• 9.370.024 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot John Carter

"Lost in our world, found in another."

Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.

• 19675 berichten

Review met inzicht en kennis van zaken:

The Unloved - John Carter on Vimeo

avatar van John Milton

John Milton

nakada schreef:

Toch wordt hier wel aangegeven wat men goed vindt :

terwijl jij nul woorden gebruikt. Pot en ketel.
lol je hebt helemaal gelijk, ik ging ervan uit dat ik wel iets kritisch over deze niet zo geweldige film geschreven zou hebben maar nee.

Dat is wel uitnodigend, maar het is inmiddels zolang geleden!

avatar van nakada

nakada

Hoeft ook niet hoor. Hoewel het ook altijd wel leuk is om te lezen waarom iemand iets niet goed vind.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man naar Mars getransporteerd wordt en midden in een oorlog tussen twee volkeren beland. Een nogal mager verhaal over goed vs kwaad dat nergens echt weet te boeien en ook nergens verrassend uit de hoek weet te komen. De CGI is vlekkeloos en dit levert een aantal mooie plaatjes op.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Mooie, spectaculaire en grappige mix van Narnia, Star Wars en Avatar.

avatar van jpbosch

jpbosch

Kijkt op zich lekker weg, vond de special effects bij vlagen echt slecht. Alsof het uit midden jaren 90 stamt

avatar van PEN15

PEN15

Kostprijs : 250 miljoen dollar

Verlies : 165 miljoen dollar

Geldverslindend en smakeloos inderdaad. Hoe is het mogelijk dat men in deze tijden even een verlies van ruim honderd duizend ruggen kan incasseren, wat zouden jullie daarmee doen?

Dit is typisch zo'n "avatwars" die me nergens raakt, alles was cliche of vaker gezien dan het geleden verlies in dollars. Elke drie seconden zag je een cliche. Een van mijn favorieten is de "man in vol stadion". Hij staat op het dode punt en praat op zijn stoere zachte batmanstem en zonder te schreeuwen of gebruik van een microfoon kan iedereen tot op de laatste rij hem verstaan.

John Carter bezorgt Disney 150 miljoen euro verlies"

En ook Disney komt er nu achter dat films met een slecht verhaal en vrijwel alleen maar special effects niet scoren! De zoveelste in een rij van geflopte CG movies!

my heart bleeds..

@PEN15:

John Carter: productiekosten nabij de 250 miljoen Dollar, opbrengst, wereldwijd, 284 miljoen Dollar.

avatar van ILDIB

ILDIB

ondergewaardeerde film wat mij bereft. Wat matige scènes zullen daar debet aan zijn. vermakelijk en mooi gemaakt.

avatar van panax

panax

een visueel spektakel!!

avatar van Decec

Decec

Een leuke actie/avontuur/fantasie/sf film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Leuk gemaakte SF...

Leuk beestje...

Redelijk mooi HD (gewoon tv zender, niet via Film1) kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

avatar van Whunter

Whunter

Ineens op tv een goede film, ik heb hem gezien op zijn tv. Vloeken en tieren als er weer een reclameblok voorbij komt. Zappen en te laat zijn om terug te zappen. (8min).

Gelijk maar gekocht van mijn provider...(2 uurtjes)

Wat een leuke film! Die gaan we snel helemaal bekijken.

Bij toeval, marsbewoners?

Zal wel een B-film zijn.

Maar in slechts seconden werd mijn afstandsbediening op tafel gewieperd.

• 19675 berichten

Het ziet er naar uit dat er misschien toch een vervolg komt op deze film.

Edgar Rice Burroughs Inc., die eigenaar van de rechten is, gaat in onderhandeling met Disney over de licentie, die tijdelijk aan de laatstgenoemde verleend is.

Er bestaat namelijk interesse van anderen voor het maken van John Carter films.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Mooi zo!

Hopelijk vinden ze een mogelijkheid om een reboot te skippen maar meteen verder te gaan met het verhaal. Andrew Stanton (regisseur deeltje 1) had namelijk al behoorlijk wat plannen voor een trilogie gemaakt. Daarenboven hoop ik ook dat Kitsch en Collins mogen terugkeren, was helemaal niks mis met hun prestaties.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Gewoon leuk en mooi gemaakt. dus.

avatar van jerry r

jerry r

ondergewaardeerde film wat mij bereft van mij mogen ze de trilogie afmaken.

blijft een leuke film.

en daarbij het verhaal van john carter is uit 1912 van Edgar Rice Burrough.

veel film zijn op die verhalen gebaseerd waaronder ook Star wars - Avatar en velen anderen film en niet anders om .

avatar van dasjoeri

dasjoeri

Vind dat eens een superfilm, enkel begin is vreemd maar hoe hij wordt getranpoteerd en daar zo alles moet leren is geweldig. Ook de bewoners zijn goed uitgewerkt, en de kleur ook. In 1 ruk gezien speciaal opgebleven om te kijken omdat het te goed is! Hopelijk een vervolg want was een open einde

avatar van eapoe

eapoe

Goed verhaal ... Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannend, boeiend, soms humoristisch met gave special effects en goede acteurs bevattend verhaal.

Genoten en NIET in slaap gevallen ...

avatar van joolstein

joolstein

Op tv gekeken. dat voor mij toch al een zeldzaamheid is! Had de film al eens gezien maar nog geen sterren gegeven dus bij deze! En wat is heteen fantastische film. Voor een Actie / Fantasy/SF klopt het gewoon. Jammer dat zo`n film dan op een of andere manier dan geen vervolg krijg!

avatar van sandero16

sandero16

Ik vond deze film zwaar tegenvallen. Had er meer van verwacht.

Ik vond het fantasie gedeelte te hoog, en vond het ook allemaal wat langdradig. Het was allemaal wel mooi gemaakt, maar het was gewoonweg niet mijn ding. Allemaal net wat te Science fiction achtig.

Er zaten wel een paar mooie actiescènes in.

Vond dit absoluut geen Disney film. Er werd veel te veel nadruk gelegd op het verhaal, wat uiteindelijk toch vaag was naar mijn mening.

Niet heel slecht, maar ook niet goed.

avatar van horizons

horizons

Normaal gesproken kan ik zulke sci-fi films wel waarderen maar deze kon me nergens bekoren. Wat een lam gebeuren over het geheel gezien. Jammer.

avatar van missl

missl

Wat een stom geouwehoer over dingen die toch niet bestaan met allerlei beesten die ook niet bestaan.

avatar van nakada

nakada

missl schreef:

Dat het gaat over dingen die niet bestaan kan op zich toch geen probleem zijn. Je vindt blijkbaar The Matrix, Harry Potter, The Avengers en The X-men ook erg leuk/goed. Wanneer je met "stom geouwehoer" bedoeld dat er iets mis zit in de vertelling op zich, dan moet ik je daar gelijk in geven. Op de een of andere manier komt het allemaal net niet goed over.

avatar van missl

missl

nakada schreef:

Nou ja als je me er nu helemaal over na laat denken, bij sommige films is het inderdaad geen probleem als het onrealistisch is. Bij deze film echter wel; of dat komt door de vertelling of door de opzet weet ik niet. Maar bij deze film dacht ik eigenlijk alleen maar: noem de aarde gewoon aarde, mars gewoon mars. Nou is het wel zo dat er niets realistisch is aan the Matrix, echter lijkt daar toch een beter verhaal vertelt te worden.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Deze film wist mij absoluut niet te grijpen. Nou ben ik sowieso niet zo'n liefhebber van het genre. Ik heb 'm niet eens afgekeken.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Deze film deed me overigens enigszins denken aan Cowboys and Aliens.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit soort films kan ik altijd wel waarderen. Ik heb me eigen daarom dan

ook geen seconde verveeld tijdens de bezichtiging van John Carter (2012).

Prima acteurs & aardig acteerwerk gekoppeld aan zeer mooie scenes.

Al met al ben ik dus tevreden met wat ik allemaal voorbij zag komen op

mijn tv.

Drieënhalve ster van mijn kant.

avatar van des1

des1

Op Mars kun je niet ademen, klaar. Wat een bullshit allemaal.

avatar van Thorongil

Thorongil

des1 schreef:

Op Mars kun je niet ademen, klaar. Wat een bullshit allemaal.

Snap niet waarom er zovelen zich er aan storen dat er geen leven is op mars en deze film hierdoor dus ongeloofwaardig vinden. Hetzelfde geldt voor Transformers, Terminator, Harry Potter, Jurassic Park al die superheldfilms. Kijk dan naar documentaires op tv, als je het allemaal zo realistisch wilt.