Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church
Releasedatum: 8 maart 2012
Bekijk via Disney+
Plot John Carter
"Lost in our world, found in another."
Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.
John Carter
Tars Tarkas
Tal Hajus
Powell
In Film > Nieuws > John Carter of Mars:
Een groot deel van de opnames voor deze grote nieuwe Disney-Pixar productie is inmiddels klaar.(première 9 maart 2012)
John Carter of Mars (2012) - IMDb
De merchandise-machine is ook al op gang gekomen, getuige bijgaande (peperdure) actionfiguren:
(niet afkomstig van Disney!)

- 19675 berichten
Ik zie weinig of niets over deze grote productie die eraan staat te komen op MovieMeter, daarom nog maar wat info via deze link:
Wie het interesseert kan hier wel zijn hart aan ophalen.
- 19675 berichten
Het inkorten van filmtitels schijnt in zwang te zijn.
Na de halvering van 'The Adventures of Tintin, The Secret of the Unicorn'(resterend: The Adventures of Tintin) is nu 'John Carter of Mars' onder het mes gegaan.
De titel is nu simpelweg (en nietszeggender) 'John Carter' geworden.
- 19675 berichten
Indrukwekkende concept art !
'John Carter Of Mars' The Disney Movie That Will Be Out Of This World! - comicbookmovie.com
wimnoot
Tot groot plezier van enkele gebruikers staat de verfilming van Edgar Rice Burroughs boek nu op de site. Ben benieuwd hoe de film uiteindelijk zal zijn.
wimnoot
Ben nog niet dol enthousiast, ben benieuwd wat onze "John Carter expert" brix hiervan vindt.
- 19675 berichten
Je was me net voor jarno, haha
Ik moet zeggen dat in niet echt onder de indruk ben van beide hoofdrolspelers: Taylor Kitsch en Lyn Collins.
Maar ik had dat gevoel al toen die bekend gemaakt werden als kanshebbers voor de rollen van John Carter en Dejah Thoris.
Ze lijken allebei absoluut niet op de personages uit de boeken van schrijver Burroughs.
Veel te veel 'teeny' types.
Dat zijn al teveel minpunten om mee te beginnen.
Zonder charismatische acteurs in die rollen is de zaak al ver verloren voor wat mij betreft.
eppo349
Vind de trailer echt bijzonder matig, die muziek ook.
Dus u vindt het nummer van Peter Gabriel bijzonder matig.
Ik heb bij de trailer het gevoel dat ik een strip van Storm zit te lezen. maar goed... ik ken deze boeken van Burroughs niet.
Leland Palmer
Dus u vindt het nummer van Peter Gabriel bijzonder matig.
- 19675 berichten
Daar ben ik het mee eens.
Niks tegen de muziek, maar niet passend hier.
Goodwillhunting
''Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. ''
Dit alleen al is voor mij een indicator dat deze film slecht wordt/is
sofripa
Net de echte trailer gezien. Ziet er oke uit. Duimen voor een sterke film ook al zit deze onder de Disney vlag.
- 19675 berichten
Ziet er helemaal niet gek uit.
Alleen de casting van de beide hoofdrollen is meer dan fout (tenminste als Burroughs fan zie ik het zo)
Taylor Kitsch is veel te iel (en te weinig macho) en Collins (bij verre) niet sexy genoeg om de vergelijking met de door Edgar Rice Burroughs geschapen personages met goed gevolg te kunnen doorstaan.
Maar aangezien de meeste toeschouwers die de film gaan zien de originele werken van ERB denkelijk niet kennen, kan het nog aardig uitpakken voor hen.
(zalig zijn de onwetenden
Zie ook > 36 screen captures > 5. John Carter Photos - cartermovie.com
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Alles valt of staat bij het uiterlijk van de "monsters" - ziet het er enigszins realistisch, en niet te computerachtig, uit. Helaas faalt John Carter op dit punt.
Filmpje1
Valt wel mee vind ik, trailer ziet er goed uit. ben erg benieuwd naar deze!
Baggerman
Hmmm, bah! De Barsoomians zien er niet uit zoals ik me ze uit de strips herinner. Veel te dunne koppies?
@Baggerman:
Mee eens, ze hebben iets van uit de kluiten gewassen sprinkhanen
Weer een nieuwe poster.
Ze worden beter.
Thorongil
Ik hoop dat deze film een succes wordt. Het boek wordt volgend jaar trouwens 100 jaar oud. Films als Avatar hebben hier hun inspiratie bij gehaald. Ben bezig het 1e boek te lezen.
- 19675 berichten
(Thorongil: Het boek wordt volgend jaar trouwens 100 jaar oud)
Dat is ook de reden waarom de film juist dan in de bioscopen komt.
De planning was vanaf het begin om dat te laten samenvallen.
De andere beroemde schepping van schrijver Edgar Rice Burroughs, Tarzan, wordt dan eveneens 100 jaar.
Dat wordt "gevierd"met een nieuwe 3D animatiefilm (van Constantin Film)plus talloze activiteiten.
Een Tarzan speelfilm trilogie is ook in de planning.
Thorongil
YouTube - John Carter TV Spot 2 "Lost"
YouTube - John Carter TV Spot 3 "He Arrives"
Echt wow, zwaar onder de indruk. Must see!

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Life of Pi

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

World War Z
Actie / Horror, 2013
gebaseerd op boekplaneet marsmedallionruimtereisprinsesbuitenaards wezensteampunkmartianontsnappenalien racesuperhuman strengthmartian civilizationsword and planet 19e eeuw3d異星爭霸戰:尊卡特傳奇異星爭霸戰:尊卡特傳奇