• 9.372.317 stemmen

Misdaad / Thriller | 105 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jean van de Velde

Met onder meer: Cas Jansen, Ricky Koole en Victor Löw

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 27 april 2000

Plot Lek

Jack, een jeugdvriend van politieagent Eddy, heeft een enorm fortuin verdiend met drugtransporten. Dit is voor de Centrale Inlichtingen Dienst een prima aanleiding om hem als geheim informant te gebruiken met Eddy als doorgeefluik. Maar alle informatie blijkt aldoor waardeloos te zijn. Er is iemand die de boel verraadt. Speelt de politie een dubbelrol of zit het lek bij de criminelen? Eddy's leven komt in gevaar en zelfs zijn collega's keren hem de rug toe.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Yak

Yak

Spider schreef:

Jammer alleen dat de karaoke scene gejat is van een andere film.

(Ben helaas vergeten welke volgens mij Ichi the Killer??)

Lijkt me onmogelijk, gezien het feit dat Ichi the Killer twee jaar later is gemaakt.

avatar van Daangerous

Daangerous

Löw (naar mijn mening de beste acteur van NL) zet een geweldige rol neer als de gangster-met-baby, verder niet zo'n hele speciale film, over het algemeen goed gespeeld en het feit dattie Nederlands is geeft wel een meerwaarde aan de film denk ik...

avatar van Jos2

Jos2

Daangerous schreef:

Als je van overacting houdt....

Acda steelt de show in deze aardige film.

Spider schreef:

Jammer alleen dat de karaoke scene gejat is van een andere film.

ben helaas vergeten welke

eerst me concreet bewijsmatriaal komen voordat je met dergelijke beschuldigingen komt!!

avatar van Spider

Spider

Ik kan me die film niet meer herinneren.

Was wel Aziatisch.Ik trek mijn opmerking weer in.(Tot nader bericht).

Quido

Ik vind dit 1 van de beste Nederlandse films. En de karaoke scene mag dan wel van een andere film zijn, als je op die dingen moet letten... hoe vaak gebeurt zoiets niet? dat je iets in een film ziet en later weer in een andere? Maar goed, goeie film dus. Goed verhaal en spanning. 3.5*

Quido schreef:

En de karaoke scene mag dan wel van een andere film zijn

welke film dan?? (dit is tevens een oproep aan spider om met harde bewijzen te komen )

avatar van JayLunar

JayLunar

Blue Velvet natuurlijk. Bijna exacte kopie van de legendarische scène met Dean Stockwell

mister blonde

is dat zo? blue velvet staat dan ook hoog op mijn 'to see' list

Quido

Ik weet ook niet of die karaoke scene van een andere film is (schijnt zie ik net van bleu velvet te zijn), maar ik wild ealleen maar zeggen: "wat maakt het uit?"

Quido

Denken jullie dat deze film een gesloten of een open einde heeft?

gesloten

Quido

Moet het weten voor een schoolopdracht. En zit toch wel te twijfelen.

Hobbes

Victor Löw is dood, z'n dochter is bij ricky coole en Cas Jansen komt de bak weer uit -> gelukkig gezinnetje

dat over thomas acda stuur ik je wel even via een PM

Quido

Van welke montagetechnieken / special effects zijn in deze film gebruikt gemaakt?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Pracht film met geweldige acteurs als Thomas Acda en Victor Low. Een geweldig type wat Victor Low neerzet, en Thomas Acda acteert levensecht. De scene aan 't einde met Thomas en de politie deed me denken aan the godfather. Hoe dan ook, de beste nederlandse film die ik gezien heb. Cas Jansen speelt overigens ook aardig.

avatar van Wouter

Aardige politiefilm. Het acteren is niet overal even goed; het einde is niet echt lekker, maar het is allemaal goed en vlot geregisseerd.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik had nog nooit van Cas Jansen gehoord, maar nu vergeet ik hem niet meer. Net zo min als deze film.

avatar van cornelis

cornelis

Tsja, dat acteren van Jansen viel me niet echt mee, zeg...

Hij was in ieder geval stukken beter dan in die 'ene serie...'

Acda is wel ijzersterk.

Hobbes schreef:

Hij was in ieder geval stukken beter dan in die 'ene serie...'

Acda is wel ijzersterk.

Ton Cas is ook leuk. Gijs Scholten en Ricky Koole voldoen ook. Maar verder vond ik het van matig tot slecht acteerwerk.

avatar van Stephan

Stephan

Erg 'televisie' gedecoupeerd ook. Geen spanning in camerawerk. De chase-scene vond ik ook erg flauw. Duidelijk een budget-questie lijkt me, maar doe het dan niet.

Thomas erg sterk. Het schmieren van Victor was vermakelijk. Maar Cas vond ik géén politieman.

Quido

Cas doet het niet slecht als je het vergelijkt met andere ex-soapies.

avatar van Wouter

Ik begrijp niet dat het zo nodig was om Cas zo'n ongelofelijke wimp te maken. (in de scene waarin blijkt dat hij een enorm slechte minnaar is).

Hij speelde beter dan verwacht, maar had toch mindere momenten. Waarom Victor deze rol kreeg is me een raadsel wat hij is zo'n 10 jaar te oud. Hoe kan ik nu geloven dat hij vroeger optrok met Cas? Zijn spel vond ik nogal hysterisch en niet altijd even leuk.

Er liepen een paar acteurs rond in de film (die boeven speelde) die zich diep moeten schamen.

Quido schreef:

Cas doet het niet slecht als je het vergelijkt met andere ex-soapies.

Waarom zou je?

Quido

Je zegt zelf beter dan verwacht, dus basseer je dat op zijn eerdere prestaties en die bestaan dan voornamelijk uit zijn soap verleden of niet?

avatar van FisherKing

FisherKing

Wouter schreef:

Vond ik ook, maar met een Thriller versie stap ik er lichter over heen.

Wouter schreef:

Ik vond Victor wel goed spelen. En dat detail was me trouwens nog niet eens opgevallen. En ik vond het ook niet storend ofzo.

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Ik heb er ook totaal geen moeite mee hoor. Zolang ik ergens pas achteraf achterkom, is het duidelijk goed genoeg verborgen. Voor de rest vind ik dat Cas Jansen een redelijk goeie rol neerzet en met Victor heb ik ook geen moeite. Daarom vind ik dit de leukste Nederlandse films, want ja..... het heeft toch wel iets speciaals zo'n Nederlands product.

avatar van movie-freak

movie-freak

Nee, deze film kon me niet bekoren. Vond hem zelfs een beetje saai. Bij de meeste film zit ik aandachtig voor de buis te kijken. Maar bij deze film kun je gerust ff koffie gaan zetten, naar het toilet of ff een telefoontje plegen; je mist niks WANT ER GEBEURT voor de rest ook weinig.

Je kunt beter naar All Stars kijken, die is leuk!!!