Dredd (2012)
Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey
Releasedatum: 11 oktober 2012
Plot Dredd
"Judgement is coming"
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.
Judge Dredd
Chief Judge
Amos
Freel
Naomi Watts
Fijne reimagination van de comic, vooral erg fijn omdat Judge Dredd niet het bevredigende resultaat had die de fanaten wilde zien. Ook nooit de pretentie geweest van die film dus ook helemaal geen verwijt.
Karl Urban is de perfecte Dredd, Thirlby de perfecte sidekick, Headey hoeft zich na Cersei niet meer te bewijzen als villain (ook al is Cersei niet echt een villain) en als je dan ook nog Wood 'Avon Barksdale' Harris in de gelederen hebt kan het qua cast niet meer misgaan. De kracht zit 'm vooral in decreatie van het Dredd universum. Perfecte futuristische schets en ook Dredd krijgt eindelijk de perfecte live-action transitie.
Met een gebouw under lockdown heb je al een prima kapstok voor een intense actieervaring maar het is toch vooral de visuele flair die hier een bovengemiddelde film van maakt. Ode voor het gebruiken van de Red One MX uitgestald met de Ultra Prime's van Carl Zeiss, zorgt echt voor een unieke stijl, vooral omdat Dredd niet echt een high end produktie is. Erg creatief.
Lekker tempo, solide cast, goede Dredd universe transitie, uitmuntende technische setup, alles wat je nodigt hebt in een film als deze. Altijd fijn dergelijek creatieve verrassingen als Dredd. Nog steeds spijtig dat ie hier niet in de bios draaide, had 'm graag in 3D gezien.
Naomi Watts
Noem mij dan nog eens een paar films die zoveel op The Raid en Dredd lijken. Zou er zo snel geen kunnen bedenken
Dat vraag je nou net aan de verkeerde persoon. Ik geef juist aan dat ik zeh elemaal niet zo op elkaar vinden lijken en dat films altijd wel elementen hebben die je wel eens eerder hebt gezien.
Profect
Elke film op een boot met een man en een vrouw in de hoofdrol is bijna identiek aan Titanic dus ?
Wel als het ook om een liefdesverhaal gaat tussen een arme broeder en een dame uit rijkere klasse.. En de boot natuurlijk door moeder natuur verongelukt, al dan niet door ijsschots..
Daarnaast zijn er amper films zoals the raid en dredd, dus ga je die sneller met elkaar vergelijken. Man en vrouw op een boot zijn er toch wel veeel meer van dacht ik
Zit wat in
. Al heb je gelijk, had het wat minder cru kunnen stellen. Stompzinnig is de vergelijking niet, al vind ik de overeenkomsten iets te algemeen.
Bélon
Oppervlakkig, gemiddeld schietfestijn waarvan vooral de kitscherige CGI (tijdens slo-mo scenes) bijblijft. Verder wel redelijk te pruimen maar niet meer dan dat.
rugbyer10
Slap verhaal, ik vind het een beetje mislukt kopie van stalone, ze hadden het voor mij wat meer out of de box mogen brengen, in ieder geval iets meer dan 1 gebouw. Geen moment spannend je weet wat er komt., geen enkele bijzondere wending in het verhaal.
disneystore
Dus? En heb de Stallone versie niet geheel gezien, maar durf te wedden dat deze er totaal niks mee te maken heeft. Naar wat ik zeg vergelijk ik Judge Dredd eerder met een cheap versie van Star Wars dan met deze film, alleen al die soundtrack. Daarbij zou ik niet weten wat er zo Dredd aan is, aangezien Stallone 80% zijn helm niet op heeft.
disneystore
Volgens fans is deze film trouwens "faithful to the comic"
Jawaddedadde
Prima actiefilm.
Is in bijna niks te vergelijken met Judge Dredd, behalve het hoofdpersonage dan. Compromisloze rechttoe rechtaan actieknaller met behoorlijk wat harde scènes. Visueel ook heel aantrekkelijk met prachtige slowmotionsequenties en een rauwe look van een uitzichtloze maatschappij. Beetje jammer toch dat ik deze niet in de bios en in 3D heb gezien.
Urban is een uitstekende Judge. Meedogenloos en kil. Thirlby doet het ook prima als rookie. Aanvankelijk nog wat schuchter maar gaandeweg even bad-ass als Dredd. De scène waarin ze in het hoofd van een moordverdachte kruipt is memorabel.
Voeg daarbij nog een stoere soundtrack en het plaatje is compleet.
_Casper_
De film is niet heel bijzonder qua verhaal en het word nergens verrassend, maar doet wel wat hij moet doen: een lekkere wegkijk actiefilm afleveren die vanaf het begin tot het eind ERG vermaakt en zeker beter is dan de gemiddelde actie film!
Van het begin tot het eind zit er lekkere actie in de film, wel zitten er bij het begin een paar ''extra'' bloederige momenten in slomo bij die ik weer net iets ''to much'' vond.. van mij had dat niet gehoeven.. maar de rest van de film is gewoon ''lekkere actie''
Ik zou er niet voor naar de bios gaan, en tis ook geen film die me nog lang gaat bijstaan.
Maar is heerlijk popcorn vermaak voor een avondje
usr14112
Yeahh baby!!!... Eindelijk weer eens een vette actiefilm die aankomt. Lekker grof, lekker sfeertje, keiharde Dredd en een prima Anderson. Verrassend goed dit. Als je van harde actie met een lichte mix van science fiction houdt, ga dit zien.
Corcicus
Heerlijk compromisloze actiefilm die zich afspeelt in een pervers post-apocalyptisch universum waar de scheidingslijn tussen beesten en mensen vervaagd is en waar de vigilantes van weleer geautoriseerde straatrechters zijn geworden.
Dredd kenmerkt zich door zijn rauwheid, grote hoeveelheid gore (naar actiefilmnormen) en aanstekelijke muziek. Het één tegen allen concept in de context van een building vol gangsters, deed me erg denken aan The Raid, maar de nodige creativiteit (zoals het hermetisch afsluiten van de building) maakt van deze film toch nog iets aparts. De slow motion vond ik bij momenten toch wat misplaatst en te veel van het goede, zoals met alles schaadt overdaad ook op dit vlak.
Toch een fijne kijkervaring die de liefhebber van het hardere genre op applaus zal onthalen.
tommiew
Rauwe aktiefilm die nergens echt verrast, hooguit de special effects die wel heel OK zijn.
De sfeer is heel goed gemaakt, lekker duister. 3D toevoeging had voor mij niet gehoeven, voegt niet echt veel toe.
Cleanshot
Straight forward actie verhaal, doet de strip recht maar laat verder weinig aan de verbeelding over.
tal1b
Niet verwacht, goeie film dit. Harde acties, visueel gaaf gefilmd, en nog goed gespeeld ook.
sinterklaas
Iewat anders dan verwacht maar alsnog wel een erg vette film, maar het origineel met Stallone wat ietsje beter. Dit keer word Dredd gespeeld door een acteur die ik nog niet ken maar evengoed weet hij nog wel bijna net zo ruig over te komen als Stallone. Mega City One is in vergelijking met het Origineel ook een stukje goedkoper neergezet. We krijgen eerst een fly over over de stad maar beneden rijden de oude busjes en auto's uit begin jaren 90 gewoon vrolijk rond en zie je meer Kaapstad (waar de film is opgenomen) dan Mega City One. Die hal van die hele Peach Trees was ook overduidelijk het centraal station van Kaapstad. Over het algemeen heeft het wel wat. Net zoals bij Lockout, dat ze een beetje een retro B-actiefilm neerschetsen. Verder is visueel gezien de film verder een lust voor het oog.
In het origineel was de inval in die grote blok (Block Wars) slechts een introductie. Hier word er nu uitgebreid aandacht aan besteed en de regisseur heeft zich overduidelijk laten inspireren door The Raid: Redemption. Judge Dredd krijgt samen met zijn collega's de opdracht om eens huis te houden in de massale flatgebouw genaamd: Peach Trees, en een gevaarlijke drugsbende moet oprollen. (die tripscenes waren wat kleurengebruik echt erg mooi gemaakt) Wat we dan inderdaad krijgen is dat de elite in de val loopt, en de flat hermetisch word afgesloten, en de missie moeilijker word dan gepland.
Ik had toen wel een hele aaneenschakeling aan actie verwacht maar dat viel opzich nog best wel mee. Er word meer in geonderhandeld dan dat de kogels je om je oren vliegen. (ok, je hebt wel toffe actiescenes, maar dan een beetje verspreid) De aanwezige actiescenes zagen er wel stijlvol uit, vooral met die slow-motion beelden hoe iemands gezicht helemaal werd doorboord met de kogels van de Judge pistool. Het gore gehalte is hier nog wel ruimschots aanwezig en Dredd weet ook als een John McClane te werk te gaan. Zijn collega daarintegen vond ik ook erg bijzonder met haar speciale gave waarin ze gedachte kan lezen en kwa visueel gebied word daar ook een hoop aan gedaan.
Dredd is zeker een prima reboot en visueel heel mooi uitgewerkt. Had er wel ietsje meer van verwacht kwa actie, maar dat geeft niet. Voor een gore liefhebber is dit in ieder geval ook goed te doen en natuurlijk.... verhaal?? Who needs it?
Barry83
Wauw ik was al hoopvol over deze film, maar mijn hoge verwachtingen zijn absoluut uitgekomen! Echt een superfilm met de juiste actie en spanning. Zeker voor de liefhebber van mooie gore kills, zoals ik, zul je verwend worden.
Zoals al terecht wordt opgemerkt heeft deze film veel weg van The Raid qua setting.
Zeker een aanrader!
tukkerstein
Goede actiefilm. Mooie setting, behoorlijk wat actie, en de judges zijn leuke personages. Ik had toch ietsjes meer verhaal verwacht en wat originelere actiescènes. Ik vond de slowmotions soms de vaart uit de film halen en het blijft vooral bij pief-poef-paf (een paar hand-to-hand-combats waren wel leuk geweest).
Awasiku
Karl Urban is prima gecast als Judge Dredd , mooie Settings/VFX , vooral Knallende "Gore" Shootouts , een fliterdunne Verhaal en een handvol Hand to Hand Combat .
Kortom een lekkere ouderwetse rauwe, Scifi Actie film
En zijn Helm...., inderdaad zoals het hoort ...
MecG
De minigun scene is memorabel en kan in het rijtje geplaatst worden met de actiescene uit The Predator 1 (junglescene met painless), geweldig!
Mooie visuele effecten, supermooi is de actiescene waarbij Dredd de deur open knalt en die gasten die aan de slomo zitten neerknalt
Er mochten van mij nog wel wat meer grote guns en actiescenes is, maar al met al een prima actiefilm met goed gecaste personages
filmamator
Judgement-Time
In een vervloekte stad met een hoog criminaliteitsgehalte zijn de Judges de dienders der wet. Niet te stoppen voeren zijn hun beleid uit, de wet altijd als uitgangspunt houdend.
Zo ook Judge Dredd. Met zijn vrouwelijke en bovenal hoogbegaafde partner proberen zijn rechtvaardigheid te brengen in een miljoenencomplex waarin misdaad de boventoon voert.
Het loopt uit op keiharde aktie verpakt in een aardig verhaal. Er had echter meer in het verhaal gezeten; het bleef vrij oppervlakkig. Zelfde geldt voor de karakters. Ook daar is er (te) weinig diepgang in gebracht.
Rauw. Zwaar. Net zoals de stem van Judge Dredd.
Insignificance
Dystopische actie onzin met een ingecalculeerd (comic) mankement. De rechter. Malle helm, norse blik en grommen maar. Het valt voor lief te nemen, al moet ik m'n best doen om dat niet dwaas te vinden. Het is echter niet het enige gebrek dat opspeelt. Een geweldige smeerlap zou helpen, maar Ma-Ma en haar clan komen niet echt in de buurt en zwarte humor is te sporadisch aanwezig om een factor van belang te vormen. De stilering van de film is wel iets om je aan te vergapen.
Dat geldt in mindere mate voor de bijkomende (Slo-Mo) effecten, maar de barbaarse ambiance staat als een toren. En toch, voor een film die de harde hand als troef heeft, staat het te vaak te neuzelen. Wat als adempauze zou moeten dienen, voelt hier te veel als ballast. De keren dat het dan een echte schiettent wordt, is het vaak meteen behoorlijk cool. De verder wat bleke rookie Anderson krijgt zowaar de meest brute kill op haar naam, maar alles bij elkaar stilt het de honger niet afdoende.
Kitsch.
Vergelijken met het origineel kan ik niet. Heb ooit wel stukken van de originele Judge Dredd gezien maar heb me er nooit toe kunnen overhalen om die film helemaal uit te kijken. Op basis van een halve trailer had ik nog best goeie hoop op deze reboot (remake, whatever), het resultaat valt echter belabberd uit.
Wat vanaf het begin al opvalt het vortlelijke kleurgebruik. Geen idee wat het was, deed me af en toe wat denken aan uitgekotste Gamer ripoff ofzo, maar het resultaat is niet om aan te zien. Wordt nog eens een stuk erger wanneer het slo-mo drugje in werking trad. Je mag er niet aan denken zoveel lelijkheid op groot scherm te bekijken.
Verder is ook Dredd zelf echt niet te pruimen. Dat belachelijke helmpje en veel te diepe stem zorgen ervoor dat hij als actieheld compleet door de mand valt. Hij moet dan macho en badass overkomen, veel verder dan een circusclown komt hij niet. Ook de bad guy is allesbehalve wat. Domme trees die absoluut niet de uitstraling heeft om een gebouw van 200 verdiepingen te runnen.
Opbouw is inderdaad gelijkend aan The Raid, vond het hier ook al snel vervelend worden. Wat verdiepjes afwerken, al wordt er echt weinig mee gedaan. Je hoort 5 of 6 keer een nummertje passeren tussen de 0 en 200, dat is het wel zowat geloof ik.
Enige wat de film nog wat credit geeft is het vuurgeweld. Die drie guns op statiefjes zijn kick-ass, ook het wapen van Dredd heeft een aantal interessante functietjes. Vooral die vuurbom zag er heerlijk uit. Het zijn van die schaarse momentjes die de film wat doen opleven.
Erg jammer, geen idee wat het is met die actiefilms van tegenwoordig maar ze mogen er wat mij betreft wat meer poeier tegenaan gooien. Wat minder belachelijke en/of ridicule hoofdpersonages, wat minder onelinertjes en een hoop meer actie. Ik stel The Expendables 2 nog maar weer eventjes uit.
aSMoDeuS
Er is eerder sprake van 'eerste en tweede verfilming', aangezien het beide adaptaties van (een deel van) de comics zijn.
Die met Stallone is niet goed, maar wel oh zo vermakelijk.
jerry r
veel actie en veel gore kills.
en wat een verschrikkelijke soundtrack.
Judge Dredd uit 1995 is geen goede film maar wel vermakelijker dan deze.
Andreeke
Vond het een beetje teleurstellend. Heb al veel betere 'Comics' films gezien.
Heeft me zelden kunnen boeien.
En 'k vind die koele rauwe stem (ook in de Batman films gebruikt tegenwoordig) van de held een beetje passé aan het worden.

'Dredd' vanavond (29 september) op televisie: 'Karl Urban zet na Stallone weer een serieuze bad-ass neer'

Raiders of the Lost Ark
Actie / Avontuur, 1981