Battleship (2012)
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Battleship
"The Battle for Earth Begins at Sea"
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
Lieutenant Alex Hopper
Admiral Shane
Commander Stone Hopper
Sampson JOOD Strodell
Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord
HALVE TAMME. (moderator series)
Ben ik blij dat ik niet met "het budget" in het achterhoofd naar een film zit te kijken, laat staan dat dit wat zou uitmaken aan mijn waardering
Ik sluit me eigen graag bij jou aan komerad.
EveroN
Ik vond dit een fabelachtig, fantastisch, groots, luistterrijk, prachtig, schitterend, uit de kunst en buitengewoon, eersteklas, ........................... vreselijk enorm, en bizar goede film !!
Voel je eigen wel lekker ?!!! Je mening wordt hier gerespecteerd, maar vindt je het nodig om je op zo'n belachelijke manier te uiten !?
*Thijs*
Gewoon niet te veel nadenken bij deze film en kijken
Dat heb ik gedaan en hij keek prima weg, niets meer en niets minder. 3* dus
akira124
Vermakelijke film met flink veel over de top actie! Hier mogen ze van mij wel meer van maken
Stereotype Amerikaanse heldenfilm met veel bommen en granaten en een flinterdun verhaal zorgen er voor dat deze prent oervervelend was.
essmi
Gave film met een mooie combinatie van humor en actie ! Zeker een aanrader !
Nientje1980
Dit is nu echt een leuke film.
Mooie effects. Af en toe lachen, lekkere actie. Wat wil je nog meer?
SnakeDoc
Overdreven bombastisch Amerikaans cliché filmpje met gelukkig een hoop explosie en schiet materiaal dat voor het nodige vermaak zorgt.
Was niet enorm te spreken over het acteer niveau. Rihanna hadden ze sowieso achterwegen mogen laten.
Battleship is het net even niet. Jammer!
egelhunter
Dit soort films kijk je niet voor het verhaal of acteerwerk. Dit soort films zijn gemaakt voor sensatie, actie en spektakel. En dat doet deze film erg goed met mooie special effects.
Na alle negativiteit heb ik de film niet in de bios gezien. Maar nu gelukkig met mn harman kardon set ruim van kunnen genieten. Geluid is ook super en zeker ook de ACDC muziek!
Van mij 4*
nicola-nwd
Echt weer zo typische over de top film,
maar ik heb toch erg van deze film genoten,
mooie special effects, wat ik belangrijk vind.
wel een beetje dat transformer achtig sfeertje erin,
wat ik een beetje fake vond maar. wel geslaagd
geluids effecten waren prachtig..
gr Nico
mixmaster
geweldige spektakel film met prachtige special effects.
een soort ´´ transformers ´´ op zee.
heerlijke muziek en mooie acteurs , kortom een echte ´´ over the top ´´ actie-sf film.
underground
Tijdje geleden al gekeken in de bioscoop en vond het toen al een top film,
Nu toch maar op Blu-Ray gekocht en wat een super film
Na het herzien toch nog steets op mijn resultaat gebleven echt een AANRADER.
Veel actie een goed verhaal als je van SF houd Goede cast en Natuurlijk de mooie muziek niet te vergeten (AC/DC)
Top film !!!
Zeker aan aanrader !!!!
Cijfer : 4.5
Phoenix
Natuurlijk een totaal ridicule verfilming van het... bordspel. Stiekem had ik nog wel een beetje hoop dat iemand als Berg er nog wat grappigs van zou maken, maar eigenlijk is alleen die scène met de oudjes op het battleship met AC/DC stupide genoeg daarvoor (oké, ook Who talks like that!?) Taylor Kitsch kan ik na vandaag ook niet meer uitstaan.
Hopelijk heeft Berg nu weer centjes voor wat eigenzinnigers en wordt hiermee de carrière van Skarsgard definitief gelanceerd. Mag die acteur wel.
SnakeDoc
Wie heeft waar gezegd dat het om een verfilming van het bordspel zou gaan dan? Heb dat nergens uit op kunnen maken, en zie dan ook geen enkele link in de film met het spel.
SnakeDoc
Alleen om de naam en een stel van die bootjes? Nee die connectie maak ik niet nee.
jacobine_rodijk
Wellicht dat 't gigantische logo van Hasbro zelf een indicatie moest zijn? Een speelgoedfabrikant dat tot dusver alleen films heeft geproduceerd m.b.t. hun eigen producten, waaronder Zeeslag?
Onzinnige opmerking/discussie overigens zeg, praktisch vragen waarom water nat is.
Macmanus
In de film zit ook een vet grote link naar het spel. Wanneer ze met hun boot de schepen van de aliens proberen te raken met bommen. Doormiddel van te kijken op een radar en steeds niet precies weten waar het schip zich bevindt! Dat is bijna letterlijk het hele idee van het spel zeeslag. Neemt niet weg dat het er natuurlijk bij de haren bijgesleept is. En de film eigenlijk goed laat zien dat Michael Bay na doen nog niet eens zo makkelijk is.
SnakeDoc
Ze zullen ongetwijfeld de naam van het spel hebben gebruikt, maar geloof niet dat het verhaal daar daadwerkelijk naar is gemaakt.
Macmanus
Lijkt me toch wel. Ze gaan de zee op, ze komen in gevecht met ruimtevaartschepen. En ze blijven zowat de gehele film daar. Lijkt me als je gewoon een verhaaltje wilt schrijven over aliens en Amerika je niet zo krampachtig op zee probeert te blijven. Natuurlijk is het spel zo simpel en verhaalloos dat er nog wel het een en ander omheen moest worden bedacht. De vraag of Aliens de beste optie was om eraan toe te voegen kun je je afvragen.
JohnH
Ja hoor, dan gaan er weer een stelletje zitten fitten over wel of niet een spel en geven dan voor een erg onderhoudende en spannende film een 2.0. Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn mening, maar waarom naar een film kijken wanneer je niet van het genre houdt?
Mijn partner houdt van romantische films en ik vind daar geen r... aan. Het zou toch te gek zijn om dan maar 2en uit te gaan delen voor dat soort films.
Om een beetje tegenwicht te geven geef ik deze film een 5. terwijl ik normaal voor een 4 was gegaan. Een geweldige film zoals Battleship verdient toch beter dan 2,9.
Keane1983
Mooie spectacel-film met goed camerawerk, prachtige sfx en een krachtige score.
Het verhaal is simpel en goed te volgen. Personages zijn prima, gelukkig geen waaraan je je gaat ergeren omdat ze zonodig zichzelf moeten bewijzen of onnodig iritant lopen doen.
Humor is goed gedoseerd en de "grapjes" komen ook over.
Spanning en goed inelkaar gezetten actiescenes komen volop in deze film voor.
Hoewel veel van de film sfx bevat,kun je er niet omheen dan bepaalde scenes een beetje nep zijn (thans, je kunt goed zien dat ze door de computer gemaakt zijn...bijvoorbeeld de vecht scene tussen die alien en die man zonder benen. Ook wel een beetje jammer dat de film zo abrupt stop met de actie!!
Maargoed, je kunt op iedere slak wel zout leggen. Waar het voor mij om draaide is dat de film heerlijk weg kijkt.
Ik heb me erg goed vermaakt met deze schitterende film en ook in vind dat deze film meer verdient dan een 2,9!!!
Van mij een dikke 4,0*
cain7274
Normaal bij dit soort films kan ik mij goed vinden in het zeer kritische commentaar van anderen. Op een of andere manier begrijp ik de kritiek op deze film niet zo goed. Dit komt zeker door het feit dat ik zonder enige verwachtingen naar de film ben toegegaan (lokkertje blijft natuurlijk wel Liam Neeson, alhoewel zijn rol in Battleship te verwaarlozen is). En verrek, ik heb zeker nog flink wat kunnen lachen met deze film!
Een punt van deze film wat het al veel beter maakt dan de gemiddelde Amerikaanse film: het patriottisme was ver te bekennen en de Amerikaanse vlag en "America f**ck yeah" werden eens een keer niet door je strot geduwd. Leuk is dat deze film eigenlijk nauwelijks focust op de cast maar meer op echte veteranen die hun ledematen hebben gegeven voor het vaderland. Zo krijg je meteen meer respect voor die mensen. En natuurlijk moeten we de WOII veteranen niet vergeten die mij zeker hebben laten lachen in de bioscoop. De grappen zijn goed gedoseerd over de film en je bleef er lekker naar kijken. De veteraan Mick en de gebrilde nerd zorgen voor grappige situaties. En uiteraard altijd een genot om AC/DC door de boxen te horen knallen en af te sluiten met CCR- fortunate son. Top! De actie scenes zijn goed uitgedacht en het is al lang geleden dat ik een goede zeeslag heb gezien (if ever). Het is vooral een genot als de U.S.S. Missouri in actie komt!
Door deze punten bij elkaar op te tellen en uiterst verbaasd te zijn over wat de film te bieden heeft beloon ik zo'n film dan ook graag met 3,5 sterren!
Ik kan het zelf niet beter verwoorden. Sluit me er helemaal bij aan
jacobine_rodijk
Sinds wanneer zijn 'bordspellen' een genre?
SnakeDoc
Sinds wanneer zijn 'bordspellen' een genre?
Inderdaad ... ik ben namelijk dol op sciencefiction.
MovieHolic
"Typische Amerikaanse propaganda" en een bult onwaarheden! Een museumschip heeft niet 1 kogel aan boord Maar oooooow wat vond ik dit een vette film!
Gewoon dwars door de propaganda en onzin heen kijken , echt geweldig !
LoganMCV
Best aardig om te zien maar verwacht geen hoogdravende film.
De film maakt zichzelf voornamelijk belachelijk door te beweren dat het op het spel zeeslag gebasseerd is..maar ja, dat is al zo als je het leest..het spel zeeslag biedt nou niet veel inspiratie om te verfilmen. Erg pijnlijk is de geforceerde scene waarin met poogt in buurt van zeeslag te komen.
Maar ja, schuif dat opzij, pak wat te snacken en drinken en het is best aan te zien.
Phoenix

'Battleship' heeft een beperkte houdbaarheidsdatum op Netflix: 'Vermakelijke onzin op zijn best'

Rise of the Planet of the Apes

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

Real Steel
Actie / Drama, 2011
strijdamerikaanse marinemind reading hong kongvoetbalwetenschapperfictional warnavalarmada battleshipnaval combatjds myokolost communicationtaserbuoycommunications expertjoint chiefs of staff crash landingjet fighter pilotnavy lieutenantpermission to marryuss john paul jones based on gamepost-credits scenenaval warfareuss missouri