• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Bobcat Goldthwait

Met onder meer: Joel Murray, Tara Lynne Barr en Mackenzie Brooke Smith

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot God Bless America

"Taking out the trash, one jerk at a time."

De liefdeloze, werkloze en terminaal zieke Frank heeft genoeg van de neerwaartse spiraal waarin de Verenigde Staten zich bevindt. Hij heeft niks te verliezen en pakt zijn pistool om de domste, wreedste en vervelendste mensen te vermoorden. Frank wordt hierin bijgestaan door de 16-jarige Roxy, die zijn gevoelens deelt.

avatar van cales77

cales77

kijk dan helemaal geen films dwid

avatar van cales77

cales77

christophel bedoel ik

avatar van 3raser

3raser

Grappige film, maar niet heel goed uitgewerkt.

(let op, flinke spoiler)
Ik bedoel, waarom vermoord hij zijn dokter niet die drukker is met zijn nieuwe auto dan met het stellen van een juiste diagnose. Of de zogenaamde verkrachter van Roxy. Ze zegt stelselmatig te worden verkracht maar vind dat geen reden om de dader op te zoeken, terwijl ze wel mensen die high fives geven wil afschieten. Daarnaast lijkt de politie ook niet erg op zoek te zijn naar de opvallende gele auto die bij ongeveer elke moord door meerdere ooggetuigen wordt gezien. Maar misschien neem ik de film daarvoor te serieus. Er staat dan ook komedie bij, en niet drama. Het genre leent zich overigens sterk voor een serieuze thriller met meer diepgang (of was die er al?).

avatar van 3raser

3raser

Wat ik nog even toe wil voegen aan mijn lijst met spoiler vragen: Wat deed Roxy aan het einde van de film in de zaal van American Superstarz? Ze had een hekel aan dat programma en wist niets van de plannen van Frank.

avatar van Barry83

Barry83

Sterke dialogen!! Alleen qua spanning en snelheid viel de film me wel een beetje tegen.

avatar van linxde1

linxde1

Ik heb mijn principes en ben dus na de eerste scene volledig afgehaakt. Dat ging te ver.

avatar van disneystore

disneystore

linxde1 schreef:

Wat wil je daar nu weer mee zeggen? Je geeft zoveel gewelddadige en grove films een hoge score maar een baby doodschieten dat nog niet eens echt gebeurd gaat dan weer te ver? En als je alleen op de eerste scène beoordeelt kan ik je totaal niet serieus nemen, dag.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Hij heeft wel een punt hoor. Ging mij ook wat te ver, maar het is wel zo dat het zijn zieke fantasie is en dat het niet echt gebeurt.

avatar van Jesper187

Jesper187

linxde1 schreef:

Dat was het beste stuk van de film.

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Aparte low-budget film over de verhuftering van de samenleving + het nietszeggende van tegenwoordig. Vooral het adoreren/uitlachen/commercialisren van zwakbegaafden is natuurlijk superherkenbaar tegenwoordig. Denk bijv. aan het uitachen van non-talenten als Herman in Idols, etc. En een reality-programma op tv waarvan de rijkeluisdochter in snikken uitbarst omdat ze geen roze maar een witte auto cadeau krijgt voor haar 18e verjaardag is natuurlijk ook zooooooo fout, maar helaas veelvuldig zichtbaar in allerlei kwaliteitsloze, nietszeggende tv-programma's.
Ikzelf vond het een mooie knipoog naar het hedendaagse leven en een onderhoudende film.

avatar van tal1b

tal1b

3raser schreef:

Ik ging er eigenlijk vanuit, dat Frank de tumor had, en Roxy een Fictie van Frank was, is ook een beetje de stijl van DARKO entertainment

avatar van voskat78

voskat78

Wow! toch wel een aangename verassing deze film... na het lezen van de matige commentaren her en der was ik er met niet al te hoge verwachtingen in gegaan. En ik moet zeggen dat de film me alles behalve tegenviel. Het deed me ergens (in de verste verte) ook wel een beetje denken aan Natural born killers maar dan vee toegankelijker met hier en daar een vleugje zwarte humor erin, wat het uiteindelijk toch wel tot een aangename film maakt! Hoe dan ook ik heb me prima vermaakt

tal1b schreef:

Inderdaad!

De film was ook behoorlijk ongeloofwaardig, waardoor ik het idee had dat de hele film een fantasie was, maar helaas.
Ik vond de introductie erg sterk. Jammer dat met die dromen niet meer is gedaan, dit had de film qua verhaal enigszins kunnen redden.

Ik heb me wel met deze film kunnen vermaken, maar ik had er veel meer van verwacht. Ik denk niet dat ik deze nog eens ga herkijken.

disneystore schreef:

Helemaal mee eens, ik snap dat ook niet echt. Bovendien staat er nu een 0,5 ster van iemand die niet meer dan de eerste scène heeft gezien. Wees dan ook zo eerlijk om niet te stemmen. Dan kan ik ook wel op alle films gaan stemmen waarvan ik de trailer heb gezien en aan de hand daarvan heb besloten niet te gaan kijken.

avatar van disneystore

disneystore

3raser schreef:

Maar als je serieus een film gaat kijken over "een man met een saaie job in een mid-life crisis die te maken heeft met een hersentumor, die terwijl hij mensen waaraan hij een hekel aan heeft en in zijn ogen Amerika tot een walgelijke plaats maken een meisje met ADHD tegenkomt" weet je toch al dat je niet naar een serieuze thriller gaat kijken. Daarbij geeft de trailer wel een seintje dat het geen thriller in de stijl van Se7en of Silence Of The Lambs is.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

John Milton schreef:

Misschien kun je deze opmerking even bij alle films met 0.5 stemmers (die op deze grond stemmen) plaatsen, dan heb je er nog wel honderden (of duizenden) te gaan

Het leert om een gemiddelde niet al te serieus te nemen of als absoluut maatgevend te beschouwen.

John Milton

Ja ik weet het hoor, but it still pisses me off. Ik wil dat soort dingen graag zo representatief mogelijk houden terwijl ik tegelijkertijd best snap dat dat niet gaat. Ik vind een 0.5 geven ook geen ramp, maar pubertjes of moraalridders die zomaar wat cijfers geven zonder de films ook maar gezien (of afgekeken) te hebben halen de representativiteit van de cijfers onnodig naar beneden

avatar van Jesper187

Jesper187

Van mij hoef je niet per se de hele film af te zien om er op te stemmen, maar minder dan één derde vind ik niet stem-waardig en is inderdaad alles behalve representatief. Laatst nog zag ik iemand die 20 minuten van Dogville (178 min.) had gezien en hem toen al een 0,5 gaf. Dat gaat gewoon te ver.

Jesper187 schreef:

Mee eens hoor, ik had het meer specifiek over na de eerste scene al uit zetten of inderdaad binnen een half uur. Veel fims komen dan pas op gang. Laatst 'The Wages of Fear' gezien en de eerste drie kwartier gebeurt er net heel veel maar daarna is hij enorm spannend! Zo'n film zal door dat soort mensen dus behoorlijk uit het lood worden getrokken.

avatar van Number23

Number23

3raser schreef:
Frank vertelde duidelijk in de hotelkamer dat hij zoiets graag zou willen doen. Ze maakte gewoon een simpele rekensom. Immers, er was niet veel vooruitzicht meer na hun breuk.

avatar van Number23

Number23

Altijd lekker, zo'n Amerika-afzeik-film. Murray (bekend als Peter uit Dharma & Greg) speelt zijn hoofdrol met verve en Barr is heerlijk uitgesproken en tikkeltje gestoord.

Jammer dat sommige scènes een beetje worden uitgerekt en de film daardoor misschien iets te lang duurt, maar er viel genoeg te lachen ende genieten.

Vooral de openingsscene was meesterlijk, jammer dat een paar moraalridders hem hier al neer gesabeld hebben.

avatar van supadragon8

supadragon8

linxde1 schreef:

Je stemt na de eerste scene te hebben gezien??

ok

avatar van schumacher

schumacher

Wat een zalige geschifte film me dit was .

Goed geacteerd, ook van de jonge dame.

Ook een beetje leuke humor erin.

Tis eens wat anders ook.

Sterke dialogen in deze film.

Ik kan1 klein minpuntje opnoemen endat is dat er mss iets meer tempo mocht ingezeten hebben, niet te min vond ik het een leuke gestoorde film.

avatar van tattoobob

tattoobob

Kep hier zin in,morgen ff checken!!!

avatar van Noodless

Noodless

Zeker een aardig begin waarin het leven en het personage van Frank goed wordt belicht. Ook de ontmoeting met Roxy en de eerste moorden zijn interessant om te volgen. Daarna krijgen we een lang middenstuk dat opeens het tempo en het niveau van de film naar beneden haalt. Jammer. De kijker moet wachten tot de slotscène waarin het niveau terug opgekrikt wordt.

5/10

avatar van Nohands

Nohands

Waanzinig goede film, het weerspiegelt niet alleen de Amerikaanse maatschappij maar ook die van Europa!! Alle punten die de hoofdrolspeler bespreekt zijn gewoon allemaal een punt van waarheid om eens over na te denken!!

Joel Murray en Tara Lynne Barr spelen de sterren van de hemel!!

Een must see and een must have!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Goede/grappige film.

Voor mij soms iets te langdradig,de film brengt een boodschap waar ik me zeker in kan vinden.

Heel goed gespeeld door de acteur/actrice.

Er zitten ook een paar heerlijk grappige scenes in geweldig!!

avatar van berry blaster

berry blaster

Een prima onconventionele film met behoorlijk wat humor en zelfspot.

Goed geacteerd, haak vooral niet af na de eerste paar minuten.

avatar van Toontje G

Toontje G

Inderdaad een zieke Frank, zoals in de omschrijving staat. Lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien. En die Roxy is net zo ziek als die Frank. Geen woorden meer aan vuilmaken.

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Ik ben dol op een beetje " geestezieke" films en overdreven geweld, maar deze film slaat voor mij de plank volledig mis. Ik had het idee dat ik naar een remake van een Japanse onzin film zat te kijken maar dan van een stomdronken Uwe Bol. Zeldzaam slecht!