• 9.377.427 stemmen

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Actie / Avontuur | 133 minuten

Met onder meer: Tom Cruise, Simon Pegg en Jeremy Renner

Gesproken taal: Engels, Russisch, Frans, Arabisch en Zweeds

Releasedatum: 21 december 2011

Plot Mission: Impossible - Ghost Protocol

"No plan. No backup. No choice."

Geheim agent Ethan Hunt en zijn teamleden worden opgeroepen door de president om terecht te staan voor een fatale explosie die is ontstaan in het Kremlin in Moskou, waar zij bezig waren met een topgeheime missie. Hunt is vastberaden om zijn onschuld te bewijzen en die van zijn team; echter moet hij op de vlucht gaan voor de Amerikaanse en Russische autoriteiten om dat te kunnen doen. Samen met zijn team moet hij niet alleen hun onschuld zien te bewijzen, maar ook een nucleaire oorlog zien te voorkomen tussen de twee landen.

avatar van perreke

perreke

een goede actie film

met een bak chips op schoot

avatar van hwwtje

hwwtje

Leuke film, veel actie. Lekker wegkijken op een zaterdagavondje. Helaas een verschrikkelijke fout die een IT-er als ik meteen opvalt: bij het inbreken in het datacenter van de tower waar een deel van de film zich in afspeelt staan er in een serverrek Dell 2650 servers. Deze zijn ongeveer al 10 jaar EOL

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deel 1 was vet, 2 minder en 3 bagger. Waar sluit dit deel aan qua niveau?

avatar van Rldr

Rldr

leuke film, biertje erbij, soms een wat die-hard gehalte (tikje over the top) maar niks mis mee.

@hwwtje: ik heb sowieso nog nooit zo'n serverruimte gezien

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Behalve alle James Bond achtige foefjes vond ik deze zeer tegenvallen, er werden steeds van die domme niet grappige opmerkingen waardoor het blije-tuup-gehalte zeer hoog werd. Haalt de film aardig naar beneden.

avatar van wu-tang

wu-tang

ben benieuwd of dit vierde deel het 3de kan evenaren , want na wat teleurstellende berichten heb ik deze nog steeds niet gekeken omdat ik lees dat dit deel bergen en bergen aktie bevat en bijna geen goeie badguy heeft

het derde was dan misschien wel iets meer een aktiethriller maar had wel een goeie badguy daarom is deel 3 voor mij de beste MI [ samen met deel 1 natuurlijk]

avatar van Tetterovic

Tetterovic

Inderdaad een filmpie die lekker wegkijkt. Redelijk gemaakt, zeker niet verkeerd.

Een beetje voorspelbaar vond ik hem wel. Je merkt dat Cruise wat ouder begint te worden.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

paul83 schreef:

Ik ken een heleboel mensen die niks met de eerste delen hebben, maar deze geweldig vinden. Dus alleen voor de fans gaat niet op.

Voor de fans van dit genre

avatar van TommyG

TommyG

Goeie actiefilm, dat wel. Echter erg ongeloofwaardig. Daarmee doel ik niet op het gebruik van de diverse gadgets maar op het feit dat er ongestraft een nucleaire raket op Amerikaans grondgebied terecht kan komen zonder dat er een WWIII uitbreekt.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

TommyG schreef:

Verwacht jij geloofwaardigheid in Mission:Impossible dan? Dat lijkt me het zelfse als geloofwaardigheid in James Bond zoeken. Dan kan je de film beter niet kijken.

avatar van b00ts

b00ts

Leuk gemaakt, maar totaal ongeloofwaardig. Buiten aan het glas hangen op de honderddertigste verdieping met een zandstorm op komst? Dan waai je je eigen broek uit. De scene in de parkeergarage.....yikes. Met recht impossible....

avatar van RobertKR

RobertKR

Ik vond Ghost Protocol juist erg vermakelijk. Pegg hoefde voor mij ook niet zo, had liever Rhames. Renner vond ik top, en Cruise... hij was minder flamboyant dan in voorgaande delen maar deed het niet slecht. Hij is gewoon ouder en wijzer in MI4.

Na Dubai, waar een paar geweldige scenes zitten, zakt de film wel wat in. De bad guy was behoorlijk matig maar de insteek was ook dat hij ze steeds een stap voor was.

MI4 is denk ik mijn favoriet in de reeks. Ook vond ik MI3 juist verrassend leuk, vooral Hoffman deed het uitstekend. MI2 was een draak en MI1 een uitstekende actie thriller.

avatar van blackcat13

blackcat13

RobertKR schreef:

Ik kan me de badguy echt helemaal niet meer herinneren, dus heeft weinig indruk op me achtergelaten blijkbaar, wie was de badguy ook alweer? Ik kan me wel nog die russische cop herinneren die achter Cruise aanzat, maar hier werd naar mijn mening iets te weinig mee gedaan want ook van hem weet ik nog maar 1 scene. Afijn, ik moet deze film maar weer eens bekijken en beoordelen, want in de bios vond ik de film erg vermakelijk maar of ik de film nog zo leuk vind zonder dat grote overweldigende bioscoopscherm.. ik ben benieuwd!

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Eigenlijk een film die je lekker in de bios moet zien. In z'n genre een prima film, tot het einde vol aktie en eentje die lekker wegkijkt. Maar uiteindelijk zal er bij mij weinig van blijven hangen. 3 sterren.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

TommyG schreef:

Ik geloof dat je het flutverhaal niet helemaal hebt begrepen. Knap dat je dat lukt.

avatar van mixmaster

mixmaster

voor mij is dit de slechtste ´´ mission impossible ´´ uit de reeks.

gewoon omdat alles in de film niet zo overtuigend overkomt als in de andere 3 delen.

de actie , de humor , de special effects , het verhaal , allemaal matig.

avatar van specialized

specialized

Redelijk vervolg om thuis te kijken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Lang niet zo memorabel als deel 1 maar het was allemaal wel aardig.

Maar een deel 5 hoeft van mij echt niet meer..

avatar van notsub

notsub

Het entertainment wat hier wordt voorgeschoteld is erg amusant. Met een serieuze film heeft dit niets te maken. Een kleine emotionele ondertoon redt het verhaal echt niet. Dit gaat eigenlijk nergens over. Gelukkig vliegen de spectaculaire beelden over het scherm en zijn er leuke technische snufjes te bewonderen. Luchtig benaderd is het gewoon leuk vermaak.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Erg veel actie, maar vooral ook veel ongeloofwaardig (Handschoenen die elektronisch kleven op een raam??). Daarnaast zijn de visuele effecten te vaak te nep. En een datacenter die extreem zwaar beveiligd is, maar wel met een eenvoudige USB stick te omzeilen is?

Misschien niet de slechtste, maar zeker niet de beste van het kwartet.

avatar van K. V.

K. V.

Brr dit was nog eens een spannende actiefilm. De film duurde meer dan twee uren, maar vloog zo voorbij. Een goed verhaal, prima cast en spectaculaire stunts. Er zaten ook enkele originele snufjes in en af en toe kon er ook een grapje af.

Absoluut een sterk deel die me zeker kon bekoren. Eentje die zeker later nog een keertje wil bekijken.

avatar van brigittedam

brigittedam

Top film! Absoluut fan van de Mission Impossible serie! Vind de combinatie van actie, ongelofelijke stunten en humor top! Hier, net zoals bij de andere films, weer veel stunten die onmogelijk lijken maar dat maakt de actie van deze film juist alleen maar beter. Het enige wat ik dit keer miste is wat romantiek met Tom Cruise. Waarschijnlijk zeker als de vrouwelijke kijker onder ons, is dat iets wat hier nog wel ontbrak. Zeker vergeleken met de vorige 3 films! Mission Impossible 5 is voor mij meer dan welkom!!!

avatar van Djarune

Djarune

leuke film. Verhaal zoals gewoonlijk supercliché en de special effects waren dit keer ook niet helemaal top. De actie gelukkig wel. Heerlijke blockbuster voor op de bank die hier zoals gewoonlijk veel te hoge cijfers scoort op MM.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Gave film wederom. Snelle actie, redelijke humor, en mooie gadgets. Ongeloofwaardig...ja hehe als je dat stoort moet je geen actiefilms meer kijken. Deze zijn bijna Let op bijna altijd ongeloofwaardig.vond het gevecht in de autofabriek wat minder. Als special agent moet je zo'n oude knar makkelijk aankunnen. verder prima deel van de MI reeks.

avatar van Rodger

Rodger

goeie film, vlotte actie,.. goed verhaal.. en mooi gebracht... verveelde me geen minuut bij deze..

3.5**

avatar van lexiepexie

lexiepexie

sluit me aan bij rodger. strak filmpie

avatar van remorz

remorz

Simon Pegg?

Het is voor mij al een tijdje geleden maar Mission Impossible vond ik altijd een redelijk intelligente spionagethriller die, mede door een minimum aan humor, goed serieus genomen kon worden. Wat gadgets hier en wat over the top actie daar, maar geheel in lijn met het concept van de film.

Nu zal het aan de gagdets en de actie totaal niet liggen, al hebben beiden een upgrade van jewelste gekregen maar de bijna Disney-achtige opzet van held en silly sidekick die Bird ten tonele voert heeft MI gewoon simpelweg niet nodig, sterker: het lijkt totaal incompatibel met serieuze spionage.

Jammer, want in beginsel draag ik de franchise een warm hart toe. Het is nog steeds wel vermakelijk om naar te kijken maar te ludiek om serieus te nemen. 2,5*

avatar van El ralpho

El ralpho

The name's Hunt..Ethan Hunt

Een sterke film is de laatste telg uit de reeks zeker geworden, maar deze had nóg beter kunnen worden als er andere keuzes waren gemaakt. Zo is er weinig mis met de rol van Cruise als Hunt, maar stoorde ik me behoorlijk aan de rol van sidekick Pegg. Vind het een ronduit overschatte acteur die zijn hoogtijdagen beleefde met Shaun of the dead, maar mij daarna eigenlijk nooit meer heeft weten te verbazen. De overige ''hulpjes'' storen verder niet maar zijn stuk voor stuk nogal saaie personages. Het hoogtepunt van de film volgt al vrij vroeg -ook wel bekend als de Burj Khalifa scene, waarbij Cruise zijn stunts volledig zelf heeft uitgevoerd- en werd daarna alleen maar minder. Hierdoor had ik het gevoel dat de film eigenlijk te lang duurde, waarbij het natuurlijk geen goed teken is als je op een gegeven moment op de klok begint te kijken. Daarbij komt nog dat ik de zandstorm scené erg ongelukkig gekozen vond omdat je bij deze scene (als vanzelfsprekend) eigenlijk praktisch niks zag. Een typisch geval van leuker op papier, dan dat het in de uitwerking is dus.

Nu lijk ik erg negatief, maar de eindbeoordeling laat zien dat dit alles behalve het geval is. De serie heeft nog steeds ballen en heeft meer dan genoeg scene's te bieden die dan ook ronduit spectaculair zijn. De reeks is een aardig alternatief voor de Bond-reeks die sinds de komst van Daniel Craig wat mij betreft veel te donker en serieus geworden is. De film blijft bij zijn roots en blijft de kijker kei harde vermakelijke actie bieden, wat beslist een positief punt is. De film is echter wél een stap terug ten opzichte van zijn 3e deel waarbij ik suggereer dat voor het volgende deel J.J Abrams wat mij betreft in plaats van producer weer de leiding als regisseur mag gaan nemen.

avatar van gatygun

gatygun

Tja wat kan je ervan zeggen.

- tom cruise wordt te oud hiervoor

- de acteurs zijn die met hem samenwerken zijn vrij slecht te benoemen. ( randje van b film acteurs duidelijk )

- de regisseur mogen ze ook gaan ontvangen omdat het op meerdere plekken in de film het er erg amateuristisch eraan toe gaat kwa opname technieken

- de special effects mag ook wel wat aan geschroeft worden

- de geluiden zijn ook niet bepaald hoog kwaliteit, het lijkt wel of er een explosief afgaat als tom iemand slaat.

- het ik ben onsterfelijk tintje ( superhelden idee ) mag ook wel is wat aan gesleuteld gaan worden, aangezien het vrijwel naar de kant van cartoon niveau gaat.

- De film reeks gaat snel achter bond aan en andere top films die afstromen naar kwaliteitloze rommel.

- Ik kan me werkelijk waar geen enkel moment bedenken, wat stuk uit de film deze film nu eigen de film zo speciaal over elk andere film maakt.

- De inhoudt van de film was zo standaard te benoemen dat ik vrijwel zeker weet dat er niemand ook maar iets van onthouden heeft.

- De hoofd vijand? wie is het? rusland? inderdaad, ik denk ook dat niemand hier meer wat van terug kan halen zonder dat ze de film eventjes opnieuw moeten gaan kijken. En dat was niet omdat het verhaal zo complex was. ( slecht dus ).

- Buiten de hoofdvijand was vrijwel de hele cast gewoon weg saai.

Ik blijf erbij dat het een aardige zondagse actie film is als er niks te doen is. en voor de jeugd waarschijnlijk een aardige film om naast het hedendaagste mobieltjes verslaving half mee te kijken. Verder is het verruit een goede film voor een mission impossible franchise.

Tevens wat ik erg storend vondt was dat tom cruise een beetje oud begint te worden voor dit soort films. Of hij moet meer de kant van de "oude bond" op gaan of hij moet de serie maar afsluiten.

Aangezien niemand op een daniel craig "aka rambo" film reeks zit te wachten.

Hij wordt gewoon te oud voor dit soorten films. Tevens is het ook wel duidelijk dat hij er maar weinig aandacht aan besteed.

Ik geef het een 2,5 en daar mag die blij mee zijn. eigenlijk wou ik naar een 2 gaan, maar de film verdient dat niet als je alles bij elkaar optelt. 3 is echter ook geen optie aangezien ik de film niet acceptabel vindt.

avatar van Ed Lauwerens

Ed Lauwerens

Vond het toch wel erg tegenvallen...