• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot John Carter

"Lost in our world, found in another."

Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.

In Film > Nieuws > John Carter of Mars:

Een groot deel van de opnames voor deze grote nieuwe Disney-Pixar productie is inmiddels klaar.(première 9 maart 2012)

John Carter of Mars (2012) - IMDb

De merchandise-machine is ook al op gang gekomen, getuige bijgaande (peperdure) actionfiguren:

(niet afkomstig van Disney!)

• 19675 berichten

Ik zie weinig of niets over deze grote productie die eraan staat te komen op MovieMeter, daarom nog maar wat info via deze link:

News in ERBzine

Wie het interesseert kan hier wel zijn hart aan ophalen.

• 19675 berichten

Het inkorten van filmtitels schijnt in zwang te zijn.

Na de halvering van 'The Adventures of Tintin, The Secret of the Unicorn'(resterend: The Adventures of Tintin) is nu 'John Carter of Mars' onder het mes gegaan.

De titel is nu simpelweg (en nietszeggender) 'John Carter' geworden.

avatar van wimnoot

wimnoot

Tot groot plezier van enkele gebruikers staat de verfilming van Edgar Rice Burroughs boek nu op de site. Ben benieuwd hoe de film uiteindelijk zal zijn.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van wimnoot

wimnoot

Ben nog niet dol enthousiast, ben benieuwd wat onze "John Carter expert" brix hiervan vindt.

• 19675 berichten

Je was me net voor jarno, haha

Ik moet zeggen dat in niet echt onder de indruk ben van beide hoofdrolspelers: Taylor Kitsch en Lyn Collins.

Maar ik had dat gevoel al toen die bekend gemaakt werden als kanshebbers voor de rollen van John Carter en Dejah Thoris.

Ze lijken allebei absoluut niet op de personages uit de boeken van schrijver Burroughs.

Veel te veel 'teeny' types.

Dat zijn al teveel minpunten om mee te beginnen.

Zonder charismatische acteurs in die rollen is de zaak al ver verloren voor wat mij betreft.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vind de trailer echt bijzonder matig, die muziek ook.

avatar van eppo349

eppo349

Leland Palmer schreef:

Vind de trailer echt bijzonder matig, die muziek ook.

Dus u vindt het nummer van Peter Gabriel bijzonder matig.

Ik heb bij de trailer het gevoel dat ik een strip van Storm zit te lezen. maar goed... ik ken deze boeken van Burroughs niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

eppo349 schreef:

Dus u vindt het nummer van Peter Gabriel bijzonder matig.

In ieder geval totaal misplaatst in deze trailer.

• 19675 berichten

Daar ben ik het mee eens.

Niks tegen de muziek, maar niet passend hier.

''Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. ''

Dit alleen al is voor mij een indicator dat deze film slecht wordt/is

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Dit is wel mijn ding. Hoop dat de acteurs het kunnen waarmaken.

Hier overigens nog wel een aardige still.

Leuke still Snakedoc

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Idd vette still SnakeDoc.

hier een nieuwe poster

• 19675 berichten

Die ziet er al een stuk beter uit.

avatar van sofripa

sofripa

Net de echte trailer gezien. Ziet er oke uit. Duimen voor een sterke film ook al zit deze onder de Disney vlag.

• 19675 berichten

Ziet er helemaal niet gek uit.

Alleen de casting van de beide hoofdrollen is meer dan fout (tenminste als Burroughs fan zie ik het zo)

Taylor Kitsch is veel te iel (en te weinig macho) en Collins (bij verre) niet sexy genoeg om de vergelijking met de door Edgar Rice Burroughs geschapen personages met goed gevolg te kunnen doorstaan.

Maar aangezien de meeste toeschouwers die de film gaan zien de originele werken van ERB denkelijk niet kennen, kan het nog aardig uitpakken voor hen.

(zalig zijn de onwetenden )

Zie ook > 36 screen captures > 5. John Carter Photos - cartermovie.com

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

Alles valt of staat bij het uiterlijk van de "monsters" - ziet het er enigszins realistisch, en niet te computerachtig, uit. Helaas faalt John Carter op dit punt.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Valt wel mee vind ik, trailer ziet er goed uit. ben erg benieuwd naar deze!

avatar van Baggerman

Baggerman

Hmmm, bah! De Barsoomians zien er niet uit zoals ik me ze uit de strips herinner. Veel te dunne koppies?

@Baggerman:

Mee eens, ze hebben iets van uit de kluiten gewassen sprinkhanen

Weer een nieuwe poster.

Ze worden beter.

avatar van Thorongil

Thorongil

Ik hoop dat deze film een succes wordt. Het boek wordt volgend jaar trouwens 100 jaar oud. Films als Avatar hebben hier hun inspiratie bij gehaald. Ben bezig het 1e boek te lezen.

• 19675 berichten

(Thorongil: Het boek wordt volgend jaar trouwens 100 jaar oud)

Dat is ook de reden waarom de film juist dan in de bioscopen komt.

De planning was vanaf het begin om dat te laten samenvallen.

De andere beroemde schepping van schrijver Edgar Rice Burroughs, Tarzan, wordt dan eveneens 100 jaar.

Dat wordt "gevierd"met een nieuwe 3D animatiefilm (van Constantin Film)plus talloze activiteiten.

Een Tarzan speelfilm trilogie is ook in de planning.