• 9.374.495 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.059)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Lewis-06

Lewis-06

revengeyo schreef:

zegt iemand met een c-acteur avatar.....

Mensen beredeneren op avatar ? tenminste wel een hoger IQ dan jou zo te zien.

avatar van joostus

joostus

Een heerlijke actie film! Maar ook de humor speelde een belangrijke rol om de film goed te beoordelen. Ik heb genoeg echt goed kunnen lachen om de humor in de film. Maar de actie deed het hem vooral natuurlijk, echt prachtige actie.

Wat ik jammer vind van deze film is het hele 'thor film' gedeelte.. Thor zelf valt dan nog wel mee, maar loki met een staf en mensen met een cape en belachelijke dingne op hun hoofd als hoed. En het andere werelden verhaal met monsters enzovoort..

Dit maakt het allemaal zo onrealistisch en te futuristisch naar mijn mening.. Natuurlijk zijn dingen als Hulk en Iron man enzovoort ook onrealistisch, maar die worden wel gebracht alsof het echt kan (hulk door ene afwijking ofzo, en iron man door een geniale miljardair gemaakt enzovoort).

Echter.. het gevolg van die thor en loki en andere werelden onzin was wel een prachtig laatste battle.. Hoe had je zoiets anders voor mekaar gekregen...

avatar van tomdecocq

tomdecocq

Geweldige film!! Mooi opgebouwde superhelden film met een flinke dosis actie en vooral ook humor! Wist eigenlijk niet wat ik ervn moest verwachten, maar heeft werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen. De graphics waren ook prachtig.

Echt een aanrader en zeker ook voor in de bios heerlijk!

rep_robert schreef:

Wat vonden zij er niet leuk aan dan? Heb op een enkeling na hier eigenlijk alleen nog maar positieve dingen gelezen online.

Personages die er niet goed uitkomen (vooral over Hulk en CA waren ze niet te spreken), vooral veel details wat betreft de films en weinig comic easter eggs. Ook vonden ze het iets te veel dumbed down.

Lijkt mij wel een aardige film verder. Al ben ik niet zo'n fan van the Avengers, één van de weinige comics waar ik niets mee heb. Al hoop ik dat de positieve geluiden terecht zijn.

avatar van Eazy

Eazy

Hebben fans niet altijd wat te zeuren? Alleen Capt. America z'n pakje vond ik niet echt geslaagd overgezet naar film en zijn leiderschap kwam de gehele film niet aan bod. Toch wel essentieel voor zijn personage.

Naomi Watts

Klopt, hij schijnt er nu meer als sidekick bij te lopen, en Bruce Banner's constant struggle met zijn alter ego schijnt ook maar karig te zijn. Eens, dat fans altijd wat te zeiken hebben al vind ik dit soort punten geen mierenneukerij.

avatar van Eazy

Eazy

Naomi Watts schreef:

Dat valt wel mee, komt goed (genoeg) naar voren imo. Maar ik heb nooit de Hulk (of Avengers) comics gelezen, Ik had/heb meer met X-men.

Ik vind Ruffalo overigens perfect gecast als Banner.

avatar van Jesper187

Jesper187

Lewis-06 schreef:

tenminste wel een hoger IQ dan jou zo te zien.

lol, "dan jou", de ironie.

avatar van AC1

AC1

Jawaddedadde schreef:

Bwa, de eerste stemmen zullen toch voornamelijk van fanboys zijn.

Film haalt 93% op Rotten Tomatoes waar vele of zelfs de meeste critici beweren dat dit de beste Marvel film is.

Geef mij maar DC. Deze film blijft een een filmisch lichtgewicht met veel te weinig persoonlijkheid en karakter.

avatar van AC1

AC1

Eazy schreef:

Ik vind Ruffalo overigens perfect gecast als Banner.

Klopt! Deed op de één of andere manier denken aan de Banner van Bill Bixby (TV serie).

avatar van joostus

joostus

Wat ik trouwens no even wilde toevoegen...

Van mij hoeft dat 3D dus echt totaal niet:

- het heeft echt amper toegevoegde waarde

- je bent er zo aan gewend

- je ogen gaan af en toe pijn doen

- je kijkt toch ook tegen de randen van de bril aan wat het optimale zicht verminderd

- het is duurder

- zonder 3D en zo'n bril op vind ik de kleuren, het beeld en de kwaliteit veel mooier.

- enzovoort..

Deze film was nergens (dat ik weet althans) te zien in normale kwaliteit ipv 3D... Ik hoop echt niet dat dat met alle komende topfilms hetzelfde is..

braintag

Erg teleurstellend. 3d voegt voor mij echt niks toe. De karakters zijn wel erg vlak. Het verhaal is mager, ik mis goede intriges en de duistere kanten van sommige karakters had beter uit de verf kunnen komen. Dat hebben we bij de recente spiderman, x-men en batman wel gezien. Erg jammer, had er meer van verwacht.

braintag

De flauwe grapjes irriteren me ook mateloos in deze film.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Laat ze eerst maar voor een goede Hulk film zorgen Alleen de 2003 versie viel te pruimen. 2008 was echt driemaal niks.

joostus schreef:

Wat ik trouwens no even wilde toevoegen...

Van mij hoeft dat 3D dus echt totaal niet:

- het heeft echt amper toegevoegde waarde

- je bent er zo aan gewend

- je ogen gaan af en toe pijn doen

- het is duurder

- enzovoort..

helemaal mee eens! 3d is geldklopperij en hoofpijnverwekker

rep_robert schreef:

Vind Ang Lee's Hulk zoals ie moet zijn, één van de meest onderschatte comicverfilmingen.

avatar van arnaud

arnaud

Mooi opgebouwde superhelden film met een flinke dosis actie en humor. Graphics waren prachtig.

Een aanrader.

avatar van DVD-T

DVD-T

Naomi Watts schreef:

. Bana is naast Rufallo nu de perfecte Banner. Norton bakte er niks van. Maar ook qua verhaal hoogstaand. Maar Whedon komt met zijn kijk op de Hulk erg dicht in de buurt van de originele comics.

avatar van tal1b

tal1b

vanavond cinemeerse hoofddorp uitprobreren met 3D avengers ben benieuwd!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

braintag schreef:

Ik denk dat jij er met verkeerde verwachtingen aan begon.

Ik wist namelijk niet dat Captain America, Iron Man, Thor of wie dan ook überhaupt een duistere kant heeft.?

avatar van killer13

killer13

joostus schreef:

in kinepolis hasselt kan je the avengers ook gewoon zonder 3D gaan kijken hoor. dat heb ik ook gedaan

avatar van DiDa

DiDa

In Kinepolis Antwerpen ook gewoon..

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Eazy schreef:

Hij kwam inderdaad niet echt als de leider over, Iron Man en The Hulk waren meer de grote helden in het eindgevecht

avatar van Linn

Linn

Ik heb hem al in 3D gezien maar dat vond ik weinig aan de film toevoegen (zoals gewoonlijk). Maandagavond ga ik hem in de gewone versie kijken. Ik ben wel blij dat we hier in Antwerpen kunnen kiezen.

avatar van astonm

astonm

Cap zei wel wat iedereen moest doen. En is dit niet het begin van the avengers? Dus dan moet Cap nog groeien in zijn rol als leider.

avatar van tboezem

tboezem

Wat heb ik ongelooflijk veel zin om deze komende dinsdag op groot scherm te zien Kan niet wachten! Lovende recencies hier en elders beloven veel goeds.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Het is er zwaar over. Maar desalniettemin werkt het aanstekelijk.

Meng de verhaallijnen van 4 superhelden en probeer er het beste van te maken. Aan deze opdracht begon Joss Whedon bij het maken van The Avengers.

Ikzelf heb alle delen bekeken, en sommige waren zelfs het bekijken niet waard (Thor, Captain America), de overige delen waren best leuk (Hulk, Iron Man). Die twee laatste personages dragen volgens mij ook geheel de film, mede door de leuke toespelingen en uitstekende actie tot zelfs een grondige en diepe karakterschets. Mark Ruffalo is uitstekend gecast.

Het verhaal is tja, deja vu² en wederom lichtjes voorspelbaar, maar je moet een aangrijpingspunt hebben voor de motivatie van de superhelden natuurlijk.

De film moet het dus vooral hebben van de effecten en de (soms wel hilarische) confrontaties tussen de superhelden, en deze zijn zeer aangenaam voor de filmkijker. Je ziet ook op een bepaald moment dat de regisseur zich volledig uitleeft door een perfect gelijmde actietake van superheld tot superheld te realiseren. Erg "vet".

Verder had de film een halfuurtje korter mogen duren, sommige sequenties waren te uitgesponnen. Ook de toon van de film mocht beetje apocalyptischer zijn, dixit grimmiger en enger maar het blijft een heldenfilm voor alle leeftijden off course. En ja, de slechterik is een mietje.

Verrassend goed en zo beetje alles wat een heldenfilm moet bevatten 3.5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lompe superheldenfilm. Waar die nog vrij stabiele 8,8 op IMDb vandaan komt mag Joost weten. Het is allemaal best vermakelijk, maar het is gewoon een overkill aan nietszeggende termen (technologie uit het Marvel-universum) en zinnetjes die misschien duidelijk zijn voor de Marvelfreak, maar niet voor mij. Daarnaast ontzettend veel cgi-actie waar je op een gegeven moment gewoon moe van wordt. Hetzelfde had ik bij films als Transformers. Overtuigend vond ik de cgi niet echt in ieder geval. Verhaal is erg simpel maar er wordt veel geraaskalkt over van alles en nog wat waardoor je zeker aan het begin je aandacht er bij moet houden. De tweede helft van de film is het gewoon afwachten tot het allesvernietigende eindgevecht is afgelopen en de good guys hebben gewonnen. Ik vond de film ook erg luchtig en te vaak lichtkomisch (bedoeld dan), wmb misplaatst.

Niet boeiend, 2,5*

avatar van trannel

trannel

Ik vond het een heel aardige film. Een leuke balans tussen actie, humor en verhaal. Wel had ik moeite met de geloofwaardigheid. Ik snap wel dat het Science-fiction is, maar dan nog had je te vaak momenten waarop je dacht, 'mwa, dit lijkt me toch wat onwaarschijnlijk'

Maar verder was de film goed. Wat me wel een beetje dwars begint te zitten is dat vreselijke 3D. Heb helaas Avatar gemist en inmiddels een tiental 3D films gezien. Alle titels hebben me geen moment de meerwaarde van 3D laten zien.

Mijn grootste punt is niet eens dat het geen functie heeft(je hebt het idee dat je een bril op moet zetten zodat het er weer normaal uit ziet), maar de kleuren worden er zo donker van. Alsof je thuis een mooie Blu-Ray opzet, maar niet voordag je de helderheid van je beeldscherm op 20% hebt gezet... Het begint me echt de keel uit te hangen, vooral omdat je haast niet buiten 3D om kan. Vooral als je met vrienden gaat, is het vaak gewoon een bios uitkiezen en gaan.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Vond hem ook sterk, maar de 2008 versie was toch de manier waarop Marvel hem wilde hebben en 2003 was van Universal? Dan hebben ze toch keihard gefaald en vind ik dat eigenlijk de kwalijkste reden dat the Hulk er niet helemaal goed uit kwam qua speelduur e.d. De diepgang van de personages zoek ik eigenlijk niet in deze film, daarvoor hadden ze elk hun eigen film.