Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church
Releasedatum: 8 maart 2012
Bekijk via Disney+
Plot John Carter
"Lost in our world, found in another."
Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.
John Carter
Tars Tarkas
Tal Hajus
Powell
Timba69
Tegenvallende film. Vooral de warrige montage kon mij niet bekoren. Ook het verhaal is niet echt super. Tel daar nog bovenop het acteren van Taylor Kitsch (wat een slechte acteur is dat toch zeg..) en dan blijft er niet veel over. Wat de film gelukkig overeind houdt zijn de special effects en de diverse karakters, waardoor hij verder toch wel lekker wegkijkt.
danny61
ik ben geen echte liefhebber van sceince fiction , maar deze film heeft mij toch kunnen bekoren , en vond hem avondvullend zeker de moeite voor te zien.Op het eind begon het wel allemaal wat te vervelen , maar al bij al toch de moeite daarom 3 op 5
ribas123
ik keek er echt tegen op om deze film te kijken maar voor me vriendin heb ik het toch gedaan en ik kan je vertellen dat ik daar zeker geen spijt van heb!
Het verhaal pakt je eigenlijk direct al en al niet te spreken over de twist.
Verhaal vond ik niet heel erg diep gaan maar ja who cares het keek heerlijk weg.
Kitsch.
Het 3D biedt wat extra sjeu aan de mooie beelden van deze aardige avonturenfilm uit de pen van Tarzans vader Burroughs. Deze dure productie ziet er schitterend uit maar kent niet de vertelkracht die de eerder genoemde schrijver machtig was. En dat is een gemiste kans van Disney. Hoofdpersoon Kitsch doet zijn naam eer aan en ontbeert enig charisma en Colins ziet er op jonge leeftijd al uit alsof ze door de botoxbeul is toegetakeld. Ook dat doet de film weinig goeds.
Redelijk.
Elkie Brooks
De film is spannender dan ik had gedacht. Wel je kop erbij houden anders weet je niet meer waar het over gaat. Voor een SF fan zeker een aanrader.
DjFrankie
Special effects allrighty, verhaal niet zo bijster interessant tijdsduur te lang.
Woola idd de ster.
sinterklaas
Erg tof filmpje. Het begint al erg verfrissend, met die kleurrijke intro op mars en gaat verder als een soort komische Western (tenminste zo voelde het wel voor mij aan), waar we te maken krijgen met John Carter, een soldaat in de Amerikaanse burger oorlog die op de vlucht is voor de indianen en de sherrif's, nadat hij uit de cel is ontsnapt. Hij verschuilt zich in een grot waar hij een mysterieuze badge onder ogen krijgt.... die hem teletransporteert naar Mars.
En zo komen we op Mars (Barsoom) terecht... uiteraard, die hier wel erg stijlvol en creatief is neergezet. De kleuren werken goed mee, en die hele bevolking is ook lekker typisch. Vierarmige groene marsmannen die al jaren oorlog voeren met een andere ras en het nu dit keer niet de aarde is die dreigt onder te gaan, maar planeet Mars.
Daarnaast schijnen er ook nog menselijke bewoners op Mars te wonen en word John Carter als hoop beschouwt om de ondergang tegen te gaan. De slagveld-scenes zien er hier gewoonweg stijlvol uit, en apart natuurlijk... want zoiets zou je in principe gewoon in Middeleeuwse oorlogsfilms tegenkomen. Daarnaast zien we John Carter langzaamaan een beetje integreren op de planeet, raakt hij verliefd op de princes, en hoeft hij van zijn part niet meer terug naar de aarde. Een beetje een link naar Avatar lijkt wel.
Daarnaast zijn de personages, zoals gezegd, hierin ook buitengewoon neergeschetst en ook de kolonies, vliegende objecten en steden op Mars zien er gelikt uit. Dat wezen dat een hond moest voorstellen vond ik behoorlijk grappig.
Gewoon een geslaagde visueel overdonderende film voor jong en oud!
nadrin
Wat fantastisch dat men een verhaal zo prachtig kan visualiseren.
Een schitterende wervelende film.
Zelf vond ik deze nog beter dan Avatar
MRDammann
Een combinatie van Star Wars, Dune en Dorian Gray. Actie is goed, maar de acteerprestaties zijn matig, ondanks het jatwerk is het nog wel fijn om naar te kijken.
Thorongil
Nog een leuke featurette Populating Mars, met een interessant kijk op de special effects.
willemfilm
Je moet ervan houden...... Een soort Star Wars, denk ik.. Complimenten aan mijzelf, omdat ik de film heb afgekeken!
Dynamovie
Ik vind dit wel een fantastische en vermakelijke SF/fantasy film, lekker lang ook. Verhaal is best goed en dat geldt ook voor de special effects.
Humphrey
Een origeel leuk verhaal, vlotte film met uitstekende visuele effecten. De acteerprestaties zijn niet denderend maar voldoen zeker. In het bijzonder Lynn Collins is een verademing tussen alle mogelijke wezens en slechterikken. Wat een uitstraling.
3,5*.
Vinokourov
Oeps, dit was toch beschamend matig. Weinig origineel ook, zo'n Avatar-achtig spektakel maar dan op Mars. De film loopt wel lekker door, maar het is allemaal zo infantiel. De overdadige muziek doet de film eveneens weinig goeds.
Thorongil
“With ‘Avatar,’ I thought, Forget all these chick flicks and do a classic guys’ adventure movie, something in the Edgar Rice Burroughs mold, like John Carter of Mars—a soldier goes to Mars,” Cameron told me.
Deze film is degelijk. Alleen spijtig dat Stanton het nogal wat complex maakte en de Therns en al er bij betrekt. En dat terwijl het boek redelijk straightforward is.
Mark15
Wat een vreselijke kitsch was dit zeg. Met zo'n budget hadden ze 50 kwaliteitsfilms kunnen financieren in plaats van dit gedrocht dat binnen twee jaar door iedereen compleet vergeten zal zijn.
Brix
- 19675 berichten
Gerelateerd, met dank aan FOK
FOK.nl / Nieuws / FOK!filmblik: Edgar Rice Burroughs (1875 - 1950) / FOK!film - film.fok.nl
Thiver
Wat een vreselijke kitsch was dit zeg.
Pun intended?
Ugh.
Zelf ook best een kemel geschoten. Nadat er na 20 minuten nog geen Tom Cruise te zien was geweest begon ik door te krijgen dat John Carter en Jack Reacher twee verschillende films waren. Ook nog twee erg verschillende films zo te zien, dat komt er van als je nooit trailers kijkt natuurlijk.
Soit, probleem voor mij met deze John Carter is dat ik absoluut niet hou van sci-if met van die primitieve stammen. Met het omgekeerde (steampunk ed) heb ik minder problemen, vind ik vaak zelfs erg leuk, maar dit soort Romeinen-in-space verhaaltjes liggen me niet.
En dat bleek ook maar weer. Dit blijkt een enorm dure film geweest te zijn, tijdens het kijken dacht ik eerlijk gezegd dat Disney er niet teveel centjes aan vuil had gemaakt. Vond het er lelijk uitzien, zowel de effecten als de designs. Kitsch (je zal ook maar een hoofdrolspeler met zo'n naam casten) tot in de kleinste details.
Verhaaltje verder ook erg saai. Kitsch is een dramatisch acteur, Collins een vreselijk domme bimbo. De enige personages die een beetje uitstraling hadden waren de bad guys, maar die moeten het natuurlijk weer afleggen tegen die lompe veestapel.
Blijkbaar is hier een publiek voor, ik kon het na 30 minuten al niet meer aanzien. En dan duurt zo'n film best lang.
Lennert
Nu mag je me toch uitleggen wat 'Zelfs ook best een kemel geschoten' betekent
John Milton
toch 2 users die 5 sterren geven op deze pagina...
helaas gebruikt de een 7 woorden en de ander 25, dus we komen er niet echt achter waarom.
nakada
Toch wordt hier wel aangegeven wat men goed vindt :
terwijl jij nul woorden gebruikt. Pot en ketel.
DragQueen
Leuke vermakelijke film. Het verhaal is niet hoogstaand, maar wel onderhoudend uitgevoerd. Ook de cast probeert er het beste van te maken, en de special effects ogen goed. 3 Sterren.
vampyrmaiden
leuke film, ik verwachtte er niets van, en hij verraste me behoorlijk. Ik had eerst echt een slap sf filmpje verwacht, maar het is meer fantasy (tja waar ligt de grens, geen idee hoor) met behoorlijke actie en leuk verhaal. Met plezier naar gekeken.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Life of Pi

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

World War Z
Actie / Horror, 2013
gebaseerd op boekplaneet marsmedallionruimtereisprinsesbuitenaards wezensteampunkmartianontsnappenalien racesuperhuman strengthmartian civilizationsword and planet 19e eeuw3d異星爭霸戰:尊卡特傳奇異星爭霸戰:尊卡特傳奇