• 9.376.921 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.577)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Jesper187

Jesper187

maxroelofs schreef:

Wow, wat een verbazingwekkend hoog gemiddelde.

tja, ik wist niet dat er zó veel fans waren van die superheldenmeuk. 'T maakt me wel nieuwsgierig, maar ben bang voor 't ergste. Ik vond alleen Iron Man wel te doen. Captain America, wat een draak van een film was dat, evenals de Hulk en weet ik 't hoe de rest ook alweer heet.

avatar van m1701

m1701

Zeer goeie film!

Voor Downey Jr. was weer heel erg grappig.

Had tegen het einde wel het gevoel dat ik naar deel 3 van de Transformers zat te kijken...

daar hebben ze ook een "laserstraal" waarmee er slechte dingen uit de andere wereld komen

en dat ze allemaal moeten samenwerken om het probleem op te lossen....

Maar buiten dat was het gewoon een heerlijke film om naar te kijken!

Ook het 3D werd zeer goed uitgewerkt, vooral omdat er veel werd gevlogen etc.

Zeker moeite waard om in de bios te zien!

Jesper187 schreef:

Iedereen gaat er maar vanuit dat de score te wijten is aan fanboys maar niemand lijkt er aan te denken dat het gewoon een degelijke film is waar je als niet-kenner van de comics ook van kunt genieten?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Bwa, de eerste stemmen zullen toch voornamelijk van fanboys zijn. Niet dat daar iets mis mee is trouwens. Ze helpen wel om anderen over de streep te trekken, zoals mezelf bijvoorbeeld. Ga 'm een van de komende weken wel meepikken.

Metalfist

Klopt inderdaad wel maar met zo'n 303 stemmen lijkt het me dat er genoeg niet-fanboys zijn die de film ondertussen hebben gezien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ja, dat klopt dan ook weer. Onderschat de massa fanboys echter niet

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Lijkt me meer een blockbuster voor het middle of the road blockbuster publiek. Al wat die hard fanboys gesproken en die waren er juist niet over te spreken. Denk dat het juist goed valt bij de niet fanboys, en bij het grote publiek wel. Zou ook de hoop positieve geluiden verantwoorden.

avatar van lazyprovider

lazyprovider

jezus wat is deze shit vet, eindelijk weer een een goede film !!!!

de hulk was echt mijn favo persoon in de film.

op naar deel 2 hoop ik

avatar van Jeroen-van-Doorn

Jeroen-van-Doorn

na lange tijd eindelijk weer eens een bioscoopwaardige film gezien in de bioscoop!

hou je van de superhelden dan geef je een 4+

hou je er niet van dan een 2+

de superhelden zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel maar ook als je hier niet van houdt is het verhaal best goed uitgewerkt!

4,5 van mij!

Naomi Watts schreef:

Al wat die hard fanboys gesproken en die waren er juist niet over te spreken.

Serieus? Dan vraag ik me af wat die er zo enorm slecht aan vonden want ik pas ook wel in de categorie fanboy en ben hier juist enorm hard over te spreken

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je vergeet er ook bij te vermelden dat je ook nog eens een Whedon fanboy bent .

avatar van gorelover

gorelover

vond hem zeer genietbaar,

was alleen niet bekend met hawkeye en black widow.

lekkertje trouwens met dat haar en decolete lol

Naomi Watts schreef:

Je vergeet er ook bij te vermelden dat je ook nog eens een Whedon fanboy bent .

Dat heeft er inderdaad ook wel mee te maken

avatar van Danoontjepower

Danoontjepower

Jesper187 schreef:

nou goed nieuws voor je, want deze film heeft absoluut de humor van Iron man. was ik persoonlijk erg blij mee. Veel kijk plezier.

avatar van Dantenious

Dantenious

Net terug uit de bios. Heb hem in 3D gezien, de film was gewoonweg SUPER!!!! Ook de humor deze was echt bruut. Hoef hier niet veel over te zeggen alleen dat je hem echt moet zien!!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Mwoih...

avatar van Wovano

Wovano

Wow, echt wow. Ik ben normaal niet zo van de superheldenfilms, maar ik heb hem gister in 3D in de bioscoop gezien en dit is echt een super film. Het is een beetje een standaard superheldenverhaal, maar de rollen zijn echt goed uitgewerkt. Vooral het laatste stuk vind ik erg indrukwekkend. Hier en daar zitten er nog enkele humoristische stukken in van uiteraard Iron Man, maar ook de Hulk die op het einde Loki keihard op en neer sloeg kwam erg komisch over. Het is gewoon super om alle superhelden in één film te zien. Naast de film inhoudelijk zijn ook de beelden in 3D erg mooi uitgewerkt.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

wat een uitsloverij zeg, deze topic is echt om te janken.

avatar van wimnoot

wimnoot

Heerlijke avond gehad in Den Haag op de Spuimarkt. Heel weining aan te merken op deze Marvel verfilming, ondanks de vele personage's bljift de film entertainen, en heb ik niet het idee dat er dingen afgeraffeld zijn. De meest personage's hebben we al vertolkt zijn worden door de betreffende acteur, op Mark Ruffalo als Bruce Banner/Hulk na. Wat ik aanvankelijk een bijzondere keuze vond, vind ik het achteraf erg geslaagd. Beter dan Edward Norton in ieder geval. Het grappige dat juist bij Hulk de meeste hilariteiten vandaan kwamen. (Puny God......lol). De rest deed zijn werk ook naar verwachten waarbij ik wel die knul die Loki speelt er weer erg vond uitspringen, deed me vaak aan Fassbender denken. Grootse finale als verwacht, en omdat ik een beetje een sucker ben voor dit soort films. De volle score. 5 punten.

avatar van MDMovie

MDMovie

Vond hem eigenlijk niet zo heel bijzonder. Komt vast omdat ik er met te hoge verwachtingen naar toe ging. Voorral om dat hij overal toch behoorlijk hoge cijfers wist te scoren, en natuurlijk het promotie materiaal waar je mee werd doodgegooid. Maar op ene vandere manier wist hij me gewoon echt niet zo heel veel te boeien.

Wat ik eerder las ben ik het mee eens het laatste gedeelte (noem ik het dan maar) dat zich in de stad afspeelt met die straal in de lucht waardoor die wezens komen, deed mij behoorlijk veel aan Transformers 3 denken. Vanuit mijn ervaring leek het er allemaal net even te veel op. Op dit punt zullen een hoop mensen het niet met me eens zijn maar zo heb ik het ervaren.

(Ook hierop zullen een hoop mensen het niet met me eens zijn maar ik von CA toch beter).

Misschien in de toekomst nog maar eens een keer herzien!

avatar van koiboy

koiboy

Het is me gelukt om hem toch nog te zien. Moet hem nog een paar keer zien maar mogelijk is het mijn nieuwe favo film. Vond hem mooi opgebouwd. Ook lag ik verschillende keren slap van het lachen.

Had bij de final battle echt een epic gevoel van Wow! De humor en actie in dat gevecht was mooi gedaan. Had beetje Lord of the rings gevoel wat ik ook bij de grote veldslagen had.

Kan niet wachten tot de film op blu ray verschijnt.

avatar van GMovie117

GMovie117

nummer 3 in de toplijst van actie?

zo. moet hem toch maar eens gaan bekijken

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Wat vonden zij er niet leuk aan dan? Heb op een enkeling na hier eigenlijk alleen nog maar positieve dingen gelezen online.

avatar van StephanRR

StephanRR

Ricochan38 schreef:

Dat de hulk zichzelf nu redelijk in bedwang kan houden en samenwerkt met de andere avengers was "vroeger"in de comics ook het geval.

Af en toe valt hij nog wel een beetje uit zijn rol, en dat waren de meest komische stukjes uit de film.

Ik vond dit iig de beste superhelden film ooit gemaakt op The dark night na dan.

avatar van scarface45

scarface45

Ik vond de film overweldigend! MWAH een echt verhaal moet je niet verwachten, maar spectakel alom. Film komt een beetje traag op gang, maar daarna barst de hel echt los met hele mooie effecten. En nogmaals, ga achterover zitten en zet je verstand op nul hahahaha

avatar van sacha24776

sacha24776

goeie leuke film heb me geen moment verveeld.leek of hij maar 1 uur duurde

avatar van Rldr

Rldr

heerlijke film, beter verhaal als wat ik verwachte, leuke actie, leuke humor en time flies,

lekker zo'n film waarbij je niet na hoeft te denken, gewoon genieten

tja wat voor cijfer geef je zo'n film wat mij betreft een dikke 4 sterren, heb er van genoten

avatar van joaquim05

joaquim05

Hersenloze actiefilm! als je voor de actie gaat zal hij je je niet teleurstellen, maar verhaal is natuurlijk helemaal niets!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

2012 is het jaar dat de superhelden bij elkaar komen en eindelijk voor die geweldige ontploffing zorgen! Met een hamer, een metaalpak, een ooglapje, pijl en boog, een schild en wat groenheid is het Avengersteam helemaal klaar voor de strijd. De film is 1 en al genot, ik heb me geen moment verveeld en die dikke 2 uur vlogen echt om!

Naar mijn mening een perfecte film met goede effects, een leuke verhaallijn, een goede Cast en heerlijke muziek van Alan Silvestri. De humor was natuurlijk weer voor Downey Jr. wat een geniale acteur!

avatar van revengeyo

revengeyo

Lewis-06 schreef:

wat een uitsloverij zeg, deze topic is echt om te janken.

zegt iemand met een c-acteur avatar.....