat wel meevallen. De meeste politiefilms handelen niet over corruptie bij de politie.