Genre: Komedie / Thriller
Geregisseerd door: Martin Scorsese
Met onder meer: Griffin Dunne, Rosanna Arquette en Linda Fiorentino
Releasedatum: 29 mei 1986
Plot After Hours
"What if that date you thought would never end, didn't?"
Paul Hackett maakt een afspraakje met Marcy, maar op weg naar haar flat toe waait zijn geld uit het raampje van de taxi. Hierdoor is het voor hem onmogelijk om thuis te komen, en is hij genoodzaakt om de hele nacht door te brengen in SoHo, waar de vreemdste types hem in bizarre situaties doen belanden.
Paul Hackett
Neil
Gail
Waiter
neo
dit is echt een absurde komedie.errug grappig.griffin dunne speelt erg komisch en ook veel vreemde bijrollen worden goed vertolkt.regie van martin scorsese is ook goed
Knap gemaakt. Verrassend, bizar en briljant verhaal.
Griffin Dunne is erg goed. Hij deed me trouwens af en toe aan Dustin Hoffman denken.
doncorleone
Ik vond deze film ook te gek.
Grappig en origineel.
Helaas zo vergeten (als Jos2 al zei) dat er geen dvd van te krijgen is.
ToNe
Grimmige voorstelling van de wet van Murphy in werking.
Aangenaam verrast door deze film.
Redlop
Grappigste film van de jaren '80. Eén van de minst bekende films van Scorsese misschien, maar voor mij zijn beste. Hij is zelf ook heel even te zien.
Freud
Geniale film, inderdaad een van de beste die Scorsese gemaakt heeft. Ik had geen idee waar het over ging, maar iets als dit had ik nooit verwacht. Hilarisch grappig, creepy en spannend, en gigantisch sfeervol (en in zekere zin ook aangrijpend, ik bedoel, wat Paul allemaal overkwam deed me echt wel iets, ik leefde behoorlijk met hem mee), maar ik ben me suf aan het piekeren naar een of andere extra betekenis, (de film heeft erg veel weg van Eyes wide shut, maar dan zonder het maatschappijkritische tintje dat die film zo goed maakt. Deze is dan weer wél consistent en gestructuréérd chaotisch, terwijl Eyes wide shut grondig ontspoort na twee derde om niet meer terug te landen, maar dat terzijde)
Ik zal hem zeker nog eens zien, misschien dat er dan wel iets extra blijkt in te zitten, tot nu toe krijgt hij 4 sterren (met de nadruk op 3.5)
FisherKing
Eens maar wel een 4.5, waar is de DVD nu te krijgen ?
sonicuth
Erg komische film. Zwarte humor. Heb eigenlijk ook nooit begrepen waarom deze film zo ondergwaardeerd is. Zou zeker op DVd moeten verschijnen. (Heb tegenwoordig alleen maar een DVD spelen en geen video meer).
Ramon K
Prachtige sfeervolle film vol maffe personages en een heerlijk vleugje surrealisme. Lang geleden dat ik 'm voor het laatst gezien had. Regio 1 dvd is het aanschaffen waard.
Redlop
O ja Ramon... wordt hoog tijd dat ik de leukste film van de jaren '80 weer eens ga herzien. Film waarin een slapeloze nachtmerrie hilarisch werkelijkheid wordt. Zo geweldig mede vanwege de onheilspellende B-film-achtig jaren '80 nacht-atmosfeer.
Destijds op video meermaals gezien.
lodi
Ik heb niet veel toe te voegen aan de voorgaande commentaren. Inderdaad een erg komische film. Heb me uitstekend vermaakt !
dutchtuga
Ongelooflijk hoe ondergewaardeerd en hoe vergeten deze film is. After hours is voor mij 1 vd beste films ooit en scorsese's 2e beste na Taxi Driver. De humor in deze film is zo uniek en bij vlagen zo angstaanjagend dat dit volgens mij de enige in zijn soort is. Ik moet er niet aan denken in de schoenen van Dunne te staan. Dunne acteert uitstekend net als de rest van de cast en het hele sfeertje is gewoon onbeschrijflijk. Martin Scorsese goes David Lynch is misschien nog de beste manier. Laat After Hours aub op DVD uitkomen!!
Zavo
Hij is al op dvd.
Verder ben ik het helemaal met je eens, een 'vergeten' meesterwerkje. Ik vind het misschien wel de beste film van Scorsese.
Zavo
Hm. Ik zie 'm nergens los te koop, maar ik heb 'm 2 weken geleden nog gehuurd bij de cultvideotheek en dat was 100% zeker regio 2. Wat ik denk is dat ze daar die Scorsese-box (waar hij in zit) hebben gekocht en de films los verhuren. Beetje raar dat hij niet los te koop is, als hij dus wel bestaat (in die box).
Ramon K
The Martin Scorsese Collection Box Set (4 Discs) - DVDs at Play.com (UK)
Regio 2, Scorsese Box (met oa After Hours). Wat ik ronduit belachelijk vind is het ontbreken van Mean Streets, die WEL onderdeel is van de regio 1 Box. Waar slaat dat nou op?? Identieke boxen maar voor de regio 2 release werd er gewoon een film geschrapt. Belachelijk. Ik heb de collectie zelf dan ook maar op regio 1 aangeschafd.
dutchtuga
Hmm misschien wel de moeite waard aan te schaffen, alleen jammer dat ik Goodfellas al heb, maar de andere 3 zijn zeker de moeite waard, alleen al omdat ze bijna niet of niet te krijgen zijn.
Da Jando
Wat mij betreft is dit een meesterwerk. Heerlijke film! De reeks aan elkaar gelinkte toevalligheden is ontzettend grappig en steekt erg goed in elkaar. Het nachtbeeld wat hier van New York wordt gegeven is sfeervol. De film zit vol ontspoorde personages en langzaam maar zeker raakt paul net zo ontspoord
4,5* voor deze 'grap van God.'
The Martin Scorsese Collection Box Set (4 Discs) - DVDs at Play.com (UK)
Weet je zker dat Mean Streets niet gewoon op een ander label uit is? Dan is het natuurlijk niet onlogisch.
...deze 'grap van God.'
God zelf is ook nog heel even in beeld. Gezien?
Da Jando
Nee, eerlijk gezegd niet
Maar ik heb hem nog in huis en wil hem nog eens herzien. Waar moet ik op letten?
Ramon K
Ik weet 't niet zeker eigenlijk. Maar hoezo zou het dan logisch zijn?
Nee, eerlijk gezegd niet
Met 'God' bedoel ik de schepper van de nachtmerrie waarin hij terechtgekomen is. Scorsese zelf dus...die is heel kort in beeld in die louche discotheek.
RRT
Film die blijft hangen. Bizarre uitvoering van wet van Murphy. Ik werd echt mee gesleept in deze film. Your worst nightmare.
Moet je gezien hebben. Aanrader!!!
dutchtuga
YESSS!!! Eindelijk op DVD! Binnenkort deze geniale Scorsese weer eens bekijken. Een film die altijd is blijven hangen. Meesterwerk.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Paris, Texas

The Last Waltz
Documentaire / Muziek, 1978

Hadaka no Shima
Drama, 1960
zelfmoordnew york citydatemetronachtcluboverdoseartiestonwerkelijknachtpunkdiefmoordsurrealismecoincidencegangstervortex one nightvigilantismsohodistrictcircumstance anxiousplayfulbarvigilante gang absurdhilariouswhimsicalamused