Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Martijnnn
Ach je moet ook niet te volwassen willen zijn, iedereen die ik sprak, van jong tot oud, mannelijk en vrouwelijk, en deze film gezien heeft vond de humor grappig tot heel grappig
Naomi Watts
Ik geloof het ook wel dat deze humor bij de massa wel goed viel. Het is niet voor niks dat dit een terugkomend verschijnsel is in blockbusters maar voor mij niet weggelegd.
Als comicgeek neem ik de showdown tussen hero en villain heel serieus, en werd dus heel pissig dat Whedon zich er zo makkelijk van af maakte, en dan nog zo infantiel. Zwaar not done imho.
jipt
Ik reageer alleen maar omdat je erom vraagt waarom deze film een betere score heeft of ontvangen is dan de Transformers. Heb niet echt zin om een welles nietes spelletje te gaan doen.
The Avengers heeft maar een aantal komedie momentjes en die zijn zeker niet puberaal. American Pie heeft puberale humor en bij The Avengers is het allemaal redelijk droog en bij The Transformers is het achterlijke humor denk niet dat pubers daarbij kunnen lachen. Misschien dat jij constant in een deuk ligt bij die films(ik hoop het niet voor je) maar als je objectief bent is de humor ontzettend slecht.
Daarnaast weet niet, na de stomme humor, de wijze lessen van Optimus, de te lange speelduur, de onnodige explosies en Lebouf hebben mensen gewoon meer compassie voor superhelden dan voor ruimte robots die veel te veel praten.
Overigens ben ik geen fanboy en vind ik superhelden gay. De film heeft mij gewoon goed vermaakt en niet al mijn zintuigen verkracht.
Ten eerste is film en humor subjectief, snap niet dat je dat objectief wilt benaderen.
Onnodige explosies is een slap argument (zit n.m.l. in beide films). En reuzerobots die alles kapot meppen en in auto's veranderen zijn natuurlijk veel toffer dan mannen in strakke pakjes.
Speelduur scheelt 10 minuten.
jipt
In deel 1 is Turturro inderdaad leuk. Maar hij wordt steeds vervelender met als dieptepunt deel 3. Die overdaad aan personages is inderdaad kenmerkend voor deel 2 maar ook in deel 3 valt hier nog zeker wat op aan te merken. En die irritante ouders komen ook voor in deel 3.
Ten slotte is Rosie H.W. er vooral voor de mooi, als je van een modellentype houdt, ik heb veel liever Megan Fox en ze is nog slechter qua acteerwerk dan Megan Fox.
Ik geef je gelijk dat deel 3 teveel personages kent, maar dat kent Avengers ook.
Daarbij kan ik niet vallen over het acteerwerk van Rosie of Fox, ze zitten er beiden in voor de sex-appeal.
Metalfist
Ben ik trouwens de enige die er nu pas achter komt dat er nog een extra credits scène na de scène met Thanos is? Het stukje is op Youtube te vinden, is niet echt spectaculair (de Avengers zitten Shawarma te eten, zoals Iron Man tijdens het gevecht opperde) en schijnt alleen maar te zijn uitgebracht in de US release..
Martijnnn
Volgens mij pas na voorpremière in de vs. Ik ben er ook pas sinds vanmiddag achter
Iron Maiden
Ik heb dit gewoon in de bios gezien hoor, je weet dat het stom is om vroeg bij een Marvel film weg te lopen.
stinger650
Je kan het altijd op IMDB zien:
The Avengers (2012) - Release dates - imdb.com
NL 25 april, USA 4 mei. USA staat er een paar keer in maar dat is pers. 4 mei is hij in de bioscoop gekomen voor het grote publiek. Dus 1 week later in de VS.
Bedankt voor de bevestiging die ik zocht!
Metalfist
Ik heb het niet over het Thanos stuk maar over het stukje dat ze met zen allen shawarma eten. Zeker dat je dat gezien hebt? Vermits op Imdb staat dat het alleen maar in de Amerikaanse release staat.
jpg97
Tja, The Avengers... hmmm en nog geregiseerd door Joss Whedon ook nog!
Ik had er meer van verwacht, het verhaal was clichématig, het acteren niet geweldig ( al vond ik Bruce Banner wel degelijk ).
De special effects waren wel ok maar wat wil je met zo'n budget. Het 3D gedeelte van de film voegde helaas ook al niet bijster veel toe.
Ik geef de film toch 3 sterren omdat ie me wel wist te vermaken over het algemeen.
mrwhite
Ik lees hier op MM meer en meer dat 3D geen meerwaarde brengt aan de film. Ik vraag me dan gewoon af waarom iedereen nog altijd gaat kijken naar films in 3D ? Persoonlijk heb ik er nx mee en vind totaal geen meerwaarde brengen aan een film.
En ook niet bij Avatar moest er iemand een voorbeeld willen geven van een film die daar zogezegt wel een meerwaarde bied.
Naomi Watts
Of er is geen 2D versie of die versie heeft een enorm beperkte release gekregen. Vaak bioscopen die niet beschikken over 3D.
Vraag me me wel af hoe het kan dat bepaalde bioscopen veel van dit soort films in 2D aanbieden. Vooral wanneer films in 3D worden geschoten?
Pathe heeft voor zover ik weet nooit de keus tussen 2D en 3D.
Metalfist
Metropolis hier in Antwerpen heeft bijna altijd de keus (toch bij de films dat ik heb gezien).
mrwhite
Hier in kinepolis Oostende ook en ik denk in de meeste grote bioscopen zal dat wel zo zijn.
Dreiecke
Beetje laat, ik ga deze vanavond pas zien
Lijkt mij wel erg leuk!
Co Jackso
- 21924 berichten
En dan toch eindelijk The Avengers gezien. Hoewel de film mij voor het grootste deel kon overtuigen, vond ik het bijzonder jammer dat Loki de "bad guy" was. Wat dat betreft had ik het al goed na het zien van de trailer. Het ontbrak Loki aan enige vorm van charisma of dreiging. Het leek een soort passant zonder plan of visie met een lachwekkend kostuum (vooral die helm), en totaal niet op een god of een leider. Daarom kan The Avengers ook niet tippen aan The Dark Knight en waarschijnlijk ook niet aan The Dark Knight Rises.
Ook met betrekking tot het camerawerk was The Avengers vrij standaard. Blijkbaar is Whedon onvoldoende tijd gegeven om daar voldoende aandacht aan te schenken. Niettemin kijk ik met vol vertrouwen uit naar deel 2.
Metalfist
Whedon blinkt anders toch nooit echt uit in zijn camerawerk? Vind hem niet zoveel anders dan de meeste regisseurs, al moet ik wel toegeven dat ik van regie zelf bitter weinig kaas van heb gegeten. Voor mij zit de genialiteit van Whedon hem echt in zijn schrijven. Dat Loki de bad guy is, is logisch want dat was ook de eerste villain in de comics dus dat vond ik wel een goede keus. Zeker als je het personage hier met dat uit Thor vergelijkt.
Naomi Watts
Met Seamus McGarvey in de gelederen mag je wel meer verwachten maar conventionaliteit past perfect bij de film imho.
Metalfist
Naam zegt me niets, een vluchtige blik op Imdb bevestigt dat doordat ik praktisch niets heb gezien waar hij aan heeft meegewerkt.
Naomi Watts
Vooral Atonement is wel de moeite waard. Al moet ik er niet aan denken dat in een film als The Avengers terug te zien. Vrij verwaarloosbaar. Blockbusters van dit kaliber met conventionele cameravoering werken voor mij toch het best.
Ceeda7
Bij de andere films kon hij er een soort diepgang insteken, een soort poezie, maar dat hangt sterk af van de film. The Avengers is niet echt bedoeld om mensen op deze manier mee te nemen Noami. Het komt ongeveer overeen met het plaatsen van Jeffrey Scott Cronenweth aan bv. de Transformer-cyclus. Impact nihil dus.
cordiacovens
Net herzien in de Bios, blijft overeind staan..geweldig entertainment.
Dreiecke
Een enorm spektakel.
Het verhaal vind ik goed verzonnen, zo alle helden bij elkaar en Loki als tegenstander. En iedereen met z’n eigen specialiteit en achtergrond, in het begin moest de Hulk nog een beetje richting zien te vinden, maar dat kwam ook goed
Iedereen kreeg mooi verdeelde screentijd en humor ontbrak ook zeker niet.
Prachtig mooie effecten, beelden en geluid als je de film in de bios ziet.
3D vond ik in het begin wat minder waarneembaar en de sfeer was nog ietwat rustiger, opbouwend in de voorstelfase. Het tweede deel van de film bestaat trouwens uit een zee van actie.
Zeer mooi vervaardigde dingen vond ik het vliegdekschip en de wezens die uit de portal kwamen.
Het wachten is op Avengers 2, nu de Avengers de wereld achter de portal ernstig beschadigden.
Tijd voor wraak, neem ik aan?
Masterbrain
Hier hou ik nou van YouTube - Justice League vs. Avengers: Fanboy Faceoff
conch
zoals verwacht... actie, humor, verhaaltje.
ik heb me wel vermaakt zo in de bios =8-)
JohnWilliams
Is hier ook een 2D versie van? Kan me bijna niet voorstellen, ik zag 'm overal met 3D staan
DonPeliculón
Jawel, heb hem ook een aantal keer in 2D aangeboden zien staan bij bioscopen.
RipCurl
Misschien moet je dan alles niet te serieus nemen en gewoon genieten.
Ceeda7
Ik heb hem in Belgie (Gent) gezien in 2D. Blij van de keuze, of ik ging een dag migraine hebben denk ik.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring