Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church
Releasedatum: 8 maart 2012
Bekijk via Disney+
Plot John Carter
"Lost in our world, found in another."
Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.
John Carter
Tars Tarkas
Tal Hajus
Powell
Thorongil
Toch vind ik deze film iets missen waardoor deze niet het niveau haalt van bijvoorbeeld Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.
blackcat13
Uit de US bereiken mij berichten over de verkoop van de DVD en Blu-ray van de film , die daar deze week op de markt is gekomen.
Die schijnen als warme broodjes de winkels uit te vliegen, en de eerste voorraden zouden op diverse plaatsen al uitverkocht zijn.
Vooral de 3D versie is een runner.
Disney zit dus geld binnen te rijven a.h.w.. (straks spelen ze nog quite
Naar verluidt is de reclamecampagne voor de DVD versie ook veel beter aangepakt.
Haha wellicht is het "floppen" van de film juist wel de aanleiding van deze onverwachte winst? Na al die berichten over de lage opbrengst werd ik zelf namelijk ook wel benieuwd naar de film...
Brix
- 19675 berichten
@blackcat13
Zou best kunnen.
Plus het feit dat er meer potentiële DVD-kopende thuis-kijkers zijn dan bioscoopbezoekers.
PROPAYNE
De eerste 3 kwartier van de film vond ik wel intressant, daarna kreeg ik weer dat verwende gevoel van; wanneer komt het nou?
Sommige scenes waren gewoon over the top.
En de barsoom is maar een saai volkje hoor.
Qua humor vond ik 'm aardig, qua spectakel wat minder.
Ik had de effecten iets origineler verwacht, maar dat bedoel ik met verwend.
Het verhaal komt ook allemaal wat warrig over, en weet me niet te boeien.
Gelukkig boeit het de hoofdpersoon ook niet al te veel.
Taylor Kitsch speelt zijn rol als gegoten, moet ik zeggen.
Maar Lynn Collins is ronduit verschrikkelijk te noemen, wat een over-acting.
Geinig filmpje van Disney.
bvonk
Ik vond de effecten wel apart, vooral in 3D een van de betere die ik tot nu toe heb gezien. Ben groot sf fan maar van gekke beeste ben ik niet zo fan maar ze zien er wel goed uit in deze film. Verhaal is af en toe een beetje raar en lastig te volgen. Ook de krachten van John zijn wel erg overdreven af en toe, niets kan hem stoppen en dat alleen door een andere "zwaarte kracht". Beetje te dus maar heb me wel vermaakt met deze 3D film.
Brix
- 19675 berichten
mac71
toen john carter op mars aankwam, moest ik aan de animatiefilm planet hulk denken
Thorongil
John Carter Week 1 DVD and Blu-ray sales figures released
Erg goed, DVD en Blu-ray samen om en bij de 30 miljoen $ in openingsweekend.
3din
Een zeer aangename verrassing, geweldige film met mooi muziek. Laat je heerlijk in de film meeslepen.
pierrrke
ik ga maar meteen positief beginnen, wat een visueel pareltje! Dacht echt tijdens de trailer meh is daar nu 250 miljoen aan uitgegeven? Maar in HD werd ik echt wel weggeblazen enorm mooi.
Maar eigenlijk is het toch maar een draak van een film. In het begin leek het nog wel wat te worden, als hij nog op aarde is vooral. Zelfs als hij op mars is en kennismaakt met die marsmannetjes was nog wel boeiend opzich maar wat ergerde ik mij eraan dat er nog andere mensen waren op mars dit hielp het verhaal om zeep. Sterker nog dat is waar het verhaal om draait, en die marsmannetjes hebben eigenlijk amper met het verhaaltje te maken (geloof ik was niet altijd even aandachtig), ze zijn slechts een leuke toevoeging. Ik snap nu trouwens nog gene ene zak van het verhaal dominic west moet met die vrouw trouwen omdat Mark strong dat wil? waarom in godsnaam? dat heb ik niet meegekregen ik was te druk bezig met in slaap te vallen vrees ik. Maar dan kan je wel concluderen dat ze niet eens hun best gedaan hebben om het fatsoenlijk uit te leggen.
De film is ook gewoon enorm wazig, bv waarom kan Carter zo hoog springen? dus het zou van zelfsprekend moeten zijn dat wij (vanaf 9 jaar)weten dat de zwaartekracht daar lichter is? nog een vb. in het begin als Carter het eerste marsmannetje ontmoet, bekijk t marsmannetje hem van wtf is dat voor wezen. Maar blijkbaar vind hij die andere mensen op mars de normaalste zaak van de wereld en zo kan ik nog een aantal dingen opnoemen, zeer slordig allemaal.
Nuja gelukkig bevat de film enkele mooie vechtscènes bv Carter vs de marsmannetjes was echt wel even pure adrinaline. Maar in het algemeen komen die actiemomentjes in totaal ook maar tot een kleine 15 min. En 15 min van 130 minuten is niet veel. Over Taylor Kitch ben ik wel positief als Carter, want de rol past hem wel. Maar als je goed oplet spreekt die gast eigenlijk amper een woord vergeleken met andere personages. Vooral dat irritante vrouwmens heeft heel wat zenuwachtige monologen zitten te doen met Carter.
Dusja conclusie: Ik hou wel eens van een goeie fantasie /sf-film maar deze moet een duidelijk en goed verhaal hebben. John Carter die film klopt gewoon niet helemaal en was ook nog eens inspiratieloos. Dat het een eeuw geleden geschreven is mooi maar heeft weinig te bieden voor een verfilming in 2012. Hoop op een verfilming van Storm ooit. Want dat is een verhaal dat veel meer te bieden heeft en speelt zich af in een universum waar een regisseur veel meer creatieve dingen mee kan doen.
mixmaster
niet echt mijn film , veel te lang en ook erg langdradig.
het wist me gewoon niet te boeien , ik zat echt gapend te kijken naar een film die me eigenlijk meer verveelde dan te vermaken.
voor mij is dit een grote flop.
Dure mislukking. Ben erg benieuwd welke idioot een budget van 300 mjn heeft vrij gegeven om een film te maken die zich afspeelt op een planeet bevolkt door de neven en nichten van Jar jar Binks.
Film doet op meerdere vlakken denken aan de tweede Star Wars triologie en dat is niet bepaald een pre. Futloos verhaal en charisma loze personages. Verder ziet het er wel mooi uit en et is de overdadige eye-candy die het nog best dragelijk maakt.
Kleine 3*
Superkuuk
Wat we missen is een mooie dame, en geen modder vette lyn collins van bijna 40 jaar oud,
Ik zou als john carter absoluut geen strijd aan gaan met vreemde wezens om deze prinses te redden. Een mooie planeet om haar achter te laten. Slechte cast.
Vet? Prachtige vrouw, maar schijnbaar val jij meer op uitgemergelde anorexia patienten. Moddervet, wat een kul.... Zeker nooit een echte vrouw gezien... En 32 is ook niet bijna 40.
Bakema NL
Nou inderdaad.....moddervet.....LOL. Het is tenminste een vrouw en geen gratenpakhuis die begint te rammelen zodra je d'r beetpakt....een Keira Knightley bv. Niet dat ik ze ooit beetgepakt heb natuurlijk, maar rammelen doen ze al als je er naar kijkt.
Norman Mailer
Een batterij – bij voorkeur weinig getalenteerde – maar mooie vrouwen, had deze film hooguit nóg beroerder gemaakt. Decolletés in plaats van aansprekende personages, ideeënarmoede.
0,5 extra omdat ik niet in slaap lazerde.
Werkelijk geen idee wat ik hier van moest verwachten. Ik zag al snel een Disney-logo en toen bleek het ook nog een fantasy-familie film te zijn. O jee.
Niettemin was het eerste half uurtje erg vermakelijk, zo'n beetje tot aan de eerste ontmoeting met die Jar Jar Binks-achtige beesten.
Daarna wordt het allemaal wat suffig, die slechteriken in hun flauwe schepen komen echt voor geen meter over en die hele strijd der volkeren duurt echt veel te lang en verbindt echt cliché met cliché. Moeilijk om door te komen uiteindelijk.
En ja, die Collins is idd een prachtige dame.
sofripa
Heel wat in zijn Mars
Wat een fraaie film...Moet zeggen dat ik er zelf een beetje beduusd van ben. Gegeven alle recensies en de zeer matige opbrengst was dit voor mij niet echt een must see. Maar dat viel me 100% mee.
Stanton heeft een visueel super mooie film afgeleverd. Muziek is ook dik in orde. Effecten niks op aan te merken. Acteerprestaties zijn voldoende met als beste Mark Strong naar mijn idee. Het verhaal is wat 'corny' maar bewandeld geen onprettig of onlogisch pad. Het had zo maar een een zijpad van Star Wars kunnen zijn...maar omdat Burroughs zijn verhaal in 1911 schreef weten we dus meteen waar Lucas zijn mosterd haalde...
Ik zeg 4 sterren voor deze lekker kijkbelevenis
MrLee
Met moeite af kunnen kijken, in 3 stukken dan wel. Slaapverwekkend, dun verhaaltje en ondermaatse sfx.
nakada
Toch wel erg meegevallen. Het is waar dat het verhaal op de een of andere manier erg vlak blijft. Dat moet bijna wel aan de uitwerking liggen, ingredienten voor een aangrijpend verhaal zijn er genoeg. Zelfs met die ( Cliche- ) ingredienten had ik meer verwacht van Stanton. Dat je niet echt meeleefd met de personages is gelijk het nadeel van deze film. Verder ziet hij er mooi uit. Visueel is er voldoende te beleven en hier en daar ontbreekt ook de vrolijke noot niet. Het hondje is wel grappig bv, en ook de reddingspoging naar de verkeerde stad.
Het werkt ook niet in het voordeel van de film dat hij nu pas gemaakt is. Hierdoor valt al snel de beoordeling cliche en wordt alles vergeleken met eerdere films in het genre. Neven van Jar jar Binks bv. Terwijl eigenlijk al die films en filmmakers geleend hebben van Edgar Rice Burroughs. Het zijn dus eigenlijk ooms en tantes van Jar Jar Binks.
Maar ja, wie het eerst komt.......
Ik ga hem in ieder geval nog wel een keer kijken, voorlopig 3,5 - 4*.
En @MrLee : dit afdoen als ondermaatse sfx slaat naar mijn mening helemaal nergens op.
m1701
Aardige film, maar had er iets meer van vewacht.
Miss. komt het omdat het verhaal iets mist.
Acteerwerk was goed en special effects etc waren super!!!
Wel een aanrader om een x te kijken
The Beast
Ik heb John Carter gisteren gezien, en ik vind het een goede film.
Best een origineel verhaal, boeiend ook, ik heb me ook geen enkel moment verveeld, maar ik heb er dan ook lang op zitten wachten tot ik hem kon zien.
Einde was wel wat opgehaast maar verder was de film leuk in elkaar gezet.
geron
Eén van de allerslechtste SF-films die ik ooit gezien heb.
Een echte teleurstelling. Het verhaal trekt op niets, kinderachtig en voorspelbaar, melig 'liefdesverhaal' zonder inhoud.
Mr. Brooks
Volgens mij heb jij het over Maja de Bij of de Berenboot (;-)
Zeker voor wie het karakter al kende is John Carter is een prima film, met originele humor, overweldigende actie scenes c.q. special effects. Ook niet onbelangrijk, een goede cast van de hoofdrolspeler. Een film waarin (eerst) kennis gemaakt moet worden met de roots van de hoofdpersoon in het verhaal, zijn vaak de mooiste, maar ook het lastigste te doen. Zeker als men de boeken niet kent wordt men als het ware in het diepe gegooid. Maar let eens op de zwaarden, de "monsters", de schepen.., dat honds trouwe schepsel .. allemaal 100 jaar geleden bedacht en beschreven in zijn boeken door E.R. Burroughs (Tarzan bedenker) en veel later allemaal netjes in beeld gebracht in de Star Wars films door George Lucas..
John Carter doet echt niet veel onder voor Avatar om maar een vergelijking te maken, van mij mag daarom snel een deel 2 komen.
Met gemak 3.5 ster.
Rodger
Het begin was best goed, daarna zwakte de film wat af... maar met toch een goed einde..
Dus een redelijke film..
2.5 ***
Waku
Prachtige special effects en mooie beelden.
Verhaaltje kon me niet altijd even veel boeien maar verder zag "John Carter"er gelikt uit kwa produktie.
3*.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Life of Pi

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

World War Z
Actie / Horror, 2013
gebaseerd op boekplaneet marsmedallionruimtereisprinsesbuitenaards wezensteampunkmartianontsnappenalien racesuperhuman strengthmartian civilizationsword and planet 19e eeuw3d異星爭霸戰:尊卡特傳奇異星爭霸戰:尊卡特傳奇