Battleship (2012)
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Battleship
"The Battle for Earth Begins at Sea"
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
Lieutenant Alex Hopper
Commander Stone Hopper
Sampson JOOD Strodell
Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord
NathanMandjes
Natuurlijk was dit een domme film met een hoop overdreven heroïsme, het was ongeloofwaardig en er was weinig diepgang.
Precies waar ik op zaterdagavond zin in heb
Ook nog eens fantastische graphics en ACDC beukend door de speakers: Genoten dus.
Precies! Ik hoef niets meer te typen.
paul83
Trieste uitwerking van een niet al te best verhaal. Voornamelijk kinderachtig en het laatste stuk met de oudjes is natuurlijk om te janken. Daarnaast zijn de acteerprestaties ronduit slecht. 2,5 Ster omdat het qua visueel spektakel nog enigszins weet te boeien en het geluid top was.
tronnie
Ik vond dit een fabelachtig, fantastisch, groots, luistterrijk, prachtig, schitterend, uit de kunst en buitengewoon, eersteklas, eminent, excellent , daverend, denderend, eindeloos, enorm, excellent, fameus, formidabel, kolossaal, machtig, magnifiek, mieters, razend, reusachtig, reuze, sensationeel, subliem, verdraaid, verduiveld ,fabelachtig, groots, luistterrijk, prachtig, schitterend, uit de kunst ontstellend, ontzettend, uitermate, uiterst, vreselijk goede
buitengewoon, eersteklas, eminent, excellent, fantastisch, klasse, kostelijk, opperbest, perfect, prachtig, prima, puik, puikbest, schitterend, super, superieur, uitmuntend, uitnemend, uitzonderlijk, volmaakt, voorbeeldig, voornaam, voortreffelijk
eindeloos, fantastisch, fraai, geweldig, groots, heerlijk, kostelijk, luisterrijk, magnifiek, mooi, moorddadig, oogverblindend, schitterend, schoon, splendide, : bovenmatig, bovenmenselijk, denderend, donders, enorm, fantastisch, fenomenaal, geweldig, kolossaal, reusachtig, reuze, super, uiterst, uitstekend, uitzonderlijk, verschrikkelijk
bovenmatig, buitengewoon, daverend, fantastisch, geweldig, gigantisch, immens, kolossaal, ontiegelijk, ontzaglijk, ontzettend, piramidaal, reusachtig,
hevig , fel, fors, geducht, gewelddadig, , hard, heftig, intens, ongenadig, onstuimig, razend, scherp, sterk, straf, vinnig, virulent, zwaar
groots , fenomenaal, grandioos, heerlijk, luisterrijk, magnifiek, ontzaglijk, ontzagwekkend, prachtig, schitterend, subliem
kolossaal buitengewoon, donders, fantastisch, flink, geducht, groots, indrukwekkend, machtig, ontzaglijk, royaal, verbazend, verduiveld
ontzaglijk enorm, formidabel, geducht, geweldig, groot, groots, immens, kolossaal, onmetelijk, uitgestrekt, verbazend, verschrikkelijk, vreselijk
sensationeel actueel, belangrijk, geruchtmakend, , melodramatisch, opzienbarend, pakkend, schokkend, spectaculair, treffend, verbluffend
buitengewoon, enorm, geweldig, ontstellend, ontzaglijk, ontzettend, stierlijk, , waanzinnig ,abnormaal, buitengewoon, buitensporig, geweldig, hartstikke, ontstellend, ontzettend, uiterst, verschrikkelijk,
fantastisch ,briljant, buitengewoon, fabelachtig, fameus, luisterrijk, geweldig, grandioos, mieters, ongelooflijk, prachtig, te gek
zwaar deerlijk, erg, ernstig, geweldig, grovelijk, hard, herculisch, hevig, scherp, smartelijk, sterk, verschrikkelijk, zeer
reusachtig buitengewoon, cyclopisch, enorm, fors, geweldig, gigantesk, gigantisch, kolossaal, reuze, reuzegroot, titanisch
mooi emmes, fijn, gaaf, gekloft, geweldig, goed, jofel, keurig, kostelijk, net, netjes, prima, reuze, uitstekend
machtig briljant, enorm, fantastisch, fijn, geweldig, heerlijk, imposant, indrukwekkend, kolossaal, reusachtig
schromelijk afschuwelijk, erg, ergerlijk, ernstig, geducht, geweldig, schabouwelijk, verschrikkelijk krankzinnig goed en
sterk , aanzienlijk, fel, fiks, flink, fors, geweldig, hard, hevig, intens,
klasse, perfect, prima, puik, uitmuntend, uitstekend, volkomen, volmaakt
formidabel fantastisch, geducht, geweldig, groots, ontzaglijk, reusachtig, verbazingwekkend
ongelooflijk buitengewoon, enorm, fabelachtig, fabuleus, fantastisch, geweldig, ongelofelijk
meesterlijk , geweldig, magistraal, uitmuntend, virtuoos, volmaakt, voortreffelijk
magnifiek ,fantastisch, groots, magnifiek, prachtig, schitterend
gigantisch , enorm, en bizar goede film !!
84robkuh
@ Tronnie
Dan zul je de film vast met geluid uit hebben zitten kijken.
Het acteerwerk was namelijk om te huilen, janken, schreien, wenen, snikken, tranen, snotteren... enfin, je snap m'n punt denk ik wel.
Special effects waren wel prachtig, maar het verhaal is natuurlijk flinterdun.
De overeenkomst halverwege de film met het gelijknamige spel vond ik een leuk momentje, maar al met al een tegenvaller voor mij.
Moet het verhaal dan altijd superieur in elkaar zitten om het een goede film te laten zijn ? nou nee ik vind van niet. Acteerwerk viel me ook erg mee, en natuurlijk zag het er allemaal prachtig gaaf uit en muziek paste perfect erbij en deed de spanning stijgen.
84robkuh
@606
Verhaal hoeft zeker niet superieur in elkaar te zitten om het een goede film te laten zijn. Ik vond het ook geen hele slechte film hoor, maar ik had op meer gehoopt.
Over de stoere muziek trouwens ook niets dan lof. De stoere muziek voegde inderdaad wel iets toe.
De Blauwe Rijder
Een punt in de min vanwege de verschikkelijke muziek die zo niet past bij deze 'aardige' film
sofripa
Battlechips& bier
Wat een heerlijk popcorn vermaak. Kansloze onzin natuurlijk met bakken vals amerikaans sentiment maar alles wordt weer moddervet gepresenteerd. Tis eigenlijk net als een lekkere snack. Op zijn tijd heerlijk maar teveel geeft braakneigingen. Ik was toe aan zo'n snack.
Verder weinig inhoudelijk commentaar. Zegt genoeg dunkt me.
3,5 zakken chips
Raffael77
Wat het aan deze film schort is het emotie loze gedoe. Andere voorbeelden zijn Hancock, Sherlock Homes, Transformers.
krillz
Deze film heeft mij wèl weten te bekoren. Liam Neeson speelt geen erg grote rol maar dat vond ik niet erg. Die nieuwe jonge acteur vond ik wel goed. Het verhaal is te pruimen.
Domainator
Er zit totaal geen lijn in het verhaal, de aliens worden als kleuters afgemaakt en ga zo maar door.
De actie was goed maar daar wordt de film niet mee gered.
Rodger
echt zo'n niet nadenk film,.. en Amerika propaganda..
Alleen de special effects waren goed, de rest was niet intressant.
lachwekkend, was op laatst die ouwe garde..
2**
tattoobob
ik vond de muziek juist deze film naar een hoger level brengen
Filmfan74
Niet veel van verwacht, toch aangenaam verrast. De eerste tien minuten vond ik behoorlijk hilarisch, daarna is het gewoon een leuke, onderhoudende film in de stijl van Armageddon en Independance Day. Natuurlijk zit het vol bizarre ongeloofwaardigheden, uiteraard zijn de persoonlijke ontwikkelingen van de hoofdpersonages zo voorspelbaar als maar zijn kan. Maar toch vond ik het leuk. De muziek van ACDC als de oudjes in actie komen is te gek!
woeler82
Best wel een leuke film, special effects waren goed, ik weet best wel dat er veel ongeloofwaardige dingen erin voorkomen zoals het uitwerpen van het anker en dat het schip
snel naar links of rechts draaide
Gewoon niet te veel nadenken bij deze film en kijken
HALVE TAMME. (moderator series)
ik vond de muziek juist deze film naar een hoger level brengen
ACDC
blurp194
Als je bij een film als deze gaat zeuren over het verhaal, de karakterontwikkeling, of het acteren dan snap je ergens iets helemaal niet. Dan kan je beter gaan zeuren over blote mensen in een pornofilm. En gezeur over geloofwaardigheid heeft ook erg weinig zin - er zijn maar bitter weinig alien- of science fiction films die zelfs maar in de verte geloofwaardig zijn.
In dit genre is dit zeker een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb. Mooie beelden, met een enkele uitzondering prima special effects, goeie styling, voldoende grappen en snedige oneliners. Met een bordkartonnen held en een mooi blondje. Precies genoeg verhaal om de actie in op te hangen, geen karakters die ontwikkelen en daardoor afleiden, en geen overdreven acteurs die met hun ego in de weg zitten. Perfect gedaan, niks aan te verbeteren.
Oh, en wat me echt mateloos irriteert is het gezeur over patriottisme - da's voor deze film toch echt een absurde klacht. Als je daarmee komt snap je er ofwel echt niets van, of je bent aan het trollen.
Re73
Film heeft mij aangenaam verrast. Gewoon lekker spektakel en natuurlijk overdreven maar goed dat hoor er nu eenmaal erbij.
Willebeest
Omdat je er minimaal 0,5 sterren voor moet geven krijgt hij er een. Ik schrijf doorgaans nooit iets over films op moviemeter maar deze is zo slecht dat ik het even moest laten weten aan mensen die eventueel interesse hebben. Ik heb met kromme tenen zitten kijken naar het gehele verhaal. Jammer dat Liam Neeson zich hiervoor leent.
MrLee
Jeetje. dat was een tegenvaller. Best aardige graphics, maar echt een heel zwak en zeer voorspelbaar verhaaltje. Heb hem ook in 2 stukken moeten kijken, en ik ben toch een sci-fi fan. Ik vindt 2.5 nog best sympathiek van mezelf.
doctari
Mislukte actieblockbuster.
Gezien Berg's eerder werk had er nog op gehoopt dat dit gewoon een strakke actiefilm zou zijn..helaas gaat het meer richting Transformers 4. Er is zichtbaar een hoop tijd en geld in de special effects en de explosies gestopt maar daarmee houdt het dan ook grotendeels op.
Het begin in nog wel OK en laat nog wat ruimte voor humor. Daarna wordt het helaas allemaal nogal topzwaar, bombastisch en saai.
Net als bij de Transformers films zit de film vol met eindeloze shots van militaire en buitenaardse hardware, zonder dat er veel mee gedaan wordt. Als de actie dan wel losbarst is die nogal repetitief en zo ongeloofwaardig dat de spanning snel weg is.
Daarnaast duurt het allemaal veel te lang en zijn de personages en de plotlijntjes, zelfs gemeten volgens de standaards van het genre, wel erg aan de magere kant (en het plot is wel erg ridicuul, al is dat strikt genomen niet zo heel erg). Het liet me echt allemaal totaal koud wat er met deze bordkartonnen bende gebeurde.
Pazmaster
Independence day op zee. In grote lijnen een beetje hetzelfde, maar minder geslaagd. Niet erg origineel dus. Veel clichés en zeer voorspelbaar. De special FX, die vrij aardig zijn, zijn eigenlijk de enige reden om te blijven kijken. 3 kleine sterren
MrLee
Is het iemand opgevallen dat de Aliens helemaal niet vijandig waren?
Ja
komerad
Net wat ik eerder al zei "de mens als agressor" in deze film.
Die : "wat ons niet aanstaat knallen we op los" mentaliteit maakt de film net zo ameikaans
Op het einde hebben ze de wereld gered van de totale vernietiging door de aliens maar nergens is er ook maar enig bewijs dat die aliens de wereld ook werkelijk willen vernietigen of wat dan ook. Verwijzing naar hun eigen oorlogszucht?
underground
Eindelijk de Blu-Ray morgen maar eens gaan kijken in 1080P Full HD
Goodfella_88
Was dit en now budget film geweest van een mjn of 8, dan had ik er nog wel wat waardering voor weten op te brengen
Probeer jij maar eens zo'n film te maken voor 8 miljoen. Ik denk dat de acteurs al zoveel aan salaris krijgen.
komerad
Ben ik blij dat ik niet met "het budget" in het achterhoofd naar een film zit te kijken, laat staan dat dit wat zou uitmaken aan mijn waardering

'Battleship' heeft een beperkte houdbaarheidsdatum op Netflix: 'Vermakelijke onzin op zijn best'

Rise of the Planet of the Apes

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

Real Steel
Actie / Drama, 2011
strijdamerikaanse marinemind reading hong kongvoetbalwetenschapperfictional warnavalarmada battleshipnaval combatjds myokolost communicationtaserbuoycommunications expertjoint chiefs of staff crash landingjet fighter pilotnavy lieutenantpermission to marryuss john paul jones based on gamepost-credits scenenaval warfareuss missouri