• 9.373.095 stemmen

Geregisseerd door: Bobcat Goldthwait

Met onder meer: Joel Murray, Tara Lynne Barr en Mackenzie Brooke Smith

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot God Bless America

"Taking out the trash, one jerk at a time."

De liefdeloze, werkloze en terminaal zieke Frank heeft genoeg van de neerwaartse spiraal waarin de Verenigde Staten zich bevindt. Hij heeft niks te verliezen en pakt zijn pistool om de domste, wreedste en vervelendste mensen te vermoorden. Frank wordt hierin bijgestaan door de 16-jarige Roxy, die zijn gevoelens deelt.

avatar van missl

missl

Deze film gaat over een (loser) man, tenminste op die manier wordt hij uitgebeeld, gescheiden, zijn kind wil hem niet meer zien, hij zit alleen maar voor de tv, ontslagen. Dan gaat hij een hele andere richting op en besluit om alle slechte mensen te vermoorden. Totaal onrealistisch maar de film is wel vermakelijk, echter wordt net nergens echt boeiend.

avatar van Kondoro

Kondoro

God Bless America

Een trage film die me eigenlijk amper wist te vermaken. Het lolletje zit hem er wel aan maar ik vond hem niet zo super speciaal. Het verhaal is erg dramatisch in elkaar gezegd wat je niet puur verwacht hier bij een film zoals deze. Op komedie gebied ligt is de film prima te doorstaan, actie is ook goed. Toch is het, het verhaal dat mij niet goed mee pakt waardoor ik een beetje hangend de film door nam. Het concept is prima te doen en is ook één van de aandachtspunten van vele Amerikanen. Amerika denkt te veel aan zich zelf, doe er eens wat aan!

avatar van jeffur

jeffur

De film eindigde voor mij met een enorme "Face-palm". Maar dan een positieve.

Het verhaal was leuk en er zaten ook wat lach momenten bij.

3,5 ster.

avatar van Corcicus

Corcicus

Er zijn twee grote pijnpunten aan deze film: 1) Dat onnozele wicht kreeg veel te veel tekst. Ze is irritant, bijdehand en van geen enkele meerwaarde; 2) te weinig actie.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Flauwe film die werkelijk nergens echt boeit op een paar kleine komische dingen na. Verhaal stelt ook niet veel voor. Zag er in de trailer wel ok uit maar is in mijn ogen toch een dikke flop geworden. Zonde van mijn tijd. Acteerprestaties zijn ook zwak en zelf voor mij soms irritant vooral van dat meisje. Tegenvaller die ik snel wil vergeten. Krijgt van mij een magere 3/10 en dan alleen voor de hier en daar komische noot anders had ik nog lager gestemd .

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

kurWA schreef:

Zwakke aftreksel van Leon script.

...het ging ...mmmmmmmm niet echt !

Dit heeft niks maar dan ook niks met Leon te maken.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man het helemaal gehad heeft met de maatschappij van tegenwoordig waar iedereen alleen maar aan zichzelf denkt. Als satire niet helemaal geslaagd, daarvoor is het te breed genomen en missen de personages en dialogen wat scherpte. Desalniettemin kijkt het wel gemakkelijk weg en zitten er hier en daar wel een paar prima scenes tussen.

avatar van Nick Doumen

Nick Doumen

dvdfreak123 schreef:

Kan aan mij liggen maar mensen vinden iemand dikwijls slecht acteren als het personage hun stoort.Een goede acteur kan dan eigenlijk enkel iemand met een handicap spelen,iemand lief of iemand stoer met weinig tekst.

avatar van Nick Doumen

Nick Doumen

kurWA schreef:

Zwakke aftreksel van Leon script.

...het ging ...mmmmmmmm niet echt !

Denk het niet,probeerde dit ook niet te zijn.Enige overeenkomst is de man en het meisje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best leuk.

Gekeken omdat ik meer een soort Kick-Ass verwachtte maar het bleek achteraf toch anders te zijn. Niet dat dat vervelend was, want deze film was desondanks een prima film. Murray en Lynne Barr doen het verrassend goed in deze Misdaadsfilm met wat satire eroverheen.

Een film die op sommige momenten best grappig is maar ook enkele best rauwe scenes kent. Vooral de scene waarop Murray die baby uit elkaar knalt komt binnen. Hiermee blijft je aandacht desondanks dat toch wel goed bij de film. Qua actie is het niet heel spectaculair, maar de satire gooit er een luchtig sausje overheen.

Voor de rest een leuke film die niet te lang duurt. Soms rauw, maar in het algemeen vrij luchtig. Prima acteerwerk en visueel qua kleurengebruik is het ook allemaal prima. Verhaal is niet al te sterk en het begin is helaas wat te traag. Ach ja.

avatar van Criticus

Criticus

Vermakelijk

De eerste 30 à 40 minuten zijn uitstekend te noemen en wil ik gerust 4.5* geven.

Maar wat zo veelbelovend begint kakt na het bezoek aan de cinema van beide protagonisten in tot een voorspelbare road movie met een irritant, eigenwijs wicht die de rest van de film compleet verpest.

Het tweede deel krijgt nog 1.5* zodat 6/10 mij een billijke score lijkt.

Die retard uit America's got talent heeft zijn plaatsje bij de Josti band dubbel en dik verdiend

avatar van Lebarron

Lebarron

God Bless America gaat over Frank Murdoch (Joel Murray), een doorsnee Amerikaan met een corpulent postuur en een dead-end job. Hij is ingeruild door zijn vrouw voor een aantrekkelijker en meer succesvol type en zijn verwende dochter wil hem niet meer bezoeken omdat hij haar geen I-phone wil geven. Kortom zijn leven is geen pretje. Wanneer hij ook nog zijn baan verliest omdat wegens een misverstand tot stalker is bestempeld en als klap op de vuurpijl hij ook nog eens van zijn dokter hoort dat hij terminaal is komt hij depressief thuis te zitten. Daar ergert hij zich kapot aan het verval van fatsoen met name op tv vertoond wordt in proleterige talentenjachten en vulgaire realityshows. Met name het realitysterretje Chloe wekt zijn toorn en beschouwd haar als alles wat fout is aan de USA. Omdat hij niets meer te verliezen heeft besluit hij om Chloe uit de weg te ruimen. Wanneer hij dat doet ontmoet hij het 16 jarige buitenbeentje Roxy(Tara Lynne Barr). Samen beginnen ze een kruistocht tegen alles wat 'fout' is.

God Bless America is een vlijmscherpe kritiek op de Amerikaanse samenleving en de Being popular cultuur. De film toont raakvlakken met Falling Down. Beide films volgen een buitenbeentje die als een roepende in de woestijn een kruistocht tegen het verval van normen en waarde begint. Alleen waar Falling Down nog vrij realistisch was is God Bless America zwaar over de top. Niet dat dit verkeerd is, want het is wel vermakelijk.

De makers van God Bless America konden echter niet weten dat het met die normvervaging en populariteitsgeilheid allemaal nog een tandje erger zou worden dankzij social media als Facebook en Instagram. Noch konden zij weten dat hun scherpe kritiek mede zou bijdragen aan het Make America Great Again-gebeuren. Ik denk niet dat dat nou hun doel was maar wel een onbedoeld neveneffect.