• 9.378.448 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.868)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van roeman

roeman

Gish schreef:

P.S. Oh ja, een villain die LOKI heet, neemt natuurlijk niemand serieus

Helaas de naam Loki komt dit keer niet uit de hoge hoed van Hollywood, maar uit een eeuwenoud noors geloof, of legende of mythe. Ze hebben de personage echt niet zelf verzonnen, ik neem aan dat ze dan toch wel iets beters hadden verzonnen dan Loki.

Loki (ook Loke, Lopt of Loptr) is de god van het vuur in de Noordse mythologie.
Hij was een onruststoker die vaak van gedaante veranderde. Hij werd steeds boosaardiger en ten slotte sloten de goden hem op in een grot, met een giftige slang boven zijn hoofd. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld.

Gelukkig maakt de Hulk ook snel een einde aan die mafketel door alleen maar te roepen "Puny God"

Tja soms kun je Hollywood niet overal de schuld van geven, maar ze hebben het dit keer wel vermakelijk opgelost.

avatar van lexiepexie

kijkt lekker weg. PUNT!

Helemaal waar

avatar van duffs

duffs

grafisch mooie film ik heb eerst deze gekeken en daarna captain amerika zou eigenlijk andersom moeten dan begrijpo je deze beter maar aan de andere kant hoef je er ook niet veel bij na te denken zoals roeman ook zecht hij kijkt lekker weg

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Die Tim Hiddleston is wel absoluut briljant, wat een geweldige villain.

avatar van emilietje69

emilietje69

Gweldige film. Vooral Iron Men en Clint Barton. Iron Men is altijd grappig vind ik en Clint Barton gebruikt een pijl en boog en dat vind ik gewoon geweldig. De andere characters zijn ook goed. Een leuke en grappige film

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Thor & Hulk

avatar van Timecop

Timecop

Mooi spektakel...

avatar van pietpuk

pietpuk

Ze hadden het beter bij comics kunnen laten

Want die vond je beter?

avatar van Noodless

Noodless

Beter dan een doorsnee-comic verfilming ondanks het magere plot.

Nochtans begint de film niet echt sterk en heb je na een klein half uurtje het gevoel van een 13 in dozijn superheldenfilmpje. Gelukkig komt daar verandering in naarmate de film vordert.

De vele actiescènes zien er goed uit , zeker naar het einde toe waren de gevechtsscènes een lust voor het oog. Ook de droge humor werkt in deze film. Zo is Robert Downey Jr weer goed op dreef als Iron Man en de Hulk geweldig in zijn optreden tegen de vijand.

Simpel vermaak die 141 minuten lekker wegkijkt. 7/10

avatar van Arbil

Arbil

De manier waarop die lange eindgevechten zijn gefilmd bepalen 80% van de beoordeling.

avatar van inquestos

inquestos

Onbegrijpelijk dat zo'n slap verhaal vol met plotholes nog zo'n lange introductie behoeft. Het best vermakelijk eindgevecht kan de film verder niet redden.

avatar van Angelface

Angelface

Gish schreef:

P.S. Oh ja, een villain die LOKI heet, neemt natuurlijk niemand serieus

Zeker zowel Thor niet gezien als de comics niet gelezen én compleet onbekend met Noordse mythologie?

Speaking of Loki, ik vind Tom Hiddleston echt geweldig als Loki, ook al in Thor. Loki als personage vind ik geen eendimensionale bad guy maar zowel hard en cynisch als kwetsbaar. Ben persoonlijk wel benieuwd of in Thor 2 duidelijk wordt wat er precies met hem gebeurd is nadat hij van de Bifrost viel tot het moment dat hij in met de Chitauri de Aarde wil veroveren. Niet veel goeds, denk ik:)

Het zal niet iedereens cup of tea zijn maar k heb me echt uitstekend vermaakt met The Avengers. Actie, humor, geweldige cast, indrukwekkende special effects en een vlotte verhaallijn...niks mis mee. Verder vind ik het knap hoe Whedon al die personages toch redelijk wat individuele screentime heeft weten te geven zodat ze echt allemaal met hun rol bijdragen aan de film. Niet te veel Tony Stark, niet te weinig Black Widow of Hawkeye etc. Ik had nooit zoveel met Iron Man, maar zelfs ik ben nu wel benieuwd geworden naar IM 3. En naar Thor 2...en naar The Avengers 2...

avatar van Glacius

Glacius

Wie nog verwacht dat een films als deze meer zal bieden dan actie, spektakel en cgi, komt natuurlijk bedrogen uit, maar waarom zou je dat in godsnaam verwachten? Ja, er zijn zeker Marvel strips die een stuk beter zijn, maar het zijn twee totaal verschillende media, film en strips.

Persoonlijk ben ik verrast hoe deze film het actie goed weet neer te zetten, het balans tussen de verschillende karakters weet te behouden en de hele film door niet gaat vervelen. Zeker na Iron Man 2 en Captain America verwachtte ik er niet veel van. Maar ik heb desalniettemin genoten. Geen film die je vaak weer zult kijken, maar dat maakt niet uit. De eerste ervaring is het belangrijkst. De Avengers vormen een goed dynamisch, gebalanceerd, grappig en interessant team, waar ik zeker nog wel meer van wil zien. De Avengers 2 en Guardians of the Galaxy, waarbij 1 van de 2 zeker Thanos als main-villain zal ik dan ook met open armen verwelkomen.

Overigens commentaar op de naam Loki is wel heel slap. Dan vraag ik me af waarom je überhaupt een Marvel film gaat kijken. Naast het feit dat Loki in de strips een zeer gewaardeerde vijand is, is de naam ook nog (al dan niet geheel letterlijk) afkomstig uit de Noorse mythologie.

avatar van The Beast

The Beast

Een GE WEL DIG leuke film die ik 2x in de bios heb gezien, en ik was beide keren aan de buis gekluisterd.

De belachelijk mooie special effects, gevechten maakte deze film al geweldig, maar de humor die er ook nog bij zit, vooral die van Robert Downey Jr, is net zoals "de druppel die de emmer deed overlopen", maar dan op de goeie manier, ik gaf deze film eerst een 4.5, maar ik kom er bij nader inzien toch op terug en geef hem een 5, omdat het in mijn mening toch een van de meest spannende, grappige en vermakelijke films blijft die ik tot nu heb gezien! topwerk!

avatar van Witch-king

Witch-king

Glacius schreef:

Mijn vraag is of je de naam Thor ook slap vindt, die komt uit dezelfde mythologie.

avatar van jimmydl

jimmydl

Iemand een idee aangaande de volgende ongeloofwaardigheid: waarom The Hulk zich in zijn eerste transformatie gedraagt als een gewetenloze, door willekeur gedreven, dwaas en bij zijn tweede opeens vol compassie is en onderscheid weet te maken tussen de ‘goeden en de slechten’?

avatar van Ronhart

Ronhart

De eerste anderhalf uur zijn eigenlijk saai, een heel dun verhaal, nutteloze dialogen en veel te donkere beelden zodat je nauwelijks of niet kunt zien wat er gebeurd. Dat donker past misschien wel goed in de Gothic sfeer van Batman maar is bij deze superhelden een lelijke misser. Gewoon slecht eigenlijk.

Het verhaal blijft natuurlijk dun en diepzinnige karakerontwikkeling zit er ook bepaald niet in. Maar naar dit soort films kijk je voor de actie en die kwam, zij het pas op niveau in de laatste drie kwartier. Daar waren de beelden helder en profileerden (sommige van) de superhelden zich pas echt goed.

Scarlet / Black Widow is natuurlijk zeer aangenaam om te zien, maar de show werd gestolen door Iron Man en vooral ook door de Hulk.

De score op IMDB is gezien dat zeer matige begin in mijn ogen veel te hoog. Voor dat begin geef ik niet meer dan 2 *** . De laatste drie kwartier is voor dit type actiefilm top en geef ik 4 ***. Dus gemiddeld 3***.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

En toch is het niet helemaal mijn soort van film, veel aktie en niet geheel realistisch.

Supermensen die door de lucht heen gaan met motoren aan de handen, ik zou mij branden en u ook.

Toch wel eens leuk voor een avondje "hersenloos" genieten.

Daarom 3 sterren.

jimmydl schreef:

Bruce Banner en Hulk zijn eigenlijk 2 persoonlijkheden in 1. Hulk is het "kwade", Banner het "goede". Hulk het schijnbaar bijna hersenloze beest, Banner de denkende mens. In de eerste instantie wordt Banner ergens neergezet waar hij niet wil zijn, de Hulk is lang onderdrukt, dus eenmaal getransformeerd en los is hij enorm pissig. De 2e keer verandert hij meer uit eigen beweging, wordt wel kwaad op de aliens en dat is nodig om te transformeren, maar er is dus een punt om de kwaadheid op te richten. En helemaal aardig is hij natuurlijk niet, hij geeft Thor en passant een flinke optater. De Hulk is simpel, maar weet ergens wel onderscheid te maken tussen goed en kwaad, dus focust hij zijn woede op de aliens, want hij begrijpt wel dat daar de dreiging vandaan komt.

En ook in de laatste Hulk film zien we aan het eind dat Banner Hulk als wapen gebruikt tegen the Abomination. Dus daar wordt ook al voorzichtig geneigd naar een Banner die enigszins controle heeft over de Hulk, iets wat later in de comics ook uitgediept werd.

Er is niks ongeloofwaardigs aan eigenlijk, maar ik heb wat makkelijk praten wellicht.

In de originele eerste Avengers verhalen is Hulk een stuk intelligenter trouwens en kiest hij er al heel snel voor om the Avengers de rug toe te keren.

In 1 zin.................wat een vette film!!!! Kom maar op met deel 2.

Voor diegene die vroeger ( jaren 70/80 )de comics hebben gelezen zal het denk ik wel vermakelijker zijn dan voor diegene die niet weten wie wat en waarom. Je moet de pockets eigenlijk wel een beetje kennen.

Heb je daar nog nooit van gehoord en is jou enige herinnering aan de hulk de serie met Lou.......

dan is dit ff slikken, dat geef ik toe.

Maar de film is werelds, neem het van een oude lezer aan!

avatar van otherfool

otherfool

Lamme film. Probleem is dat de verschillende superhelden allemaal hun eigen identiteit hebben en totaal niet bij elkaar passen. Een echte toon of eigen smoel heeft de film dan ook niet. Om de problemen voor te zijn wordt de kijker dan maar vergast op een eindeloos knalfestijn.

1,5*.

otherfool schreef:

1,5*.

Lol. Laat het feit dat ze totaal niet bij elkaar passen nu net het uitgangspunt zijn voor de eerste comics.

avatar van otherfool

otherfool

De luchtige toon van bv IronMan past alleen niet bij bv de Hulk. Vond het een mismatch.

avatar van mikeholland

mikeholland

Leuk, maar niet wat ik verwachtte.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik vervloek zij die mij dit wanproduct hebben aangeraden. Zonder twijfel was dit één van de slechtste films die ik de afgelopen vijf jaar heb gezien, en dat wil wat zeggen.

De hele heisa en de hoge score op mm en imdb zijn dan ook simpel te verklaren door alweer een geval van ongenuanceerde massahysterie.

Dat hele gedoe me Loki en Thor was gewoon te belachelijk om aan te zien. Ik heb nog nooit zo vaak mijn blik met een schreeuw van afschuw moeten afwenden van het scherm en dan reken ik de keren mee dat ik naar FC De Kampioenen heb gekeken. Wat hebben heidense goden nu met superhelden te maken? En ik dacht dat de hulk zo zalig was in deze film? Iedereen had er de mond van vol? Totaal niks van gemerkt. De dialogen tussen de personages zijn gewoon totaal inspiratieloos en van een onnavolgbare derderangskwaliteit. De actie was bijzonder schaars, maar wel spectaculair. Alleen jammer natuurlijk dat het 3 kwartier duurt vooraleer de eerste vuist wordt uitgedeeld, voor een actie film is dat eigenlijk jamais vu.

Hollywood van het ergste soort.

Bakema NL

Van iemand die Braindead op nr. 1 heeft staan (en verderop nog Kick-ass) zou je verwachten dat hij iets als Avengers ook wel zou kunnen smaken. Maar dan ben je er dus met de verkeerde verwachtingen in gegaan. Dit is serieuzer in toon.....maar allesbehalve dat natuurlijk......rondvliegende halfgoden, technologisch te ver vooruit zijnde mannetjes in pakjes, geleerden die monsters worden.....alle zotheid op een stokje. En zo moet je de film ook lekker bekijken, over je heen laten komen. Natuurlijk niet serieus, natuurlijk dialogen als in een comic.

Comic boek verfilming zoals het moet, goede tijden/slechte tijden in spandex !

avatar van Insignificance

Insignificance

Kudos voor de luchtige toon. Niet dat het daarmee op de lachspieren werkt, maar het is zo'n Marvel ensemble dat al vrij snel in belachelijke sferen belandt. Dan breekt zo'n sfeertje de val een beetje. Gesprekjes als die tussen Loki en the Other of later met Thor zijn te onnozel voor woorden. Wanneer diezelfde Loki zich gaat verkleden, is het helemaal geen gezicht meer. Het hele personages maakt op geen enkele wijze indruk.

Vrij vervelend voor iemand die langer dan twee uur de bad guy moet spelen. Bij de wrekers gaat het al niet veel beter. Als Downey Jr. ze niet maakt, gaan verbale grapjes per definitie totaal de mist in en Iron Man is ook de enige die er tenminste nog cool uitziet. Dat in schril contrast met zo'n suffe verschijning als die van Chris Evans ofwel Captain America. Hulk blijft problematisch op bewegend beeld, al is hij goed voor een droge glimlach.

En dat is meer dan bepaalde andere namen van deze cast. Het luie verhaaltje kan je zo uittekenen en de speelduur werkt ook niet echt mee. Toch dendert het allemaal vrolijk verder en is het verwonderen over wat ze dit keer aan spectaculaire onzin op het scherm weten te toveren. Veel, dat wel, maar zonder dat het groots wordt, al komt de verschijning van de eerste Leviathan in de buurt. De beste grap bevindt zich in een shoarmazaak.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer vermakelijke pulp, die je natuurlijk niet al te serieus moet nemen. Het is natuurlijk enorm over de top, maar toch heb ik me wel vermaakt met deze film. Goede special effects, minimaal verhaaltje (dat dan weer wel), goede muziek die de film echt ondersteunt, humor en veel, veel actie! Gezien vanaf Blu Ray, wat eigenlijk bijna altijd een feest is, mits ze niet van Dutch Film Works afkomen. 3,5 *