Genre: Misdaad / Thriller
Nederland
Geregisseerd door: Jean van de Velde
Met onder meer: Cas Jansen, Ricky Koole en Victor Löw
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 27 april 2000
Plot Lek
Jack, een jeugdvriend van politieagent Eddy, heeft een enorm fortuin verdiend met drugtransporten. Dit is voor de Centrale Inlichtingen Dienst een prima aanleiding om hem als geheim informant te gebruiken met Eddy als doorgeefluik. Maar alle informatie blijkt aldoor waardeloos te zijn. Er is iemand die de boel verraadt. Speelt de politie een dubbelrol of zit het lek bij de criminelen? Eddy's leven komt in gevaar en zelfs zijn collega's keren hem de rug toe.
Eddy
Haveman
Gynaecologe
Wachtcommandant
Yak
Jammer alleen dat de karaoke scene gejat is van een andere film.
(Ben helaas vergeten welke volgens mij Ichi the Killer??)
Lijkt me onmogelijk, gezien het feit dat Ichi the Killer twee jaar later is gemaakt.
Daangerous
Löw (naar mijn mening de beste acteur van NL) zet een geweldige rol neer als de gangster-met-baby, verder niet zo'n hele speciale film, over het algemeen goed gespeeld en het feit dattie Nederlands is geeft wel een meerwaarde aan de film denk ik...
Jos2
Als je van overacting houdt....
Acda steelt de show in deze aardige film.
mister blonde
Jammer alleen dat de karaoke scene gejat is van een andere film.
ben helaas vergeten welke
eerst me concreet bewijsmatriaal komen voordat je met dergelijke beschuldigingen komt!!
Spider
Ik kan me die film niet meer herinneren.
Was wel Aziatisch.Ik trek mijn opmerking weer in.(Tot nader bericht).
Quido
Ik vind dit 1 van de beste Nederlandse films. En de karaoke scene mag dan wel van een andere film zijn, als je op die dingen moet letten... hoe vaak gebeurt zoiets niet? dat je iets in een film ziet en later weer in een andere? Maar goed, goeie film dus. Goed verhaal en spanning. 3.5*
mister blonde
En de karaoke scene mag dan wel van een andere film zijn
welke film dan?? (dit is tevens een oproep aan spider om met harde bewijzen te komen
JayLunar
Blue Velvet natuurlijk. Bijna exacte kopie van de legendarische scène met Dean Stockwell
mister blonde
is dat zo? blue velvet staat dan ook hoog op mijn 'to see' list
Quido
Ik weet ook niet of die karaoke scene van een andere film is (schijnt zie ik net van bleu velvet te zijn), maar ik wild ealleen maar zeggen: "wat maakt het uit?"
Quido
Denken jullie dat deze film een gesloten of een open einde heeft?
Quido
Moet het weten voor een schoolopdracht. En zit toch wel te twijfelen.
Hobbes
Victor Löw is dood, z'n dochter is bij ricky coole en Cas Jansen komt de bak weer uit -> gelukkig gezinnetje
dat over thomas acda stuur ik je wel even via een PM
Quido
Van welke montagetechnieken / special effects zijn in deze film gebruikt gemaakt?
(verwijderd)
Pracht film met geweldige acteurs als Thomas Acda en Victor Low. Een geweldig type wat Victor Low neerzet, en Thomas Acda acteert levensecht. De scene aan 't einde met Thomas en de politie deed me denken aan the godfather. Hoe dan ook, de beste nederlandse film die ik gezien heb. Cas Jansen speelt overigens ook aardig.
Aardige politiefilm. Het acteren is niet overal even goed; het einde is niet echt lekker, maar het is allemaal goed en vlot geregisseerd.
Dustyfan
Ik had nog nooit van Cas Jansen gehoord, maar nu vergeet ik hem niet meer. Net zo min als deze film.
Hobbes
Hij was in ieder geval stukken beter dan in die 'ene serie...'
Acda is wel ijzersterk.
Hij was in ieder geval stukken beter dan in die 'ene serie...'
Acda is wel ijzersterk.
Ton Cas is ook leuk. Gijs Scholten en Ricky Koole voldoen ook. Maar verder vond ik het van matig tot slecht acteerwerk.
Stephan
Erg 'televisie' gedecoupeerd ook. Geen spanning in camerawerk. De chase-scene vond ik ook erg flauw. Duidelijk een budget-questie lijkt me, maar doe het dan niet.
Thomas erg sterk. Het schmieren van Victor was vermakelijk. Maar Cas vond ik géén politieman.
Quido
Cas doet het niet slecht als je het vergelijkt met andere ex-soapies.
Ik begrijp niet dat het zo nodig was om Cas zo'n ongelofelijke wimp te maken. (in de scene waarin blijkt dat hij een enorm slechte minnaar is).
Hij speelde beter dan verwacht, maar had toch mindere momenten. Waarom Victor deze rol kreeg is me een raadsel wat hij is zo'n 10 jaar te oud. Hoe kan ik nu geloven dat hij vroeger optrok met Cas? Zijn spel vond ik nogal hysterisch en niet altijd even leuk.
Er liepen een paar acteurs rond in de film (die boeven speelde) die zich diep moeten schamen.
Cas doet het niet slecht als je het vergelijkt met andere ex-soapies.
Waarom zou je?
Quido
Je zegt zelf beter dan verwacht, dus basseer je dat op zijn eerdere prestaties en die bestaan dan voornamelijk uit zijn soap verleden of niet?
FisherKing
Vond ik ook, maar met een Thriller versie stap ik er lichter over heen.
Quido
Ik vond Victor wel goed spelen. En dat detail was me trouwens nog niet eens opgevallen. En ik vond het ook niet storend ofzo.
www.goeie.tk
Ik heb er ook totaal geen moeite mee hoor. Zolang ik ergens pas achteraf achterkom, is het duidelijk goed genoeg verborgen. Voor de rest vind ik dat Cas Jansen een redelijk goeie rol neerzet en met Victor heb ik ook geen moeite. Daarom vind ik dit de leukste Nederlandse films, want ja..... het heeft toch wel iets speciaals zo'n Nederlands product.
movie-freak
Nee, deze film kon me niet bekoren. Vond hem zelfs een beetje saai. Bij de meeste film zit ik aandachtig voor de buis te kijken. Maar bij deze film kun je gerust ff koffie gaan zetten, naar het toilet of ff een telefoontje plegen; je mist niks WANT ER GEBEURT voor de rest ook weinig.
Je kunt beter naar All Stars kijken, die is leuk!!!

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Simon

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel
Animatie, 1983

TBS
Thriller / Misdaad, 2008
false accusationsweasel old friendsdrug ring criminal gangluxury car