• 9.377.617 stemmen

Geregisseerd door: Bobcat Goldthwait

Met onder meer: Joel Murray, Tara Lynne Barr en Mackenzie Brooke Smith

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot God Bless America

"Taking out the trash, one jerk at a time."

De liefdeloze, werkloze en terminaal zieke Frank heeft genoeg van de neerwaartse spiraal waarin de Verenigde Staten zich bevindt. Hij heeft niks te verliezen en pakt zijn pistool om de domste, wreedste en vervelendste mensen te vermoorden. Frank wordt hierin bijgestaan door de 16-jarige Roxy, die zijn gevoelens deelt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima filmpje. Goed verhaal. Acteren is niet geweldig maar kan er wel mee door. Ik heb me hier wel mee kunnen vermaken. 3,5 ster

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Ik had een beetje het "wannabe" gevoel. Alles kwam niet helemaal overtuigend over. Humor, maar net niet. Serieus (tumor) maar afgekapt door domme grap. Noir, maar net niet. Goed verhaal? Net niet.. Jammer

mroffbeat schreef:

Ik denk dat de maker geen ander doel had dan deze boodschap op een luchtige manier te brengen naar een publiek. In mijn ogen neigde deze film zelfs naar geniaal. Humor had ik ook niet echt het gevoel in deze film behalve op een paar momentjes. Het is gewoon een genre dat je erop moet plakken, en als je kijkt naar deze film en verwacht naar een film zoals American Pie of Scary Movie komedie te kijken, dan heb je het ontzettend mis. Die tumor was ook helemaal niet als dramatisch bedoelt, dus snap niet waar je dat vandaan haalt.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

Ondanks de paar wat bloederige scenes heb ik toch genoten van de film. In een aantal momenten "yes!" geroepen: irritante egocentrische jongeren in een bioscoop, religieuze leeghoofden, aso's, enzovoorts. Wie ergert zich er niet aan. Hoofdpersoon maakt goed duidelijk waar het hem om gaat.

Van de andere kant ben ik blij dat het enkel fictie is. Qua uitvoering kan het nog wat mooier, dan had ik er nog een halve * bij kunnen zetten.

Vermakelijke film, zou hem echter géén tweede keer kijken

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film nergens op slaan. Het acteren vond ik ook nie super. Zaten wel grappige momenten daarvoor mijn credits

avatar van SubzeroX

SubzeroX

disneystore schreef:

ik zit meer te denken aan de humor zoals Postal gewoon keihard

avatar van booyo

booyo

Concept lijkt leuk: al het typisch Amerikaanse kapot schieten. Maar het werd voor mij volledig verpest door ontzettend slecht acteerwerk van, met name, het meisje. God heb me groen en geel geërgerd aan haar quasi intelligente houding, en waar zij zich allemaal wel niet aan stoorde. Moest werkelijk overal een punt van discussie van maken.

avatar van Wazowski

Wazowski

Uitgangspunt is ok, uitwerking kon beter. Zoals booyo hierboven al schreef, het o zo intelligente meisje Roxy had ook wel bij het lijstje van slachtoffers/"bedorven geesten" kunnen worden geplaatst, maar dat lijkt dan net weer een stapje te ver voor regisseur/schrijver Goldthwait.

Desondanks voldoende zwarte humor momenten.

Wazowski schreef:

Waarom dan wel?

avatar van Wazowski

Wazowski

disneystore schreef:

Waarom dan wel?

Omdat mevrouw de betweter over veel -uiteraard voor mij dan- onzinnige dingen ook wat te zeuren heeft, denkend dat ze o zo veel slimmer is (wellicht niet gezegd met die woorden, maar de essentie was hetzelfde), zich verheven voelend boven de rest van het domme volk. Daar maak je een mooie samenleving mee...

Ik snap dat de film de vele "dommigheden" van *de* amerikaanse samenleving wil aankaarten en dat je soms dat hele zooitje ongeregeld (zoals ik noem idd de supersuperconservatieven) achter het behang wil plakken, maar hier wordt naar mijn mening net ietsje te veel van slechts één (politieke) kant uitgegaan (zegt ondertekende, die allesbehalve conservatief is of ook maar enige reden heeft om een bepaalde groep te verdedigen).

avatar van Jesper187

Jesper187

en ze gedragen zich als schietgrage rednecks dus maken ze zich zelf schuldig aan wat ze eigenlijk willen aankaarten, althans een deel daarvan.

Jesper187 schreef:

Rednecks? Heb niet echt gemerkt dat ze de redneck kant opgingen, integendeel. Ik kon me toch erg goed vinden in deze film. Eigenlijk in zowat alles, behalve dat cinema ding. Zou zelf natuurlijk nooit mensen ervoor neerknallen, maar deze film heeft gewoon een punt en is gewoon zeer vermakelijk om te kijken. Vond het personage van Roxy echt niet storend en had dan nog het liefst dat elk meisje zoals haar was..

avatar van Jorntjuhh

Jorntjuhh

Vermakelijke film met een zeer goed moraal! Qua uitvoering minder, zeer slechte schietscene's en onbegrijpelijke reacties als mensen neergeschoten worden, niemand gilt of iets. Voor het verhaal alleen al 3,5*.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

één van de vervelendste dingen van de westerse samenleving is wellicht het schietgrage gedrag.

Voor de rest vond ik de trailer niet echt leuk moet ik zeggen.

Vanaf 30 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima te doen deze film.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

God Bless America is een erg geslaagde film geworden. De Verenigde Staten wordt op een erg hilarische wijze te kijk gezet. Dit wordt op een erg leuke manier gedaan. We volgen Frank en Roxy die klaar zijn met de hedendaagse gang van zaken in de Verenigde Staten. Beiden personages worden op een sterke manier neergezet en samen hebben ze een leuke chemie. Kortom; een erg boeiende en vermakelijke film, 4.0*!

avatar van patrick17

patrick17

Nee niet mijn soort film. Ik ging op een gegeven moment de VI doorbladeren

onder / tijdens de film. Dan is er iets niet goed lijkt me.

Het is geen slechte film laat ik dat vooropstellen maar het is niet mijn soort of film.

De chemie was er wel tussen beide hoofdrolspelers.

Het verhaal is begrijpelijk en ligt ook dicht tegen de waarheid aan.

De film was redelijk voorspelbaar te noemen, van te voren zag je al aan komen

wie er uiteindelijk zouden sterven.

Nee, minder dan ik er van had verwacht...

avatar van hjhoekie

hjhoekie

Prachtige film over de hedendaagse maatschappij in de VS maar eigenlijk ook hier.

Zet je ook aan het denken over jezelf en de mensen om je heen.

Topfilm!

avatar van Dk2008

Dk2008

kappeuter schreef:

Vanaf 30 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Hoe kunnen zoveel mensen al stemmen als hij 30 augustus in de bioscoop is ???

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Zullen ze wel gepindakaast hebben of in het buitenland gezien?

Een beetje ondoorzichtig is het wel...

avatar van Dk2008

Dk2008

Dat zal het wel zijn, want klopt inderdaad, aug in bioscoop.

God Bless America (2011) - IMDb

Leuk.

Al moet gezegd, het begin is een stuk scherper dan de rest. Of misschien niet eens dat, maar na verloop van tijd gaat de film zich een beetje herhalen. Vanaf het moment dat Frank en Roxy op tocht gaan verliest de film wat aan kracht.

Murray doet het verder erg leuk, ook de rest van de cast is naar behoren. Ook een aantal zeer herkenbare situaties, wat er zich in de bioscoop afspeelt is best representatief voor persoonlijke bezoekjes.

De kritiek zelf gaat een beetje verloren in de fun van de film, maar dat mag verder de pret niet drukken. De boodschap is niet bepaald nieuw te noemen, de meesten zullen God Bless Amerika dan ook niet nodig hebben om het licht te zien.

Leuke film, had alleen iets gevarieerder gemogen. Zowat halverwege valt de film iets teveel in herhaling.

avatar van witboek

witboek

Leuk onderwerp.

avatar van barcam

barcam

Kritiek op de oppervlakkigheid waarmee we overspoeld worden via de media. Domheid, boertigheid en anderen uitlachen word de norm. Geniaal script die stemt tot nadenken.

avatar van homerjay

homerjay

Heel leuk en zeer herkenbaar onderwerp wat een briljante film had kunnen worden. Het scherpe commentaar op de huidige samenleving is helemaal raak. Bij vlagen (met name in het begin) is het dat ook, maar af en toe zakt de film ook helemaal in. Daarom een minpuntje. Nietemin een aanrader!

avatar van assowise

assowise

Leuke film in de sfeer van Falling Down en Serial Mom. Frank is het egoistische en hufterige gedrag van mensen zat. Niemand denkt meer zelf na, iedereen bauwt idioten van TV en radio na en het uilachen van mensen die anders zijn is de opperste vorm van vermaak.

Na een aaneenschakeling van nare momenten met de terminale diagnose als toppunt besluit Frank om het recht in de hand te nemen en de ergste hufter aan te pakken. Daarbij komt hij echter in aanraking met jonge meid die zijn afkeer van hufters deelt. De hufters in kwestie zijn makkelijk te duiden als Bill O'Reilly, de verwende krengen van My Super Sweet Sixteen, juryleden van Idols achtige programma's: kortom iedereen die vindt dat ze recht hebben op een mening, hoe ongefundeerd ook en deze middels pulp tv bij een groot publiek weten neer te leggen.

Frank wordt leuk gespeeld door Joel Murray (Pete in Dharma & Greg) en de jonge Tara Lynne Barr is ook erg goed als Roxy. Regie en script van Bobcat Goldthwait (stem van Mr. Floppy in unhappily ever after en de bendeleider die agent wordt in Police Academy)

avatar van Ninto

Ninto

God Bless The Netherlands zou ook heel makkelijk gemaakt kunnen worden. Ik erger mij dagelijks kapot. En de laatste tijd lijkt het toppunt bereikt te zijn. Kijk voor de grap Shopping Queens maar eens.

avatar van Cipher

Cipher

JA!

Dit werd eens tijd. Het acteerwerk kon beter, vond Roxy niet geweldig gecast al vond ik Frank wel goed en het verhaal zat niet helemaal geweldig in elkaar. Het concept was echter top. Ik erger me dagelijks dood aan domme, hypocriete, talentloze mensen die belachelijk veel betaald krijgen voor iets wat elke aap zou kunnen doen, zelfs zonder in het bezit te zijn van een televisie kan je er niet omheen. Het ergste is nog dat mensen dingen als Idols, Project Catwalk of zelfs voetbal tot religie verheven hebben en blind lijken voor de wereld om hen heen.

Vond het heerlijk dat dat jankwijf van super sweet sixteen neergeknald werd, als er een irritant programma is... Koude rillingen tijdens z'n speech op het eind.

3 sterren voor de film, 100 voor het idee. Helaas kan ik niet hoger dan 5.

avatar van supadragon8

supadragon8

Leuke film opzich, wel een beetje ziek idee maar dat maakt het wel weer intessant. 3,5*