• 9.378.631 stemmen

De Heineken Ontvoering (2011)

Misdaad / Thriller | 120 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Maarten Treurniet

Met onder meer: Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Duits

Releasedatum: 27 oktober 2011

Plot De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods.

avatar van Hannes791

Hannes791

de ontvoering is beter de jacht op de ontvoerders, aardige film, beetje als een blikje Freddy...

avatar van Dominootje

Dominootje

Had waarschijnlijk wederom te hoge verwachtingen (gebeurd me vaak met nederlandse films)

Eerste deel van de slim was vrij traag, na de pauze begon er wat meer vaart in te komen, deels ook door de muziek.

Waarom nog de sterren: geweldig geacteerd door Rutger en de film laat me toch met de vraag achter wat nu echt gebeurd is en wat niet (Iemand bijvoorbeeld enig idee over de duitse muziek??)

avatar van krabs_movie

krabs_movie

Die Duitse muziek schijnt echt gedraaid te zijn,om de ontvoerden te laten geloven dat de ontvoerders Duitsers waren. Maar of ze in werkelijkheid déze muziek gedraaid hebben...? Dit was wel héél erg!

avatar van Dominootje

Dominootje

Hm, ok, thnQ, verder in de film niet echt tot uitwerking gebracht: duitser zijnde..

Het was zo erg dat het komisch werd

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

De Heineken Ontvoering: best een leuke en goede film. Althans, tot het einde in zicht komt. Dat was wel zo vreemd en ongeloofwaardig, dat het voor mij de film aardig verpest heeft. Niet dat ik de film anders 4 sterren had gegeven, maar 3,5. Nu blijft er slechts 2,5 over. Een thriller met een slecht eind is geen goede thriller. Dus eigenlijk had ik nog meer puntenaftrek toe moeten passen. En jammer dat de film niet iets meer op het echte verhaal lijkt (als ik Peter R. de Vries mag geloven, toch wel een expert op dat gebied..).

avatar van Flavio

Flavio

Matige film over de ontvoering van Freddy Heineken met wat al te kolderieke scenes, op St Maarten (dat schijnbaar wel enigszins op waarheid berust) of waarin Holl...eh "Rem", Heineken observeert vermomd met plaksnor en al. En in de 'Scarface'-scene gedroeg hij zich als een snotneus van 12 die net een stoere film heeft gezien.

Snap dus wel dat de ontvoerders niet blij zijn met de film want het is nou niet bepaald vleiend portret. Maar het is ook niet echt een goede film. Hauer is natuurlijk een goede acteur maar door het totale gebrek aan uiterlijke overeenkomst met Heineken overtuigt hij niet als de biermagnaat. Ook is er van spanning nauwelijks sprake, noch van een beklemmende sfeer. Een leuke tv-film, meer niet.

avatar van krabs_movie

krabs_movie

Bedoel je soms de "Taxi-driver" scéne ipv Scarface? (are you talking to me?)

avatar van Flavio

Flavio

Ja die scene als ze Scarface hebben gezien. Ik dacht dat hij Scarface aan het quoten was met "You think you can take me? you need a fucking army to take me" e.d. en niet Taxi driver maar ik kan me vergissen.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

verrassend nederlands product , bier en film .

ik vond em goed op wat kleine tekortkomingen na.

de hele film door bleef actie gegarandeerd onderbouwd met goeie retoriek.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

ik kreeg deze keer ook de filmposter mee jippie

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Een leuke film verveelt niet , maar strookt toch niet helemaal met de waarheid. zo komen een aantal dingen (o.a leeftijden ) niet overeen.Ook vind ik dat de rol van de chauffeur van Heineken , maar wordt afgedaan.

Mooie rol van Rutger Hauer

Ben benieuwd naar de Amerikaanse uitvoering, waaraan Peter R. de Vries geholpen heeft.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Phoe wat een teleurstelling deze film! Had misschien ook te hoge verwachtingen.

Er gebeurde eigenlijk vrij weinig in deze film, misschien is het echte verhaal wel te saai om te verfilmen? Het werd nergens echt spannend en het acteewerk was ook allemaal net niet. Ben benieuwd naar de Hollywood versie...

avatar van Jesper187

Jesper187

Aller aardigste film, hoewel zeer onevenwichtig. Zo'n beetje alle mankementen zijn al wel hier voor genoemd, dus ik ga er verder niet uitgebreid op in. De grootste vond ik alleen dat er niks, tussen de ontvoering en de ontdekking in, met de chauffeur werd gedaan. Ik vroeg me af en toe af of ik iets gemist had ofzo, totdat ik hem bij de ontdekking weer tevoorschijn zag komen...

avatar van Sankaman69

Sankaman69

Niet onaardig, maar had er meer van verwacht!!

Toch wel vermakelijk, beetje jammer van de kleine rol van Ab Doderer daar hebben we weinig van meegekregen in de film!

avatar van spooky2012

spooky2012

Gelukkig speelde Rutger Hauer zoals altijd, goed.. Alleen vond ik de rest van de cast een beetje B-acteurs. De muziek op de achtergrond, die zware analoge synthesizers vondt ik niet passen bij deze film, deed me denken aan horrorfilms zoals van John Carpenter, "The thing". Maar de film is de moeite waard om te bekijken, het is niet slecht, leuk voor een avondje met een doos popcorn en een biertje.

avatar van Waku

Waku

Goed onderhoudend misdaadverhaal. Mede dankzij degelijke Hauer prima te doen. Met al zijn acteer ervaring weet Rutger Hauer makkelijk de personage van Heineken neer te zetten.

Verdere cast doe aardig mee. Behalve het ontvoerings drama krijgt men al kijker een kleine glimp te zien van het prive leven van de bier magnaat. Ook wel interessant.

Een dikke voldoende.

3*/3.5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik moet eerlijk toegeven dat Hauer, Heineken perfect neerzetten. Iets waar ik in het begin m'n twijfels over had omdat ze vlgs mij beter Frits Lambregs hadden kunnen nemen omdat die sowieso al een dubbelganger van Heineken zou kunnen zijn, maar met al zijn ervaring heeft Rutger Hauer het toch voor elkaar gekregen om mijn twijfels weg te nemen. Hij deed het zeer goed zelfs.

avatar van Oliveri

Oliveri

Vergeleken met het bekende boek van Peter R. de Vries een behoorlijke tegenvaller. Voor degenen die het boek niet hebben gelezen, een aardige film,

avatar van stinissen

Prima film en zeer onderhoudend en berust losjes op ware gebeurtenissen , ik had wel graag na de film willen weten wat de daders aan straf hebben gekregen.

avatar van eldorado

eldorado

Beetje tegenvallend, hier hadden ze meer uit kunnen halen.

Klein foutje in de film is nog dat in een café het nummer van Koos Alberts- Ik verscheurde je foto wordt gedraaid maar dat was pas een jaar later uitgebracht.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hier hadden ze meer uit kunnen halen? zoals? Ik persoonlijk vind het boek van Peter R de Vries ook veel beter en vooral uitgebreider maar om het hele boek precies hetzelfde te verfilmen word moeilijk, en het is zo makkelijk om te zeggen dat er meer uit te halen was. Wat let je.

avatar van Wernertje

Wernertje

Ik ben niet erg kapot van films van Nederlandse bodem, en ben vaak behoorlijk terug houden bij het kijken van deze films.

Ik hou bij Nederlandse films altijd in het achterhoofd dat kwa budget ze nooit de middelen hebben om een waar spektakel stuk te kunnen neerzetten en dat ook kwa acteerwerk ze het vaak van mindere acteurs en actrices moeten hebben.

Hoewel ik moet toegeven dat de laatste jaren de Nederlandse films toch wat beter worden en ook de acteerprestaties voor uitgaan.

Van deze film had ik wat meer verwacht, ik had verwacht dat er meer aandacht zou worden besteed aan de achtergrond van de daders en ook de voorbereiding naar de ontvoering toe. Maar ik vond het allemaal te snel afgerond waardoor ik het gevoel heb (had) dat je niet eens een bestaand verhaal hoefde te verfilmen.

Een simpel verhaal over een groepje jongens die een willekeurige rijke zakenman ontvoeren en hier voor los geld vragen en dan op de vlucht slaan was feitelijk op het zelfde neergekomen.

Naar het zien van deze film ben ik niet veel wijzer geworden wie deze Heineken nu werkelijk was en het zelfde geld voor de daders.

Meer dan een simpele ontvoerings thriller met standaard verhaal en plot kan ik er niet van maken, en zoals ik al eerder beschrijf, hadden ze in de film niet Heineken gebruikt dan was het effect van de film het zelfde geweest.

De film doet veel stof opwaaien vanwege het feit dat het over misschien wel de bekendste en succes volste Nederlander gaat van de afgelopen honderd jaar en de daders ook niet echt uit de media de afgelopen 25 jaar zijn te denken.

En de ophef over Hauer snap ik niet en heb ik nooit gesnapt, ik vindt hem helemaal geen goed acteur, deze man doet gewoon zijn ding en niet meer of minder. Persoonlijk vindt ik echt niet dat door zijn rol, de film een enorme meer waarde heeft gekregen. Voor mij is Hauer gewoon een Nederlander die een beetje succes heeft gehad in Amerika maar dat dit betekend niet dat hij nu een geweldige of briljante acteur is, dit laat ik in het midden.

Van deze film hadden ze veel meer kunnen maken en uithallen en dat hebben ze niet gedaan, een beetje jammer, daardoor is het een simpele standaard kidnap film geworden waarbij de cliché en voorspelbaarheid afdruipt.

2,5 ster van mij vanwege de moeite.

avatar van Redlop

Redlop

Rutger Hauer is boven verwachting sterk. Boven verwachting omdat ik het idee had dat hij de afgelopen 20 jaar alleen nog in lowbudget films op de automatische piloot speelde. Ook niet echt gelukkig was met die carriere omdat hij te groot acteur is voor de 3de-rangs culthorror maar ook geen echte grote rollen meer krijgt. Terug in Nederland als Freddy Heineken lijkt het alsof Hauer iets van zichzelf in de rol stopt.
Verder is het best een aardige thriller geworden, waar veel meer in had gezeten. De ontvoerders blijven fletse figuren en het gedeelte op St Maartenis vooral een grote gemiste kans. 3*

avatar van vranque

vranque

briljant.... decided=die zei dat.. (over de uitspraak van de jury)

verder standaard werkje waarbij ik me wel vermaakt heb.

avatar van eempag

eempag

Jammer eigenlijk deze film.

Komt er dan eindelijk een film over één van de meestbesproken en meest spectaculaire misdaden uit de Nederlandse geschiedenis en dan moet er op essentiele zaken enorm worden afgeweken van de werkelijke gebeurtenissen.

Waren die werkelijke gebeurtenissen soms niet interessant genoeg?

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik ken het heiniken verhaa niet, maar vond het een toffe film!

goed gespeeld, best spannend en heb me er dik mee vermaakt

3 tot 3.5 ster

avatar van pvl63

pvl63

Film is niet heel sterk maar wel aardig. De karakters van de ontvoerders zijn m.i. te vlak. Rem is de enige die wat meer belicht wordt, een braniejongen die doet waar hij zin in heeft. De andere 3 komen nauwelijks in beeld, vooral Jan Boellaard is beeldvulling.

Heineken wordt goed neer gezet door good old Rutger Hauer. Zelfs als hij niet spreekt speelt hij sterk.

Dan de vaart in de film, soms snel en soms traag. De epiloog is merkwaardig. Is het echt zo gegaan?

Al met al onderhoudend maar zeker niet beklijvend.

avatar van jorkie

jorkie

aardig filmpje verhaal word spannend verteld alleen dat einde hadden ze van mij wel wat geloofwaardiger mogen maken! had van mij niet gehoeven zo!

avatar van madmax1

madmax1

Twee uur gebruik voor deze prima film van Nederlandse bodem ,goed spel en spannend .

Had voor mij nog wel wat langer mogen duren met wat laatste recht zaak is gebeurd en nog wat na geschiedenis

avatar van madmax2011

madmax2011

leuke verfilming van de ontvoering der ontvoeringen van nederlandse bodem alleen hadden ze wat meer dieptegang mogen geven aan de porsonage's ook gebruikte ze alle orginele namen behalf die van willem en dat vond ik storend hadden beter kunnen wachten met deze verfilming tot iedereen dood is wat er mee te maken had maar toch een goede film