Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Iko Uwais, Ray Sahetapy en Yayan Ruhian
Gesproken taal: Indonesisch
Releasedatum: 5 juli 2012
Plot Serbuan Maut
"1 Ruthless Crime Lord, 20 Elite Cops, 30 Floors of Hell"
Een SWAT-team komt vast te zitten in een appartementencomplex dat tot de nok toe vol zit met bewapende drugsdealers en moordenaars. Terwijl het team zich een weg probeert te banen door het doolhof van kamers en etages, beginnen de genadeloze moordenaars een gevecht tegen de agenten.
Movie-Addicted
Geweldige film! vechtscene's zoals ze horen, een van de betere na Ip Man en Ong-Bak(1e deel dan). Tevens top camerawerk en heerlijke actie.
*3.75
Jesper187
Heel erg gave, en vaak rauwe actiefilm met een zeer hoog tempo en inventieve stunts/gevechten. Het was gewoon ca. anderhalf uur genieten- en knallen geblazen dankzij de één en al actie, spanning en sensatie. Lang geleden dat ik zo heb genoten van een actiefilm. Een topper in z’n genre!
Mondragon
heerlijk hoor !! Lekker raggen,knallen en vechten. Wat een knaller weer uit het Verre Oosten.
$pecial
Lekkere aktie film met een aaneenschakeling van knok -steek en schiet partijen. Bruut in beeld gebracht soms, maar niet zoals ik had gehoopt. Het mocht af en toe wel iets explicitieter.
Verder doet het niet veel bijzonders; simpel verhaal, ontwikkelingen die erg cliché aan doen en de onjuistheden die horen in een film als dit. De setting is dan wel weer erg goed en het geheel doet rauw aan en Evans' heeft een aantal geinige trucjes in petto om het interessant te houden. De score is ook erg goed, vooral het stuk waar nog eens dubstep in wordt gepompt
Erg vermakelijk.
Harmonica Man
Heb hem net gezien en de adrenaline giert nog na. Wat een actieknaller was dit zeg. Lekker bruut geweld en fantastische man tegen man gevechten.
Wat mij betreft één van de beste in zijn genre.
Wow. Eens in de zoveel tijd komt er een film langs die weer eens wat nieuws laat zien en genreconventies op zijn kop zet. Dit is zo'n film. Serbuan Maut is een brok rauwe energie, spannend en opwindend. Visueel zit de film zeer indrukwekkend in elkaar, van het inventieve camerawerk tot de kunstig in beeld gebrachte aktiescenes en knokpartijen. Het verhaaltje is zeer simpel maar bijzonder doeltreffend. In het laatste half uur wordt één en ander wat conventioneler en vervalt de film in wat simpeler knokwerk, al blijft het geheel strak op de rails. Geen meesterwerk dus, maar wel een pure adrenalinestoot, waarbij je als kijker voortdurend vol ongeloof tegen het scherm zit te schreeuwen. En hoe vaak maak je dat tegenwoordig nog mee?
Tharoy
Fantastisch dit. Beste actiescènes die ik in mijn hele leven heb gezien. Geweldig vechtwerk.
Re73
Inderdaad klasse knokfilm en een van de betere van de laatste jaren.
Iron Maiden
De evolutie van de actiefilm.
Waar ik dacht dat ik met Undisputed 3 het beste had gezien qua martial arts en met Expendabels op de top zat van het schiet en snijwerk gaat The Raid een stap verder.
En niet zo'n kleintje ook, de film legt de lat gigantisch hoog en bezorgt je een enorme adrenaline stoot van begin tot einde.
De gevechten zijn retestrak en zitten geweldig in elkaar, het tempo ligt hoog en er komt geen humor aan te pas waardoor het er echt hard tegen hard aan toe gaat.
Enige (kleine) minpunt in mijn ogen is dat ik na afloop niet eens de naam van de hoofdpersoon had onthouden, er is niet echt een click zoals je die wel hebt bij andere actiefilms.
Als nog maken de gevechten zó veel goed, er komt van alles voorbij maar vooral bij het eskrima zat ik echt te genieten en dat is lang geleden.
Maakt de verwachtingen meer dan waar.
Uier
- 2006 berichten
Miljaar, wat een rollercoaster van extreem brute actie. Geweldig! 4.5*
De GeuS
Het verhaal was flinterdun, maar de spectaculaire vechtscenes maakten heel veel goed; 3*
Geweldige film dit.
Wat een geweldige vechtscenes zaten in deze film zeg.
Dit is nou hoe een echte harde actie film hoort ze zijn.
Amen.
schumacher
Geen verhaal maar wat een zalige aktie film en aktie scenes, is echt de top op gebied van aktie.
Top aktie film.
eapoe
inderdaad een stevige actiefilm die ik toch heb uitgezet, de nek heb omgedraaid.
En dat lijkt vreemd omdat ik wel "Rampage" zeer hoog waardeer.
Wat mij in deze film tegenstond is de wijze waarop het geweld zo expliciet in beeld wordt gebracht. Iemand omleggen is niet goed genoeg... gewoon nog een paar keer najanken met een mes. De vechtscenes (martial art) vond ik fantastisch, en als dit niet gemanipuleerd is door special effects, zijn deze waanzinnig. Maar het verhaal dat zoveel elite van een arriestatie team op deze manier het pand "denkt" te zuiveren, zonder dit eerst door te geven aan het "korps" kan er bij mij niet in.
Okay ... het is maar mijn mening. Maar daarom geef ik m niet meer dan een 2.5 en dat is meer een 5 voor de vechtscenes en een 0 voor het verhaal. Ik vind dit absoluut geen top aktie.
Okay ... aktie is het zeker, maar mijn inziens van een belabberde kwaliteit.
Hier moet u het mee doen, dit is mijn uitspraak (rijdende rechter
predator 2
En dat lijkt vreemd omdat ik wel "Rampage" zeer hoog waardeer.
Okay ... aktie is het zeker, maar mijn inziens van een belabberde kwaliteit.
Hier moet u het mee doen, dit is mijn uitspraak (rijdende rechter
Ik begrijp wat je bedoelt hij is hier en daar erg heftig. Maar wat jij zei over het doorgeven aan het korps, hadden hun ook wel willen doen. Maar hier werden ze voor de gek gehouden door die ouwe man die met hun mee gaat aan het begin. Hij heeft niks verteld omdat hij een smerig plannetje voor zichzelf had gemaakt. Maar dit wordt later in de film pas duidelijk en zoals jij al zei had jij de film uitgezet.
eapoe
inderdaad .... denk dat het toch beter is om deze film alsnog uit te kijken.
Ik kom hierop later terug... dank voor de tip
Filmkriebel
Gemiddelde 3,92, Imdb 8,2
Het is nochtans niet meer dan een platte actiefilm. Een politiecommando bestormt het hoofdkwartier van een mafiabaas om hem gevangen te nemen. Het gebouw zit barstensvol moordenaars. Ok, technisch zitten er wel enkele hoogstandjes in. Ik had de indruk dat de makers beroep hadden gedaan op professionele martial arts fighters en ook de vele sadistische kills ogen erg realistisch. Vooral de eerste helft was het erg vermakelijk. Het is keiharde non-stop actie maar het is vooral het "non-stop" dat stilaan begon te storen Na afloop vroeg ik me af of ik nu een film of een videogame gezien had waarbij elk verdiep een level is? Eerst gewapende idioten, dan killers met machetes, dan een sub boss om daarna bij de final boss te raken. Van karakterontwikkeling en gevoel voor humor is verder nauwelijks sprake. Er wordt wel een kleine stap in die richting gezet met de twee broers maar het voelt erg verplicht aan. Toch genoten van de eerste helft en als actiefilm beter in beeld gebracht dan andere genregenoten ... Kleine 3*
predator 2
Zoals je inderdaad al zei, hij is beter in beeld bebracht dan zijn andere genregenoten. Dit is ook de reden dat hij een goed cijfer heeft denk ik. Films van dit genre met deze kwaliteit zie je niet vaak als je het mij vraagt.
Filmkriebel
De wilde extreme actie is alle punten waard en is de grote kwaliteit van de film, maar dat is spijtig genoeg ook het enige echt positieve aan de film. Voor mij net iets te weinig. Dat dit top 250 materiaal zou worden kun je toch niet menen.
tattoobob
Wat een moddervette film is dit toch.....geweldige harde scenes........ik heb 101 minuten met een smile op me gezicht gezeten.
HEERLIJK
Uitstekende lekkere rauwe en harde actiefilm vooral het eerste uur was ijzersterk de laatste 40 min zijn iets minder vooral het eind gevecht was iets te lang maar verder prima film.
Rosicky
Zo, dat was lekker. Keiharde actiefilm. Lekker rauw, over the top en stijlvol in beeld gebracht. Ik vond alleen dat de beste gevechten in het begin zaten. Klein beetje anticlimax daarom. Topfilm though.
Pazmaster
Heerlijke actiefilm! De vuurgevechten in het begin zijn er al goed uit en de (gewone) vechtscènes zijn nog beter! Het ziet er allemaal echt goed uit! Zeer spectaculair! Waar ik me soms een klein beetje aan irriteerde waren de schokkerige camerabeelden. Dat had wel beter gekunt! Voor de rest gewoon een film om van te smullen. 3,5 ster

Serbuan Maut 2: Berandal

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Mai Wei
Drama / Oorlog, 2011
vechtsportencrime bosstenementhigh risemonitortower blockjakarta indonesiaswat swat team