• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot John Carter

"Lost in our world, found in another."

Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.

avatar van Macendoes

Macendoes

V3T3RAN schreef:

Leuke " niet nadenken en genieten" film.

Ik heb deze film met plezier gekeken .

Zelfde hier,

Ik heb er van genoten.

Thorongil

Iemand die The Art Of John Carter gekocht heeft? Lijkt me wel leuk, maar nog nergens zien liggen.

• 19675 berichten

Dat ziet er prachtig uit Thorongil.

Maar wát een prijs

avatar van bulldogdriver

bulldogdriver

SF blijft lastig te beoordelen en erg afhankelijk van de smaak van de kijker. Ik schrok af door de titel (!). Maar was aangenaam verrast. Goed spektakel, mooie beelden. Verhaal een beeje mager, maar ja dat hebben veeeel (ook goede) sf-films.

• 19675 berichten

Geen wonder dat de film zoveel gekost heeft.

Een topman van Pixar verklaarde onlangs dat er genoeg opnames gemaakt zijn om ook een tweede en derde deel mee te vullen.

Een vervolg is dus zeker nog niet uitgesloten, al is het op dit moment niet de tijd daarvoor.

• 19675 berichten

Gratis voorstelling van John Carter tijdens het Stripfestival Breda, op zaterdag 8 sept. a.s. >

Nieuws | Stripfestival Breda | Page 3 - stripfestivalbreda.nl

avatar van doctari

doctari

Tsja, wat zal ik zeggen...ik heb lange tijd geprobeerd me hiermee te vermaken onder het mom van "pretentieloos amusement" en dat is ook wel gedeeltelijk gelukt. John Carter is in ieder geval goed voor mooie beelden, een enkele amusante actiescene, en een paar aardige vondsten.

Helaas is het allemaal wel erg cheesy en voorspelbaar. De film voldoet aan alle maar dan ook alle cliches van het genre (exotische prinses: check. technobabble en eindeloze uitleg: check. eervolle aliens: check). Gedeeltelijk is dit nog wel te verklaren doordat het gebaseerd is op 100 jaar oud bronmateriaal en misschien zelfs opzettelijk een beetje oubollig is gemaakt, maar dan nog.

Het is misschien flauw om de film te beschuldigen van jatwerk bij Avatar en Star Wars (aangezien die films ook weer geinspireerd zijn door de John Carter verhalen) maar het voelt allemaal wel een beetje erg makkelijk aan. De muziek, de vormgeving van de steden, het arenagevecht... zelfs de `hond` lijkt op Jabba the Hut.

Goed, het is uiteindelijk geen totaal zielloze effectenbende geworden dus er is nog wel enige lol aan te beleven..maar het is over het algemeen te lang, te zouteloos en te derivatief om echt te kunnen boeien.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Top film... verbazend dat deze in Nederland niet veel meer heeft opgeleverd.

Het verhaal is niet vernieuwend al is het zeker niet voorspelbaar. Top SF, met Maya software.

Een 4 niet meer en niet minder.

avatar van Lucitair

Lucitair

geron schreef:

Eén van de allerslechtste SF-films die ik ooit gezien heb.

Een echte teleurstelling. Het verhaal trekt op niets, kinderachtig en voorspelbaar, melig 'liefdesverhaal' zonder inhoud.

Misschien word het dan toch maar eens tijd wat meer films te gaan kijken.

avatar van bobs

bobs

Een 3.5 van mij.

Leuke film , goed verhaaltje , kortweg de tijd waard om ernaar te kijken.

Voor de pessimisten & criticasters , niet over-analyseren graag , laat je gewoon meeglijden in het verloop van de prent.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om een avond aangenaam te vullen.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke film vol avontuur die ondanks de clichés en zogenaamde overgenomen ideeën uit films zoals Avatar en Star Wars voldoende fantasie en entertainment biedt aan de kijker.
Aan de planeet Mars is op gebied van beelden niks aan te merken...dat het wat overeenkomt met andere films maakt mij dan ook niks uit. Ook op gebied van vele gelijkenissen van bepaalde wezens vind ik wat overtrokken. Zo kun je bij de meeste films dan kanttekeningen maken.
Het acteerwerk van Taylor Kitsch is niet storend, maar weet met zijn rol niet uit te pakken.
Het is allemaal zo fletjes en niet imponerend. Lynn Collins heeft daarentegen meer uitstraling en is een genot om naar te kijken. Een stijlvolle mooie prinses die haar mannetje staat.
Het verhaal biedt heel wat avontuur met leuke actiescènes en wat droge humor.
Natuurlijk is het voorspelbaar, al zorgt de regisseur toch enigszins voor een bevredigende afloop die niet te mierzoetig is uitgewerkt.
Laat je onderdompelen in een fantasievolle wereld van vreemde wezens, kwaadaardige figuren , mooie decors en landschappen. 8/10

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best goed.

Best een vermakelijke film met prachtige visuele effecten. Het blijft wel allemaal wat braafjes en erg veel verrassingen vallen er niet te noteren, maar desalniettemin heb ik me geen seconde verveelt met deze film.

Zag er allemaal piekfijn uit en de actiescènes waren knap geregisseerd.

Beter dan verwacht.

avatar van Machete23

Machete23

Hele leuke film een aanrader voor iedereen die dit genre leuk vind

Thorongil

Nu ze Star Wars in hun portfolio hebben, is er echt geen enkele kans dat we een John Carter sequel bij Disney te zien krijgen. Beste zou zijn dat een andere studio de rechten koopt en wat goedkoper produceert. Een John Carter film met een 100-120 miljoen $ budget en degelijke marketing kan zeker een succes zijn.

Helemaal mee eens Thorongil

Stanton heeft naar verluidt wel al een hoop materiaal gefilmd voor een eventueel 2e en 3e deel, tijdens het werken aan John Carter.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De financiële flop van het jaar volgens de krant De Morgen

Kostprijs : 250 miljoen dollar

Verlies : 165 miljoen dollar

avatar van Leno

Leno

Er wordt gepoogd wat diepgang mee te geven met Carter, toch komt dit niet geloofwaardig over. Bovendien draait de film om een hoop onzin verpakt in een voorspelbaar verhaaltje en zijn de pogingen in het begin en het einde van de film tevergeefs; Carter blijft een oninteressant karakter. Jammer dat ze voor dergelijke spektakelfilm geen fatsoenlijk script kunnen denken.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Die Mark Strong kom je tegenwoordig ook in elke film tegen, damn. Goede acteur, daar niet van, maar oké. Wat deze 'John Carter' betreft; echt een ongelofelijke boutfilm. Zonde van die $250 miljoentjes.

Dit kon me echt geen bal interesseren. Het begin en einde gaan nog wel, maar de twee uur die daar tussenin bungelen gaan helemaal nergens over. Wat een saai, oninteressant, dom, voorspelbaar en clichématig prutswerk. Je komt leeg in de film en je gaat er leeg weer uit. Totaal inhoudsloos dit.

Visueel wel aardig, maar het kon me niet boeien allemaal.. ook de actie niet. Allemaal leuk bedachte namen, planeten, monsters, kunstjes en Sjonnie die maar wat door de film heen springt. Zonde.

avatar van Marc PB

Marc PB

ik heb genoten super film en de effects waren niet verkeerd, de humor was geweldig en wat hou ik van dat alien hond hij heeft zon grappige smiley op zijn gezicht krijg je automatisch een lach op je gezicht haha. het verhaal is mooi bedacht. Taylor Kitsch (john carter) zet de personages goed op zijn plek maar deed ie ook met gambit in wolverine en alex hopper in battleship. niet te vergeten de mooie Lynn Collins wat was ze toch weer een plaatje om na te kijken. willem dafoe (Tars Tarkas) zijn stem hoor je uit duizenden en legt het goed weg. de director Andrew Stanton had nooit van hem gehoord pas met deze film hij heeft geod werk vericht en hoe duurder de film hoe beter hij word en dat willen we allemaal wel. hij krijgt van mij een 4.5

• 19675 berichten

Een boek over hoe Disney blunderde en eigen ruiten ingooide :

John Carter and the Gods of Hollywood: Michael D. Sellers: 9780615682310: Amazon.com: Books

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Prachtige CGI, mooie massascene's, goede muziek en al was het verhaal soms wat minder, de film als geheel sprak me heel erg aan. Een film om lekker onderuit gezakt van te genieten.

Thorongil

Zit bij de laatste 10 genomineerden voor de oscar voor visual effects en verdient, zou normaal gezien ook de 5 definitieve genomineerden moeten halen imo.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1946 berichten

Dit is een aardige, goede film. Toen ik de trailer zag in de bios, dacht ik wel gelijk, 'dit wordt een dvd film'. Zo ook gedaan, maar de film valt zeker niet tegen. Goede special effects en aparte wezens. Daar houdt ik wel van. Het verhaal is voor mij niet zo boeiend, maar er is genoeg spectakel om zich daar niet echt aan te storen. Dus wel een leuke film.

avatar van jipt

jipt

Dure grap van Disney. Doet vooral erg denken aan Star Wars, de prequels. Verhaal wist niet echt te boeien maar het was allemaal schitterend gemaakt en zag er prachtig uit. 3*

avatar van maus9

maus9

Had het gevoel dat ze star wars en prince of persia in een blender hebben gegooid en... voila.

Was niet slecht en ook niet bijzonder goed, maar kijkt gewoon lekker weg.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Ik vond de hond Woola grappig, dat beest kan rennen.

Leuk Disney filmpje wat mij geen star wars gevoel geeft want ik heb star wars niet gezien.

3d geeft mooie diepte maar niet meer dan dat.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

3 sterren voor de film en een .5 * voor die fantastische hond!

Ik vond de special effects en het visuele aspect van de film dik in orde. Het verhaal op zich is geen hoogvlieger maar valt voor mij best te pruimen.

Goeie film, al zal ik hem geen tweede keer bekijken