Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Laat ze eerst maar voor een goede Hulk film zorgen
Alleen de 2003 versie viel te pruimen. 2008 was echt driemaal niks.
Die van 2003 was een ruk Hulk. Vervelende film ook.
Nyazzin
Erg van genoten met een bak popcorn op schoot. Verstand op nul en de actie over je heen laten komen. Opbouw had iets sneller gemogen maar het einde maakte veel goed. 4*
Naomi Watts
Vond hem ook sterk, maar de 2008 versie was toch de manier waarop Marvel hem wilde hebben en 2003 was van Universal? Dan hebben ze toch keihard gefaald en vind ik dat eigenlijk de kwalijkste reden dat the Hulk er niet helemaal goed uit kwam qua speelduur e.d. De diepgang van de personages zoek ik eigenlijk niet in deze film, daarvoor hadden ze elk hun eigen film.
Een beetje het probleem van Marvel. Veel uit hun stal zijn toch oppervlakkige dumbed down straight foward comics en die van 2008 was inderdaad zoals Marvel het wou zien. Terwijl Ang Lee de Bill Mantlo (de beste Hulk schrijver up to date) benadering nam. En dat was zeer welkom.
voskat
De Hulk van 2003 benaderde wat mij betreft het beste de Hulk die ik ken uit de comic-hoogtijdagen. In The Avengers vond ik hem ook geweldig, maar in Ang Lee's versie zat veel meer diepte (logisch ook, aangezien die film puur over de Hulk solo ging).
stijngeraats
Misschien was het jullie ook al opgevallen...
Hoe kan het dat Bruce zijn krachten niet kon beheersen toen ze op het (lucht)schip waren.
Terwijl later, als ze vechten in de stad, hij zijn krachten tot in de puntjes kan beheersen?
timbo_
De superheldenfilm waar iedereen al maanden naar uitkeek. Het viel me uiteindelijk toch allemaal een beetje tegen. Niet dat The Avengers nu veel fout doet (behalve dan in 3D uitkomen waarvan de logica en het nut me achteraf volledig ontgaat).
De introductie van de superhelden is zelfs erg geslaagd en vooral de onderonsjes tussen de verschillende ego's blijken de leukste stukken uit de film. Helaas spreekt bad guy Loki en zijn plan om de wereld te veroveren minder tot de verbeelding en zorgen de buitenaardse figuren die het einde opluisteren helemaal voor een anticlimax.
The Avengers wordt daardoor een vermakelijke film die voor op komisch vlak wel het een en ander te bieden heeft maar ook een film die zelden beklijft en vooral aan het einde enigszins aan zijn big, bigger, biggest motto ten onder gaat.
RobertKR
De Ang Lee Hulk is misschien wel wat onderschat, maar ik vond zelf ook dat er veel op aan te merken was. Bana en Connolly hadden zo goed als geen chemie, terwijl de film wel meer om drama draaide dan om actie. Maar op zich was de opbouw etc van de film goed en trouw, sterke origin story. Het was geen kids flick.
Maar ik vind uberhaubt wel dat Ruffalo tussen hem, Bana en Norton de beste Banner is.
voskat
Misschien was het jullie ook al opgevallen...
Op het schip verloor hij ongewild de controle. Later liet hij het bewust gebeuren.
tal1b
Eigenlijk is het de hulk die de show steelt in deze film
Een (te) snelle opbouw van dit soort films, haalt juist het effect weg imo
J0rea
deze film gisteren in de bioscoop gezien en ik vind het echt een erg goeie film zelf met de hoge verwachtingen die ik er al voor had.
En natuurlijk is het gewoon prachtig op zo'n groot scherm, het mooie bioscoop geluid, het mooie 3-D effect.
Alleen één nadeel van het gaan naar de bioscoop zelf als je pas om 22:00 gaat zijn die irritante kinderen van rond de 12-13 jaar die van hun moeder geld krijgen om naar de film te gaan met een paar vrienden, daar had iedereen erg veel last van ze zijn wel drie keer aangesproken maar gingen gewoon door praten en ze hadden er ook nog eens een troep van gemaakt!
Dat is iets dat mij weerhoud om naar een bioscoop te gaan.
Verder geweldige film: Er zat een goed verhaal in, humor, actie, veelzijdigheid.
Clint Reno
Hoewel op veel punten bijzonder onlogisch (waarom bleef die vliegende basis tot het einde van de film doorvliegen, terwijl 'ie een halve film terug bijna volledig vernietigd was?), heb ik erg genoten van de film.
De 5 minuten met de Hulk alleen al was de moeite waard.
avdj
Niet bepaald de topper die ik had verwacht. De speelduur is mijns inziens te lang en het verhaal stelde ook niet veel voor. Het gebruik van 3D was ook niet overweldigend en ik heb weleens betere special effects gezien. Het laatste half uur was dan wel weer witte doek entertainment op z'n best. 3*
voskat
Uhm, omdat hij door Iron Man en Captain American gerepareerd werd? "Bijna volledig vernietigd" is ook nogal overdreven. De meeste schade was aan de motoren.
K. V.
Me ook eens aan deze gewaagd en 'k vond hem goed. De introductie mocht misschien iets meer tempo hebben, want 'k vond dat het toch wat traag op gang kwam, maar uiteindelijk was het wel een film die erg veel actie bevatte. Het was een erg overdonderende finale.
'k vond vooral dat Iron Man er uitsprong qua superhelden. Deze zorgen dan ook voor de vrolijke noot. Van The Hulk had 'k wel wat meer verwacht. Deze had eigenlijk geen zo'n grote rol. Thor vond 'k een beetje een buitenbeentje en niet echt passen bij de rest van de superhelden.
Samuel L. Jackson had dan eindelijk eens wel een grotere rol. Voor de rest zag het er allemaal erg indrukwekkend uit.
Als 'k The Avengers moet vergelijken met X-Men vind X-Men toch beter. Ze passen toch beter bij elkaar en misschien ligt de focus daar ook iets minder op de actie.
Desalniettemin toch de moeite om te bekijken.
pieterTk
Wat een heerlijke film. Echt van het begin tot het einde genoten. Ik kijk nu al uit naar een deel 2.
AC1
Die van Ang Lee is dan ook geen domme "Hulk smash" film. Na het floppen van Hulk besloot Marvel dat artistieke input van de regisseurs iets was dat compleet geweerd moest worden. Sindsdien zijn Marvel films niet meer interessant. Ook deze niet al is hij beter dan de standaard Marvel film.
Halo
Erg goed in haar genre.
Weinig mensen hoor ik over het stukje na de aftiteling:
Veel mensen denken dat het h.....y is, lijkt er wel op maar dit las ik net:
Who Is That in the End Credits of The Avengers?
Marvel haalt idioot veel geld op met dit soort producties, dus uiteraard komt er een 2e deel en 3e.
Dit weekend is The Avengers in USA gelanceerd in ruim 4300 bioscopen, ze verwachten misschien wel harry potter te verslaan in het openings-weekend.
Halo
Ja !! Maar als je niet beter weet..Ik hoorde ook de naam hellboy een paar keer voorbij komen in de plaatselijke bios.
Maar Thanos wel ontzettend bruut !!
Naomi Watts
Eens. Had het fragment zelf wel al gezien maar de film nog niet. Vind het een hele opvallende maar sterke keuze. Lijkt me erg lastig te vertalen naar een live action equivalent. Erg benieuwd
P.G.
@ P.G.: Vond ik ook wel vreemd ja. Banner verandert in HULK als hij kwaad is of opgewonden, en blijkbaar is hij altijd kwaad.. en dus continu aan het vechten om niet in HULK te veranderen, hij hoeft er alleen maar aan die woede toe te geven en hij verandert direct. Maar de Hulk in de end battles was nog redelijk volgzaam en redelijk terwijl hij bij de eerste transformatie echt in een wapen van pure woede veranderde en zijn teamleden aanviel. Ik neem aan dat hij Hulk redelijk kan 'besturen' wanneer hij er zelf voor kiest om te veranderen, en tijdens de eerste transformatie probeerde hij het nog te voorkomen te veranderen en was het geen vrije keuze.. en kon hij, eenmaal getransformeerd, daardoor totaal geen controle meer houden.
Zo zie ik het tenminste, maar beetje vaagjes allemaal ja.
Thanks voor de uitleg
DiskjockeyEast
Geweldige film in het genre... Ik denk zelfs 1 van de beste. Erg knap om zoveel personages evenwichtig de introduceren (in deze film dan) zonder langdradig te worden. Wel had het misschien handiger geweest Black widow en hawkeye net ietsje meer intro te geven, omdat zij geen eigen film hebben gehad. De actie ziet er verbluffend uit. ik heb hem in 3Dgezien en dat heeft totaal geen toegevoegde waarde. De explosies zien er niet zuiver uit en op sommige momenten komt het erg verwarrend over.. Gewoon 2d kijken!!! Ander goed punt is de humor, deze is zo goed getimed en met knipoog geserveerd. Vooral Downey jr, steelt de show, maar de combinatie Hulk en Thor pakt ook erg goed uit. De film krijg van mij 4,5 *. AANRADER!
DiskjockeyEast
Wat heeft dat nou met de film te maken?? Beetje offtopic of niet?
astonm
200 miljoen dames en heren in een weekend in de VS!
Op naar 1 miljard wereldwijd. (we zitten op de helft)
Bijna evenveel als John Carter wereldwijd verspreid over een aantal maanden.
Suleika1
Eerste film die ik niet af heb willen kijken in de bios..ik snap echt niet wat mensen hieraan vinden! Ik heb me doodverveeld! Waarom scoort deze film zo hoog? Zelfs als je van dit soort overdreven actie films houdt, moet je toch toegeven dat er nul komma nul verhaal in zit en dat het allemaal nergens op slaat? Daarbij is de humor ook nog eens veel te flauw! Er is gewoon niks goeds aan deze film, highly overrated!
egelhunter
Vandaag voor 2e keer deze film gezien, maar deze keer in Imax in eindhoven. Damn wat een klote bioscoop. Die stoelen zitten voor geen meter.
Maargoed de film was weer net zoals de eerste keer helemaal geweldig! En 200M openingsweekend in de USA. Dit word de nr 11 die de miljard gaat opleveren denk ik.
timbo_
200 miljoen dames en heren in een weekend in de VS!
Op naar 1 miljard wereldwijd. (we zitten op de helft)
Met die bespottelijk dure 3D kaartjes is dat natuurlijk ook wel een stuk makkelijker
stijngeraats
Ja maar, hoe kan hij dat in zo'n kort tijdsbestek leren/onder controle krijgen. Verder vind ik het ook zeer tegenvallend dat Edward Norton niet de rol van the Hulk vertolkte

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring