• 9.376.848 stemmen

Geregisseerd door: Bobcat Goldthwait

Met onder meer: Joel Murray, Tara Lynne Barr en Mackenzie Brooke Smith

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot God Bless America

"Taking out the trash, one jerk at a time."

De liefdeloze, werkloze en terminaal zieke Frank heeft genoeg van de neerwaartse spiraal waarin de Verenigde Staten zich bevindt. Hij heeft niks te verliezen en pakt zijn pistool om de domste, wreedste en vervelendste mensen te vermoorden. Frank wordt hierin bijgestaan door de 16-jarige Roxy, die zijn gevoelens deelt.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Stevige trailer God Bless America (18+) - Video op FilmTotaal

Weet niet wat hier zo Horror aan is ... maar goed ...

Film doet me wel wat denken aan Rampage!

avatar van The Oceanic Six

Haha wel erg grappig zeg.

Lijkt wel een soort komische versie van Natural Born Killers. Lijkt me zeker de moeite.

avatar van Corcicus

Corcicus

Deze ziet er wel geweldig uit!

avatar van rambam3

rambam3

ehm.. tsja.. iniedergeval ongeloofwaardig, maar ben benieuwd

avatar van brabusRUS

Meer actie/komedie.

Wat een trailer...

avatar van disneystore

disneystore

5 stemmen en zo'n laag gemiddelde. Wat een prachtfilm! Roxy had een leuke persoonlijkheid en ze acteerde stevig, ook Joel Murray deed het super. Zo lang denk ik hetzelfde over al die reality shows op MTV, shows zoals Idool en The Voice etc.. Het was voorspelbaar dat Frank uiteindelijk toch geen tumor had. Maar dat is zowat het enige minpunt dat ik kan vinden behalve dat de reden waaraan de mensen in de cinema sterven niet erg redelijk vind. Ik vond het echt een plezier om naar te kijken en kan de makers niets dan gelijk geven. Alles wat Frank zei was waarheid. Ook vond ik Roxy een erg sterk personage en herken ik er dingen in. Uitzonderlijk goede film en zeker een aanrader. Ongelooflijk dat niemand hoger dan een 3,0 gaf tot nu toe. Ook de nodige humor zat er in en heb toch wel redelijk vaak geglimlacht of gelachen. We're going to Disneyland!

avatar van cb650z

cb650z

Kijk zo lekker weg, ik geef er vier

avatar van Jesper187

Jesper187

Op zich een aardig filmpje, voor een keer. Een film die o.a. gaat over de ergernissen (die we allemaal kennen) dat de moderne “samenleving” met zich mee brengt, en de excessen en absurditeit dat uit deze maatschappij voortkomt. De film mist alleen scherpe, goed doordachte/geestige humor. In plaats daarvan maakt het, jammer genoeg, bijna alleen maar gebruik van stereotypen die we allemaal kennen en flauwe/te makkelijke (zwarte) humor. De film kabbelde een beetje voort, op de vele sketches/gebeurtenissen die zo nu en dan een lachje opwekten, dus het keek op zich makkelijk weg. Hier en daar referenties naar/jatwerk uit bekende films (o.a. wapenverkoper Taxi Driver). Het ironische aan het geheel is in ieder geval, dat de film net zo mainstream en inhoudsloos in elkaar zit, als hetgeen het parodieert. Een paradoxale gewaarwording dus, en een karikatuur van zichzelf. Ik twijfel nog over wat ik het ga geven. Een kleine 3* of een grote 2,5*.

avatar van gauke

gauke

Een vreemd en zonderling, bloedig verhaal, verpakt in een ultra-geweldadige en komisch zwarte komedie, die lak lijkt te hebben aan morele of religieuze waarden, maar die zich in de kern zorgen maakt over de idioterie waarin we volgens de regisseur leven en als we niet uitkijken wordt het alleen maar erger. Visueel is het allemaal wat mager, de dialogen zijn soms onsamenhangend en dan weer te hoogdravend en de satire had wat fijnzinniger, minder spastisch en oppervlakkig gemogen. Maar de boodschap van Bobcat Goldthwait is fris, oprecht , moedig, venijnig, boos en somber en is briljant verpakt.

avatar van sacha24776

sacha24776

goeie film.

avatar van koerie

koerie

echt een goede film ,deed me inderdaad ook denken aan natural born killers . goed acteer prestaties met lekkere zwarte humor er in ! hun doen wat veel mensen WILLEN doen !! kan me hier ook in vinden want ik erger me ook mateloos aan die serie,s ! dus een echte aanrader !!

avatar van borasi

borasi

Deed me erg denken aan Falling Down.

Duidelijke boodschap, prima film!

avatar van the new guy

the new guy

Issie een beetje om te lachen??

avatar van vranque

vranque

the new guy schreef:

Issie een beetje om te lachen??

Pas op hoor. Iemand schiet je door je hoofd.

avatar van the new guy

the new guy

Kome dan jonge

Maar, issie grappig?

avatar van vranque

vranque

Ja en nee. het is geen new kids, dit gaat een behoorlijk stapje verder met een dieperliggende gedachte. Grappig is het zeker maar de boodschap er achter is misschien niet wat je verwacht. Make your choice. haha

avatar van Hupla

Hupla

Heb in tijden niet zo gelachen als met deze film, geweldige kijk op de Amerikaanse consumptie- & televisie cultuur. Als je je ergert aan shows als My Sweet 16. New Jersey Shore, American Idols, schreeuwerige reclame, racisme, religieuze mensen die hun stempel overal proberen op te drukken, telefoon aan in de bioscoop, verwende kinderen en ga zo maar door dan is deze film echt een feest om te zien.

Conversaties deden mij nu en dan aan Clerks denken, enige minpuntje voor mij was het Lolita element wat er eerst niet en dan toch weer wel inzat. Wat dat betreft heeft Jesper187 wel gelijk dat het uiteindelijk een soort van karikatuur van zichzelf is geworden. Vanwege de vele herkenbare momenten van ergernissen en de vele lachmomenten die ik heb gehad uiteindelijk een 4,5 geworden, ik kan mij wel voorstellen dat andere mensen de humor er niet dusdanig van inzien.

avatar van stinissen

Inkt zwartgallige komedie die me wel wist te bekoren het begint al geweldig met de scene met de baby.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtige komedie, heel origineel, wat kunnen Amerikanen toch een enorme zelfspot hebben. Heerlijk is dat. Het slechte nieuws van de dokter van Frank was geweldig!

avatar van Waku

Waku

Aparte film. Kan niet anders zeggen.

Maar zeker vermakelijk.

Gelijk een protest naar de massale media hypes rondom talenten jachten en real life soaps.

Herkenbaar.

Goede chemie tussen de 2 hoofdrol spelers zorgt voor een geslaagde komedie met een geweldadig randje.

avatar van Hupla

Hupla

stinissen schreef:

het begint al geweldig met de scene met de baby.

Toen wist ik inderdaad al dat deze film mij goed zou liggen inderdaad qua type humor

avatar van Yugnav

Yugnav

Geweldige film! Het gegeven is natuurlijk heel erg over the top, maar daar kon ik wel van genieten. Los van het vermoorden van al die mensen, is de boodschap van de film ook zeker de moeite waard. Die redenen die Frank zo kwaad maken, ben ik het vaak ook gewoon echt mee eens. Mocht je niet achter de boodschap staan, geniet dan gewoon van de heerlijke kill scènes.

avatar van KillahHillah

KillahHillah

borasi schreef:
Deed me erg denken aan Falling Down.

Duidelijke boodschap, prima film!

De boodschap, daar houdt dan ook alle overeenkomst tussen de geniale Falling Down en deze matige God bless America mee op. Een goed en duidelijk gegeven waar in mijn optiek veel meer in had gezeten. Een kleine 3* omdat ik me toch enorm kon vinden in de film Wie wil nou niet zo'n over het paard getilde huppelkut door de kop knallen omdat ze de 'verkeerde' auto van pappie heeft gekregen, of America's got talent binnenlopen met een AK-47 en al dat hersenloze klapvee af te slachten

avatar van eppy

eppy

Ik heb goed kunnen lachen om deze film en kon me in veel van de ergenissen wel vinden...

Vooral het stukje in de bios was meesterlijk, dit is namelijk de reden dat ik al jaren (met uitzondering van TDK) niet meer naar de bios ga...

avatar van anonymous.nl

anonymous.nl

zeer goede film

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Knotsgekke actie komedie. Vond het meisje (Roxy) niet altijd even overtuigend spelen in tegenstelling tot Frank die vooral in het begin een heerlijke depressieve rol neerzet. Je leeft erg met hem mee en begrijpt zijn frustraties.

Zeer vermakelijke film!

avatar van erik1677

erik1677

Super! deze moet ik zien!

avatar van SPT

SPT

Erg foute film, maar ik vond het wel genieten .

avatar van zxstyle

zxstyle

Deze film is een geslaagde aanklacht tegen de westerse maatschappij van vandaag.

De absurde humor en het grove geweld schuurt dicht aan tegen de realiteit.

Vooral het begin en het einde van de film waren erg sterk. Wat ik helaas minder vond waren de acteertalenten van de kinderen die meewerkten aan deze film. Dit was allemaal net even iets te dik aangezet.

Opvallende elementen vond ik dat er scenes zo uit de film "no country for old man" konden komen en de beginscene met de dokter uit de serie "Breaking Bad" overgenomen leek.