• 9.380.138 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

NYSe schreef:

48fps verwijst volgens mij niet naar een 3D techniek, maar gewoon naar de opnamesnelheid (frames per seconde).

Niet direct misschien maar...dit zegt Peter en zelf over:

"Peter Jackson meent echter dat films kijken in 48 fps veel minder vermoeiend zou zijn voor je ogen, vooral voor 3D-beelden. Het probleem is dat weinig of geen cinema’s projectoren hebben die 48 fps beelden kunnen afspelen. Of we de film dus daadwerkelijk in 48 fps gaan kunnen zien, blijft maar de vraag."

En dan nog ben ik benieuwd waar 'tattoobob' de 48 fps Blu Ray van deze film vandaan heeft getoverd en waar hij een HD tv die 48 fps kan weergeven op de kop heeft getikt. lol

"It's about the Blu Ray standard - 48fps is not part of it. The codec/standard used to make Bluray does not support 48fps."

disneystore schreef:

Hij is wel nog in bepaalde bioscopen te zien..

Sommige bioscopen hebben idd die 3d 48 fps projectoren maar iemand beweerde dit thuis op zijn HD tv te hebben kunnen aanschouwen.

Afin het zal wel verkeerd uitgelegd zijn. Iemand heeft een mkv-tje van het net geplukt en afgespeeld op zijn HDTV ...dit zag er vervolgens natuurlijk mooi uit en dan is 'de oorzaak' dat het er mooi uit ziet de nwe 48 fps techniek...niet dus....ik denk dat hier de schoen wringt.

INCTRL schreef:

Oh ik ben het met je eens,met een standaard hd tv gaat het niet lukken!!!1

Dat neemt niet weg dat deze film er prachtig uit ziet.......de mooist gemaakte film tot nu toe.

Dat kan je zelfs niet op een gewone dvd zien!!!!!!!!!!!!!!!je kan heel duidelijk zien dat er bij deze film een flinke schep bovenop is gedaan!!ik weet niet welke versie jij heb gezien?

Maar waarscheinlijk niet zo,n beste

Einde discussie van mijn kant

Einde discussie van mijn kant

Maar niet een Blu Ray met 48 fps want die bestaat simpelweg niet. Want die 48 fps is de enige "NIEUWE techniek" (daarom zag het er volgens jou dus extra mooi uit, non sense dus) die gebruikt is voor deze film,. Vat je hem nou oip moet ik het nog verder uitkauwen? Oorzaak en gevolg die door elkaar gehaald wordt.

k weet niet welke versie jij heb gezien?

Maar waarscheinlijk niet zo,n beste

Hoezo? Had ik dan ergens gezegd dat deze film er slecht uit ziet ofzo? Ik dacht het niet. Ik ging alleen in op jouw stupide opmerking en ging inhoudelijk in op de nwe technieken die gebruikt zijn voor het maken van deze film.

avatar van jurrian22

jurrian22

Ik heb deze film zojuist net gezien. Ik vond hem beter dan verwacht. Het verhaal was erg goed, maar dat wist ik al een beetje omdat Peter Jackson deze film heeft geregiseerd. Het was een schitterende film. Zo mooi! Ik had ook gehoord dat ze hier helemaal voor naar Nieuw-Zeeland zijn geweest. Geweldig gefilmt. Hele mooie muziek! Top film. Ik geef hem een 4,5

avatar van Theunissen

Je hebt overigens gelijk, zag hem over het hoofd

Hahahaha....;-)

avatar van Cygor

Cygor

Na het nogmaals kijken van de lotr trilogy deze ook gekeken.

Wat een enorme teleurstelling voor mij.

De film ziet er fenomenaal uit en de muziek is ook weer geweldig.

Ik vind dat alles veel te lang gerekt is.

De scene die er voor mij uitsprong was de scene met smeagol/gollum.

Had me erg verheugd op deze film maar voor mij dus helaas een grote teleurstelling

avatar van NYSe

NYSe

tattoobob schreef:

Maar gozer ,de blu ray van 40 gig is gewoon te pindakazen hoor.

Haal je hier nu de betekenis van 40G en 48fps door elkaar?

avatar van jex

jex

Ook net gezien, vermoeiend weer zo'n lange film trilogie die eraan zit te komen. Die Jackson heeft veel passie voor middle earth en tolkien maar 3 films alweer, gelukkig was deel 1 niet super overdreven met epileptische sfx die we de laatste tijd hebben gezien bij grote hollywood films. Nog aan twijfelen of ik deze trilogie ga kopen in de toekomst, denk het niet. Niks vernieuwend hier, het is allemaal eye candy. Leuk voor de fans.

tattoobob

Nee als je kan lezen staat er gewoon wat er staat!!!!

avatar van NYSe

NYSe

Ah, verkeerd geïnterpreteerd!!!! Excuus!!!!

avatar van Thorongil

Thorongil

Box Office Milestone: 'Hobbit' Hits $1 Billion in Global Ticket Sales

Mooi bedrag, denk dat de sequels elk meer dan de voorgaande gaan verdienen, zoals De Lotr-trilogie.

avatar van MrLee

MrLee

Teveel humor voor mijn smaak, verder prima film.

avatar van disneystore

disneystore

Thorongil schreef:

Eerlijk gezegd vrees ik voor het tegenovergestelde.

avatar van Connyh

Connyh

Overbodige film, te lang voor zo'n klein boekje.

Wezens die er niet uitzien enz.

Onzinnige vechtpartijen bla bla bla bla

Ik zal wel te oud zijn voor dit soort onzin.

Terwijl ik LOTR wel 5 sterren heb gegeven.

Ze willen gewoon het succes nog eens dunnetjes overdoen.

avatar van brasp070

brasp070

De film is echt overrated.

Een enorme teleurstelling voor mij. inspiratieloos en richtingloos,flauw en kinderachtig.

Ik vind dat alles veel te lang gerekt is. Ik werd er af en toe wel een beetje simpel van. Ze willen gewoon het succes nog eens dunnetjes overdoen, Duidelijk gemaakt voor het grote geld.In de bioscoop is alles nog groot, maar op tv zal het nog slaapwekkender zijn.

Filmkriebel

Vind het ook overrated, al vind ik dat mijn voorganger wat overdrijft. Het was weer eens een werk van visuele pracht, dat staat buiten kijf. Hoe mooi de beelden van Middle Earth ook waren, hoe verrassingsloos en leeg de inhoud overkwam. We doen het LOTR nummertje nog eens over maar met andere personages : Frodo wordt Bilbo, Aragorn wordt Thorin en Gimli wordt Balin. De trollen en orks zijn ook weer van de partij, maar hoe het verhaal ook draait of keert, je weet toch al vooraf dat ze de gevaren zullen overleven. En vooral op het einde vroeg ik me af waarom die reuze-adelaars hen niet onmiddellijk tot de ingang van de eenzame berg bracht . Dat zou hen de moeite van het reizen over de grond bespaard hebben. Geen slechte film, maar een 4* kan ik net niet lospeuteren want het verlies aan inhoudelijke kwaliteit laat zich te sterk voelen.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Filmkriebel schreef:

Oh jee, voor die adelaardiscussie weer losbarst, kijk hier even haha.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Goed werk, DonP.

DonPeliculón schreef:

Oh jee, voor die adelaardiscussie weer losbarst, kijk hier even haha.

Had ik zelfs niet gezien... ach ja, dat valt gewoon sterk op.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Filmkriebel schreef:

't Is eigenlijk omgekeerd.

Filmkriebel

als je de chronologie van Tolkien neemt wel ja, maar ik nam de LOTR trilogie van Jackson als vergelijking... het is hier nog steeds MovieMeter en geen BoekenMeter.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Filmkriebel schreef:

Tuurlijk, maar kan je het de verfilming kwalijk nemen dat Tolkien's verhalen op elkaar trekken?

Filmkriebel

De film zal ongetwijfeld heel trouw zijn aan het boek maar het is gewoon meer van hetzelfde. De personages in LOTR waren ook beter uitgewerkt : de vriendschap Frodo-Sam was een sterke troef, de romantiek tussen Aragorn en Arwen zorgde voor poëzie .... kortom alles kwam beter uit de verf.

avatar van Heester

Heester

Nou nou, dit was toch wel een tegenvalletje hoor.

avatar van Spetie

I'm looking for someone to share in an adventure.

The Lord of the Rings verhalen vond ik erg fijne films, al waren ze bij herziening een paar jaar geleden wel iets minder, dan de eerste keer dat ik ze zag. The Hobbit: An Unexpected Journey is een soort van hernieuwde kennismaking met alle wezens uit deze magische wereld, maar is in de verste verten niet zo goed en boeiend als de voorgaande films.

Nu had ik vooraf al enigszins het idee dat men hier vooral een drieluik van heeft gemaakt om te kunnen cashen, omdat het verhaal in de basis nogal karig is voor drie lange films. Die vrees lijkt achteraf gezien wel enigszins gegrond. Vooral het eerste uur is niet al te best. Natuurlijk moeten hier de nieuwe personages worden geïntroduceerd, maar de manier waarop dat gebeurt vond ik vaak nogal flauw en niet zo heel leuk. Ook zijn het er erg veel, die je als kijker zomaar voor je kiezen krijgt. Wat dan wel leuk is zijn de verwijzingen naar de andere films, en ook is het leuk om diverse oude bekenden, vaak in een klein rolletje, weer voorbij te zien komen.

Na het eerste uur wordt het gelukkig wel langzaam aan iets beter, waarbij het laatste uur duidelijk wel het best is, al ben ik ook dan nog niet kapot van het algehele niveau. Qua acteurs is Freeman in ieder geval wel een waardige hoofdrolspeler, die het zelfs nog wel beter doet dan Wood. McKellen is ook altijd fijn om naar te kijken, maar verder heeft de groep niet zo heel veel bijzonders te bieden. Sterker nog; er zitten een aantal personages tussen die ronduit vervelend zijn te noemen. Verder zitten er ook diverse scenes in, die langgerekt worden en daardoor het tempo behoorlijk uit het verhaal halen, wat deze film er ook niet beter op maakt. Het was leuk om Gollem weer eens te zien, maar de scene erom heen duurde veel te lang. Ook het gedoe bij de trollen was vervelend en duurde erg lang.

Overigens wil ik benadrukken dat er ook zeker pluspunten zijn, want nu lijkt het wel alsof ik het helemaal niets vond. Naast een fijne hoofdrolspeler is de vormgeving en de CGI over het algemeen van een erg hoog niveau. Doordat Jackson zelf weer regisseur is, zie je op dat gebied ook niet tot nauwelijks verschillen met de LOTR delen, wat in dit soort reeksen voor de herkenbaarheid altijd wel fijn is. En ondanks de langdradigheid vloog het laatste uur uiteindelijk wel redelijk snel voorbij. Ik hoop stiekem dat de humor in de volgende delen wat volwassener zal zijn en de films iets minder langgerekt. Dan kan het misschien nog best wat worden, anders wordt het waarschijnlijk een “moeilijk” verhaal.

Al met al een redelijke film, maar de magie uit de eerste trilogie is in ieder geval nog ver weg.

avatar van Colombo

Colombo

Teleurstellend voor mij als een groot LOTR fan. Film voelde nauwelijks als een LOTR aan en is meer opgezet voor kinderen. Slechte digitale animatie (vandaar dat we Smaug nauwelijks in beeld zagen) en half mislukte dwarves en orcs. Wel genoten van Andy Serkis's Gollum. Jammerjammer Jackson had meer tijd moeten nemen voor deze.........3,5*

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Je kunt van alles vinden van deze film, maar de digitale animatie was zonder twijfel van hoog niveau.

Smaug is ws nog niet in beeld geweest, omdat Jackson die als verrassing wil houden voor het volgende deel.