Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Iko Uwais, Ray Sahetapy en Yayan Ruhian
Gesproken taal: Indonesisch
Releasedatum: 5 juli 2012
Plot Serbuan Maut
"1 Ruthless Crime Lord, 20 Elite Cops, 30 Floors of Hell"
Een SWAT-team komt vast te zitten in een appartementencomplex dat tot de nok toe vol zit met bewapende drugsdealers en moordenaars. Terwijl het team zich een weg probeert te banen door het doolhof van kamers en etages, beginnen de genadeloze moordenaars een gevecht tegen de agenten.
T-man
De film is zoals deze is. Geen verhaal en veel, heel veel actie (lees gevechten). Dat is prima.
Een niets om het lijf hebbende vermakelijke film voor de liefhebber.
j0enne
Hier kan ik nou echt van genieten!
Gruwelijke kills (bijl vol in 't lichaam, van vlakbij een paar kogels door 't hoofd, een been dat opengereten wordt door een mes etc.
En dan als toetje ook nog eens al die geweldige martial art scenes!
nightbreed
Gevechtscenes verpakt in een flinterdun en nietszeggend verhaaltje. Gauw vergeten.
Decec
Een redelijk Actie/Misdaad/Thriller flm...
Redelijk verhaal...
Prima acteerwerk...
Het is te snel camerabeweging, soort
schokkende beeld, dat is jammer...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Jammer...
TomPSV
Heerlijke film. Ik zat het eerste half uur op het puntje van mijn stoel. Wat een fantastisch begin van een film zeg. Op en top actie en ook heel goed in beeld gebracht. Sowieso vond ik de flat als locatie goed geschikt voor een actiefilm. Erg leuk concept. Na het overweldigende begin nemen ze wat meer tijd voor de dingen, al blijft de actie eigenlijk volop aanwezig. Je krijgt dan meer kills met messen te zien. Die gevechten zijn bijzonder vermakelijk, al zaten er wel een paar bij die naar mijn smaak te lang duurden.
Maar niet alleen de gevechten zijn goed. De film kent ook de nodige spannende momenten. Door de rauwe sfeer die er eigenlijk de hele tijd hangt, zijn die scènes ook daadwerkelijk spannend. De kritiek dat er geen verhaal in zou zitten vind ik wel een beetje bullshit. Daar kijk je deze films toch niet voor. Het gaat om de actie die je te zien krijgt en daar zijn ze heel goed in geslaagd. Al moet ik wel zeggen dat het naar het einde toe iets afzwakte. De film had wellicht een minuut of 10/15 korter gemogen.
Verder is het gewoon een dikke aanrader voor iedere liefhebber van het actiegenre. 4*
Zandadder
Gister herzien en mijn score van 5* blijft staan.
101 minuten pure oogsnoep.
The Beast
Wat een topfilm!
Ik heb de gehele film lang op het puntje van mn stoel gezeten, genoten van de brilliante vechtscenes, en rondvliegende kogels.
Ook zou je denken het is een simpel verhaal, wat het ook is, maar ook dat word later in de film verbeterd door momenten zoals het moment met zijn broer, of dat de bende leider goeie contacten met de politie heeft op het einde enzo, heel netjes gedaan.
Ik heb in tijden niet zo'n goeie film gezien, ik heb hem vandaag 2x gekeken en mijn cijfer blijft vast staan, een van de beste actie films die ik heb gezien, ik zat door het verhaal te twijfelen tussen een 4 en een 4.5, maar door het kleine beetje verhaal toch een 4, alsnog een top film
de kardinaal
Wat een brute actie. Daar kunnen een hoop westerse actiefilms een puntje aan zuigen.
Het is een beetje vreemd maar wel lekker. Bikkelhard en toch mooi om naar te kijken.
Wat een choreografie! Ik kende de hele film niet maar hij wordt nu op film 1 uitgezonden.
Een prettige verrassing.Omdat het verhaal zelf niet veel om het lijf heeft geen 5 maar 4 sterren.
Een topper als je van martial arts houdt.
Sergio Leone
Leuk.
Maar wel maar voor één keertje. Voor iemand zoals mezelf die de typische Hollywoodschietfilms vaak ongeïnspireerd vind is The Raid een leuke afwisseling. Dik anderhalf uur lang wordt een overdonderend actieschouwspel voorgeschoteld en het knappe daarvan is dat het blijft boeien. De zeldzame pogingen tot drama/ diepgang/ andere zooi hadden best helemaal achterwege gelaten kunnen worden.
Dat de actie zo goed is, is niet de verdienste van regisseur Gareth Evans en de zijnen. De film oogt vaak amateuristisch goedkoop. Erg vaak zijn de gevechten zeer matig in beeld gebracht en het enige dat de boel staande houdt zijn de 'acteurs', die fantastisch werk leveren in hun actiescènes. Ook qua choreografie zijn die trouwens echt goed. Ik ken niks van gevechtssporten en al zeker niet van de kungfutaferelen die hier voorgeschoteld worden, maar het is fantastisch om te zien, met veel afwisseling, brute kills en een bom energie.
Het ideale tussendoortje.
3,5
Fryce
Heerlijk, gewoon lekker actie zoals actie bedoelt is. Miste alleen op een gegeven moment de machine geweren.
nadrin
Wat een harde film is dat.
Non stop actie met schittrende vechtscenes.
Maar ik vondt hem te bloederig
The One Ring
Het is bij mij altijd afwachten hoe een film me een sterke focus op martial arts valt, aangezien dergelijke films mij vaak wat tegenvallen. The Raid is gelukkig een uitzondering op de regel. De verklaring is simpel: de actie is gewoon erg meeslepend. Je ziet dat er veel aandacht besteed is aan de choreografie, maar vooral ook aan de filmische presentatie van de gevechten. Erg ritmisch en daardoor meeslepend, met dank ook vooral een camera die alles goed volgt duidelijk in beeld brengt en tegelijkertijd ook echt met de actie meegaat. Dat zou voor zich moeten spreken bij een film als deze, maar ik heb het nog niet beter gedaan zien worden (al heb ik ook nog veel te zien op dit gebied).
Het gebruikelijke euvel van het genre, dat de film compleet waardeloos wordt als er geen actie is, is ook hier weer van toepassing. De intriges zijn suf en slecht uitgewerkt. Gelukkig wordt er niet al te veel tijd in gestoken en blijft de actie goed komen. En op dat gebied stelt het nooit teleur.
Als deze film nu ergens in faalt
Vond de actie hier juist tof in beeld gebracht. Gaat me niet om het kunstje, maar om de impact. Camera staat juist vaak waar je de pijn ziet.
Qua impact was dit juist érg matige actie. Veel slecht camerawerk en erg pover geëdit.
Dan hebben we daar een andere kijk op. Geeft toe dat het er allemaal niet gelikt uitzag, maar het is oor mij wel effectief.
dutchtuga
Vind het ook absoluut effectief. Ik voelde de pijn en de moeheid en dan heb je het toch goed gedaan volgens mij.
UmbraVitae
heerlijk en zeer vermakelijke actiefilm met redelijk wat bruut geweld
geen enkel moment verveling, gewoon toppertje, beter dan die hard se!
oemoemenoe
Non stop killings niet gesteund door enig verband of verhaal....
De vechtscenes zijn gemiddeld , gevechten met het mes en de klewang worden het bijzonder goed getimed en spectaculair om nog eens terug te spoelen .
Ik hou hier wel van op z,n tijd.
supadragon8
Heerlijk film, actie perfect in beeld gebracht. Genot verzekerd
Donkerwoud
Sfeervolle adrenaline-trip door een hels schouwspel van bloed en geweld. Met een keurige choreografie en een flinke dosis suspense weet het van begin tot eind te entertainen. Het heeft ook van die heerlijk overdreven lompe schurken, die de show wegkapen van de wat kleurloze hoofdpersonages.
Minpuntje: de kleine schoonheidsfoutjes waardoor het niet helemaal gelikt oogt. Echt storend vond ik het niet, maar het loopt niet helemaal zo soepel en goed gestroomlijnd als andere Aziatische vakbroeders het wel voor elkaar krijgen. Kwalijker zijn de wat abrupte en matig gemotiveerde wendingen die het verhaal neemt. Het emotionele effect dat bereikt wil worden, gaat daarbij helaas een beetje verloren. Toch overheerst bij mij ook de euforie van de shot adrenaline die deze film oplevert. Ik ben dan ook zeer benieuwd of (en hoe?) ze een soortgelijk effect gaan bewerkstellingen met de sequel.
Back to basic
Er mag weer eens ouderwets geknokt worden in The Raid: Redemption die qua stijl doet denken aan iedere willekeurige Jackie Chan titel (toen deze nog in vorm was welteverstaan) Kortom: de aandacht richt zich al gauw op een bepaald personage die door middel van de nodige material arts een heel leger aan manschappen van zich af weet te slaan. Realistisch? Nee, maar dit pretendeert de titel dan ook op geen moment te zijn. Hoe meer hoe beter moet er gedacht zijn, en dit uitgangspunt loopt dan ook als rode draad door de film heen.
En laat dit ook nu precies zijn waar de schoen hem wringt want na vechtpartij nummer vijfhonderd zoveel heb je het al gauw gezien. Het ziet er mooi en flitsend uit, maar wordt tegelijkertijd eentonig en begon mij daardoor ook te vervelen. De regisseur probeert onderscheid te maken door nog wat goedkoop sentiment in het verhaal te verwerken om zo de nodige emotie bij de kijker op te roepen, maar slaagt hier eveneens niet in. Niet dat we te maken hebben met een slechte titel, integendeel. Er worden hier een aantal rake klappen uitgedeeld, doordat het geheel lekker vlot is en zonder al te veel poespas de kijker een in your face story brengt. Op hap-slik weg gebied valt er hier genoeg te genieten, maar als geheel gezien werd het verhaal me al snel te eentonig. Daarbij was de geografie ook niet op alle momenten even sterk. The Raid is alles bij elkaar genomen een aardige titel, maar in mijn ogen iets te overrated.
Filmkriebel
El ralpho slaat de nagel op de kop met de tweede paragraaf. Goed verwoord.
John Lee Hooker
Verhaal eentonig??? Voor de duizendste keer... je moet dit niet kijken om het verhaal.
En hoezo back to basic? Dit is alles behalve basic.
Ik zeg ook nergens dat ik de film wil bekijken voor zijn verhaal
En op het gebied van material arts titels noem ik dit inderdaad terug naar de basis ja.
Ik zeg ook nergens dat ik de film wil bekijken voor zijn verhaal
Toch vreemd dan dat je het als een teleurstelling ervaart als er niet veel verhaal in blijkt te zitten.
El ralpho
Omdat het als een vorm van goedkoop sentiment gebracht word. Dit hadden ze er net zo goed uit kunnen laten, omdat het compleet overbodig was en niks wist toe te voegen.
John Lee Hooker
Er zijn zoveel actiefilms die even een stukje 'sentiment' er tussendoor gooien (gister nog in Fast & Furious 6 tegengekomen). Maar zo lang duurde dat hier niet.. dus daar kun je toch wel doorheen kijken?
Ik zeg ook nergens dat ik de film wil bekijken voor zijn verhaal
het heeft anders helemaal niets met de komedie stijl van Jackie Chan te maken. Lijkt er totaal niet op. Verder is het mijns inziens weldegelijk (binnen de context) realistisch en is het een heerlijke pressure cooker, die niet verveelt eer de uitweg gevonden is.
Maar je kant het ook anders ervaren, wanneer je er niet in mee gaat en denkt dat je naar een soort Jackie Chan film zit te kijken, zal het vast gaan vervelen.
El ralpho
Jackie Chan is dan inderdaad qua context waarbinnen deze film zich afspeelt een beetje ongelukkig gekozen. Jet Li is wellicht dan ook een beter voorbeeld. Zelf vind ik het zo nu en dan heerlijk om een film te bekijken die compleet over de top is. Titels zoals the mechanic en de expandables films vind ik dan ook uiterst genietbaar..dit is natuurlijk ook compleet over de top maar wel veel afwisselender dan deze film. maar dat kan zoals jij al zegt ook met de eigen ervaring te maken hebben..maar zo heb ik het dus ervaren.

Serbuan Maut 2: Berandal

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Mai Wei
Drama / Oorlog, 2011
vechtsportencrime bosstenementhigh risemonitortower blockjakarta indonesiaswat swat team