• 9.376.855 stemmen

Met onder meer: Tom Audenaert en Robrecht Vanden Thoren

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

Plot Hasta la Vista!

Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

De Belgische film Hasta la Vista heeft op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden de Publieksprijs gewonnen.

Hasta la Vista wint publieksprijs | nu.nl/film

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Ben het helemaal met Quentin eens Kom zelf al 20 jaar in belgié heb er zelfs 8 maanden gewoont en veel hollander's die gedragen zich in belgié alsof de belgen dom zijn en dat alles van ons beter is en lachen ook met belgen wat ze zeggen.Wij nederlanders wijzen overal met ons vingertje terwijl we net als anderen zijn(wa blief).

Als Nederbelg wordt je dan ook niet serieus genomen net als waneer je bent gehandicapt.

Heb zelf de pech dat ik al 6 maanden ben uitgeschakeld en het zelfs nog wel 6 maanden á 1 jaar gaat duren door de arogantie van nederlanders die niet naar een Franse dokter wilde luisteren omdat ze het in Nederland allemaal beter weten.Olanders zo als mijn vrienden in het vlaams zeggen spelen teveel met onze voeten en gebruiken ook geen pinklichten zo gauw ze belgié binnen komen carren met hun cameo'n over de autostrada's als zotten en bestellen bij de frituur nog steeds een patat oorlog terwijl ze in belgie bijna geen pindasaus kennen lopen ze er over te zijken.

En zeggen dan in het fritkot he stomme belg ik had een sate besteld en een patatje oorlog waar is de pindsaus.vinden belgen ons Jonhy's en janet's wat wij nie kennen .Vandaar mijn uitspraken hier ook een beetje niet overkomen ben Nederbelg geworden en heb meer respect voor Belgen dan Nederlanders! vond de trailer er zeer goed uitzien en vind het jammer dat ik deze film het eerste half jaar niet kan gaan zien door mijn kniebreuk maar koop hem wel in de videotheek in bels zo gauw ik weer in bels ben.Verse fritten met mamoet en steppegras Croc monseiur even als de hoevenijs die ze langst de deuren verkopen als mede hun geweldige bon-bons.Oooh wat houd ik van bels!

avatar van Julie

Julie

Ik keek echt naar de affiche en ik dacht van: Deze film ga ik NIET zien. Ook de uitleg erbij ging enkel over seks en ik dacht: lap, we hebben een nieuwe flodderfilm (niets op tegen, maar ik kan persoonlijk niet naar Flodder kijken).

Nadat een paar mensen zeiden: Je MOET hem bekijken, ik heb er zelfs bij gehuild etc. Dacht ik: alez kom, ik zal mijn vrienden dan maar vertrouwen.

Heeeel erg leuke film. Ik ben moeilijk met komedies, maar Belgische komedies kunnen me vaak wel aan het lachen doen brengen. Misschien is het omdat ik zelf een Belgische ben, en dus met zo'n humor gewoon ben. Maar ik heb écht gelachen.

En dan heb ik ook gehuild. Enfin, tranen in mijn ogen. Ik heb deze week dus twee films gezien die de balans tussen komedie en drama perfect kunnen weergeven (deze dus en 50/50)

Dat maakte mijn week meer dan goed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Julie schreef:

Hoef je niet persé een Belg voor te zijn.... ik heb er als Nederlander ook erg om gelachen. Als er al zoiets is als typisch Nederlandse humor vond ik de grappen in Hasta la Vista! soms ook erg Nederlands. Van die heerlijke ironie, dat cynisme: prachtig.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Een dikke 5. Deze film is een echte aanrader. Je moet hem gezien hebben.

Humor, ontroering, liefde en vriendschap deze heeft het allemaal!

avatar van jellybean

jellybean

Mooie, ontroerende en leuke film met de juiste balans tussen humor en drama.

De acteerprestaties vond ik zeer goed; het thema is origineel en doeltreffend uitgewerkt.

Ik was nieuwsgierig geworden nadat ik toevallig de documentaire waarop deze film gebaseerd is had gezien op tv.

Een groot compliment voor onze zuiderburen!

De Belgische filmkomedie Hasta La Vista krijgt een Nederlandse versie. Filmproductiebedrijf BosBros heeft de rechten daarvoor verworven, maakte hij maandag bekend.

Nederlandse versie van film Hasta La Vista | nu.nl/film

Filmkriebel

Dit toont aan dat de Nederlandse film met een volledige stilstand aan creativiteit te maken heeft...

Trieste zaak.

Filmkriebel schreef:

Dat is natuurlijk onzin, toont eerder aan dat er veel meer geïnvesteerd moet worden in het versterken van Vlaams-Nederlands culturele banden. Die zijn zo jammerlijk verwatert sinds het intreden van de commerciële televisie.

avatar van Prudh

Prudh

Quentin schreef:

Ik vind wel dat België op dit moment mijlen ver vooruit ligt op Nederland als het op originaliteit aankomt, of zelfs talent. Rundskop gaat mijn top tien van dit jaar halen. Kijk verder naar 22 Mei, En Waar de Sterre Bleef Stille Staan, Hasta la Vista... Dan nog de gebroeders Dardenne of Du Welz uit Wallonië... Er valt veel te zeggen voor New Kids of Nova Zembla, maar er wordt in NL vooral zoveel op safe gespeeld en dat is jammer. Die eeuwige boekverfilmingen of historische navertellingen...

Filmkriebel

Ze hebben het al gedaan met Loft, ze doen het met Hasta La Vista en het is de laatste keer niet dat de Nederlanders een Belgische film zullen hermaken... . Wat dit te maken heeft met Vlaams-nederlandse banden is aanknopen is mij een raadsel en gebeurt m.i. niet door remakes te maken?!

avatar van Prudh

Prudh

Met betere culturele banden wordt het gemakkelijker om samen projecten te maken, ipv elkaars projecten te remaken (Alles is Liefde als tegenvoorbeeld). Dan hoeven niet alleen maar Matthias Schoenaerts, Jan Declair of Frank Lammers de grens over te stappen om zich vervolgens ook nog eens een accent aan te meten.

Prudh schreef:

Inderdaad! Zo zie ik het ook. Samen een origineel project opstarten.

Filmkriebel schreef:

Om even de balans er in te houden; het aantal Vlaamse remakes van Nederlandse films is nog altijd groter.

Heel simpel - er is onderzoek naar gedaan - tot het intreden van de commerciele televisie in Vlaanderen (VTM) en Nederland (RTL Veronique) rond 1990, waren het Vlaamse en Nederlandse cultuurlandschap nauw met elkaar verbonden. Er werd veel Nederlandse tv gekeken in Vlaanderen en vice versa, dat betekende dat acteurs niet persé een BV'er of BN'er waren maar in beide Nederlandse taalgebieden bekendheid genoten. Tot 1990 was het dan ook redelijk normaal om een Nederlandse film in Vlaanderen uit te brengen met succes en andersom. Geen noodzaak voor een remake.

Nu zijn de beide medialandschappen behoorlijk van elkaar gescheiden - uitzonderingen als Jan Mulder, Boskamp of Peter Vermeesch die zo nu en dan ergens aanschuiven daargelaten - en weet geen Vlaming meer wie Anna Drijver is. Terwijl in de jaren '70 namen als Willeke van Ammelrooy en Peter Faber gemeengoed waren in Vlaanderen. Hybride succesen zoals Mira vormden daarbij het hoogtepunt.

Zelfde taalgebied, ander filmpubliek | StampMedia

Filmkriebel

Ja ok, er werd door Vlamingen veel naar de Nederlandse TV gekeken en films als Ciske de Rat en Flodder etc waren mateloos bekend in België maar je vertelt hiermee alleen maar waarom de Nederlandse cinema niet meer doorbreekt in België i.e. het ontstaan van commerciële zenders.

Probeer eens op die vraag te antwoorden : waarom remaken ze deze film met Nederlandse acteurs en brengen ze niet gewoon de Vlaamse versie in de bioscoop, met ondertitels dan?? Dat snap ik dus niet. Is de Vlaamse versie dan niet goed genoeg?

Filmkriebel schreef:

Zoals ik al aangaf; omdat niemand de Vlaamse acteurs kent (namen zijn in Nederland steeds belangrijker om een publiek te trekken) of zich kan identificeren met Vlaamse fictie omdat ze niet meer gewoon zijn om het op regelmatige basis op tv te zien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Nou, het grappige is dat de drie hoofdfiguren in deze film ook in België relatief onbekend waren (tot voor deze film).

Quentin

Weet ik (zelf Nederlander in Brussel), blijft enkel het tweede argument over in dit geval. Maar een film als Loft moest het toch marketingtechnisch hebben van de bekendheid die acteurs en regisseur genoten. Vind in dat geval de remake ook logischer, voor Hasta la Vista! een onbegrijpelijke keuze. Omdat het toch ergens tussen arthouse en publieksfilm in hangt, die 200.000 bezoekers worden in Nederland niet gehaald met een remake.

Filmkriebel

Zal wel een marketingredenering achter zitten maar ik vind het maar krom. Alsof de kop van de acteur doorslaggevend zal zijn voor een goede film én om het laatje te vullen...

avatar van disneystore

disneystore

New Kids !!!

avatar van Corran

Corran

Quentin schreef:

Dan gaat het wel steeds over dezelfde regisseur.

Volgens mij is 't trouwens 3-3. 6 in totaal dus, 6 keer totaal, geheel, compleet en volledig overbodig.

avatar van Reinbo

disneystore schreef:

New Kids !!!

Van een tv serie een film maken is nu niet erg creatief.

avatar van Celciusz

Celciusz

Geniaal!

Verhaallijn, acteerwerk, interactie erg prettig om te volgen...

Chapeau.

Geen NL remake svp!!

avatar van boattail

boattail

Topfilm, een film met een lach en een traan, anderhalf uur genieten van deze drie zeer goed neergezette karakters.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Leuke film, met veel komische en minder komische momenten. Niks te klagen, geslaagd.

(p.s. goed acteerwerk van de Belgen.)

*3.5

avatar van vranque

vranque

zeer aandoenlijk en ontroerend. En best wel hard. heel hard eigenlijk. scherp neergezet.

avatar van den_hannes

den_hannes

boattail schreef:

Je neemt mij de woorden uit de mond.

avatar van akkerman20

akkerman20

Veel ups en downs in de film waarbij ik de rol van Claude nog het meest fantastisch vindt. Jammer vind ik dat ik als Nederlander (Fries zelfs) wel heel erg de aandacht bij de taal moest houden om alles goed te begrijpen, opletten geblazen dus! Een goed en scherp verhaal inderdaad.