Genre: Komedie / Thriller
Geregisseerd door: Martin Scorsese
Met onder meer: Griffin Dunne, Rosanna Arquette en Linda Fiorentino
Releasedatum: 29 mei 1986
Plot After Hours
"What if that date you thought would never end, didn't?"
Paul Hackett maakt een afspraakje met Marcy, maar op weg naar haar flat toe waait zijn geld uit het raampje van de taxi. Hierdoor is het voor hem onmogelijk om thuis te komen, en is hij genoodzaakt om de hele nacht door te brengen in SoHo, waar de vreemdste types hem in bizarre situaties doen belanden.
Paul Hackett
Neil
Gail
Waiter
dutchtuga
Gister gezien op DVD en dit blijft één van mijn favoriete films. De enige film die ik ken die, in principe komische situaties, angstaanjagend kan maken. Bijzonder ook de betekenis dat deze film voor Scorsese heeft/had. Dit is de film die hem weer heeft doen geloven in zichzelf. Dat ie met minimale middelen een film kan maken. En hoe!!! Dus eigenlijk hadden we zonder After Hours wellicht geen Goodfellas, Casino, Cape Fear en zeker geen Last Temptation (zijn droomproject dat maar niet van de grond wou komen) gehad.
After Hours voelt als n soort nachtmerrie aan. Alles speelt zich 's nachts af, de muziek is spooky, de personages zijn VREEMD, de situaties bizar en eng etc... Maar wat de film dat ene extra'tje geeft wat het allemaal herkenbaar en daadwerkelijk angstaanjagend maakt is de voortreffelijke acteerprestatie van Dunne. Hij straalt gewoon verbijstering en angst uit en je identificeert jezelf compleet met die gast. Kan ook bijna niet anders want hij is de enige normale in de nachtmerriewereld waarin hij in terecht is gekomen. Prachtfilm! 5*
Guyke
Hilarisch, komisch, burlesk.
Heel mooi hoe Scorsese de verlaten straten van New York zo sfeervol in beeld brengt. Een keigoed scenario vol met rare kleurrijke personages. Een film met flinke vaart die gedaan is voor je het weet.
4/5
Laura Mars
Deze film behoort ook zeker tot mijn favorieten. Er gebeurt zo veel! Deze mogen ze van mij ook weer een keer uitzenden. Ik ga op zoek naar de DVD. Dolkomische film. Aanrader voor velen!
-5-
Dennis Evahi
Wat een topjaar was 1985! Want deze film is meesterlijk en Into the Night vind ik ook super. Allebei uit hetzelfde jaar.
Zeer grappig!
**** en een half.
mikey
Heel aardig filmpje over de duistere kant van NY. Ben erg benieuwd hoe deze film zich verhoudt tot Into the night van good ol' Landis. 3.5
Wat een sof
Het idee is wel leuk. Doet me wat denken aan een onderontwikkelde Sabu film. De uitwerking is om te wenen jammer genoeg.
Een film als deze staat of valt vooral met de gebeurtenissen en de personages. Beiden zijn gewoon saai en vervelend. Vond het sowieso jammer dat het verhaaltje zich na een tijd in elkaar begint te weven, maar da's vooral omdat de setting mij totaal niet kon boeien. Weinig climax (de ene ietwat vreemde scene na de andere) en weinig boeiende of freaky personages. Er is steeds wel een aanzet(je), maar het blijft allemaal zo braaf, zo gewoon.
Daarbij komt een werkelijk afschuwelijke soundtrack, die de hele film verdrinkt in irritant kattegejank en andere zooi. Visueel gebeurt er ook niks tot eindelijk de aftiteling over het scherm rolt. En zo heb je dus 0,0 sfeer.
Blijf Scorsese een mislukking vinden. Waarschijnlijk had een goeie regisseur hier wel wat van gemaakt. De vergelijking met Lynch vind ik een belediging. Saaie situationele humor film, met loze personages en loze gebeurtenissen.
mister blonde
Damn, deze film moet ik zien. Bovenaan mijn 'to see' lijst gezet.
dutchtuga
Had nog enige hoop, maar helaas...
Dat je de personages saai en vervelend vindt vind ik onbegrijpelijk. Griffin Dunne zet een uitstekende en erg herkenbare rol neer. Ik voelde mee met die gast. De angst en onbegrip straalt van hem af.
Er is steeds wel een aanzet(je), maar het blijft allemaal zo braaf, zo gewoon.
Dit vind ik nou juist het geniale van deze film. De personages hangen op het randje van 'normaal' maar je voelt dat er iets helemaal niet pluis is. Dit maakt het vaak ook zo herkenbaar en angstaanjagend vind ik. Ik begrijp niet waarom alles bij jou altijd superfreaky moet zijn.
0,0 sfeer.
Zo heerlijk donker en mysterieus dit. Die scene in de slaapkamer met dat gefluister en dat brandwonden?boek vind ik een van de meest sfeervolle scenes die ik ken.
Had nog enige hoop, maar helaas...
Dat vind ik nu eens onbegrijpelijk. Toch duidelijk geen film voor mij, dit.
Dat moet het ook niet. Maar ik had niet de indruk dat de personages op "randje normaal" hingen. Leek mij wel de bedoeling dat ze als freaky over moesten komen (ook voor de sfeer van de film) en dat vond ik totaal niet geslaagd.
Daarbij kan zoiets wel gered worden door een lekker sfeertje in de film te steken, maar ook dat is duidelijk niks voor mij. Vreselijke soundtrack en visueel saai (voorspelbare kritiek).
Dus wat blijft er dan over ? Mannetje die tegenvaller na tegenvaller incasseert en wat geprobeerd vreemde personages tegenkomt. Boeiend
Dan liever wat extremers inderdaad.
mister blonde
Met dank aan Onderhond voor de tip, want idd. ; een geweldige film.
Heerlijk sfeertje, met een vreemd kijkje in New York bij nacht. Geweldige personages die in een razend tempo, ja eh, voorbij razen. Geweldige dialogen ook. Het werd steeds bizarder. Veel erg goede scènes, die erg komisch waren.
Verder niet zo veel toe te voegen aan de lofberichten hier. Top vermaak, door een top regisseur. Al lijkt ie in dit geval wel wat naar de komedies van Wilder te hebben gekeken. Maar dat geeft niets, want die zijn ook hartstikke leuk. 4 sterren.
Richard1189
Ga 'm voor de 4e keer zien; de moeite waard. Scorsese weet New York als een van de weinigen een gezicht te geven.
Stephan
Ik geloof dat ik Onderhond's 0,5-1,5 films allemaal nog moet gaan zien
Wordt een wereld serie...
Nimrod2253
Een van m'n favoriete films. Bizar verhaal, bizarre personages en dat alles voorzien van prachtige beelden van een nachtelijk New York.
De film voert je mee in de 'nachtmerrie' van Paul Hackett, een heerlijke antiheld die van de ene bizarre situatie in de andere rolt. Door de hele film hangt zo'n heerlijk unheimlich sfeertje, een gevoel waar je maar geen greep op krijgt. Onderhuids heb je het gevoel dat er iets heel erg mis is met de figuren die Hackett tegenkomt maar tis moeilijk de vinger te leggen op wat dat dan precies is. Erg vermakelijk om te zien hoe Paul Hackett, net zoals in een droom, geen enkele controle lijkt te hebben op wat hem allemaal overkomt. De beste verfilming van een droom/nachtmerrie ooit wat mij betreft.
brucecampbell
waar kan je deze vinden? heb hem vroeger gezien en vond hem prachtig!
maurice74
Onlangs voor 3 euro gekocht bij de V&D en hoewel ik er pas achter kwam dat ik 'm gedeeltelijk op tv had gezien, ben ik toch aangenaam verrast.
Die mysterieuze sfeer doet een beetje aan Lynch, maar de film is eerder grappig dan griezelig.
Wat het een droom? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Echt een aanrader!
Sollomon T.
voor de gebruikers van Belg
hij wordt nu zaterdag op VTM vertoond om 15 uur
heb hem nog niet gezien en ga zeker kijken
JJ_D
[Een film als deze staat of valt vooral met de gebeurtenissen en de personages. Beiden zijn gewoon saai en vervelend.] ...
[Weinig climax (de ene ietwat vreemde scene na de andere) en weinig boeiende of freaky personages.] ...
[Saaie situationele humor film, met loze personages en loze gebeurtenissen.]
Helemaal mee eens, dit bizarre absurdisme zorgde zelden voor een lachbui (behalve bij de (echte) inbrekers op het eind), en is bovendien niet uitzonderlijk goed gefilmd - wat wel degelijk beweerd wordt van "meester" Scorsese. Gewoon een mislukt scenario, lijkt me.
J.S.
Heerlijke sfeervolle, lichte komedie van Scorsese met veel tempo en een erg grappig verhaal en uiteraard al de uiteenlopende merkwaardige personages: 4 sterren.
PaulieWalnuts
Haha, wat een meesterlijke film. Geweldig absurd en sfeervol. Grappig maar angstaanjagend.
5,0
PaulieWalnuts
5,0 is toch wat voorbarig..... die bewaar ik voor de ECHTE toppers.
Dit was een 4,5-er.
Nimrod2253
5,0 is toch wat voorbarig..... die bewaar ik voor de ECHTE toppers.
Dit was een 4,5-er.
Kan me niet schelen wat er allemaal nog voor toppers komen, vanavond weer herzien en ik verhoog naar een 5. Dit ís een echte topper
apie74
Idd zoals hier al vaak wordt gezegd een topper. Je moet 'm denk ik vaker dan één keer kijken om te zien wat voor meesterwerk dit is.
Silvio Dante
Deze had ik al een jaar of 2 geleden gezien, maar toen beviel hij me niet. Ik zou bij God niet weten wat ik er destijds zo slecht aan vond.
Geweldige film!
Het viel me wel op -na zoal een kleine 13 films van hem gezien te hebben- dat dit geen zuivere Scorsese is: In z'n andere films werd de humor zowat verborgen zeg maar(The Departed, Goodfellas, Bringing Out The Dead,...), hier niet. Dit is zeer duidelijk een ultra zwarte lowbudget komedie. Wellicht ligt het feit dat de film zo goedkoop geschoten werd aan de oorzaak van de klasse van deze film. Je merkt echt dat deze film met liefde gemaakt werd.
Een minpunt voor mij was het einde: het had zoveel beter gekund.
Aanvankelijk vond ik het beter de film te laten eindigen wanneer Paul in het busje wordt geplaatst; maar toen ik de extra's op de disc bekeek, wist ik wel beter: Paul die zich verstopt in Shelly's baarmoeder en er vervolgens op een verlaten snelweg wordt uitgespuugd, Hell Yeah!
Een einde als dat had de film niet alleen afgemaakt, het had deze film legendarisch kunnen maken.
Bombong
Onlangs voor 3 euro gekocht bij de V&D
Dat lijkt me sterk want deze film is in Nederland voor zover ik weet niet op DVD verschenen. De Franse uitgave (die ik heb) heeft wel ook de Engelstalige versie en Nederlandse ondertiteling, maar die vind je echt niet in de uitverkoopbakken bij V&D. Of heb je een VHS gevonden?
PaulieWalnuts
Ik heb anders toch echt de Nederlandse DVD. Misschien dat 'ie na jouw bericht pas is uitgebracht.
Bombong
Nee, dan denk ik toch eerder dat hij al lang geleden in Nederland op DVD is verschenen en dat je die hebt, want geen enkele web-winkel biedt hem aan. Wees er maar zuinig op!
Sergio
De moeite waard om meerdere keren te bekijken.
Niet iedereen z'n smaak maar ik vind het een te gekke film.
Jan W
Bizarre film die een grote indruk op mij maakte in de bioscoop en de keer dat ik 'm erna op tv zag, jaren geleden. Fantastische werdegang van de hoofdpersoon in de nachtelijke uren. Hij komt zoveel vreemde vogels tegen en raakt verzeild in de meest hilarische situaties. Zoek de dvd al een tijd maar niet te vinden. Hij is overigens wel in een NL versie te krijgen maar dan in een speciale Martin Scorsese box.
®Tc
De volgende dagen ga ik eens wat minder bekend werk bekijken van Scorsese en het begint al goed met dit amusant filmpje
Lang geleden dat ik me nog eens zo geamuseerd heb bij een film. De film verveelt geen seconde, er gebeurd altijd wel iets aan een snel tempo. Heel de tijd zat ik ook mee te leven met het hoofdpersonage (schitterend vertolkt door Griffin Dunne.)
Vermakelijk, veel hilarische situaties, grappige dialogen. Ook op komedie vlak laat Scorsese zich zien, ook hier weet hij alles ook perfect in beeld te brengen met veel sfeer.

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Last Waltz
Documentaire / Muziek, 1978

Hadaka no Shima
Drama, 1960
zelfmoordnew york citydatemetronachtcluboverdoseartiestonwerkelijknachtpunkdiefmoordsurrealismecoincidencegangstervortex one nightvigilantismsohodistrictcircumstance anxiousplayfulbarvigilante gang absurdhilariouswhimsicalamused